Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-12-03

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΠΕΜΠΤΗ 03. 12. 98 ΟΙ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απεργία των τελωνειακών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην τροφοδοσία της αγοράς με υγρά καύσιμα. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Γιώργος Κολιοκώστας, άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης κατά παντός υπευθύνου τελωνειακού υπαλλήλου του τελωνείου Ασπροπύργου. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από καταγγελία ότι υπάρχουν πάνω από 100 βυτιοφόρα εκτελωνισμένα γεμάτα καύσιμα και οι τελωνειακοί έχουν αποκλείσει το χώρο και δεν τα αφήνουν να εξέλθουν. Ο κ. Κολιοκώστας ζητεί αν δεν βρεθούν οι υπεύθυνοι τελωνειακοί να κληθούν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαφορετικά οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία. Στο μεταξύ απόψε αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της νέας αίτησης που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και αυτή η απεργία.

Το θέμα της απεργίας των τελωνειακών εξετάστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας προειδοποίησε τους τελωνειακούς ότι αν δεν αναστείλουν την απεργία και δεν αποκαταστήσουν τη λειτουργία της οικονομίας, η κυβέρνηση θα λάβει τα μέτρα της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιτράτευσης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εξαιρέσεις ταμείων, ενώ πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο σεβάστηκε τα ώριμα, όπως είπε, ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατά τα άλλα τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί σε όλη τη χώρα, σε μια στιγμή μάλιστα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με δύο σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, το ένα αύριο με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους μέχρι 10 μποφόρ και το άλλο από τη Δευτέρα με ισχυρούς βοριάδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Με μπλόκα σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας και με συλλαλητήρια στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι τώρα δεν ζητούν μόνο την κατάργηση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων αλλά θέλουν κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια και κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας. Στην Αθήνα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου ξεκίνησε πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν έφθασαν ποτέ καθώς είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν αντικείμενα από ομάδα διαδηλωτών. Πάντως η σημερινή πορεία ήταν σαφώς μικρότερη από την προηγούμενη. Την ίδια ώρα πάνω από 300 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στο χορό των καταλήψεων μπαίνουν και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για κέντρο το οποίο συντονίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν πρέπει να ενταχθούν σε κομματικές σκοπιμότητες. Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει το διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιβάλλει με πείσμα και αυθαιρεσία την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να αποκαταστήσει τη γαλήνη στο χώρο της παιδείας. Το ΔΗΚΚΙ προέτρεψε τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους πολίτες να πλαισιώσουν τον αγώνα των μαθητών.

Κανονικά θα κινηθούν από αύριο το πρωί τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, από τη στιγμή που ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του οργανισμού. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για τις 9 Δεκεμβρίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στα αεροδρόμια. Κινητοποιήσεις αρχίζουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ που αντιδρούν στα σχέδια μετοχοποίησης της εταιρίας, ενώ αύριο αναμένεται να συνεχιστεί το χάος στα δικαστήρια, λόγω της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Η Κύπρος πληροφόρησε τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών οτι προτίθεται να ζητήσει συζήτηση του Κυπριακού προβλήματος, ενώπιον της συνέλευσης, για πρώτη φορά ύστερα απο 15 χρόνια. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ ενημέρωσε ήδη για την πρόθεση της Κύπρου τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης. Ημερομηνία για τη συζήτηση δεν έχει ακόμα ορισθεί.

