Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-06-10

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εκτόνωση οδηγείται η απεργία στην Ιονική, που συμπλήρωσε ήδη ένα μήνα κι όλα δείχνουν ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση της λειτρουργίας της τράπεζας. Ηδη έχει τεθεί σε λειτουργία το Μηχανογραφικό Κέντρο της τράπεζας, ενώ λειτουργούν και ορισμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, από τα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή, χαρακτήρισαν θετικές τις γραπτές προτάσεις της Εμπορικής Τράπεζας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το θέμα που μένει προς διευθέτηση, αφορά το ασφαλιστικό. Το πρωτοδικείο κήρυξε παράνομη την απεργία και επέβαλε χρηματική ποινή 500. 000 δρχ στη ΓΣΕΕ, την ΟΤΟΕ και το σύλλογο των υπαλλήλων της Ιονικής. Το θέμα της Ιονικής συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου με τη συμμετοχή και των προέδρων της Ιονικής και της Εμπορικής. Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και αιχμές για τη στάση των συνδικαλιστών, άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενώ ορισμένα στελέχη του κόμματος όπως οι κύριοι Κωστόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στέφανος Μάνος, τάχθηκαν υπέρ της ιδιωτικοποίησης όλων των κρατικών τραπεζών.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφερε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αγγέλα Κοκκόλα, το θέμα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που κρατούνται στο Λονδίνο. Σε ψήφισμα που κατέθεσε στην ολομέλεια και σε ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών, η κυρία Κοκκόλα ζητεί να αναθεωρήσει η βρετανική κυβέρνηση την απόφασή της και να υλοποιήσει παλαιότερη δέσμευση των Εργατικών για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα. Παράλληλα, ζητεί τη σύσταση ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν τα Μάρμαρα, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού τους από πρωσοπικό του μουσείου την δεκαετία του τριάντα. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο ιστορικός William St Clair με σχετική αναφορά στο νέο βιβλίο του που πρόκειται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ιστορικό οι αρχές του Μουσείου έχουν προσπαθήσει να καλύψουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν τα μάρμαρα στην κατοχή τους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα που προβάλουν για να παραμείνουν τα Μάρμαρα στην κατοχή τους είναι ότι στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατή η σωστή μεταχείριση τους.

Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκε το εργοτάξιο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Ο κ. Σημίτης τόνισε πως το έργο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, που θα δώσει νέα πνοή στις αερομεταφορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2000 και πρόσθεσε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του λαού. Από την πλευρά του ο κ. Λαλιώτης επανέλαβε ότι την 1η Μαρτίου του 2001 θα λειτουργήσει κανονικά το αεροδρόμιο των Σπάτων, σημειώνοντας πως η πορεία υλοποίησης του έργου είναι εντυπωσιακή και τηρούνται με έμφαση όλα τα χρονοδιαγράμματα. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στον Ιούλιο θα δημοπρατηθεί και η σήραγγα της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις υπουργείου Παιδείας και καθηγητών, δύο μέρες πριν από το διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές καθηγητές κατέστησαν σαφές ότι θα επιχειρήσουν με κάθε μέσο να παρεμποδίσουν το διαγωνισμό, ακόμη και με καταλήψεις εξεταστικών κέντρων και καλούν τους συναδέλφους τους να σαμποτάρουν το διαγωνισμό. Για μειοψηφία που αντιδρά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έκανε λόγο ο υπουργός παιδείας, σημειώνοντας πως όλα είναι έτοιμα για το διαγωνισμό. Ο κ. Αρσένης εξέφρασε τη λύπη του για τα φαινόμενα τρομοκρατίας σε βάρος μελών της επιτροπής του ΑΣΕΠ, τα οποία δέχθηκαν απειλές για τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους, ενώ ένα μέλος ξυλοκοπήθηκε άγρια. Ο κ. Αρσένης έκανε λόγο για φαινόμενα χουλιγκανισμού που δεν ταιριάζουν στους εκπαιδευτικούς. Αναξιοκρατικό και άδικο χαρακτηρίζει η ΝΔ το σύστημα των εξετάσεων για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, το οποίο, όπως αναφέρει πλήττει τους αναπληρωτές. Από το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί για τα παιδιά όλου του κόσμου το άσθμα, μία από τις σοβαρότερες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, καθώς προσβάλλει ένα στα δέκα παιδιά σχολικής ηλικίας. Το άσθμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις βιομηχανικές χώρες της Δύσης και φυσικά στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 2,2 εκατομμύρια επισκέψεις σε παιδιάτρους μόνο για την αντιμετώπιση του άσθματος. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι πιο ευάλωτα είναι τα αγόρια, ενώ στους ενήλικες υπάρχει ισορροπία. Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην παρασκευή ενός εμβολίου κατά του παιδικού άσθματος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέση για τους μύθους και την πραγματικότητα που περιβάλλουν την έντονη διαφήμιση του χαπιού Βιάγκρα κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, πήραν τα μέλη της ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας. Οσον αφορά τις 16 περιπτώσεις θανάτων, που ενδεχομένως σχετίζονται με τη χρήση του χαπιού, ο πρόεδρος της εταιρίας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποδοθεί με σιγουριά στο Βιάγκρα, ή στην προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά τη σεξουαλική επαφή και συνέστησε στους χρήστες να έχουν τη σύμφωνη γνώμη γιατρού. Πάντως, οι έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι το φάρμακο πραγματικά βοηθά το 80% των ανδρών που έχουν πρόβλημα ικανοποιητικής στύσης. Επίσης, τόνισαν ότι το χάπι δεν δρα σαν αφροδισιακό και οι υγιείς δεν έχουν κανένα λόγο να το πάρουν.

