Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-10-12

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με πυρετώδεις διαβουλεύσεις των επιτελείων τους, βρίσκει κόμματα και υποψήφιους, η επομένη του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, καταστρώνοντας τα σχέδια και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο δεύτερο γύρο, στον οποίο θα κριθεί η εκλογή σε περίπου 400 δήμους και 40 νομαρχίες. Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, επιχειρεί να εμφανίσει εικόνα συσπείρωσης και αποφασιστικότητας ενόψει του δεύτερου γύρου. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να μην υποστηρίξει κανένα συντηρητικό υποψήφιο, όπου ο δικός του δεν έχει περάσει στο δεύτερο γύρο. Ο κ. Σκανδαλίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστούν συσπειρωμένες στις εκλογές της Κυριακής, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικά μηνύματα, με τα οποία θα ασχοληθούν τα όργανα του κινήματος. Το πολιτικό μήνυμα του πρώτου γύρου είναι η αριθμητική προσέγγιση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην εκπροσώπησή τους στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να απαντήσει αν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών απαιτείται αλλαγή στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ, αλλά και αισιοδοξία για το δεύτερο γύρο. Κορυφαία στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η ΝΔ αποκτά πλέον δυναμική εξουσίας και ότι εδραιώνεται η θέση του Κώστα Καραμανλή. Οι ίδιοι προεξοφλούσαν ότι το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί προς την κυβέρνηση στο επαναληπτικό γύρο, θα είναι πιο δυνατό από το χθεσινό και θα επιδιωχθεί η τάση της λαϊκής δυσαρέσκειας στην κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο να μην ανατραπεί αλλά να ενταθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι βασικοί στόχοι και οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων. Σημείωσε επίσης ότι βρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας και ότι η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της στις εκλογές του 2000. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση πήρε τα μηνύματα που έστειλαν τα αποτελέσματα των εκλογών και θα τα αναλύσει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Σε ότι αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα για τις νομαρχίες, στον πρώτο γύρο εξελέγησαν 14 από τους συνολικά 54 νομάρχες. Από αυτούς οι επτά πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι έξι στη ΝΔ και ένας είναι ανεξάρτητος. Για τους δήμους η ΝΔ κερδίζει 118 έναντι 92 του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Συνασπισμό εξελέγησαν άλλοι 38 δήμαρχοι. Στο δεύτερο γύρο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους δύο μεγάλους δήμους και τις δύο μεγάλες νομαρχίες της χώρας. Στο δήμο του Πειραιά θα αναμετρηθούν ο Χρήστος Αγραπίδης που συγκέντρωσε 43,1% και ο Χρήστος Φωτίου 27,5%. Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με 44,5% και ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης με 31,3%. Για την υπερνομαρχία της Αττικής ο κ. Κατριβάνος προηγείται με 41,75% έναντι 34,54% του κ. Κουλουμπή. Για τη νομαρχία της Θεσσαλονίκης προηγείται ο κ. Παπαδόπουλος με 42,5% έναντι 41,5 του κ. Κοσκινά.

Συνάντηση με τον τούρκο ομολογό του κ. Γιλμάζ, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια της Τουρκίας. Οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν φιλική και χρήσιμη τη συνάντηση και διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σε ιδιαίτερο καλό σημείο, αναφέρθηκαν στη διαδικασία που συνεχίζεται στο ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε την πρόταση για παραπομπή των προβλημάτων στο δικαστήριο της Χάγης, ενώ ο κ. Γιλμάζ επέμενε στην πρόταση για εφόλης της ύλης διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

