Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-05-05

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 5 Μαίου 1995

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Θα ήθελα, εισαγωγικώς, να κάνω ένα πολύ σύντομο σχόλιο για θέματα που σχετίζονται με την ανησυχία, η οποία προκαλείται, λόγω δηλώσεων ή δημοσιευμάτων που είναι υπερβολικά. Αφορούν γεωργικά προϊόντα της χώρας μας, τα οποία έχουν, δήθεν, βρεθεί απέναντι σε ένα καθεστώς εμπάργκο από άλλες χώρες. Πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν ευσταθεί. Για τα ελληνικά σπαράγγια, συγκεκριμένα, έγινε μία δήλωση-ανακοίνωση από μία διεπαγγελματική γαλλική οργάνωση, η οποία έχει ανάλογη παραγωγή. Πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχει ουδείς περιορισμός, δεν υπάρχει καμία κατάσχεση φορτίου ελληνικών προϊόντων, ούτε απόρριψη από οποιαδήποτε άλλη κρατική αρχή. Από ουδένα έχει τεθεί θέμα τοξικής επιβάρυνσης ελληνικών γεωργικών προϊόντων. Εγιναν οι ανάλογες παραστάσεις και έχουν ανακληθεί αυτές οι θέσεις που διατυπώθηκαν από μία διεπαγγελματική οργάνωση ξένου κράτους, που αντιλαμβάνεστε ότι έχει δικά της ανταγωνιστικά συμφέροντα, λόγω ίδιας παραγωγής.

Οσον αφορά, δε, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας γενικώς, πρέπει να σας πω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Θα πρέπει να ακούσουμε με προσοχή τους επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Τριχόπουλος έχει κάνει σχετικές ανακοινώσεις. Σήμερα, μάλιστα, μίλησε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή. Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους επίσημους φορείς που είναι αρμόδιοι για τέτοιου είδους μετρήσεις και θα ενημερώσει εγκύρως και εγκαίρως τον ελληνικό λαό για οτιδήποτε σχετικό. Για τα θέματα αυτά, τόσο το Υπουργείο Γεωργίας -στις 2.30 μ. μ. θα δώσει συνέντευξη ο Υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης- όσο και το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ΥΠΕΧΩΔΕ που ασχολείται συστηματικά με τα θέματα αυτά, έχουν δημιουργήσει ειδική ομάδα, η οποία παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Αρα, θα ήθελα κι εγώ να πω ότι οι συνέπειες της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο είναι πολλές και ασφαλώς, αρνητικές. Δεν θα πρέπει, όμως, σε τέτοια θέματα να δίνουμε ένα μέγεθος και μία βαρύτητα που δεν έχουν.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση λέει επίσημα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλυνσης της ατμόσφαιρας ή και προϊόντων ή και ανθρώπων;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι είναι σε στενή επικοινωνία και επαφή με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Εχει, λόγω αυτής της επικοινωνίας, έγκυρη πληροφόρηση. Δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν δικαιολογείται ανησυχία. Οι επιστημονικοί φορείς είναι αυτοί οι οποίοι, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, με το απαραίτητο υλικό και τη σχετική τεκμηρίωση, θα βοηθήσουν την κυβέρνηση, ώστε ο ελληνικός λαός να είναι απολύτως ενημερωμένος και κατατοπισμένος για τα σχετικά θέματα. Αλλά, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να διατυπώνει απόψεις, χωρίς τεκμηρίωση και να προκαλείται μία ανησυχία, η οποία είναι πέραν των ορίων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι επιστήμονες το λένε. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε.

ΡΕΠΠΑΣ: Ημουν πάρα πολύ σαφής. Υπάρχουν επιστημονικοί φορείς με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι επαγγελματικοί, επιστημονικοί φορείς έχουν γνώμη. Ο ελληνικός λαός θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα θέματα αυτά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε κύριε Υπουργέ;

ΡΕΠΠΑΣ: Ανά πάσα στιγμή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι 15 ημέρες τώρα που σέρνεται το θέμα και δεν βγαίνει επίσημα η κυβέρνηση...

