Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-01-29

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω, εν τάχει, για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, του Συνήγορου του Πολίτη κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο. Αυτή την ώρα, συναντάται με τον κ. Λάμπη Νικολάου, της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αργότερα, στις 3, θα δεχθεί το γνωστό λογοτέχνη, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας κ. Τίτο Πατρίκιο.

Αύριο, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για τον εθελοντισμό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας μας για το 2004. Αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών -του κ. Χριστοδουλάκη, του κ. Λαλιώτη και του κ. Ανωμερίτη- με θέμα τους υδάτινους πόρους. Στις 13.30, κατά τα καθιερωμένα, θα κόψει την πίτα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το απόγευμα, στις 7.30, θα έχουμε συνεργασία για θέματα της πολιτικής μας στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών -του κ. Τσοχατζόπουλου, του κ. Λαλιώτη και του κ. Βενιζέλου- με θέμα το αεροδρόμιο του Ελληνικού και την προοπτική για το χώρο αυτό, μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα. Αργότερα, στις 13.00, θα δεχθεί ομάδα βουλευτών, στο πλαίσιο του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη και αφορά συναντήσεις με βουλευτές.

Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με θέματα την ενημέρωση για την εξέλιξη της προσπάθειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την τουριστική πολιτική, θέμα που και παλαιότερα είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου να συζητηθεί, αλλά τελικώς δεν συζητήθηκε. Επανέρχεται τώρα στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου. Στις 19.00, θα συνεργαστεί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Γιαννίτση.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής, όσον αφορά την "Ωρα του Πρωθυπουργού", θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων. Γνωρίζετε ότι την Τετάρτη λήγει η προθεσμία αυτή.

Οπως γνωρίζετε, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Πρωθυπουργό, στην Ινδία. Η επίσκεψη αυτή, μετά από συνεννοήσεις των δύο χωρών, θα γίνει κανονικά, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα. Η περιπέτεια, με τον πρόσφατο σεισμό στην Ινδία, αντιμετωπίζεται από τις αρχές της μεγάλης αυτής χώρας. Εμείς, μετά από συνεννόηση, συμβάλλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρχές της Ινδίας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα μετά το μεγάλο σεισμό. Ηδη, αύριο, αναχωρούν από τη χώρα μας δύο αεροσκάφη τύπου C-130, προκειμένου να μεταφέρουν ένα σημαντικό αριθμό σκηνών. Είναι αυτό που ζήτησαν οι υπηρεσίες της φίλης χώρας. Είμαστε, βεβαίως, ανά πάσα στιγμή, στη διάθεσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Σχετίζεται δήλωση του Πρωθυπουργού για τα "κουρασμένα παλικάρια" με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Παρακαλώ, να τονίσετε ιδιαιτέρως τη λέξη "δεν".

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Υπάρχει δημοσκόπηση, σήμερα, στην εφημερίδα "ΝΕΑ" της VPRC που φέρει τη Ν.Δ. να προηγείται, με πέντε ποσοστιαίες μονάδες, του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου έρχεται τρίτο με 16,8%. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Δημοσκοπήσεις, μέσα σε μια τετραετία, γίνονται πολλές. Εκλογές, όμως, γίνονται μία φορά. Είναι οι εκλογές που αναδεικνύουν την Κυβέρνηση. Δεν αγνοούμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Κάθε άλλο. Αυτό το οποίο, όμως, πρέπει να κάνουμε είναι όχι να επιδιώκουμε καλά αποτελέσματα σε περιστασιακές δημοσκοπήσεις, αλλά να ανταποκριθούμε στο έργο που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός, να προοδεύσει η χώρα, να γίνει καλύτερη η καθημερινή ζωή των πολιτών, γιατί αυτό είναι το χρέος μας. Ετσι κερδίζουμε και τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις έχουν την αξία τους. Βεβαίως, πρέπει να δείτε τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα κάθε δημοσκόπησης. Αν έχει κάποια σημασία για σας -επαναλαμβάνω, το έχω επισημάνει και άλλη φορά- το σύνολο των δημοσκοπήσεων που αναφέρονται σε δείγματα από όλη τη χώρα, δεν αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα. Στο δείγμα αυτό, δηλαδή, δεν περιλαμβάνονται πολίτες που ζουν στη νησιωτική Ελλάδα. Γνωρίζετε ποια είναι τα ποσοστά των πολιτικών δυνάμεων σε αυτές τις περιοχές, στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σχετικά με αυτό που ειπώθηκε για βοήθεια στην Ινδία, θα δοθούν και κάποια χρήματα; Εχει ακουστεί για 100 εκατομμύρια...

