Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-06-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

* Γνωρίζετε ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Η ομιλία του είναι στη διάθεσή σας.

* Την Παρασκευή δεν θα γίνει τελικά η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λόγω επίσπευσης της αναχώρησης του Πρωθυπουργού. Η αναχώρηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι εργαζόμενοι στην Ιονική - Λαϊκή πήραν χθες και πάλι απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να είναι κλειστή η Τράπεζα. Ο Πρωθυπουργός βγήκε και είπε άλλα. Επιμένει. Επιμένουν και οι μεν και οι δε. Που θα πάει αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Πληροφορούμαι ότι εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που κηρύσσει παράνομη την απεργία την οποία έχει καλύψει η ΓΣΕΕ. Η παρελκυστική τακτική, την οποία ακολουθεί αυτό το μικρό τμήμα των εργαζομένων είναι βέβαιο ότι εμποδίζει την πλήρη λειτουργία της Τράπεζας και κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία πώλησής της. Πιστεύουμε ότι δεν θα επιμείνουν στη στάση τους αυτή, μέχρι τέλους, οι εργαζόμενοι της Ιονικής. Πρέπει να καυτηριάσουμε αυτή τη συντεχνιακή αντίληψη, η οποία χαρακτηρίζει τη στάση τους. Είναι σε βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας, των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα. Πιστεύουμε ότι είναι θέμα λίγων ημερών να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία της Ιονικής Τράπεζας. Ηδη, σε ένα βαθμό, λειτουργεί η Ιονική Τράπεζα. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θα συντρέξει αυτή την πρωτοβουλία των λίγων να διατηρήσουν ένα ανοιχτό μέτωπο αντιπαράθεσης και να υπονομεύσουν τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας. Η διαδικασία θα εξελιχθεί και θα ολοκληρωθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ιονικής Τράπεζας αυτή η εξέλιξη. Το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε αυτή και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι τελικώς θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική και όλα θα ολοκληρωθούν με βάση τις προβλέψεις μας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ηταν με μεγάλη πλειοψηφία η χθεσινή απόφαση των εργαζομένων. Δεν ήταν με μικρή. Από πού βγαίνει αυτό που λέτε "ολίγοι";

ΡΕΠΠΑΣ: Από τα ποσοστά συμμετοχής σ` αυτές τις διαδικασίες, από το ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός εκείνων οι οποίοι, με δυναμικό τρόπο, έχουν αντιταχθεί σε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εγκρίνει τις επιλογές των διοικήσεων της Εμπορικής και της Ιονικής Τράπεζας, για την πώληση της Ιονικής. Δεν νομίζω ότι έχει διαφύγει και από σας το γεγονός ότι πολύ μικρός αριθμός εργαζομένων, με την επικουρία ατόμων από άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, δημιουργούν μία ένταση γύρω από το θέμα της Ιονικής Τράπεζας, η οποία είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Και τούτο, διότι το καθεστώς εργασίας και οι θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους της Ιονικής είναι πλήρως διασφαλισμένα, πράγμα το οποίο απετέλεσε την αιχμή των αιτημάτων τους. Το αίτημα αυτό έχει αντιμετωπιστεί και ικανοποιήθηκε, γι` αυτό και δεν συντρέχει λόγος να συνεχίζεται αυτή η κινητοποίηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού είναι πλήρως διασφαλισμένοι; Για δύο χρόνια λέτε ...

ΡΕΠΠΑΣ: Είπαμε ότι ο ισχύων Κανονισμός Προσωπικού παραμένει ως έχει. Αυτό θα προβλέπεται και θα περιλαμβάνεται, ως όρος, στη σχετική προκήρυξη για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας. Είναι πλήρης η κάλυψη και η διασφάλιση για τους εργαζόμενους. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους μεμψιμοιρούντες. Δικαιώνει την προσπάθεια την οποία κάνει η Κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης, με προσμέτρηση των επιπτώσεων, όσον αφορά το καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων της Ιονικής, γιατί από την αρχή είπαμε ότι αυτό αποτελεί για μας ένα κρίσιμο κοινωνικό μέγεθος. Δεν έπρεπε να το αγνοήσουμε και δεν το αγνοήσαμε. Γι` αυτό προχωρούμε στην πώληση με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στην Ιονική Τράπεζα.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα την κατανόησή σας, αλλά η χθεσινή απόφαση ήταν ομόφωνη στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Μιλάμε για ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων και όχι των ολίγων. Θα ήθελα την κατανόησή σας. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Βεβαίως, είναι δυνατόν, διότι αυτό απαιτεί η λογική και ο κοινός νους. Πρέπει να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία. Τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτά τα οποία σας είπα. Γνωρίζετε πολύ καλά, ποιες είναι οι ομάδες οι οποίες κινητοποιούνται και ποιο είναι το "πλήθος" των εργαζομένων, το οποίο παίρνει μέρος σε αυτές τις διαδικασίες.