Το Σάββατο η Βουλή θα υποδεχθεί τους 350 μαθητές της Β'τάξης του Λυκείου, που αποτελούν τη Βουλή των Εφήβων και οι οποίοι θα συνεδριάσουν επί δύο ημέρες στις έξι διαρκείς Επιτροπές και την προσεχή Τρίτη θα συζητήσουν τα συμπεράσματά τους στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Βουλής, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα, χαρακτήρισε το θεσμό πρωτοποριακό, που έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, ενώ επεσήμανε πως η συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι. Ανάμεσα στους μαθητές, θα υπάρχουν και 25 από την Κύπρο και άλλοι τόσοι από σχολεία του απόδημου Ελληνισμού.

Αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ, στα μέλη του οποίου θα δώσει εξηγήσεις ο βουλευτής Σάμου, Κώστας Καραμηνάς, που εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια 26χρονη δασκάλα. Πρόεδρος του συμβουλίου ορίστηκε ο Μιλτιάδης Εβερτ, ενώ το όργανο, σύμφωνα με το καταστατικό, μπορεί να προτείνει την παραπομπή του βουλευτή στο πειθαρχικό, ή την άρση της ασυλίας του.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει από σήμερα ο Πειραιάς, καθώς άρχισε η σταδιακή αποκομιδή των σκουπιδιών, τα οποία είχαν σχηματίσει βουνά, μετατρέποντας το πρώτο λιμάνι της χώρας σε χωματερή. Ο δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης προσέλαβε 44 εργαζόμενους για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά τις προσεχείς ημέρες. Στο μεταξύ αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ αναλυτική κατάσταση με τους 437 συμβασιούχων, προκειμένου να επαναπροσληφθούν. Από τις 6 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη που συγκάλεσε ο νομάρχης Πειραιά κ. Φωτίου με τη συμμετοχή των δημάρχων Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας και Ρέντη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η οδηγός ταξί Αμαλία Κοτσινόνου, 31 ετών, η οποία χρησιμοποιούσε ένα ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα για να τινάζει το ταξίμετρο στα ύψη. Με το σύστημα αυτό, που λειτουργούσε με τηλεχειρισμό, οι πελάτες - θύματα, κυρίως αλλοδαποί, πλήρωναν μέχρι και 600 δρχ περισσότερο το χιλιόμετρο για τη μονή ταρίφα και μέχρι 2. 000 για τη διπλή. Οπως έγινε γνωστό, το τελευταίο τετράμηνο άλλοι τρεις οδηγοί συνελήφθησαν για χρήση ανάλογου χειρισμού.