ΡΕΠΠΑΣ: Πράγματι, ένα ποσό 100 εκατομμυρίων δραχμών από το πρόγραμμα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών, θα σταλεί στην Ινδία για να αντιμετωπίσει η φίλη χώρα έκτακτες ανάγκες.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να μας πείτε ποιους εννοεί ο Πρωθυπουργός με την έκφρασή του "κουρασμένα παλικάρια". Αφορά στελέχη της κυβέρνησης εν ενεργεία, αφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατείχαν κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις; Και γιατί ο Πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη να κάνει διορθωτική δήλωση; Η ασάφεια αυτή, δηλαδή, πού αποδίδεται;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπήρξε ποτέ ασάφεια. Γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός έχει πει πως είμαστε για τα δύσκολα. Ο Πρωθυπουργός είπε πως δεν κουραζόμαστε και δεν θα κουραστούμε για να φέρουμε σε πέρας το έργο που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Και το έργο που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός έχει δύσκολες πλευρές, αλλά γι` αυτό είμαστε εδώ. Για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε αυτά τα δύσκολα προβλήματα. Κουρασμένοι είναι εκείνοι, στην αντιπολίτευση, που εξαντλούν την πολιτική παρουσία τους σε μία στείρα αντικυβερνητική, μικροκομματική στάση, με ατεκμηρίωτες καταγγελίες. Αλλωστε, περάσαμε "τεστ κοπώσεως" στο οποίο μας υπέβαλε ο ελληνικός λαός, την 9η Απριλίου. Είμαστε απολύτως έτοιμοι, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την παραγωγή και την προώθηση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς; Εχει εντοπίσει, ίσως, τομείς στους οποίους υστερεί η προώθηση του κυβερνητικού έργου;

ΡΕΠΠΑΣ: Εάν εσείς αναφερθείτε σε ένα πρόβλημα, εγώ μπορώ εύκολα να αναφερθώ σε δύο προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Εάν εσείς αναφερθείτε σε 100 προβλήματα, μπορώ εύκολα να αναφερθώ σε 101 προβλήματα, που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι συνεχής. Το κυβερνητικό σχήμα δουλεύει με ικανοποιητικό τρόπο και αποδίδει. Ασφαλώς, πάντοτε υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Γιατί η προσπάθεια -κατά κοινή ομολογία- είναι μεγάλη και αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, πιστεύουμε, ότι θα δώσει καρπούς, καθώς θα προχωρά ο χρόνος. Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα. Και το ότι υπάρχουν προβλήματα αποτελεί για μάς το ερέθισμα και το κριτήριο για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στη δουλεία που κάνουμε κάθε ημέρα, ως υπουργοί, ως στελέχη της κυβέρνησης. Αρα, λοιπόν, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία σε όλο τον κόσμο που να μην έχει προβλήματα. Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να αποτελεί εξαίρεση η ελληνική κοινωνία.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Εχουν μήπως εντοπιστεί εκείνοι οι τομείς που παρουσιάζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε μιλήσει γι αυτά τα θέματα, αμέσως μετά τις εκλογές, πράγμα που δείχνει με περίτρανο τρόπο ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένο πολιτικό σχεδιασμό, βάσει του οποίου εφαρμόζουμε αυτό το πρόγραμμα. Αμέσως μετά τις εκλογές, στο Υπουργικό Συμβούλιο λάβαμε σημαντικές αποφάσεις σε τομείς κρίσιμους για τη ζωή των πολιτών και για την πορεία της χώρας μας, όπως είναι η Δημόσια Διοίκηση, η Υγεία, η Παιδεία και ο τομέας της Απασχόλησης. Ολα αυτά τα θέματα, γνωρίζετε πολύ καλά, μας απασχόλησαν, συνεχίζουν να μας απασχολούν και θα μας απασχολούν συνεχώς. Γιατί η ζωή, κάθε ημέρα, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις. Η προσπάθεια μας, λοιπόν, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εκτείνεται σε βάθος χρόνου. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι θετική, δίνει αποτελέσματα και όπως, μέχρι τώρα, το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός, έτσι πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να το εκτιμά και θα μας δίνει την εμπιστοσύνη του.

