Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-04-04

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΣΥΝΤΟΜΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (3) της 04/04/1998 Αθήνα, Ελλάδα,04/04/1998 (ΑΠΕ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αισιοδοξία τους ότι είναι θέμα ωρών πλέον η συμφωνία ανάμεσα σε διοίκηση και εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε όλα τα επίμαχα θέματα, όπως το ελαστικό ωράριο, το επίδομα τροφής και ο κανονισμός εργασίας, εξέφρασαν και οι δύο πλευρές αργά το μεσημέρι. Ο διάλογος, πάντως, συνεχίζεται από το απόγευμα σε θετικό κλίμα, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

Ανυποχώρητος δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την πολιτική της κυβέρνησής του για την εξυγίανση και βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τόνισε πως η κυβέρνηση εμμένει σταθερά στην εξυγίανση της εταιρίας προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ σε ερώτηση για τις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΟΑ, ο κ. Σημίτης δήλωσε όλοι οι βουλευτές του κινήματος συμφωνούν επί της ουσίας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Διάσκεψη Κορυφής ΑΣΕΜ-2 τόνισε μεταξύ άλλων πως η ΟΝΕ στην οποία πορεύεται η Ευρώπη είναι το μέσο για να υπάρξει συνεχής και σταθερή πρόοδος και ανάπτυξη.

Οι ευθύνες για την κατάσταση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν πρέπει να πέφτουν μόνο στις πλάτες των εργαζομένων, σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Για τον κ. Τσοχατζόπουλο οι ευθύνες είναι συλλογικές και αφορούν τις κυβερνήσεις, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, ενώ παρατήρησε ότι ο προϋπολογισμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι πενταπλάσιος του προϋπολογισμού της χώρας. Πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι η ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση αποτελεί μονόδρομο.

Τον περιορισμό του κράτους με την παράλληλη συγκρότηση μιας "ευνομούμενης Πολιτείας στην υπηρεσία του κάθε Έλληνα και όχι μονάχα των λίγων και εκλεκτών" πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου της ΔΑΚΕ. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ολυμπιακή, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε "χαμένη υπόθεση" τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, κατηγορώντας την για κοινωνική αναλγησία, υποκρισία και σκληρότητα.

Διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη ετοιμάζει ο Γλαύκος Κληρίδης, σχετικά με τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβες, ο οποίος είχε θεωρήσει ως "ενοχλητική περιπλοκή" την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό απεκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις Κόρντοβες, υποστηρίζοντας ότι δεν αρμόζουν σε ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ. Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με Κληρίδη και Ντεκτάς, είχε σήμερα ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Η κατάστασή του, σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει σταθεροποιηθεί, ενώ ο χθεσινός πυρετός έπεσε. Πάντως, θέμα εξόδου του από το νοσοκομείο δεν τίθεται, προς το παρόν, καθώς ο κ. Σεραφείμ δεν έχει ανακτίσει τις δυνάμεις του.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο και για τρεις ημέρες ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Ισμαήλ Καρανταγί, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνάντηση των αρχηγών των επιτελείων των χωρών-μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη, την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Καρανταγί αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογο του, πτέραρχο Αθανάσιο Τζογάνη.

Ανοιχτό υπό όρους άφησε ο Δημήτρης Τσοβόλας το ενδεχόμενο των συνεργασιών του ΔΗΚΚΙ με άλλα κόμματα, οργανώσεις ή πολίτες που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς. Σε ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος για την Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έθεσε ως όρο στήριξης των όποιων συνδυασμών σε δήμους και νομαρχίες τη ρητή και δεδηλωμένη αντίθεσή τους στη "νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και της νέας Δημοκρατίας".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εγκαινίασε το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την έκθεση "Ανατολική Μεσόγειος-Κύπρος- Κρήτη-Δωδεκάνησα". Στη συνέχεια, ο κ. Στεφανόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο συνέδριο της ΕΝΑΕ, που ολοκληρώνεται σήμερα με θέμα "Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Πολιτειακή Ολυμπιάδα, Ελληνική Περιφέρεια".

Ενας αρχιφύλακας, ένας απότακτος αστυνομικός, μία δικηγόρος και δύο άνεργοι συνελήφθησαν γιατί αποπειράθηκαν, προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα στη Νομαρχία Αθηνών, να αποκτήσουν διαβατήριο με ψευδή στοιχεία για τον Χρήστο Πιτσιλό, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον περασμένο μαζί με άλλα δύο άτομα για πλαστογραφία και απάτη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνων, ενώ η υπόθεση ερευνάται σε βάθος από τις διωκτικές αρχές.

Αναγνωρίστηκε τελικά το πτώμα που είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Παπά του Γεωργίου 17 χρόνων, η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου διέμενε, στις 16 Μαρτίου. Προανάκριση διενεργεί το Α Λιμενικό Τμήμα του Κ.Λ. Πειραιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη γερμανική κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες για την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας, ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι δεν βλέπει περιθώρια βελτίωσης πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο Γιλμάζ δηλώνει επίσης ότι η χώρα του θα παγώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ μέχρι να υπάρξει αλλαγή της γερμανικής πολιτικής, την οποία προέβλεψε να συμβεί μετά την ανάδειξη της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε υπόγεια στοά ανθρακωρυχείου στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 ανθρακωρύχοι και να τραυματισθούν 43. Ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί εάν και πόσα άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στη στοά, όπου μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά.

Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη νωρίς σήμερα σε ξενώνα ισλαμιστών φοιτητών στη δυτική Τουρκία, προκαλώντας ζημιές στο κτίριο, αλλά όχι θύματα. Οι δράστες τοποθέτησαν την βόμβα στην καντίνα του ξενώνα, ο οποίος ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, που θεωρείται ως η νεολαία του απαγορευμένου σήμερα ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας.

Ο δήμαρχος της Τεχεράνης, ένας από τους εκφραστές της μετριοπαθούς πτέρυγας του ιρανικού καθεστώτος, τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση με την κατηγορία της διαφθοράς. Ο δήμαρχος, "μαύρο πρόβατο" των συντηρητικών, είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκλογή του προέδρου Χαταμί τον περασμένο χρόνο και είχε επανειλημμένα κληθεί να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών για τις κατηγορίες περί οικονομικών σκανδάλων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα βρίσκεται από σήμερα ο Ολυμπιακός μετά τη σημερινή του νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 2-0. Έτσι, πέντε μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να θεωρούνται σίγουροι πρωταθλητές, καθώς το πρόγραμμα δεν επιτρέπει για έντονες συγκινήσεις. Τα τέρματα για τον Ολυμπιακό πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι Γιαννακόπουλος και Μαυρογενήδης. Ο Παναθηναϊκός, που δεν έπεισε σαν ομάδα, είχε δύο δοκάρια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέχρι μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 6 έως 26 βαθμούς και στα νησιά από 9 έως 22. Στην Αττική αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 4 April 1998 - 19:12:10 UTC