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν "σέρνεται" κανένα θέμα. Κάποιοι δημιουργούν αυτό το θέμα και το "σέρνουν" οι ίδιοι. Οπως δημιούργησαν θέμα με ένα συγκεκριμένο ελληνικό γεωργικό προϊόν, χωρίς να υπάρχει θέμα. Και λυπούμαι, αφού θέλετε να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, γιατί από εμάς τους ίδιους συντηρούνται θέματα στην επικαιρότητα, χωρίς να υπάρχει λόγος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το χαρτί υπήρχε γι' αυτό το συγκεκριμένο γεωργικό προϊόν.

ΡΕΠΠΑΣ: Από ποιόν;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κι εσείς το είπατε τώρα ότι έγιναν οι ενέργειες για να αποσυρθεί αυτό.

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιο;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αντιεπαγγελματικής γαλλικής οργάνωσης.

ΡΕΠΠΑΣ: Διεπαγγελματικής γαλλικής οργάνωσης, η οποία παράγει σχετικό προϊόν και έχει ανταγωνιστικό συμφέρον. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, όταν δίνεται η εντύπωση ότι ξένα κράτη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες τους, έχουν βάλει περιορισμούς και εμπάργκο σε ελληνικά γεωργικά προϊόντα. Γιατί δίνεται αυτή η εντύπωση, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Γιατί υπονομεύουμε εμείς οι ίδιοι την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας; Δεν το αντιλαμβάνομαι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ επιμένω στην ενημέρωση. Πότε θα γίνει επίσημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σε όλα αυτά. Γίνεται επίσημα και θα συνεχίσει να γίνεται, όταν πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί. Στον ελληνικό λαό, επισήμως, λέμε ότι δεν δικαιολογείται η ανησυχία, η οποία προκαλείται από δημοσιεύματα, ρεπορτάζ τα οποία είναι υπερβολικά.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Με ποια κριτήρια κρίθηκε τώρα σκόπιμο να μεταβεί ο κ. Παπούλιας στο Βελιγράδι.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπούλιας είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Με την ιδιότητα αυτή μεταβαίνει, σήμερα, στο Βελιγράδι. Θα έχει συναντήσεις εκεί με την ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας. Θα μεταφέρει τις σκέψεις και τις απόψεις της Ελλάδας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην κρίση στο Κοσσυφοπέδιο. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και ο κ. Παπούλιας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Γιατί τώρα; Τι άλλαξε; Το timing;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μπορούσε να ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μπορούσε να είναι την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι πρώτη φορά που Ελληνες κινούνται στην κατεύθυνση να συμβάλουν, ώστε να εξευρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Το λέω αυτό γιατί υπάρχει μια επιτάχυνση, διεθνώς, των ειρηνευτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών.

