Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-04-06

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση μιας ώρας είχαν σήμερα οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Οπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης, στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις επι διμερών και στρατιωτικών θεμάτων, σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για έναρξη στρατιωτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, ο οποίος, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, παρατήρησε ότι στη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε οφέλιμη, εξετάστηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων τα ελληνοτουρκικά. Οι δύο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους εκμεταλλευόμενοι και παρόμοιες ευκαιρίες στο μέλλον. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία και διεθνείς οργανισμούς, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί τρομοκρατικής δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, με βομβιστικές επιθέσεις, εμπρησμούς και δολιοφθορές.

Ελπίδες για εκτόνωση της έντασης και σύναψη συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της Ολυμπιακής, διαγράφονται μετά την πρόταση πέντε σημείων που έκανε η διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα, καλώντας τους εργαζόμενους να την αποδεχτούν, ώστε να αποτελέσει αποφασιστικό όπλο προκειμένου να ζητηθεί η τροποποίηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση της Ολυμπιακής. Η πρόταση αναφέρεται στις γενικές διατάξεις του κανονισμού της Ολυμπιακής, στο ελαστικό ωράριο για το προσωπικό εδάφους στο οποίο δεν επήλθε συμφωνία, στο τριετές πάγωμα μισθών στα επίπεδα του '97, στη μείωση του επιδόματος τροφής και στην υποχρέωση του προσωπικού εδάφους να εργάζεται χωρίς αμοιβή 40 έως 64 ώρες ετησίως, μέχρι το 2000. Η διοίκηση γνωστοποίησε επίσης ότι ο υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει τη δέσμευση να παραχωρήσει το 6% των μετοχών της εταιρίας στο τακτικό προσωπικό και άλλο ένα 4% στις 31/12 του 2000 εφόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του νέου επιχειρησιακού προγράμματος. Η διοίκηση δεσμεύεται επίσης να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε όσους εργαζόμενους συνταξιοδοτηθούν. Στις 7. 30 το βράδυ συνέρχεται η γενική συνέλευση της ΟΣΠΑ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΔΣ της Ολυμπιακής, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της εταιρίας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τους εργαζόμενους.

Αύριο, αρχίζει στη βουλή η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για την εξυγίανση της Ολυμπιακής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πυρήνας των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου θα παραμείνει ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ακούει τις γόνιμες προτάσεις. Παράλληλα, προεξόφλησε πως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αφού όπως άφησε να εννοηθεί έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή συζητήθηκαν και στη σύσκεψη τομεαρχών της ΝΔ, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή και αποφασίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες, ώστε ο κάθε βουλευτής να πάρει υπεύθυνα θέση. Στο αεροδρόμιο τώρα συνεχίστηκε και σήμερα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς περισσότερες από δέκα πτήσεις είτε ακυρώθηκαν, είτε μετατέθηκε η ώρα αναχώρησής τους. Μέχρι την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ολυμπιακή και για το λόγο αυτό το επιβατικό κοινό καλό θα είναι να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία της εταιρίας, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη ταλαιπωρία.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για όσα καταμαρτύρησε στην κυβέρνηση, σχετικά με τους εμπρησμούς δασών από Τούρκους πράκτορες, εξαπέλυσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να επιδείξει υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιεί υβρεολόγιο και επισημαίνοντας ότι κάθε πράγμα έχει τα οριά του.

Νέο σαφάρι ελέγχων στην αγορά πραγματοποιούνται, ενόψει της πασχαλινής αγοράς, με στόχο την αντιμετώπιση κρουσμάτων κερδοσκοπίας και τη διατήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν νέες πληθωριστικές πιέσεις. Η Ενωση Καταναλωτών άρχισε από σήμερα πενθήμερο μποϊκοτάζ στα μη τυποποιημένα τρόφιμα, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις ανατιμήσεις, μετά την υποτίμηση της δραχμής αλλά και την κακοκαιρία. Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, προτείνει αυξήσεις σε μισθούς με το σταγονόμετρο, περικοπή των δανείων και μια σειρά άλλων μέτρων για να μην αυξηθεί ο πληθωρισμός και να ικανοποιηθούν οι όροι για συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Παράλληλα, προωθούνται ριζικά μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, που αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις σε κοινωνικό πεδίο. Ειδικότερα, προωθούνται ελαστικό ωράριο εργασίας, μερική απασχόληση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θέσπιση μειωμένων αποδοχών ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων και περιορισμός της απασχόλησης των συνταξιούχων. Τα μέτρα αυτά, που θα συζητηθούν την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή.