Με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίζονται κανονικά στο Κρυονέρι της Αττικής οι εργασίες των συνεργείων της ΔΕΗ για το στήσιμο πυλώνων υπερυψηλής τάσης, στο πλαίσιο του προγράμματος της τρίτης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρωί δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόοδο των εργασιών, με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Το έργο είναι σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και τους όρους της κοινότητας και θα προχωρήσει κανονικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν μια μικρή ομάδα να κρατεί αιχμαλώτους 4 εκατ. πολίτες της Αττικής. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ατομικής ενέργειας Δημήτρης Κατσάνος δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους από την κατάσταση των πυλώνων, καθώς σύμφωνα με μελέτες η ακτινοβολία είναι 50 φορές μικρότερη από τα όρια ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα θα εξαντλήσει το οπλοστάσιό της προκειμένου να εξασφαλίσει ένα επαρκές ύψος χρηματοδότησης από το Γ'Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, απηύθυνε από του βήματος της βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 2,5 τρισ. δρχ. που προωθεί η κυβέρνηση είναι θέμα μείζονος εθνικής σημασίας και η Αθήνα θα δώσει μάχη γι'αυτή την υπόθεση. Ο κ. Παπαντωνίου υπενθύμισε ανάλογη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν μπλοκάρισε την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ για να επιτύχει τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2000 θα προβλέπονται μειώσεις και των άμεσων φόρων στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αποκομμένος από τα προβλήματα της κοινωνίας και απέδωσε στην κυβέρνηση πρόθεση να υπονομεύσει το αύριο των νέων ανθρώπων. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για αδιαφάνεια στο δημόσιο βίο και για αποτυχία στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ αναφερόμενος στους ρωσικούς πυραύλους S-300 μίλησε για άτακτη εθνική υποχώρηση και ήττα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με εκδηλώσεις, μηνύματα, αλλά και τη θεμελίωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο του Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, στην Αργυρούπολη, γιορτάστηκε και στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Ο κ. Στεφανόπουλος, κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου, με την ονομασία "Μία Πόρτα Ανοιχτή", τόνισε ότι γίνεται πολύς λόγος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λιγότερος για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν από το κράτος ή τους πολίτες, όποτε αυτό αδυνατεί. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των περίπου 400. 000 ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε μηνυμά του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραμένουν αζήτητα 53 δισ από το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Καλό σημάδι χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης στις μεταμοσχεύσεις, καθώς έχουν τριπλασιαστεί οι μεταμοσχεύσεις νεφρού. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, έχουν απόλυτη επιτυχία. Οπως έγινε γνωστό ο συνολικός αριθμός των νεφροπαθών στη χώρα μας ξεπερνά τις 7. 000, ενώ περίπου οι 2. 500 από αυτούς περιμένουν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φάμπιο Καπέλο θα κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, από την ερχόμενη περίοδο, αναφέρουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα ισπανικές αθλητικές εφημερίδες. Οπως υποστηρίζουν, ο Ιταλός τεχνικός συναντήθηκε και υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Μπαρτσα Νούνιες, ο οποίος θα απομακρύνει τον Βαν Γκαλ. Να σημειωθεί ότι ο Καπέλο φέροταν ως αντικαταστάτης του Λίπι στη Γιούβε, αφού οι φήμες τον θέλουν στην Ιντερ τον επόμενο χρόνο. Μία Ιντερ που έχει πρόβλημα με τον Ρονάλντο, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται με τενοντίτιδα και ο πρόεδρός της κατηγορεί γι'αυτό την ομοσπονδία της Βραζιλίας, λέγοντας ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από τους αγώνες του Μουντιάλ, όταν ο περίφημος άσος της μπάλας αναγκάζονταν να παίζει με ενέσεις και καταπραϋντικά.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδριαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε στις 2. 413,45 μονάδες μειωμένος κατά 3,46%. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε εκρηκτική άνοδο και έφθασε τα 185,1 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,50%, Λήζινγκ πτώση 4,34%, Ασφάλειες πτώση 2,59%, Επενδύσεις πτώση 2, 65%, Κατασκευές πτώση 2,75%, Βιομηχανίες πτώση 3,13%, Διάφορες πτώση 4,57%, Συμμετοχών πτώση 5,52%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 1,42%.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,14, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 477,09, ελβετικό φράγκο προς 209,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,26, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 336,03 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαθαίνει το πολιτικό χάσμα στην Τουρκία, καθώς η απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αντιπρόεδρο Μπουλέντ Ετσεβίτ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, κατά σειρά εδρών στο Κοινοβούλιο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία μάλιστα σήμερα κατηγόρησαν τον Ντεμιρέλ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Ανταπαντώντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπεραμύνθηκε της απόφασής του υποστηρίζοντας οτι μία κυβέρνηση υπό τον Ετσεβίτ έχει περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αναμένεται να αρχίσει αύριο τις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Την ίδια ώρα το θέμα Οτσαλάν συνεχίζει να δυναμιτίζει τις σχέσεις Ρώμης-Αγκυρας. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η θέση της Ιταλίας, σχετικά με το που θα δικασθεί ο κούρδος ηγέτης. Χθες ο ιταλός πρωθυπουργός επέμεινε στο ενδεχόμενο διεξαγωγής της δίκης σε μία τρίτη χώρα, αναγνωρίζοντας οτι μία δίκη του κούρδου ηγέτη ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου, είναι δύσκολη. Από την πλευρά του, ο Οτσαλάν που κρατείται σε κατ'οίκον περιορισμό έξω από τη Ρώμη, δήλωσε ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της αγαπημένης του τουρκικής ομάδας Γαλατάσεράι και της ιταλικής Γιουβέντους, ο οποίος έληξε με ισοπαλία 1-1, υποστηρίζοντας οτι μία ισοπαλία είναι δίκαιη και μπορεί να υπηρετήσει ως δείγμα ειρήνης.

