Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-04-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω αρχικώς για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού τις προσεχείς ημέρες:

Ο Πρωθυπουργός δέχθηκε σήμερα το πρωί, διαδοχικά, τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο. Αυτή την ώρα συναντάται με τους επικεφαλής των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας. Οπως γνωρίζετε σε αυτή τη νέα Υπηρεσία, στο πλαίσιο της νέας διάρθρωσης του ΕΣΥ, έχουν τοποθετηθεί 17 στελέχη. Σε μισή ώρα θα δεχθεί τον υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη και στις 14.30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Α.Ε. του νέου αεροδρομίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Χάρη Σταματόπουλο, ο οποίος θα τον ενημερώσει για θέματα λειτουργίας του αεροδρομίου.

Αύριο, στις 10.30 το πρωί, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Θωμαδάκη. Στις 11.15 τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στις 13.00 θα έχει συνεργασία με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Στις 14.00 θα δεχθεί τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 19.00 θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 11 το πρωί, θα συνεργαστεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

Την Τετάρτη το πρωί, μετά το Πάσχα, αφού τότε θα επαναρχίσει η πολιτική ενημέρωση, ο Πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Γιαννίτση και Νίκο Φαρμάκη. Αντικείμενο της συνεργασίας τους θα είναι το ασφαλιστικό ζήτημα. Αργότερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα δεχθεί τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Ανωμερίτη και την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Επιπροσθέτως θέλω να σας ενημερώσω ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Διαβαλκανική Συνεργασία που γίνεται στα Σκόπια, για θέματα που αφορούν την πρόσφατη κρίση στην περιοχή. Θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών όλων των βαλκανικών χωρών, οι υπουργοί Εξωτερικών των όμορων χωρών της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Αυτές οι συνεχείς διμερείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού γίνονται γιατί κλείνει περίπου ένας χρόνος από την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα έλεγα ότι γίνονται, επειδή έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων και συνεργασιών του με τους υπουργούς και άλλα στελέχη του κράτους, επιχειρεί να προωθήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο το κυβερνητικό έργο. Αυτό είναι το πνεύμα των συναντήσεων και έτσι πρέπει να εκλάβετε και εσείς αυτές τις συνεργασίες του Πρωθυπουργού.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Δεν είναι, όμως, ρουτίνα. Δηλαδή, έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια, ωραία ας βρεθούμε να τα πούμε...

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς είναι ρουτίνα. Εχω πει από την πρώτη περίοδο που ανέλαβα καθήκοντα, εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια, ότι δεν θα αποτελεί πλέον είδηση το τι συναντήσεις ή συνεργασίες θα έχει ο Πρωθυπουργός. Γιατί, αυτό είναι το τακτικό και καθημερινό πρόγραμμά του, να συναντάται και να συνεργάζεται. Είναι παρών, είναι μάχιμος. Συμμετέχει και παρεμβαίνει στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι γνωστό, πλέον.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Γεννάται, όμως, το ερώτημα ότι με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, με τον οποίο δημιουργήθηκαν τριβές, υπήρξαν σχόλια κ.τ.λ., δεν προκύπτει ότι είναι επείγον να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός.

ΡΕΠΠΑΣ: Οι δύο πολιτικοί επικοινώνησαν και συμφώνησαν να συναντηθούν την Παρασκευή μετά το Πάσχα, στις 12.45.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Την περασμένη Κυριακή, σε μια εφημερίδα, δημοσιεύθηκε το εξής: Το υπουργείο Παιδείας, μέσω της Νομαρχίας Αθηνών, διένειμε έγγραφα στους διευθυντές των σχολείων, με οδηγίες για το πώς θα μπορούν να προστατευθούν τα παιδιά σε περιπτώσεις βομβαρδισμών, στα ελληνικά σχολεία. Εχετε κάποιο σχόλιο επ` αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Προφανώς αναφέρεστε σε υπηρεσιακά έγγραφα της υπηρεσίας ΠΣΕΑ (Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτων Αναγκών) που είναι συνήθη και διακινούνται μεταξύ των υπηρεσιών και μόνο. Είναι υποχρέωση της υπηρεσίας ΠΣΕΑ να προβαίνει σε τέτοιου είδους παρατηρήσεις και προτάσεις. Τέτοια έγγραφα δεν πρέπει να διακινούνται μεταξύ μαθητών ή πολιτών. Ηδη, έχει διαταχθεί έρευνα για το πώς το έγγραφο αυτό χρησιμοποιήθηκε και διακινήθηκε πέραν των ορίων των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Το ΚΥΣΕΑ πότε θα συνεδριάσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα συνεδριάσει αργότερα, εφόσον στο πλαίσιο του προγραμματισμού της κυβέρνησης αποφασιστεί αυτή η συνεδρίαση. Αυτή την ώρα δεν έχει αποφασιστεί τέτοια συνεδρίαση.

ΚΟΥΪΝ: Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η συνάντηση της Τετάρτης, του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπανδρέου, έχει σχέση με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι συναντήσεις που έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς, αφορούν τον τομέα αρμοδιοτήτων κάθε υπουργού. Μπορείτε, λοιπόν, να αντιληφθείτε -και θα είναι σωστό το συμπέρασμα που θα βγάλετε- ότι και αυτή η συνάντηση αφορά τον τομέα αρμοδιοτήτων του κ. Παπανδρέου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 10 April 2001 - 13:05:13 UTC