ΡΕΠΠΑΣ: Η Ελλάδα, γνωρίζετε ότι ήταν εκ των πρώτων που έχουν υψώσει τη σημαία της αναζήτησης ειρηνικής πολιτικής, διπλωματικής λύσης στην κρίση. Δεν ασχολείται τώρα με το θέμα αυτό. Και μέσω διπλωματικής οδού, αλλά και με άλλες διαδικασίες, η Ελλάδα παραμένει πάντοτε παρούσα και έχει μια ενεργό συμμετοχή, προκειμένου να αναζητηθούν πολιτικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε το συγκεκριμένο ταξίδι.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Υπάρχει συσχετισμός με την αποστολή του κ. Ρόντου; Είναι ανθρωπιστικού περιεχομένου αυτή η αποστολή;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Ρόντος θα ταξιδέψει, επίσης, στη Γιουγκοσλαβία. Γνωρίζετε ότι με επιτυχία, χειρίστηκε το θέμα της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κοσσυφοπέδιο, για το σύνολο των πληττομένων κατοίκων αυτής της περιοχής. Ο κ. Ρόντος επισκέπτεται το Βελιγράδι, προκειμένου να προωθήσει το πρόγραμμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία και στην περιοχή της Σερβίας πλέον, όπου και εκεί είναι εμφανή τα σημάδια από την κρίση που έχει πλήξει τους κατοίκους και άλλων περιοχών εκτός του Κοσσυφοπεδίου. Γνωρίζετε -το έχω πει πολλές φορές- ότι είναι σε εξέλιξη ο συντονισμός της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ελβετίας, για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε όλη τη Γιουγκοσλαβία. Στο πλαίσιο αυτό μεταβαίνει και ο κ. Ρόντος.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Αναλαμβάνουμε εμείς πρωτοβουλίες ως Ελλάδα, κ. Εκπρόσωπε, αλλά "μηδέν εις το πηλίκον" που λένε. Γιατί ο κ. Τζάκσον με πέντε πάστορες, πήρε τους τρεις αιχμαλώτους, ο κ. Κυπριανού που πήγε ήρθε με άδεια χέρια. Πώς σχολιάζετε αυτή τη συμπεριφορά της σέρβικης ηγεσίας απέναντι και σε εμάς. Δηλαδή, θα μπορούσε να παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στη παράδοση των τριών αιχμαλώτων η να τους πάρει ο κ. Κυπριανού; Πώς σχολιάζετε αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, δεν πιστεύω ότι είναι "μηδέν εις το πηλίκον", για να χρησιμοποιήσω τη δική σας χαρακτηριστική φράση, το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει, δεδομένου ότι στον τομέα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας έχουμε πρωτοστατήσει και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και διεθνώς αναγνωρισμένα. Εχουμε συγκεντρώσει τον έπαινο όλων των πλευρών. Αρα, λοιπόν, υπάρχει αποτέλεσμα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ως τέτοιο αξιολογείται από όλους. Από εκεί και πέρα, η ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας είναι αυτή, η οποία θα επιλέξει -στην τραγική θέση που έχει περιέλθει η γειτονική χώρα- το πώς θα χειριστεί θέματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς, τα χειρίζεται κατά τρόπο που εκείνη κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της δικής της πλευράς. Δεν θέλω να το κρίνω αυτό. Αν θέλετε να κάνω, όμως, ένα σχόλιο με αφορμή εκείνο το σημείο της ερώτησής σας που είναι σχετικά αιχμηρό, μπορώ να πω ότι αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε έναν θρησκευτικό πόλεμο. Δόθηκαν οι αιχμάλωτοι σε έναν ιερωμένο, ο οποίος δεν είναι Ορθόδοξος Χριστιανός. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η κίνηση αυτή είναι μια πολιτική κίνηση, η οποία εντάσσεται σε μια πολιτική και διπλωματική σκακιέρα. Αρα, θα πρέπει έτσι κάποιοι, οι οποίοι αναλύουν τα γεγονότα, να οδηγηθούν στα συμπεράσματά τους. Εγώ επαναλαμβάνω αυτό που είπα, όταν ρωτήθηκα για πρώτη φορά, ότι το γεγονός της απελευθέρωσης των τριών στρατιωτών είναι μια θετική ενέργεια και θα πρέπει να το δούμε έτσι, χωρίς να το συνδέουμε, πάντοτε, με κάποιες πολιτικές ή διπλωματικές σκοπιμότητες. Σημασία έχει ότι γύρισαν σπίτι τους, στις οικογένειές τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εχω δύο ερωτήματα: Πρώτον, θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε μια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, χθες μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας και σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" -ότι μετά τη μη αγορά των F-15, όπως λέγεται, δεν καλύπτεται στην ουσία ο κυπριακός χώρος, στην ουσία υποβαθμίζεται, όπως λένε, το αμυντικό δόγμα και το συνδέουν μάλιστα και με τη μη ολοκλήρωση του αεροδρομίου της Πάφου.

Το δεύτερο ερώτημα: Πληροφορίες λένε ότι η Γαλλία προβάλλει πάλι εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, επικαλούμενη τη θέση ότι η Κύπρος δεν μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σ' ολόκληρη την Κύπρο, θέτοντας δηλαδή, το θέμα πρώτα λύση και μετά ενταξιακή πορεία.