Εγκρίθηκε και από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 1998-2001. Στη γνώμη του συμβουλίου κρίνεται ορθή η επικέντρωση του ελληνικού προγράμματος στη μείωση του πληθωρισμού και τη δημοσιονομική εξυγίανση και αναφέρεται πως το πρόγραμμα στηρίζεται σε μακροοικονομική πρόβλεψη για ισχυρή πραγματική οικονομική ανάπτυξη, κυρίως μέσω των επενδύσεων. Το συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει τη μετριοπαθή μισθολογική πολιτική, που όπως εκτιμά, είναι καθοριστικής σημασίας για μείωση σε διαρκή βάση του πληθωρισμού. Το συμβούλιο επιδοκιμάζει επίσης τη στραγητική του προγράμματος να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας στο 0,8% του ΑΕΠ το 2001 μέσω συγκράτησης των πρωτογενών τρεχουσών δαπανών. Στο Λονδίνο τώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα μετοχοποίησης των επιχειρήσεων του δημοσίου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε εκπροσώπους ξένων τραπεζών και χρηματοοικονομικών οίκων.

Νίκας τοις βασιλεύσι θα ψάλουν τελικά οι ιερείς μέσα στους ναούς, ενώ σε δημόσιους χώρους, εγκαίνια, αγιασμούς και άλλα θα ψάλλεται το νίκας τοις ευσεβεύσι. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία αποφάσισε επίσης ν'αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των κατά τόπους μητροπολιτών, εάν θα ψάλλεται νεκρώσιμος ακολουθία σε κηδείες ατόμων που είχαν τελέσει πολιτικό γάμο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί αύριο με το ακανθώδες θέμα που αφορά τα οικονομικά της εκκλησίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαίμαχοι της αντίστασης, εκπρόσωποι αντιστασιακών συλλόγων, πολιτικοί και πλήθος κόσμου παρέστησαν σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ακρόπολη για την 54η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τα ναζιστικά στρατεύματα της Κατοχής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και εκπρόσωποι της εκκλησίας και των στρατιωτικών αρχών. Η Ελλάδα της Αντίστασης με τους ενωμένους πολίτες είναι και τώρα πάντοτε έτοιμη και σαν οι καιροί το θελήσουν, θα κάνει το χρέος της τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τη σημερινή επέτειο μεγάλη για την Ελλάδα και την ιστορία της πατρίδας μας.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αθήνας. Το πρώτο στο Σχιστό, όταν ασυνείδητος οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε και σκότωσε έναν άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και αφού εγκατέλειψε το θύμα του, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Λίγο αργότερα, περίπου στο ίδιο σημείο ένας άλλος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε προπορευόμενο λεωφορείο και στη συνέχεια πάνω στο ΙΧ έπεσε νταλίκα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Στο Χαϊδάρι ο 17χρονος μαθητής λυκείου Ιωάννης Μπαλής έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΟΑΣΑ.

Ενοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή της ιδιωτικής εταιρίας "ΕΡΜΗΣ Σεκιούριτι" έγινε το μεσημέρι έξω από το σούπερ μάρκετ "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" στην Ηλιούπολη, στην Αθήνα. Οι δύο δράστες με αυτόματο και πιστόλι ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους της χρηματαποστολής, άρπαξαν σάκο με 10 εκατ. και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αθήνα. Συνολικά εννέα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στα Ανω Πετράλωνα έγινα παρανάλωμα του πυρός από εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια. Λίγο νωρίτερα άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε σχολή κομπιούτερ στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμιά οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Απανθρακωμένo πτώμα βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέσα σε παλαιό εγκαταλελειμένο εργοστάσιο στον Κολωνό, στην Αθήνα. Η πυρκαγιά σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησε από σωρό σκουπιδιών. Οπως έγινε γνωστό το εργοστάσιο χρησιμοποιείται ως κατάλυμμα κυρίως από λαθρομετανάστες αλλά και αστέγους, ενώ το πτώμα εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος οφείλεται στην πυρκαγιά ή σε άλλη αιτία.

Απολογούνται αύριο στον ανακριτή οι τρεις αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για απελευθέρωση κρατουμένων από πρόθεση και παράβαση καθήκοντος. Οι αστυνομικοί αυτοί διώκονται για την απόδραση τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών από το Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα ανάμεσα σε Μαρούσι και Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Στον αγώνα υπερίσχυσε το Μαρούσι με 72-69.

