Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-10-13

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα αποκλιμακώθηκε προς το παρόν η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο. Στο πάρα πέντε απεφεύχθη μία επέμβαση του ΝΑΤΟ στη σερβική αυτή επαρχία, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας με τον αμερικανό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Οπως φαίνεται έπιασαν τόπο οι μαραθώνιες συνομιλίες του αμερικανού απεσταλμένου με τον Μιλόσεβιτς, καθώς ο τελευταίος συμφώνησε σε ένα πλαίσιο αυτονομίας του Κοσσυφοπεδίου, στους κόλπους της Σερβίας και παράλληλα πείσθηκε να δεχθεί αποστολή 2. 000 ανδρών του ΟΑΣΕ στην περιοχή, προκειμένου να επαληθεύσουν εάν το Βελιγράδι τηρεί τους όρους που του έχει θέσει ο ΟΗΕ. Η επαλήθευση θα γίνει και από νατοϊκά αεροσκάφη τα οποία θα πετούν πάνω από τη σερβική επαρχία, χωρίς όμως να φέρουν οπλισμό. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένονται στο Βελιγράδι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, προκειμένου να υπογράψουν με τον Μιλόσεβιτς τη συμφωνία που θα επιτρέπει την επαλήθευση της τήρησης της εκεχειρίας και της αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων. Την ικανοποίησή της για την κατάληξη που είχε η κρίση αυτή, εξέφρασε η Ρωσία δηλώνοντας έτοιμη να συμμετάσχει στην αποστολή του ΟΑΣΕ. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ διευκρίνισε οτι εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ το εξωτερικό πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας, παρά τη σημερινή συμφωνία. Οι υπόλοιποι όροι που πρέπει να εκπληρώσει το Βελιγράδι είναι η πλήρης συμμόρφωση προς την ειρηνευτική συμφωνία για τη Βοσνία και η παράδοση των Σέρβων που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. O Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σημερινή συμφωνία και ζήτησε ενεργή επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης γιατί οποιαδήποτε χαλάρωση θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και ειδικότερα στα επιτόκια και τη δραχμή. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κινείται με βάση την εντολή που πήρε από το λαό το 1996. Αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική και στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίζει πραγματικές αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, που θα είναι λίγο μεγαλύτερες από την προσδοκόμενη άνοδο του πληθωρισμού. Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο στόχο του προγράμματος σύγκλισης την πτώση του πληθωρισμού στο τέλος του 1999 στο 2% και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων και των μειώσεων στους έμμεσους φόρους. Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην ανάγκη πτώσης του πληθωρισμού μειώνοντας τις τιμές και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει όλους τους στόχους για την είσοδό της στην ΟΝΕ.

Στην τελική ευθεία φαίνεται να εισέρχεται η διαδικασία πώλησης του τρίτου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Ηδη υλοποιείται η τεχνοκρατική διαδικασία ενημέρωσης των εγχώριων και ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ απομένει η τελική κυβερνητική έγκριση, που θα ανάψει το φως για την τρίτη φάση της μετοχοποίησης. Συνολικά θα διατεθούν περίπου 50 εκατ. μετοχές, από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 300 δις δρχ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το 30% των μετοχών θα δοθεί σε εγχώριους επενδυτές, το 35% μέσω του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και το υπόλοιπο 35% μέσω των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Σκηνές όπως αυτές που μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα, με επιθέσεις ενόπλων εναντίον εφοδιοπομπών του ΟΗΕ, εκτυλίχθησαν το πρωί στην περιοχή της Νέας Σάντας Χαλκιδικής, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη η μεγάλη συμμαχική διακλαδική άσκηση ΝΤΑ'Ι'ΝΑΜΙΚ ΜΙΞ 98, της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Η άσκηση, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα, εξελίσσεται σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Παραγιουδάκης, που είχε την ευθύνη για την υλοποίηση της άσκησης στη χώρα μας, τόνισε ότι η άσκηση ήταν προσαρμοσμένη στις σημερινές απαιτήσεις επιβολής και διατήρησης της ειρήνης, ενώ ο Ιταλός στρατηγός Βανούκι, εξέφρασε την ικανοποιησή του για την επιτυχία της άσκησης.