KIAOΣ: Χθες, πάντως, χρησιμοποιήσατε αναφερόμενος στη ΓΣΕΕ, στην ίδια ιστορία των απεργιών, λέξεις όπως "λίγοι, μικρές ομάδες", κάπως έτσι. Με το δεδομένο ότι η πλειοψηφία της διοικήσεως της ΓΣΕΕ πήρε την απόφαση να στηρίξει την απεργία και να κηρύξει απεργία, ανεξαρτήτως αποφάσεως δικαστηρίου και δημιουργήθηκε πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, επιμένετε σ' αυτούς τους λίγους που λέγατε;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Κιάο, απάντησα για όλα αυτά τα θέματα και την προηγούμενη βδομάδα σε δικές σας ερωτήσεις. Χθες, είπα αυτά που είπα, σήμερα είπα αυτά που ακούσατε, μένω σ' αυτά τα οποία είπα. Ελπίζω να γίνει σεβαστή -γιατί στο σημείο που φτάσαμε αυτό είναι το νέο το οποίο έχει προκύψει- η απόφαση του δικαστηρίου και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους.

ΚΙΑΟΣ: Οχι, εγώ επιμένω στο αριθμητικό.

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να κάνουμε ένα παιχνίδι. Σας λέω, λοιπόν, ότι οι υπό κινητοποίηση ευρισκόμενοι, όλες αυτές τις ημέρες, περί το θέμα της Ιονικής Τράπεζας, δεν είναι παρά ένας μικρός αριθμός από το σύνολο των εργαζομένων, επειδή η πλειοψηφία των εργαζομένων αντιλαμβάνεται πως και η επιλογή για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας είναι μια λογική επιλογή -είναι θεμιτό αυτό το οποίο επιδιώκεται, να ενισχυθεί η θέση της Ιονικής μέσα απ` την διαδικασία της πώλησής της- αλλά και η πώληση προωθείται με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ανατρέπεται το καθεστώς της εργασίας των υπαλλήλων της Ιονικής.

ΚΙΑΟΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, που το συνεχίζει σήμερα, λέει ότι από τα έγγραφα που προσκόμισε ο γενικός συντονιστής του ΟΠΑΠ, προκύπτει ότι τα πάντα είχαν προσυμφωνηθεί με την, σχεδόν μοναδική, διαγωνισθείσα εταιρεία. Τι απαντάτε επ` αυτού, για το συγκεκριμένο στοίχημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Μάλιστα. Πρώτον, δεν προκύπτει αυτό το οποίο ισχυρίζεται η εφημερίδα και δεύτερον, για να μην συζητούμε χωρίς να οδηγούμεθα σ' ένα σαφές συμπέρασμα, σας ενημερώνω ότι αύριο το πρωί στις 9.30' συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Εχει κληθεί ο διευθυντής της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" να προσέλθει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθεί το θέμα, να εκθέσει τις απόψεις της εφημερίδος μαζί με τον νομικό σύμβουλο της, να θέσει ερωτήσεις και να λάβει απαντήσεις.

ΦΙΛΗΣ: Με πρωτοβουλία ποιού γίνεται αυτή η συνάντηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, μέσω του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον κ. Φυντανίδη και τον κ. Θ. Τεγόπουλο και τους καλεί να προσέλθουν στην αυριανή συνεδρίαση, να εκθέσουν τις απόψεις τους, να θέσουν ερωτήσεις και να γίνει συζήτηση γύρω απ' αυτό το θέμα, το οποίοι απασχολεί την εφημερίδα και την κοινή γνώμη.

ΦΙΛΗΣ: Ο κ. Πάγκαλος θα συνοδέψει τον Πρωθυπουργό στην Αγγλία;

ΡΕΠΠΑΣ: Βεβαίως.

ΦΙΛΗΣ: Θα φύγουν μαζί δηλαδή;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ.Πάγκαλος θα είναι παρών στη Σύνοδο Κορυφής.