Χωρίς τον Ντέμη Νικολαϊδη θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου την Τετάρτη κόντρα στη Γεωργία, καθώς ο διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Στη θέση του Νικολαϊδη, που έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο, κλήθηκε ο Αναστασίου του ΟΦΗ, ενώ δίπλα στον Μαχλά θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Λυμπερόπουλος.

Καθοριστική για το μέλλον του Στεπάνοβιτς στην ΑΕΚ θα είναι η συνάντηση που πρόκειται να έχει αύριο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο νέος ηγέτης της ΠΑΕ, θέλει να αντικαταστήσει τον Γιουγκοσλάβο προπονητή, ίσως και με τον Ντιμιτρίου, αλλά υπάρχει το πρόβλημα της ιδιαίτερα μεγάλης αποζημίωσης που πρέπει να πάρει ο Στεπάνοβιτς.

Θέμα ημερών είναι η απομάκρυνση του Ντοϊτσινόφσκι από τον Ηρακλή, μετά τα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Σκοπιανός προπονητής θα έχει αργότερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θεοδωρίδη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η λύση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,98, γαλλικό φράγκο προς 52,18, λίρα Αγγλίας προς 487,40, ελβετικό φράγκο προς 216,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,65, τη λίρα Κύπρου προς 597,49 και την ECU προς 346,58 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στο δεύτερο ήμισυ της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να απωλέσουν τα αρχικά σημαντικά τους κέρδη που προσέγγιζαν το 2% και να κλείσουν με σημαντική υποχώρηση. Η πτώση των τιμών των μετοχών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ρευστοποιήσεις ξένων θεσμικών σε τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε στις 1739,61 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,83%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 27,8 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,59%, Ασφάλειες πτώση 1,16%, Επενδύσεις πτώση 1,41%, Λήζινγκ άνοδος 1,31%, Βιομηχανικές πτώση 1,35%, Κατασκευές πτώση 1,46%, Διάφορες πτώση 2,98%, Συμμετοχών πτώση 1,67%. Με απώλειες 1,22% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία μικρή αχτίδα φωτός στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι σχέσεις Δύσης- Γιουγκοσλαβίας, φάνηκε μετά τη συνάντηση του αμερικανού απεσταλμένου Richard Holbrook με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο Μιλόσεβιτς δήλωσε οτι υπάρχουν ακόμα οι αναγκαίες προυποθέσεις για μία ειρηνική και πολιτική διευθέτηση του προβλήματος, ενώ ο Χόλμπρουκ μετά τη νέα αυτή εξέλιξη ζήτησε να καθυστερήσει για 24 ώρες η διαταγή ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ. Οι δύο άνδρες θα έχουν αύριο νέα συνάντηση στο Βελιγράδι. Κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η Ρωσία, η οποία κάλεσε στη Μόσχα για διαβουλεύσεις τον στρατιωτικό της εκπρόσωπο στην έδρα της Συμμαχίας. Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την εντολή ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ, ενώ η Ιταλία έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται στο έδαφός της, σε περίπτωση επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο. Την ίδια ώρα, διεθνείς διπλωμάτες και παρατηρητές εγκαταλείπουν το Βελιγράδι, το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας. Η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία έκλεισαν τις πρεσβείες τους στο Βελιγράδι, ενώ η Μπρίτις Εργουέϊζ διέκοψε τις πτήσεις της προς το Βελιγράδι, έως τις 18 Οκτωβρίου. Υπέρ της εξάντλησης όλων των πολιτικών μέσων, πριν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, τάχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός από την Αττάλεια που βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής.