Και μια σύντομη ματιά στην αμερικανική οικονομία… Ένας από τους μεγαλύτερους, σε παγκόσμια κλίμακα, χρηματιστηριακός όμιλος, η Μέριλ Λιντς, εξ’ αιτίας της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει αρνητικό ρεκόρ κερδών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3. 400 εργαζόμενοι του ομίλου να αναγκάζονται να αποδεσμευθούν. Οι ζημιές της εταιρίας έφθασαν τα 164 εκατ. δολάρια.

Στην Ιερά Σύνοδο άρχισαν οι συζητήσεις για το σκοτεινό ζήτημα των οικονομικών της εκκλησίας. Στο συμπληρωματικό πόρισμα που παρουσιάστηκε επιρρίπτονται ευθύνες σε πέντε μητροπολίτες και σε δύο επισκόπους για την υπόθεση της διαχείρισης των 4 δις δρχ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την εκκλησία. Το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στα τότε μέλη της διοικούσας επιτροπής μητροπολίτες Καισαριανής Γεώργιο, Χίου Διονύσιο, Ηλείας Γερμανό, Θηβών Ιερώνυμο και Μαντινείας Αλέξανδρο επειδή γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν, την παράνομη συγκρότηση της επιτροπής διαχείρισης και παρακολούθησης των αναπτυξιακών έργων. Ο Θηβών Ιερώνυμος και άλλοι δύο μητροπολίτες κατηγορούνται επιπλέον για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία συγκρότησης της διαχειριστικής επιτροπής. Ο Ιερώνυμος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δήλωσε ότι όλα αυτά είναι παραμύθια. Λίγο νωρίτερα στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζήτησε πλήρη διαφάνεια και προσέγγιση του ζητήματος με νηφαλιότητα και επίγνωση των περιστάσεων.

Σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση συμμαχιών, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, έχουν επιδοθεί τα κομματικά επιτελεία και οι υποψήφιοι που έχουν περάσει στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφανίσει εικόνα συσπείρωσης και όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Σκανδαλίδης, το κόμμα δεν θα ψηφίσει συντηρητικούς υποψήφιους. Στη ΝΔ, όπου συνεδρίασε και πάλι σήμερα η επιτροπή εκλογικού αγώνα, επικρατεί ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ενώ οι υποψήφιοι θα αφεθούν ελεύθεροι για συνεργασία σε τοπικό επίπεδο. Το ΔΗΚΚΙ ανακοίνωσε ότι αφήνει τους ψηφοφόρους του να επιλέξουν κατά την κρίση τους το συνδυασμό που θα ψηφίσουν, με βάση την προοδευτικότητα των προγραμμάτων. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, που υποστηρίχθηκε από το ΔΗΚΚΙ Αντώνης Ντεντιδάκης, ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Φωτίου στον Πειραιά. Την εμμονή της στο αντι-Σημιτικό μέτωπο, ώστε να ενταθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, αποφάσισε η Πολιτική Ανοιξη. Τα πολιτικά μηνύματα που έστειλαν οι εκλογές θα αναλυθούν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ με ηρεμία και νηφαλιότητα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια στρέβλωσης του νοήματος των εκλογών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η άρνηση ενός δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογικό κέντρο της Ξάνθης να δώσει άδεια σε μια 27χρονη έγκυο, η οποία ήταν σε εφορευτική επιτροπή και προσκόμισε χαρτί γιατρού ότι δεν μπορούσε να παραμείνει για τόσες ώρες στο εκλογικό κέντρο. Πρόκειται για την Ειρήνη Καλαϊτζάκη, η οποία μετά την ταλαιπωρία της στο εκλογικό κέντρο απέβαλε. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, καθώς η 27χρονη είχε προσκομίσει γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό, ενώ ο νόμος επιτάσσει από δημόσιο νοσοκομείο. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι μετά την εξέλιξη αυτή εγείρεται μείζον θέμα, καθώς νομοθετική διάταξη κατοχυρώνει την ισοτιμία στην υπογραφή των γιατρών.

Καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία, προκάλεσε ζημιές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δράμας. Στην πόλη της Δράμας πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και υπόγεια, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις. Με νερά γέμισαν το υπόγειο του νοσοκομείου Δράμας, δύο νηπιαγωγεία, το σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της πόλης για αρκετή ώρα.

Εναν από τους βαρώνους της κοκαϊνης, ο οποίος διακινούσε μεγάλες ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση, σε σπίτι που είχε νοικιάσει στη Βούλα. Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Μικαέλ Αντόνιο, ο οποίος στην Ελλάδα εμφανιζόταν με πλαστά έγγραφα και με τα στοιχεία Αντώνιος Μιχαήλ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ασφάλειας, ο Αιγύπτιος τα τελευταία χρόνια πρέπει να είχε διακινήσει πάνω από ένα τόννο κοκαϊνης στην Ελλάδα.

Σε παγίδα θανάτου για τρία άτομα μεταβλήθηκε το πρωί η εθνική οδός Αθηνών - Καβάλας, όπου σημειώθηκε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 60-ο χιλιόμετρο, όταν νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της, ανατράπηκε και συγκρούστηκε με μικρό φορτηγάκι, που εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια επάνω στο φορτηγάκι καρφώθηκε ένα ΙΧ, που κατάφερε το τελικό χτύπημα στους ήδη σοβαρά τραυματισθέντες επιβάτες. Από το μικρό φορτηγό ανασύρθηκαν νεκροί οι Ιωάννης Τσαβδαρίδης, 42 ετών οικοδόμος και οι συνάδελφοί του Γιώργος Παπαδόπουλος 25 ετών και ο 25χρονος Αλβανός Αντρέα Μίλα. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Ζάγκρεμπ η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ κέρδισε την ομώνυμη ομάδα με 62-79, για το Σαπόρτα Καπ, όπως ονομάζεται πλέον το Ευρωκύπελλο. Στο σημερινό δύσκολο έργο της η Ενωση, που θέλει να συνεχίσει αήττητη στη διοργάνωση, δεν θα έχει τον Πρέλεβιτς, ο οποίος είναι ανέτοιμος. Για την ίδια διοργάνωση, ο Αρης κέρδισε στη Γερμανία την Τρίερ 65-85.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, λόγω της απουσίας του Ντέμη Νικολαϊδη από τον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει αύριο η εθνική μας ομάδα με την αντίστοιχη της Γεωργίας στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ. Ετσι, δίπλα στον Μαχλά θα αγωνιστεί ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού Λυμπερόπουλος.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,03, γαλλικό φράγκο προς 52,21, λίρα Αγγλίας προς 489,02, ελβετικό φράγκο προς 215,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,55, τη λίρα Κύπρου προς 595,80 και την ECU προς 345,67 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την έντονη πίεση που δεχθηκαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, στην διάρκεια των οποίων είχαν καταγράψει απώλειες 10%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1782,49 μονάδες με άνοδο 2,46%. Ο όγκος των συναλλαγών, παρά την άνοδο των τιμών των μετοχών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η αξία τους έφθασε τα 29,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,60%, Ασφάλειες άνοδος 0,29%, Επενδύσεις άνοδος 2,50%, Λήζινγκ άνοδος 6,15%, Βιομηχανικές άνοδος 2,53%, Κατασκευές άνοδος 1,45%, Διάφορες άνοδος 4,12%, Συμμετοχών άνοδος 4,04%. Με άνοδο 0,71% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οργιάζουν και πάλι οι φήμες για το κάτα πόσον μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του ο ρώσος πρόεδρος, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του. Μετά τη χθεσινή εσπευσμένη επιστροφή του από περιοδεία στην κεντρική Ασία, εξαιτίας μίας κρίσης τραχειοβρογχίτιδας, σήμερα ο εκπρόσωπος του δήλωσε οτι ο πρόεδρος θα αναπαυθεί μια εβδομάδα στην εξοχική του κατοικία, και ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιήσει καμμία συνάντηση εργασίας. Ο Γιέλτσιν αναπαύεται στο εξοχικό του στην οδό Γκόργκι, στα περίχωρα της Μόσχας, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε μια μίνι ιδιωτική κλινική με υπερσύγχρονα μηχανήματα που θα τα ζήλευαν οι μεγαλύτερες κλινικές του κόσμου.