Εναν άνδρα αναζητά η αστυνομία ως κύριο ύποπτο της δολοφονίας της Εμινέ Μουσταφά, 34 χρόνων, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες, μέσα στο σπίτι της, στην Νέα Σμύρνη. Η Μουσταφά, ήταν πεσμένη στην κουζίνα, αλλά κηλίδες αίματος υπήρχαν και στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Οπως είπε, ο 14χρονος γιος του θύματος, το πρωί, φεύγοντας από το σπίτι άφησε τη μητέρα του παρέα με έναν άνδρα, με τον οποίο συζούσε επί τέσσερα χρόνια, ενώ γυρίζοντας είδε αυτόν τον άνδρα να φεύγει τρέχοντας.

Μειώνονται από αύριο και για μια εβδομάδα οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΠ η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 0,60 δρχ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 0,70 δρχ το λίτρο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με μία μεγάλη συναυλία της λαϊκής ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και τα εγκαίνια έκθεσης ντοκουμέντων από τη ζωή του μουσικοσυνθέτη, ανοίγει για έκτη συνεχή χρονιά φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Στη συναυλία, που θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος οι τραγουδιστές Νταλάρας, Λέκκας, Λεονάρδου και Αλέξια.

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δέχθηκε σήμερα τη δωρεά, σφραγίδας του Ιωάννη Καποδίστρια, που χρονολογείται από το 1829, από την Μαρία Αναγνωστοπούλου και κόρη της Αννα Φιλίνη. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι πολίτες προσφέρουν στο κοινό ιστορικά αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 10 το βράδυ, το μενού περιλαμβάνει τον αγώνα ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Νορβηγία, τα αουτσάιντερ του ίδιου ομίλου. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ1.

Ο Καλαφατάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Ιωαννίδη. Ο Ελληνας προπονητής έκανε την έκπληξη και κέρδισε στο.. . νήμα τον Σάκοτα, που ήταν το φαβορί για την ανάληψη της θέσης, ενώ θα είναι στον πάγκο της ομάδας για δύο χρόνια. Εξάλλου, ο Φασούλας υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό, μετά τη συναντησή του με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,91, γαλλικό φράγκο προς 51,26, λίρα Αγγλίας προς 500,82, ελβετικό φράγκο προς 207,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,68, τη λίρα Κύπρου προς 583,93 και την ECU προς 339,08 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση 1,51% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 2541,49 μονάδες. Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά απο τη νέα αναταραχή που παρουσιάστηκε στα Χρηματιστήρια της Ασίας. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 48,7 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατα 1,14%.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντική υποχώρηση 1,51% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 2541,49 μονάδες. Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά απο τη νέα αναταραχή που παρουσιάστηκε στα Χρηματιστήρια της Ασίας. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 48,7 δις δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,34%, Ασφάλειες πτώση 1, 65%, Λήζινγκ πτώση 0,51%, Επενδύσεις πτώση 1,02%, Κατασκευές πτώση 4,04%, Βιομηχανικές πτώση 1,16%, Διάφορες πτώση 2,04%, Συμμετοχών πτώση 2,72%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατα 1,14%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 31 βαθμούς και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με τοπικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζει στο Παρίσι η συνεδρίαση της Ομάδα Επαφής, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση για το Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στις συνομιλίες εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών μέτρων κατά του Βελιγραδίου, καθώς και η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων. Η σημερινή συνεδρίαση, εκτός των άλλων, στοχεύει στο να προετοιμάσει τη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της Ομάδας Επαφής, που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή στο Λονδίνο. Αύριο επίσης συνδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην Πρίστινα, καθώς και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με αίτημα την ένοπλη επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εκκαθαριστική πολιτική που εφαρμόζει το Βελιγράδι εναντίον των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.