Η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο κυριάρχησε σήμερα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, στην τουρκική πόλη Αττάλεια. Οι βαλκάνιοι ηγέτες απηύθυναν έκκληση στη Γιουγκοσλαβία να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ, πριν το λόγο πάρουν τα όπλα. Υπέρ της εξάντλησης όλων των πολιτικών και διπλωματικών μέσων, τάχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Κρίσιμες συνομιλίες για την αποφυγή σύρραξης μεταξύ Συρίας-Τουρκίας, είχε σήμερα στην Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου με τον τούρκο ομόλογό του. Ο αιγύπτιος αξιωματούχος, η χώρα του οποίου έχει αναλάβει ρόλο- διαμεσολαβητή, κόμισε μήνυμα του προέδου Μουμπάρακ προς τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, με τις θέσεις της Συρίας σε ό, σα της καταλογίζει η Τουρκία. Στη διένεξη προσπαθεί να μεσολαβήσει και το Ιράν, που προεδρεύει το διάστημα αυτό του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης. Χθες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποίησε εκ νέου τη Συρία να σταματήσει να υποστηρίζει τους κούρδους αντάρτες, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Το οξείδιο του αζώτου είναι το αέριο που μεταφέρει στο σώμα διάφορα μηνύματα. Το ότι ένα αέριο μπορεί να αναπτυχθεί στο κύτταρο, να διαπερνά τη μεμβράνη και να κατευθύνει τις λειτουργίες ενός άλλου κυττάρου είναι μία νέα ανακάλυψη τριών αμερικανών φαρμακολόγων, οι οποίοι για το λόγο αυτό τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής Φυσιολογίας. Η ανακάλυψη των Φούρχγκοτ, Ιγκνάρο και Μούραντ έχει τεράστια σημασία διότι θα συμβάλει στη φαρμακολογική έρευνα για δημιουργία μεταξύ άλλων, φαρμάκων για την καρδιά, καθώς και στη νοσηλεία στις εντατικές μονάδες παρακολούθησης και θεραπείας ψυχικών κλονισμών και παθήσεων των πνευμόνων.

Στο προσκήνιο ήλθαν πάλι οι φήμες στη Ρωσία για την πραγματική κατάσταση της υγείας του προέδρου Γιέλτσιν. Μία μόλις ημέρα από τη διάψευση του Κρεμλίνου οτι η Γιέλτσιν είναι μια χαρά στην υγεία του, σήμερα ο εκπρόσωπός του δήλωσε οτι ο πρόεδρος θα αναγκασθεί να επισπεύσει κατά μία ημέρα την επίσκεψή του στο Καζακστάν, διότι παρουσίασε υψηλό πυρετό και οι γιατροί διέγνωσαν βρογχίτιδα. Εκτός όμως από τον πυρετό και τον βήχα που τον ταλαιπωρούν, ο Γιέλτσιν έχει την ατυχία να κατέχει μία θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Μόλις το 2% των Ρώσων τον εμπιστεύονται και μόνο το 1% θα τον ψήφιζε για πρόεδρο αν διεξάγονταν σήμερα προεδρικές εκλογές. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση τηλεοπτικού δικτύου, όπου μεταξύ άλλων, φέρει πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών τον κομμουιστή ηγέτη, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, με ποσοστό 21% και δεύτερο το δήμαρχο της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ με ποσοστό 17%.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη, λίγο πριν προσγειωθεί, ένα δανέζικο δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα 402, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι εννέα επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεία από το Ααλμποργκ της Δανίας, μεταφέροντας δανούς εργάτες στο ναυπηγείο Ακερ Στορντ, στο νορβηγικό νησί Στορντ, συνετρίβη 200 μέτρα πριν την αρχή του διαδρόμου προσγείωσης, στην περιοχή Σορστόκεν, κοντά στο Μπέργκεν της βορειοδυτικής Νορβηγίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Αργότερα όμως στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 16 με 24 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή και πιθανή καταιγίδα, αλλά σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 24 και 15 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Tuesday, 13 October 1998 - 2:12:09 UTC