Διάλογος μέσω συνεντεύξεων, ως μέτρο επικοινωνίας, φαίνεται πως έχει εγκαινιαστεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως μεταξύ της ηγεσίας και των κορυφαίων στελεχών. Λίγα 24ωρα μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις μελλοντικές κινήσεις του, αφήνοντας παράλληλα να πλανάται το σενάριο περί δημιουργίας νέου κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά με συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος προχωρά ένα βήμα περισσότερο και εκτιμά ότι τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο κ. Μητσοτάκης δεν στοιχειωθετούν από μόνα τους την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας πολιτικής έκφρασης. Υπενθυμίζει ότι παλαιότερες απόπειρες δημιουργίας κομμάτων στο φιλελεύθερο χώρο απέτυχαν και διατυπώνει την ευχή ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνεται της προσωπικότητας του ιδρυτή της ΝΔ, ενώ για τον κ. Εβερτ τονίζει ότι δεν είναι πέρα ή έξω από την κομματική γραμμή. Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εκτιμά πως η δημιουργία νέου κόμματος στον κεντροδεξιό χώρο εξαρτάται από τον Κώστα Σημίτη. Και αυτό γιατί, όπως διευκρινίζει, εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία τότε ο κεντροδεξιός χώρος θα απορροφηθεί από το ΠΑΣΟΚ. Σε αντίθετη περίπτωση αναζητείται το κατάλληλο τάιμινγκ για τη δημιουργία νέου φορέα, σημειώνει ο κ. Ανδριανόπουλος.

Να καλέσετε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς στο υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον υφυπουργό επί των Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζόφ. Είναι απαράδεκτο ξένοι πρέσβεις να επισκέπτονται αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας, χωρίς να τηρούνται οι σχετικές εθιμοτυπικές διαδικασίες, είπε ο κ. Κακλαμάνης και υπογράμμισε ότι ο κ. Μπερνς συμπεριφέρεται ως ανθύπατος. "Να τον μαζέψετε" είπε απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου ο κ. Κακλαμάνης. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου δήλωσε εκνευρισμένος ότι το υπουργείου Εξωτερικών έχει τρόπο να χειριστεί το θέμα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Νέας Φιλαδέλφειας οι δύο κουκουλοφόροι, αφού άρπαξαν έξι εκατομμύρια δρχ, ευχήθηκαν σε υπαλλήλους και πελάτες του υποκαταστήματος.. . καλό Πάσχα! Στο Σβορώνο Πιερίας τρεις κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο Αλβανούς λαθρομετανάστες με σκοπό να τους κλέψουν τα μικροποσά που είχαν στις τσέπες τους. Στην ίδια περιοχή, τρεις άγνωστοι εισέβαλαν τη νύχτα σε εργοστάσιο ετοίμων ενδυμάτων, αλλά έγιναν αντιληπτοί από το φύλακα, τον οποίο τραυμάτισαν και του πήραν 90 χιλιάδες δρχ. Στη Νέα Καλλικράτεια, άγνωστοι κουκουλοφόροι "κοίμισαν" με αναισθητικό σπρέι δύο άτομα στο εξοχικό τους και τους πήραν 50. 000 δρχ. Ομως μικροληστείες είχαμε και στην Αθήνα, όπου τα ξημερώματα άγνωστοι εισέβαλαν σε καφενείο-χαρτοπαικτική λέσχη κοντά στην Ομόνοια και με την απειλή όπλων πήραν τα χρήματα που βρίσκονταν πάνω στα τραπέζια. Επίσης, δύο αλλοδαποί γρονθοκόπησαν γυναίκα μέσα στο διαμέρισμα της για να της πάρουν ένα πεντοχίλιαρο.. . Ωστόσο, εκτός από.. . υπερπαραγωγή ληστειών είχαμε και τρεις εμπρησμούς αυτοκινήτων από αγνώστους και συγκεκριμένα στη Νέα Κηφισιά, το Παγκράτι και την Πεύκη.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ένταξης στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού, της φρεγάτας Κουντουριώτης. Πρόκειται για το τέταρτο πλοίο του στόλου που φέρει το ηρωικό όνομα του Κουντουριώτη και την έκτη φρεγάτα τύπου S που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Η φρεγάτα αγοράστηκε από το ολλανδικό ναυτικό, αφού, προηγουμένως μετασκευάστηκε και βελτιώθηκε η επιχειρησιακή της δύναμη. Οπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, μέχρι το τέλος του έτους θα ενταχθούν στη δύναμη του στόλου μας άλλες τρεις ναυτικές μονάδες.