ΦΙΛΗΣ: Νωρίτερα δεν πρόκειται να πάει, δηλαδή, στο Λονδίνο;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τελευταία παρατηρείται μια δυστοκία να περάσουν τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης από τη Βουλή, λόγω της απουσίας, αποχής -όπως θέλετε πάρτε το- ή "λευκής απεργίας" των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ανησυχεί αυτό την Κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει αποχή ή λευκή απεργία. Αντιθέτως, γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολλά τα νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν και κατέστησαν νόμοι του κράτους. Νόμοι, θα έλεγα, υψηλής ποιότητας, σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Η νομοθετική παραγωγή είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Αναφέρεστε σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες έχουν και εξηγήσεις, για το ότι δεν έγινε κατορθωτό να ψηφιστούν κάποια νομοσχέδια. Γνωρίζετε, φερ` ειπείν, ότι χθες η συνεδρίαση της Βουλής ήταν πρωινή και απογευματινή. Στις 7 το απόγευμα υπήρχε συνεδρίαση. Στις 2 το μεσημέρι είχε φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο η συζήτηση, και κρίθηκε από όλες τις πλευρές σκόπιμο, το θέμα το οποίο απασχολούσε εκείνη τη στιγμή την ολομέλεια για το "Σώμα των Αδιάφθορων" της Αστυνομίας, να συζητηθεί σε μια νέα συνεδρίαση, στο πλαίσιο ενός άλλου νομοσχεδίου, προκειμένου να υπάρχει άνεση χρόνου και να γίνει η ρύθμιση για το ζήτημα αυτό, με τον καλύτερο τρόπο, σε μια επόμενη φάση. Και αυτό θα γίνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, τι θέλετε να μου πείτε, ότι είναι κουρασμένοι και δεν πάνε; Κουράστηκαν και φύγανε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν θα κρίνουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο είναι παρόντες και συμμετέχουν στο κοινοβουλευτικό έργο οι Ελληνες βουλευτές. Οι ίδιοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη να επιλέξουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να παρεμβαίνουν στην νομοθετική και κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτό το οποίο επεσήμανα εγώ είναι τούτο και μόνο τούτο: Οτι κάθε φορά υπάρχουν τεχνικοί, οργανωτικοί, διαδικαστικοί λόγοι, οι οποίοι δίνουν απαντήσεις και εξηγήσεις σε τέτοιου είδους ή ανάλογα ερωτήματα, για την πρόοδο του κυβερνητικού έργου. Αλλωστε, επαναλαμβάνω, η πρόοδος αυτή είναι σημαντική. Οσον αφορά την "παραγωγή" νόμων είμαστε σε πολύ υψηλά επίπεδα, κινούμεθα με πολύ ταχείς ρυθμούς .

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις διεκόπη η συνεδρίαση λόγω απουσίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...

ΡΕΠΠΑΣ: Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις. Αυτό γιατί δεν το λέτε; Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γι` αυτό σας λέω, κουραστήκανε;

ΡΕΠΠΑΣ: Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις, γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια ορισμένη χρονική στιγμή, πάντοτε, αποφασίζεται να λήγει η συνεδρίαση. Και η απουσία αυτή δεν είναι απουσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως την προσδιορίζετε. Οφείλεται σε μικρή συμμετοχή βουλευτών όλων των κομμάτων σ` αυτές τις διαδικασίες, πράγμα το οποίο, όμως, δεν αφορά τη δική μας συζήτηση, ούτε είμαστε εμείς αρμόδιοι να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν οι βουλευτές στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΦΙΛΗΣ: Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας, χθες, στη Βουλή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν επιλέγει να θέσει τέτοιο θέμα Εγινε πιθανόν κάποια παρανόηση από τη δήλωση αυτή του κ. Παπαδόπουλου; Ηθελε να πει κάτι άλλο ή αυτό εννοούσε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν μας έχει απασχολήσει τέτοιο θέμα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

ΦΙΛΗΣ: Αυτή τη στιγμή ή γενικώς;

