Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-02-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Θα μου επιτρέψετε να πω, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο είχε γίνει και παλαιότερα και αφορά την απαίτηση από το ΙΚΑ καταβολής αναδρομικώς εισφορών, ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Με το Ν. 2676, ο οποίος ισχύει από την 5/1/1999, έχει δημιουργηθεί πλαίσιο, εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να εξοφλήσουν υποχρεώσεις που είχαν προς το ΙΚΑ με πολύ ευνοϊκούς όρους. Απαλλάχθηκαν από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα σε ποσοστό 80% και πλέον. Το θέμα αυτό το έχουν αντιμετωπίσει όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε όλη την Ελλάδα, εκτός δύο περιοχών. Αρα, θα πρέπει να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους οι πολίτες και σε αυτές τις δύο περιοχές της χώρας. Κακώς δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα αυτό είναι θέμα που αφορά όλους τους Ελληνες σε όλη την Ελλάδα, γιατί οι πολίτες που έχουν συναλλαγές με το ΙΚΑ είναι εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια και δεν πρέπει να αφήσουμε να πλανάται αυτή η εντύπωση. Τέτοιο θέμα, λοιπόν, δεν υφίσταται, τουλάχιστον, έτσι όπως παρουσιάζεται.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Μιας και αναφερθήκατε στο ΙΚΑ, χθες, στο ΙΚΑ Καλλιθέας, που το επισκέφθηκε ο κ. Καραμανλής, ζήτησε, μεταξύ των άλλων, την εξίσωση των μισθών των γιατρών του ΙΚΑ με τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ. Ποιά είναι η θέση της κυβέρνησης επ` αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι ο κ. Καραμανλής αγνοεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιλέγονται, διορίζονται και εργάζονται οι γιατροί στο ΕΣΥ και οι γιατροί στο ΙΚΑ. Γνωρίζετε ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κατά κύριο λόγο, ενώ στο ΙΚΑ οι γιατροί έχουν συμβάσεις με τον Οργανισμό αυτό και διατηρούν παραλλήλως τα ιατρεία τους. Απασχολούνται πολύ λίγες ώρες κάθε ημέρα στο ΙΚΑ, ενώ οι γιατροί στο ΕΣΥ έχουν πλήρες ωράριο. Επίσης, γνωρίζετε ότι οι γιατροί που διορίζονται στο ΕΣΥ επιλέγονται με διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω των συμβουλίων κρίσης επιλογής προσωπικού νοσοκομείων, ενώ οι ιδιώτες γιατροί που συνάπτουν συμβάσεις με το ΙΚΑ δεν υπόκεινται σε ανάλογες διαγωνιστικές διαδικασίες και ελέγχους. Σε τελευταία ανάλυση, θυμίζω -και εδώ φαίνεται η υποκρισία της Ν.Δ. και της ηγεσίας της- ότι μόλις πρόσφατα έγινε συζήτηση, με πρόταση της κυβέρνησης, για τη νομιμοποίηση εργαζομένων συμβασιούχων γιατρών στο ΙΚΑ, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον οκτώ χρόνια υπηρεσίας στο Ιδρυμα. Η Ν.Δ., με τη γνωστή στάση της ηγεσίας της, που ανακάλεσε την αρχική συμφωνία της προς μια τέτοια ρύθμιση, εμπόδισε να προχωρήσουμε στη μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού. Και τώρα, ο κ. Καραμανλής ζητά τη μονιμοποίηση όλων των απασχολουμένων στο ΙΚΑ ιατρών. Αν γινόταν αυτό και αν δίνονταν οι αποδοχές που έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ, δεν θα έφθανε ένας προϋπολογισμός του κράτους για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Αλλά είναι ίδιον, νομίζω, του κ. Καραμανλή, την τελευταία περίοδο να προχωρά σε παροχές. Με αλόγιστο τρόπο μοιράζει επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Πιστεύει ο ίδιος ότι δεν πρόκειται να εκτεθεί, γιατί δεν θα κληθεί μετά τις εκλογές να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπόσχεται. Εκτίθεται, όμως. Εκτίθεται από τον παλαιοκομματικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Γιατί, μέχρι τώρα, με τις υποσχέσεις του, έχει μοιράσει δύο προϋπολογισμούς. Δεν ξέρω πόσους θα μοιράσει ακόμη μέχρι τις εκλογές. Αυτό το οποίο έχει σημασία και πρέπει να πούμε είναι ότι θα μπορούσε κάποιος να τα κάνει αυτά πράξη, αλλά θα έπρεπε, πρώτα απ` όλα, να βρει τα χρήματα. Επειδή τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, με τις παροχές που, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχει εξαγγείλει, θα οδηγούσε σε μία αύξηση του ελλείμματος του Δημοσίου, περίπου στο διπλάσιο από το επίπεδο στο οποίο κυμαίνεται σήμερα. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Αλλά, επειδή αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν «επιταγή χωρίς αντίκρισμα», ο κ. Καραμανλής δεν θα κατορθώσει να ξεγελάσει τους πολίτες. Είναι αδύνατον, τελικά, αυτές τις επιταγές χωρίς αντίκρισμα που μοιράζει, να τις εξαργυρώσει με την ψήφο, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