Ποινή 10ετούς κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 18 εκατ. δρχ επέβαλε σήμερα δικαστήριο στον 53χρονο Τούρκο δουλέμπορο, Σαλί Μαχμέτ, που συνελήφθη χθες να αποβιβάζει στη θέση Πράσσο Σάμου, 40 ιρακινούς λαθρομετανάστες. Νωρίτερα, άλλοι 11 Ιρακινοί κατάφεραν με τη βοήθεια Τούρκων δουλεμπόρων να αποβιβαστούν στο ίδιο νησί. Επίσης, αργά χθες το βράδυ, σκάφος του λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία κοντά στη Σύμη, εντόπισε ξύλινη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 19 Ιρακινοί, καθώς και τρεις Τούρκοι δουλέμποροι, οι οποίοι συνελήφθησαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καζάνι που βράζει είναι πλέον η ΑΕΚ, μετά το νέο χαστούκι που δέχθηκε από μικρή ομάδα και μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ετσι, μετά την απομάκρυνση του αγαπημένου της εξέδρας Ντουμιτρίου, φαίνεται ότι απομακρύνεται και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Λεοτσινίδης, ο οποίος μετά από επίθεση από φιλάθλους της ομάδας, υπέβαλε την παραιτησή του. Ωστόσο, τα σενάρια αλλαγών στη διοίκηση της ΑΕΚ δίνουν και παίρνουν, αφού φτάνουν ως και την αντικατάσταση του προέδρου Λάκη Νικολάου, ο οποίος κατηγορείται ως ιδιαίτερα ευγενικός και ο κατ'εξοχην εκφραστής του "φερ πλέι" για το ελληνικό πρωτάθλημα...

"Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της αθλητικής δικαιοσύνης σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών τους στον αγώνα που έγινε στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για τρείς αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 300. 000 δραχμών, ενώ ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου, επειδή ήταν υπότροπος από το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές όλων σχεδόν των κλάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2135,31 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 3,48%. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 4,38%, Ασφάλειες άνοδος 2,95%, Επενδύσεις άνοδος 3,79%, Λήζινγκ άνοδος 1,46%, Βιομηχανίες άνοδος 3,26%, Κατασκευές άνοδος 4,60%, Διάφορες άνοδος 3,38%, Συμμετοχών άνοδος 5,33%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1, 93%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 73,9 δισ. δρχ. ενώ συνολικά άλλαξαν χέρια 13. 412. 000 μετοχές.

ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η καλοκαιρία με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ο καιρός θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 7 με 27 βαθμούς και στα νησιά 10 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 25 και 8 με 24 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, όρισε τετραμελή ομάδα διαπραγματευτών ενόψει της ενδεχόμενης έναρξης συνομιλιών με τις αρχές του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το δημοψήφισμα για το αν θα επιτραπεί σε ξένους μεσολαβητές να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, είναι πιθανόν να διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Οριστική απόφαση αναμένεται να πάρει αύριο το σερβικό κοινοβούλιο. Στο μεταξύ, άλλα έξι πτώματα ανδρών αγνώστου ταυτότητας ανακαλύφθηκαν στην άκρη του δρόμου, κοντά στο χωριό Οράχοβατς στο νότιο Κοσσυφοπέδιο.

Σε λουτρό αίματος μετέτρεψαν φανατικοί ισλαμιστές την πόλη Αζριού, στη δυτική Αλγερία, σφαγιάζοντας 35 πολίτες στη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα φιλοκυβερνητικές αλγερινές εφημερίδες αναφέρουν ότι κυβερνητικά στρατεύματα έχουν σκοτώσει πάνω από 200 αντάρτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη δυτική Αλγερία, ενώ συνεχίζουν επιδρομές σε θέσεις ανταρτών.

Η Σόνια Γκάντι ανέλαβε από σήμερα και επισήμως την προεδρία του κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας. Η ιταλικής καταγωγής χήρα του πρώην πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι εξελέγη ομόφωνα στην ηγεσία του κόμματος, μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές από το κόμμα των ινδουιστών.

Νέα ένταση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν αναμένεται να πυροδοτήσει η επιτυχής δοκιμή πυραύλου εδάφους-εδάφους, που έκανε το Πακιστάν στο πλαίσιο του ενιαίου πυραυλικού προγράμματός του. Ο πύραυλος μπορεί να φέρει γόμωση 700 κιλών και το βεληνεκές του είναι 1. 500 χλμ. Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Κίνα ότι παρέχει τεχνογνωσία στο Πακιστάν για την ανάπτυξη πυραύλων. Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Γκαούρι από το όνομα ενός μουσουλμάνου βασιλιά του 12ου αιώνα, ο οποίος νίκησε τον Ινδό βασιλιά και κατέλαβε το Νέο Δελχί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, εξέφρασε την υποστήριξή του στο νεαρό μεταρρυθμιστή Σεργκέι Κιριγένκο, που επέλεξε ο πρόεδρος Γιέλτσιν ως νέο πρωθυπουργό της χώρας. Ο Τσερνομίρντιν επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, στις εκλογές του 2000.

Εκφράζονται φόβοι ότι περίπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε ποτάμι στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας. Στο πλοιάριο επέβαιναν περίπου 150 άτομα που επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις ινδουιστών. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Στο μεταξύ, πάνω από δύο εκατ. μουσουλμάνοι βρίσκονται στο όρος Αραφάτ, σηματοδοτώντας έτσι το αποκορύφωμα της ιερής περιόδου προσκυνήματος των μουσουλμάνων.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 7 April 1998 - 0:25:17 UTC