ΡΕΠΠΑΣ: Το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ασφαλώς, ισχύει. Οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση γίνονται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας την καλύτερη δυνατή ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου. Και αυτό κάνουμε. Και συνδέω την απάντηση που δίνω με το δεύτερο θέμα που θέσατε με την ερώτησή σας, λέγοντας επίσης ότι η άμυνα της Κύπρου ενισχύεται, καθώς θα προχωράει η διαδικασία για την ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ε. Το πιστεύουμε απόλυτα αυτό, γιατί η άμυνα ενισχύεται και με πολιτικά και με διπλωματικά μέσα -αφού δεν είμαστε λάτρεις του πολέμου- και όχι μόνο με στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που και στον τομέα των εξοπλισμών έχουμε κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα και αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Οσον αφορά τη δεύτερη ερώτησή σας, πρέπει να πω ότι πράγματι η Γαλλία έχει διατυπώσει αυτές τις επιφυλάξεις, όσον αφορά την τελωνειακή σύνδεση της Κύπρου και τις εξωτερικές σχέσεις της Ε. Ε. με την Κύπρο. Αλλά και εμείς χρησιμοποιώντας -όπως εξ αρχής έχουμε πει- τα διαπραγματευτικά όπλα που έχουμε ως μέλος της Ε. Ε., έχουμε διατυπώσει ανάλογες επιφυλάξεις για τα ίδια θέματα, δηλαδή, όσον αφορά τις άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Ε. Ε.

Πιστεύουμε ότι στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών η Γαλλία θα άρει τις επιφυλάξεις της, ώστε να άρουμε και εμείς τις δικές μας επιφυλάξεις για τις άλλες χώρες. Εάν η Γαλλία διατηρήσει τις επιφυλάξεις της, θα τις διατηρήσουμε και εμείς.

Αρα, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε πως το θέμα της διεύρυνσης της Ε. Ε. μπορούμε να το επηρεάσουμε καθοριστικά. Η Κύπρος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Δεν μπορεί να αδικηθεί η Κύπρος και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Για το θέμα της αγοράς των F-16 και όχι των F-15;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα πριν. Κάναμε τις επιλογές με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε γι` αυτό το θέμα ομόφωνα. Και όταν μιλούμε για εθνικό συμφέρον -επαναλαμβάνω- πάντοτε έχουμε υπόψη μας και την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου.

ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει κάτι νεώτερο από την υπό εξέλιξη σύσκεψη, γιατί υπάρχουν κάποιες φήμες ότι υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθεί ο κ. Παπουτσής επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρόθεση ποίου;

ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Του Πρωθυπουργού ενδεχομένως, κορυφαίων στελεχών. Θέλω να πω ότι συζητιέται αυτό το ενδεχόμενο. Φυσικά, είναι και κομματικό θέμα, δεν ξέρω κατά πόσο θέλετε να απαντήσετε...

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ' όλα η σημερινή σύσκεψη δεν αφορά ονοματολογία. Αφορά την προετοιμασία του Κινήματος ενόψει των ευρωεκλογών. Συζητείται με έμπειρα στελέχη η πορεία του Κινήματος στην περίοδο η οποία απομένει μέχρι τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα θέματα που αφορούν την κατάρτιση της λίστας των ευρωβουλευτών, όπως και αυτό της επιλογής του Επιτρόπου, τα χειρίζεται ο Πρωθυπουργός. Είναι δικής του αρμοδιότητας. Θα λάβει τις αποφάσεις και θα τις ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση για τα F-15. Είπατε "κάναμε τις επιλογές μας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για τα F-16". Αυτοί που πρότειναν τα F-15, τι συμφέρον είχαν; Είχαν άλλο συμφέρον;

ΡΕΠΠΑΣ: Το εθνικό συμφέρον, βεβαίως. Πολλές προτάσεις έγιναν. Κάποιοι άλλοι πρότειναν ένα άλλο οπλικό σύστημα. Καθένας πιστεύει ότι με την πρόταση την οποία κάνει, βοηθάει τη χώρα του να ενισχύσει την άμυνά της. Σημασία έχει ότι το ΚΥΣΕΑ ομόφωνα κατέληξε σ' αυτή την απόφαση που σας είναι γνωστή και πιστεύουμε ότι είναι η πλέον συμφέρουσα κάτω από τις σημερινές συνθήκες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ομοφώνως;

ΡΕΠΠΑΣ: Βεβαίως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, αληθεύει η πληροφορία ότι το εργοστάσιο αυτό δεν παράγει πλέον τα F-15;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει δημοσιευτεί ότι η σειρά παραγωγής αυτών των μαχητικών αεροσκαφών σταματά, αφού δεν δόθηκε αυτή η παραγγελία. Εχει ανακοινωθεί αυτό.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 6 May 1999 - 9:26:59 UTC