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ύστερα από πρόταση της Ν.Δ., με βάση το πόρισμα Ντογιάκου, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει, θα ήθελα να σας ρωτήσω πρώτον, ποιές θέσεις θα παρουσιάσει η κυβέρνηση και δεύτερον, τί θα κάνει στην ψηφοφορία;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ όλα είναι θέμα του Προέδρου της Βουλής σε συνεννόηση με τα κόμματα να ορίσει την ημέρα συζήτησης της σχετικής πρότασης. Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζω. Οσον αφορά τώρα, την ίδια τη συζήτηση, γνωρίζετε πολύ καλά ποιες θέσεις έχουμε εκφράσει. Η πρόταση αυτή είναι πρόχειρη και ατεκμηρίωτη. Γίνεται επίκληση διατάξεων που δεν ισχύουν, αγνοούνται διατάξεις που ισχύουν και έχουν καθοριστική σημασία, προκειμένου κάποιος να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Και, βεβαίως, όλη αυτή η έρευνα από τον εισαγγελικό λειτουργό δεν συμπεριέλαβε, μεταξύ των άλλων, την αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε και με αυτά τα στοιχεία, ο αρμόδιος λειτουργός να διαμορφώσει την τελική κρίση του. Οταν έρθει η ώρα να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Βουλής πότε θα γίνει αυτή η συζήτηση, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα κι εμείς, με περισσότερες λεπτομέρειες, μέσα στην αίθουσα της Βουλής να πούμε την άποψή μας. Και οι βουλευτές είναι αυτοί που θα κρίνουν.

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με βάση αυτά που είπατε, έχετε κάποια εκτίμηση γιατί -όπως είπατε- ο κ. Ντογιάκος δεν συμπεριέλαβε, αυτά που είπατε, στην έρευνά του.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μου επιτρέψετε πολλά θέματα να τα αναφέρουμε για πρώτη φορά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή. Μην αναπτύξουμε τώρα το σύνολο της επιχειρηματολογίας ή με αναλυτικό τρόπο το σκεπτικό που έχουμε γι αυτό το θέμα. Ας επιφυλαχθούμε. Κάντε υπομονή κάποιες ημέρες ή εβδομάδες, γιατί δεν γνωρίζω πότε θα οριστεί για συζήτηση αυτή η πρόταση.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εμφανίζεται να υπάρχει μια διάσταση απόψεων, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με το γνωστό θέμα που δημιουργήθηκε από ανακοινώσεις του κ. Κακλαμάνη και των Αμερικανών βουλευτών. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Βιτάλη και κ. Καμπουράκη θέλετε να ρωτήσετε κι εσείς για το θέμα αυτό;

ΒΙΤΑΛΗΣ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, ναι.

ΡΕΠΠΑΣ: Απαντώ, λοιπόν, σε όλους σας. Γνωρίζετε ότι παγίως δεν σχολιάζουμε τις θέσεις του Προέδρου της Βουλής. Δεν μπορεί να γίνει λόγος για θέμα που προέρχεται από μια δήθεν διάσταση. Αλλωστε, γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής με το κύρος του συμβάλλει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων και πάντοτε μιλάει μετά παρρησίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να μου πείτε, εάν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε δολοφόνους για να εισχωρήσουν στη 17 Νοέμβρη.

ΡΕΠΠΑΣ: Είστε πολύ κατηγορηματικός όταν αναφέρεστε σε θέματα θέτοντας ερωτήσεις. Πρέπει να σας πω ότι η ίδια η φύση αυτού του θέματος δεν προσφέρεται για δημόσια συζήτηση. Ο τρόπος, δηλαδή, με τον οποίο ενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Πολύ περισσότερο, όταν ορισμένες πλευρές που έχουν σχέση με μια υπόθεση, αποτελούν αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο της διοίκησης ή της δικαιοσύνης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι στη δικαιοσύνη αυτό το θέμα; Το έχει στείλει η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη;

ΡΕΠΠΑΣ: Εδωσα απάντηση. Γι αυτό το ειδικό θέμα έχει μιλήσει ο αρμόδιος υπουργός και ήταν σαφής και κατατοπιστικός. Μένουμε, λοιπόν, σε αυτά που έχει πει η κυβέρνηση, αφενός δια του αρμοδίου υπουργού και αφετέρου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση αυτούς τους χρησιμοποιεί και για άλλους σκοπούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία συζήτηση για τέτοια θέματα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται τις επόμενες ημέρες να γίνει ανασχηματισμός, για να φύγουν τα «κουρασμένα παλικάρια»;

ΡΕΠΠΑΣ: Στην ερώτησή σας περιλαμβάνονται δύο ερωτήσεις, στις οποίες απάντησα.