ΚΑΠΠΟΣ: Ανεξάρτητα με τους ισχυρισμούς που υπάρχουν για τη Ν.Δ., εννοώ σε επίπεδο δημοσκοπήσεων που είπατε στην αρχή, υπάρχει και κάποια άλλη διάσταση, κάτι λιγότερο από ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές. Πρόχειρα λέω, των εργαζομένων που απεργούν στη ΒΙΟΜΑΤ, συμβασιούχων και άλλων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και το χαρτί του Χρηματιστηρίου. Με βάση όλο αυτό τον ορίζοντα, πόσο μπορεί να αισιοδοξεί η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των εκλογών;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική, δεν παίζει χαρτιά. Το Χρηματιστήριο έχει τη δική του αυτόνομη πορεία. Δεν αναμένουμε από τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου, όσο θετική κι αν είναι η εξέλιξή της στο προβλεπτό μέλλον, να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη. Είναι κάτι που δεν επιδιώκουμε. Δεν ενδίδουμε σε έναν τέτοιο πειρασμό. Με την ευκαιρία, μπορώ να πω ότι οι εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, οι παροχές στις οποίες αναφέρεται με αυτόν τον ανεύθυνο τρόπο, επηρεάζουν δυσμενώς την πορεία του Χρηματιστηρίου, γιατί δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Οσον αφορά τώρα τα θέματα στα οποία αναφερθήκατε, η κυβέρνηση με την πολιτική τομών που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε κάποιες φορές απέναντι σε κριτικές ή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων, που ασφαλώς από τη δική τους πλευρά έχουν το δικό τους τρόπο να προσεγγίζουν τα πράγματα. Η κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Θεωρούμε ότι ο διάλογος, όταν είναι αποδοτικός, αποτελεί την καλύτερη λύση. Σε τελευταία ανάλυση, όμως, η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία παίρνει τις αποφάσεις και κρίνεται για αυτές.

ΚΑΠΠΟΣ: Αυτό το οποίο παρατηρείται τελευταία ότι, αντί για διάλογο, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και αστυνομική βία@

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν χαρακτηρίζει κάτι τη χώρα μας, αυτό είναι η υπερβολή. Και μεταξύ των άλλων, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ομάδες πολιτών, που διαδηλώνουν και κινητοποιούνται, συχνότατα δημιουργούν προβλήματα σε άλλους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν και αυτοί να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Εχουν κι αυτοί συμφέροντα προσωπικά, επαγγελματικά, τα οποία πρέπει να περιφρουρήσουμε. Αρα, ασκείται ένα είδος βίας δι` αυτού του τρόπου. Κατά τα άλλα, αυτή η κυβέρνηση έχει εμπεδώσει, πιστεύω, ένα κλίμα διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, η κυβέρνηση παύει να έχει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό επαναλαμβάνω, είναι κάτι που μας ανέθεσε, ως κύριο καθήκον, ο ελληνικός λαός.

ΚΑΠΠΟΣ: Επιμένω στην ερώτηση. Δεν ξέρω αν πρόκειται για υπερβολή, γιατί εγώ προσωπικά, τουλάχιστον από την εμπειρία που έχω, μια διαδήλωση στην Αθήνα ακολουθείται από πολλαπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική αυτής της τακτικής.