Σε συντονισμένη μείωση των βασικών επιτοκίων τους, προχώρησαν αιφνιδιαστικά σήμερα έντεκα κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του Ευρό, με πρώτες τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες ανήγγειλαν πτώση κατά 0,3%, με αποτέλεσμα το νέο επιτόκιο να περιορίζεται στο 3%. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε ικανοποίηση για τη μείωση των επιτοκίων, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Σχεδιασμού στο Τόκιο, η ιαπωνική οικονομία παρουσίασε πτώση της τάξης του 0, 7%, κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Μετά την νέα, απροσδόκητη για πολλούς αναλυτές πτώση του ιαπωνικού ΑΕΠ, σε ετήσια βάση η πτώση της ιαπωνικής οικονομίας φτάνει στο 2,6%.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στις Φιλιππίνες από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν δεκάδες ορφανά, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ορφανοτροφείο που τα στέγαζε, στην πρωτεύουσα Μανίλα. Οι πυροσβέστες έχουν ανασύρει μέχρι τώρα 27 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και βρέφη, από το καρβουνιασμένο ξύλινο κτίριο, ηλικίας 80 ετών, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετά άτομα. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, απηύθυνε δραματική έκκληση σε πλούσιες οικογένειες να υιοθετήσουν τα μικρά ορφανά για να αποσυμφορηθούν τα ορφανοτροφεία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τραγωδία προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η ζωή του πιο γνωστού ζωόφιλου στον κόσμο, Μπάρι Χορν, ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας, στις φυλακές της βόρειας Βρετανίας, ζητώντας με τον τρόπο αυτό να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό και όπως δήλωσαν οι γιατροί, ακόμα και αν διέκοπτε την απεργία πείνας, οι πιθανότητες να ζήσει είναι μικρότερες από 70%. Εκτός από τον Χορν, ο οποίος εκτίει 18χρονη ποινή κάθειρξης για σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον καταστημάτων που πουλούσαν ζώα, κινδυνέουν και άλλα δέκα άτομα, συγκεκριμένα δέκα γιατροί που εφαρμόζουν πειράματα σε ζώα. Τους γιατρούς απειλεί οτι θα σκοτώσει, σε περίπτωση που πεθάνει ο Χορν, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων. Η οργάνωση έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων ερευνητών, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία για τον κίνδυνο που διατρέχουν. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος, δηλώνοντας οτι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε αγορά στην πόλη Χεμίς Μιλιάνα, νοτιοδυτικά του Αλγερίου. Σύμφωνα με τις αρχές, δράστες είναι φανατικοί ισλαμιστές, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι προσωρινός και ενδέχεται να αυξηθεί και άλλο. Η πόλη Χεμίς Μιλιάνα βρίσκεται στην επαρχία Εϊν Ντέφλα, μία από τις μεγαλύτερες εστίες βίας στην Αλγερία από το 1992.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τα φαινόμενα αυτά προς το βράδυ θα επεκταθούν και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στα πελάγη πολύ θυελλώδεις με ένταση που θα φθάνει και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 17 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 8 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Friday, 4 December 1998 - 1:00:46 UTC