ΚΑΠΠΟΣ: Επειδή το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικό, είναι και πολιτικό, υπάρχει πραγματικά κάλυψη από πλευράς της κυβέρνησης απέναντι σε τέτοιες ενέργειες;

ΡΕΠΠΑΣ: Επειδή ακριβώς είναι πολιτικό το θέμα και έχει αυτή τη σημασία, παρακαλώ μη θέλετε να μεταβληθείτε σε αστυνομικούς που αναζητούν να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει με κάθε λεπτομέρεια σε αυτή την υπόθεση.

ΚΑΠΠΟΣ: Δεν αναφέρομαι στο αστυνομικό μέρος, αναφερόμαστε στο πολιτικό, το οποίο έγκειται σε δημόσιο έλεγχο και ακριβώς εκεί τίθεται η ερώτηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Για αυτό το θέμα είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Σε προηγούμενες δηλώσεις σας είπατε ότι το κόμμα Αβραμόπουλου είναι θέμα της Ν.Δ. Στη δημοσκόπηση που βγήκε βλέπουμε να παίρνει 16% το κόμμα Αβραμόπουλου και η Ν.Δ. να είναι πέντε μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Η αναλογία, δηλαδή, πάει να γίνει ένας προς έναν, όσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που πάνε στον κ. Αβραμόπουλο. Επιμένετε σε αυτές τις δηλώσεις σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Θεωρείτε ότι αυτό είναι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η κυβέρνηση; @Η είναι το πρόβλημα της ανεργίας ή το πρόβλημα της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των νοσοκομείων ή της αναβάθμισης της παιδείας ή της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει ο δημόσιος τομέας; Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Για την κυβέρνηση δεν είναι πρόβλημα αυτό, στο οποίο εσείς αναφερθήκατε. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα που είναι προβλήματα για τη χώρα, για τους πολίτες. Από την ικανοποιητική ή μη αντιμετώπιση αυτών των πραγματικών προβλημάτων θα κριθεί και η τύχη της κυβέρνησης. Πιστεύουμε, επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ότι θα δικαιωθούμε. Γιατί η προσπάθειά μας όταν κορυφωθεί θα αποδώσει καρπούς.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω που αποδίδετε την προφανή κούραση μέρους του εκλογικού σώματος, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές φέρεται να σας είχε υπερψηφίσει, ενώ αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύεται ή έχει περάσει σε άλλες πλευρές. Εσείς που το αποδίδετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτές είναι δικές σας διαπιστώσεις. Είναι συμπεράσματα μιας δημοσκόπησης. Πρέπει να σας πω ότι εμείς είμαστε κυβέρνηση, τα άλλα πολιτικά κόμματα ανήκουν στην αντιπολίτευση, υπό τη μια ή την άλλη μορφή. Είμαστε παρόντες με το έργο μας, με τις αποφάσεις μας, με την υπογραφή μας. Αυτό αντιλαμβάνεστε, δημιουργεί, περιστασιακά, προβλήματα σε όσους θα ήθελαν ίσως μια άλλη πολιτική ή άμεσα αποτελέσματα. Αντιθέτως, με την αντιπολίτευση, που στο σύνολό της μπορεί να έχει ένα λόγο ο οποίος κολακεύει τους πολίτες. Είναι ένας λόγος που μπορεί εύκολα να είναι αρεστός. Εμείς, λοιπόν, δεν έχουμε κύριο στόχο μας να επικρατούμε στις δημοσκοπήσεις. Κύριος στόχος μας -αυτός είναι ο γνώμονας της πολιτικής μας- είναι να πάει μπροστά η χώρα, να ζήσει καλύτερα ο Ελληνας πολίτης. Με την αναγνώριση της δουλειάς μας, θα έρθει το καλό αποτέλεσμα και στην κάλπη και στις δημοσκοπήσεις, που διεξάγονται εκείνη την περίοδο που πλησιάζουμε προς την κάλπη. Δεν έχετε ζήσει πολλές δημοσκοπήσεις με αποτελέσματα, τα οποία δεν δικαιώθηκαν στην κάλπη; Είναι πρώτη φορά που τίθεται τέτοιο θέμα;

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Αλλά υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη κάποια περιστασιακά -όπως τα λέτε- αποτελέσματα.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουν γνώση οι φύλακες.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 29 January 2001 - 14:05:39 UTC