ΡΕΠΠΑΣ: Δηλαδή, οι πολλαπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις, που με την παρουσία τους εξασφαλίζουν την ομαλή ροή των δραστηριοτήτων σε μία πόλη, είναι κάτι το ενοχλητικό; Αντίθετα. Ασφαλώς, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας εκτρέπονται από το ρόλο τους, αντιμετωπίζονται αναλόγως. Ομως, δεν έχετε παραδείγματα να αναφέρετε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν μικρές ομάδες συμπολιτών μας, προκειμένου να διεκδικήσουν τη λύση των αιτημάτων τους, καταφεύγουν σε μεθόδους που εξ αντικειμένου οδηγούν σε παρακώλυση της επαγγελματικής δραστηριότητας άλλων συμπολιτών. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα το οποίο όλους μας απασχολεί και μας προβληματίζει. Χωρίς να περιορίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, καλούμε όλους τους πολίτες να αντιληφθούν πως δημοκρατικά δικαιώματα έχουν και οι συμπολίτες τους.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από σήμερα το πρωί, διεξάγεται μία από τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα», στον Αγ. Στέφανο, στα βόρεια προάστια της Αττικής, κ.τ.λ. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Κηφισιάς, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε ενώπιόν τους, για την τακτική της Αστυνομίας σήμερα, «είχαμε καλή σοδειά». Μιας και αναφερθήκατε σε παρεκτροπές, θα ήθελα το σχόλιό σας για το αν τέτοιου είδους δηλώσεις συνιστούν παρεκτροπή και επίσης, να μου πείτε, γιατί διεξάγεται αυτή η επιχείρηση σήμερα.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν δέχομαι ότι διεξάγονται επιχειρήσεις «σκούπα». Αυτό το οποίο, όμως, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε σε αυτή τη χώρα είναι ότι όποιος ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει τα νόμιμα έγγραφα, να αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, όπως και οι άλλοι πολίτες. Η χώρα μας είναι μία συντεταγμένη πολιτεία. Υπάρχει ένα πλαίσιο, εντός του οποίου πρέπει όλοι να κινηθούμε. Και σας παρακαλώ, πρέπει να αναγνωρίσουμε στα Οργανα της Πολιτείας τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανατίθεται, εφόσον το έργο αυτό διεκπεραιώνεται εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων. Δεν είναι δυνατό @γιατί την ευαισθησία προς πολίτες από άλλες χώρες που βρίσκονται στην Ελλάδα, την έχουμε όλοι στον ίδιο βαθμό- να αφήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο σε δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, ακόμη και πολίτες που παρανόμως βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, να θεωρήσουν ότι μπορούν έτσι να διαβιούν εδώ, χωρίς να αναλάβουν οποιαδήποτε υποχρέωση, χωρίς να υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο. Αυτό πουθενά δεν συμβαίνει. Τουλάχιστον στις χώρες της Ευρώπης με τις οποίες κολακευόμαστε να συγκρινόμαστε. Πάντοτε υπάρχει μία επιμέλεια. Αυτό πρέπει να γίνεται και εδώ.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο πιο επιμελής επικεφαλής Αστυνομικής Διεύθυνσης, είναι αυτός που έχει ποιά «σοδειά»;