ΡΕΠΠΑΣ: Μου λέτε να απαντήσω σε κάτι, το οποίο δεν μας έχει καν απασχολήσει. Σας λέω ότι δεν έχει τεθεί και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οσο περισσότερο το συζητούμε, όμως και δέχομαι να απαντώ στις ερωτήσεις σας, τόσο περισσότερο σας δίνω τη δυνατότητα να σκέπτεστε ότι κάτι προσπαθούμε να κρύψουμε. Τίποτα δεν επιχειρούμε να κρύψουμε. Σας λέω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΦΙΛΗΣ: Μας διαβεβαιώνετε, ως Κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει εκλογικό νόμο η χώρα, με τον οποίο γίνονται οι εκλογές.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Οι επόμενες εκλογές, δηλαδή, θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας απάντησα, χθες και προχθές, απάντησα και σήμερα στον κ. Φίλη.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα πριν και στον κ. Φίλη, απάντησα και σ' εσάς, χθες και προχθές. Επαναλαμβάνω αυτή την απάντηση.

ΚΙΑΟΣ: Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Ράλλης, σε εκπομπή της ΕΡΑ-1, το προηγούμενο Σάββατο, εξέφρασε την πικρία, την απελπισία και το παράπονό του, διότι ενώ προσφέρθηκε -όπως είπε- να μετάσχει αφιλοκερδώς σε μια επιτροπή, με τις προτάσεις του για εκλογικό νόμο κ.λπ., δεν έτυχε ούτε της αρνητικής απαντήσεως, από την Κυβέρνηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά το θέμα της πολιτικής επιλογής για τον εκλογικό νόμο, είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει τεθεί, δεν μας απασχολεί τέτοιο ζήτημα. Από κει και πέρα, το άλλο θέμα, που αφορά την ευγενική χειρονομία, την οποία έπρεπε να κάνει εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, για να απαντήσει στον κ. Ράλλη -αν πραγματικά έτσι έχουν τα θέματα όπως τα θέτει ο πρώην Πρωθυπουργός και δέχομαι ότι έτσι θα είναι- εκεί, φαίνεται, υπάρχει ένα έλλειμμα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο ευγενική αντιμετώπιση του αιτήματος ή του ερωτήματος που έθεσε. Υπάρχει ένα έλλειμμα, αλλά δεν υπάρχει, επί της ουσίας, αντικείμενο προς συζήτηση. Αυτό πρέπει να διευκρινίσω.

ΦΙΛΗΣ: Αρχίζουν, σήμερα, οι κινητοποιήσεις των καθηγητών για το θέμα των εξετάσεων. Ο υπουργός Παιδείας, χθες, άφησε να εννοηθεί ότι οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν -αν χρειαστεί- και με τη συνδρομή των ΜΑΤ. Είναι μια θέση την οποία υιοθετεί η Κυβέρνηση ότι θα γίνουν οι εξετάσεις με ΜΑΤ;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν κανονικά, όπως έχουμε ανακοινώσει. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, χιλιάδων υποψηφίων, που θα λάβουν μέρος σε αυτές τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Εχει διασφαλιστεί το αξιόπιστο και αντικειμενικό αυτών των διαγωνιστικών διαδικασιών. Οι εξετάσεις, πιστεύουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να στελεχώσουμε τις θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Γνωρίζετε ότι η επετηρίδα είναι ένας θεσμός απαρχαιωμένος, που έπρεπε, επιτέλους, να καταργηθεί και στην πατρίδα μας. Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών γίνονται μέσω δύο οδών: Της επετηρίδας, για τα λίγα επόμενα χρόνια και των διαγωνισμών. Υπάρχουν κατηγορίες εκπαιδευτικών που δεν είχαν τύχη να διοριστούν, αν μέναμε στο καθεστώς της επετηρίδας. Εφ` όρου ζωής θα περίμεναν να διοριστούν, ενώ τώρα τους δίνουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εφόσον είναι ικανοί μια θέση και να διδάξουν. Πρέπει να σας πω ότι η μεγάλη συμμετοχή, λόγω του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί, πιστοποιεί ότι όλα θα γίνουν ομαλά και δεν θα χρειαστεί, λόγω των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν με δυναμικό τρόπο κάποιες ομάδες, να εκδηλωθεί από την πλευρά της πολιτείας μια ανάλογη αντίδραση. Ομως, η πολιτεία θα περιφρουρήσει τις συνθήκες ομαλής διεξαγωγής αυτού του διαγωνισμού.

ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ: Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Πολκ, σκέφτεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν μας έχει απασχολήσει αυτό το θέμα.

ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ: Μένετε, δηλαδή, στην απόφαση του Δικαστηρίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Μένουμε σ` αυτά τα οποία γνωρίζετε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 10 June 1998 - 19:33:57 UTC