Σκληραίνει τη στάση της η Τουρκία απέναντι στη Γαλλία, ως αντίποινα στην απόφαση της γαλλικής εθνοσυνέλευσης να αναγνωρίσει επίσημα την γενοκτονία των Αρμενίων. Η Αγκυρα ανέστειλε την υπογραφή συμφωνίας ύψους 145 εκατ. δολαρίων για την αγορά πυραύλων από την γαλλική εταιρία Αεροσπασιάλ, ενώ όπως δήλωσε ανώτατος τούρκος αξιωματούχος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποκλεισθεί και η γαλλική εταιρία Τόμσον από το διαγωνισμό για την ανάθεση συμβολαίου, ύψους 150 εκατ. δολαρίων, στον τομέα της Αμυνας. Τα προβλήματα όμως δεν έχουν τέλος για την Τουρκία, ιδιαίτερα στο εσωτερικό της. Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ αστυνομίας και ισλαμιστών φοιτητών, επειδή οι αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε 11 φοιτήτριες που φορούσαν ισλαμικές μαντήλες να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Εντονο διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της Λευκορωσίας και 22 δυτικών χωρών, μετά το τελεσίγραφο το οποίο απηύθυνε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο, προς τους 22 πρεσβευτές να εγκαταλείψουν μέχρι απόψε τις κατοικίες τους στο Μινσκ, με το επιχείρημα οτι η κυβέρνηση θέλει να τις ανακαινίσει. Σε ένδειξη διμαρτυρίας, οι περισσότερες χώρες ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση της Γερμανίας, η οποία κατηγόρησε τον Λουκασένκο οτι η στάση του είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και πολιτικά απαράδεκτη.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, κατηγορούμενος για διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος ανήλικων την περίοδο 1976-1983. Κατά την διάρκεια του δικτατορικού καθεστώτος του Βιντέλα, πάμπολλα παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν δολοφονηθεί κατά την διάρκεια βασανιστηρίων, υιοθετήθηκαν με παράνομες διαδικασίες από μέλη του στρατού. Η πραγματική ταυτότητα των παιδιών κρατήθηκε μυστική για πολλά χρόνια.

Ορόσημο στην ιστορία της έρευνας για τη φυματίωση αποτελεί το επίτευγμα γαλλο-βρετανικής ομάδας επιστημόνων, η οποία κατάφερε να σπάσει το γενετικό κώδικα της μολυσματικής αυτής ασθένειας των πνευμόνων που σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους, απ'ότι το Εϊτζ και η ελονοσία μαζί. Με την αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα, οι έρευνες του οποίου κράτησαν δύο χρόνια, θα επισπευθεί η παρασκευή νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Την άρση των απαγορεύσεων των εξαγωγών βοδινού κρέατος από τη Βρετανία, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης των τρελλών αγελάδων, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση της επιτροπής αφορά τα ζώα που γεννήθηκαν μετά τον Αύγουστο του 1996 και η οριστική απόφαση αναμένεται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Τέλος καλό, όλα καλά, έπειτα από δύο εβδομάδες ταλαιπωρίας και άγχους για την ομαλή διενέργεια του Παγκόσμιου Κύπελλου Ποδοσφαίρου, που άρχισε σήμερα στο Παρίσι. Σε συμφωνία κυρίων κατέληξαν οι γάλλοι πιλότοι και η εργοδοσία της Ερ Φρανς. Το συνδικάτο των πιλότων κάλεσε τα μέλη του να επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους, ώστε να αποκατασταθούν οι αερομεταφορές στη Γαλλία, το συντομότερο δυνατόν. Από την πλευρά της, η Ερ Φρανς ανακοίνωσε οτι οι πιλότοι συμφώνησαν να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, αλλά σε εθελοντική βάση, με αντάλλαγμα τη μείωση των αποδοχών τους.

Μετά τον καύσωνα που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2. 000 ατόμων, σειρά τώρα έχει ο κυκλώνας να σαρώσει οτι απέμεινε στο Ινδικό κρατίδιο Γκουζαράτ. Πάνω απο 380 άτομα σκοτώθηκαν στο πέρασμα του από την περιοχή. Ο κυκλώνας τώρα κατευθύνεται στο κρατίδιο \ του Ραζανστάν.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Thursday, 11 June 1998 - 16:43:22 UTC