ΡΕΠΠΑΣ: Εσείς, επειδή ασφαλώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο, αναλόγως πώς τα προσεγγίζετε κάθε φορά, θέλετε να σχολιάσουμε μία συγκεκριμένη λέξη. Μπορώ, λοιπόν, να σας πω ευθέως ότι, όταν μιλούμε για ανθρώπους, δεν μπορούμε να τους συναριθμούμε σαν να είναι αντικείμενα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για «σοδειά». Σας το λέω ευθέως αυτό. Δεν δίνει, όμως, η κυβέρνηση σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπονοεί πως η ευαισθησία μας, για πολίτες προερχόμενους από άλλες χώρες, είναι μειωμένη. Ούτε η δημοκρατική ευαισθησία μας λείπει και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά. Γιατί σε αυτή τη χώρα έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Και αυτή η πατρίδα, κατορθώνει και σηκώνει αυτό το βάρος, χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε, όσον αφορά την ανατροπή ευαίσθητων κοινωνικών ισορροπιών, η είσοδος αυτού του μεγάλου ρεύματος ξένων στην πατρίδα μας, αν η Ελλάδα δεν είχε την ικανότητα, χάρη στη δική μας πολιτική, να τους εντάξει αρμονικά, στο μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, στην κοινωνία μας. Ολα αυτά, καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς να επιδιώκουμε τη δημιουργία εντυπώσεων, με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε και επίγνωση ότι υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να τα λύσουμε, χωρίς να μηδενίζουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε αυτή την κατεύθυνση.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, ο κ. Ρόμπερτσον, είπε ότι «αν χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς καμία αμφιβολία, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα παράσχουν τις δυνάμεις τους». Διαβάζω αυτολεξί τις δηλώσεις του. Απηχεί και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Ρόμπερτσον;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, ούτε έθεσε ο κ. Ρόμπερτσον κατά τις συζητήσεις θέμα να αυξηθεί η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων, προερχομένων από τις διάφορες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή εκείνη. Απάντησα τις προηγούμενες ημέρες σε σχετική ερώτηση. Επαναλαμβάνω ότι δεν αντιμετωπίζουμε θέμα αποστολής στρατιωτών, τμημάτων του ελληνικού στρατού, στο Κοσσυφοπέδιο.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν χρειαστεί, θα πούμε όχι στον κ. Ρόμπερτσον;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι με δική μας επιλογή είμαστε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και ως φαίνεται, δεν πρόκειται να τεθεί, γιατί η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει δηλώσει, πρόσφατα κιόλας, ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι σε εκείνη την περιοχή.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας ανησυχεί καθόλου η κατάσταση εκεί; Και το ρωτώ αυτό, διότι θυμάμαι ότι πέρυσι, με το που ξέσπασε η κρίση πριν από περίπου 10-11 μήνες, η Ελλάδα ήταν ναι μεν είχε γενικότερα την άποψη ότι δεν λύνονται τα προβλήματα με τους βομβαρδισμούς, τις παρεμβάσεις, και το ένα και το άλλο. Σας ανησυχεί, λοιπόν, η νέα έξαρση που τείνει να διαμορφωθεί, μάλιστα ενόψει προεκλογικής περιόδου;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να πούμε ότι η περιοχή αυτή είναι μία εστία κρίσης. Αυτό, εκ των πραγμάτων, αποτελεί πηγή ανησυχίας. Από την άλλη, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε διαφορετική ανησυχία, γιατί, κάθε άλλο παρά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας πολεμικής σύρραξης. Χωρίς να εφησυχάζουμε, μπορώ να πω ότι δεν ανησυχούμε. Αλλά το ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται ακόμη σε συνθήκες έντασης, είναι κάτι που όλοι το αναγνωρίζουμε και το αντιλαμβανόμαστε. Γι` αυτό ακριβώς είμαστε και εμείς εκεί, γι` αυτό έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα. Από την άλλη, όμως, παρά το ότι είμαστε τόσο κοντά σε μία εστία κρίσης, βλέπετε πως η πορεία της χώρας μας δεν ανακόπτεται και αυτό και πάλι αποδεικνύει την τεράστια πρόοδο που έχουμε κάνει ως χώρα τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΠΠΟΣ: Είπατε, προηγουμένως, ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο. Πέρα από στρατιωτικές δυνάμεις υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις. Επαληθεύετε ότι υπάρχει μία επιλογή μεταφοράς κάποιων δεκάδων αστυνομικών πλέον στο Κοσσυφοπέδιο; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση. Και η δεύτερη ερώτηση: Σήμερα γίνεται το Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, που ασχολείται, μεταξύ των άλλων, και με ιδιαίτερη έμφαση για κάποια συγκεκριμένη περιοχή της νότιας Σερβίας, όπου υπάρχει ένας αλβανόφωνος θύλακας. Από εκεί πηγάζουν κάποιες δυναμικές, να συμβάλλουν σε ανανέωση περσινών γεγονότων, και αναφέρομαι στην ικανότητα χερσαίων στρατιωτικών επεμβάσεων, νέου τύπου επεμβάσεων, στη Σερβία. Σε αυτή την περίπτωση αναφέρομαι.

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά τη δεύτερη ερώτησή σας, δεν προβλέπεται αναζωπύρωση αυτού του μετώπου, την επόμενη περίοδο. Είναι κάτι το οποίο, παρά τις κρίσιμες συνθήκες που παρατηρούνται στην περιοχή αυτή, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν αναμένεται.

Οσον αφορά την ανάγκη να υπάρχουν εκεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα επιτηρήσουν και θα περιφρουρήσουν την τάξη, την ασφάλεια και τη διακίνηση των πολιτών, πράγματι υπάρχουν εκεί Ελληνες αστυνομικοί. Είναι πολύ λίγοι στον αριθμό, είναι λιγότεροι των δέκα. Πράγματι, η δύναμη αυτή, από τη δική μας πλευρά θα ενισχυθεί με περίπου είκοσι ακόμη άνδρες. Εχει, ήδη, αποφασιστεί αυτό, αλλά μιλούμε για αστυνομικά καθήκοντα σε περιοχές όπου θα πρέπει να περιφρουρηθεί, επαναλαμβάνω, η δημόσια τάξη. Δεν μιλούμε για στρατιωτικά τμήματα. Αυτό πρέπει να είναι σαφές.

Ευχαριστώ πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 25 February 2000 - 15:05:13 UTC