Εκτός από την Τουρκία των στρατηγών, υπάρχει και η Τουρκία των αγωνιστών. Με το σκεπτικό αυτό η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια ψηφοφορίας για τους υποψήφιους για το βραβείο Ζαχάροφ, εξέλεξε πρώτο τον πρόεδρο της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, Ακίν Μπιρντάλ, ο οποίος έχει επανειλημμένα φυλακισθεί στη χώρα του για τη δράση του, ενώ πρόσφατα γλύτωσε από δολοφονική επίθεση. Πριν από τρία χρόνια, το ίδιο βραβείο δόθηκε στη βουλευτίνα, κουρδικής καταγωγής, Λεϊλά Ζάνα, η οποία δεν μπόρεσε να το παραλάβει καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές της Αγκυρας.

Αγνωστοι παραμένουν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης σε δασική περιοχή, κοντά στην Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός, ενώ ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά. Η επίθεση σημειώνεται δύο ημέρες πριν την έναρξη της ισραηλινο- παλαιστινιακής διάσκεψης κορυφής στην Ουάσιγκτον, παρουσία του Μπιλ Κλίντον και η Ισραηλινή αστυνομία πιστεύει οτι πρόκειται για έργο των Παλαιστινίων.

Καθηγητές αμερικανικών πανεπιστημίων διέπρεψαν φέτος στα Νόμπελ που απονείμει η Σουηδική Ακαδημία. Μετά τη χθεσινή βράβευση τριών αμερικανών φαρμακολόγων για το βραβείο της ιατρικής Φαρμακολογίας, σήμερα τέσσερις καθηγητές αμερικανικών Πανεπιστημίων βραβεύθηκαν για τα Νόμπελ Φυσικής και Χημείας. Οι τρεις επιστήμονες, βραβεύθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής διότι ανακάλυψαν οτι "σε ισχυρά μαγνητικά πεδία η αλληλεπίδραση των ηλεκτρονίων, οικοδομεί ένα νέο τύπο μορίων με φόρτιση την κλασματική φόρτιση των μορίων". Το Νόμπελ Χημείας θα μοιρασθούν άλλοι δύο καθηγητές, εκ των οποίων ο ένας Αγγλος, για τις προσπάθειες που έκανε ο καθένας προκειμένου να αναπτύξουν μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για την θεωρητική μελέτη των ιδιοτήτων των μορίων και των χημικών αντιδράσεων.

Η ιταλική φίρμα Μπένετον άρχισε έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της από την ιταλική εφημερίδα "Κοριέρα ντελα Σέρα" ότι στην Τουρκία παιδιά μικρότερα των 14 ετών εργάζονται για την παραγωγή ρούχων της, τουλάχιστον 12 ώρες με αμοιβή που δεν ξεπερνά τα τρισήμιση δολάρια. Τούρκοι συνδικαλιστές είχαν ενημερώσει την ιταλική εφημερίδα για τις παράνομες πρακτικές που ακολουθεί η τουρκική επιχείρηση "Μπερμούντα Τεκστίλ", η οποία φτιάχνει ρούχα για παιδιά για λογαριασμό μεγάλης τουρκικής εταιρείας, στην οποία η Μπένετον έχει δώσει άδεια για την παραγωγή ρούχων με την επωνυμία της στην Τουρκία.

ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες που στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα είναι ισχυρές. Αργότερα θα σημειωθεί βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 21 και στο Αιγαίο 17 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με συννεφιά, βροχή ή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με ήλιο θα έχει αύριο η Αθήνα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 15 με 20 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή κατά διαστήματα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Wednesday, 14 October 1998 - 2:12:07 UTC