Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-01-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις σοβαρότερες παραβιάσεις των τελευταίων μηνών, του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι, σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τον Έβρο μέχρι και τη Ρόδο. Τουλάχιστον 40 μαχητικά αεροσκάφη, όλα οπλισμένα, προχώρησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σχηματισμός πραγματοποίησε υπέρ-πτήση πάνω από τα Ψαρά. Επίσης, δύο τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβίαση μεταξύ Μυκόνου και Ικαρίας, περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία για τη διεξαγωγή της άσκησής της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν την είχε εγκρίνει, καθώς περικλείεται από εθνικό εναέριο χώρο. Άμεση και αποτελεσματική λέγεται ότι ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αεροπορίας. Εικοσιτέσσερα ελληνικά F-16, Μιράζ 2000 και Φάντομ απογειώθηκαν από διάφορα αεροδρόμια και αναχαίτισαν τα τουρκικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η στάση της Τουρκίας δεν ξενίζει την κυβέρνηση, και σημείωσε ότι με τις νέες αυτές προκλήσεις ούτε η Τουρκία πρόκειται να βγει κερδισμένη, αλλά ούτε η Ελλάδα θα βγει χαμένη. Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε πως η Αθήνα θα προβεί σε έντονα διαβήματα στους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και προκλητική την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία. Για θρασύτητα και προκλητικότητα που έχει υπερβεί κάθε όριο, κάνει λόγο η ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να καταγγείλει την Άγκυρα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να καταστήσει σαφές σε όλους, πως το Αιγαίο έχει δεδομένα αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα σύνορα. Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαδικασιών της Κύπρου, τόσο η τουρκική προκλητικότητα θα βρίσκεται σε παροξυσμό προέβλεψε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ το ΔΗΚΚΙ αποδίδει την τουρκική προκλητικότητα στην πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ένα άλλο μέτωπο, της οικονομίας, στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο τη στήριξη της δραχμής, μετά τις χθεσινές κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχθηκε το ελληνικό νόμισμα. Η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε μαζικές παρεμβάσεις στη διατραπεζική αγορά, με στόχο να μειώσει τη ρευστότητα και να περιορίσει τις εκροές, οι οποίες περιορίσθηκαν στα 55 εκατ. δολάρια, έναντι 700 εκατ. δολαρίων χθες. Η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων που έφθασαν και το 23%, ενώ ελαφρώς ενισχυμένη έναντι του εκιού, του μάρκου και του δολαρίου έκλεισε σήμερα η ισοτιμία της δραχμής. Η τιμή πώλησης του Αμερικανικού δολαρίου ορίστηκε στις 293,13δρχ. Η εξέλιξη αυτή είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο όπου σημειώθηκε πτώση κατά 2,39%.

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος ότι σύντομα θα υποχωρήσει η νέα κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής, εμφανίστηκε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, σημειώνοντας ότι οι δείκτες της οικονομίας βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ, γεγονός που δικαιολογεί αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομία έχει τις δυνάμεις και τα περιθώρια να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες από την προσωρινή αμυντική άνοδο των επιτοκίων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία του εθνικού μας νομίσματος. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο αλλά αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από την κυβέρνηση, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόσθεσε ότι η σταθερή δραχμή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής μας πολιτικής. Αντιδιαμετρικά αντίθετη άποψη σε αυτό το θέμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προτείνει την άμεση εγκατάλειψη της πολιτικής της σκληρής δραχμής ως μόνη ρεαλιστική λύση.

Θέμα μειονότητας επιχειρεί να θέσει και πάλι η Άγκυρα, με αφορμή επιθέσεις που δέχθηκαν μουσουλμάνοι της Θράκης από νεαρά άτομα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, ζητώντας να εμποδιστούν οι επιθέσεις εναντίον της τουρκικής, όπως σημειώνει, μειονότητας στη δυτική Θράκη.

Το πρόβλημα του ολοένα αυξανόμενου κύματος Κούρδων προσφύγων προς την Ευρώπη, απασχολεί από το μεσημέρι στη Ρώμη, τους επικεφαλής ασφαλείας πέντε ευρωπαϊκών κρατών και της Τουρκίας, οι οποίοι αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Η Τουρκία, η οποία έχει παραδεχθεί ότι έκανε λάθος πολιτική στο θέμα, σε μια κίνηση να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις, δήλωσε πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να αναχαιτιστεί το μεταναστευτικό κύμα των Κούρδων και να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα που ελέγχει τη διακίνησή τους. Το πρόβλημα με τους Κούρδους είναι πολιτικό και δεν πρόκειται να λυθεί με αστυνομικές διατάξεις, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, θέτοντας παράλληλα τις σοβαρές ανθρωπιστικές διαστάσεις του ζητήματος. Υπάρχει ανοχή, αν όχι συνενοχή της Τουρκίας, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Άγκυρα για το θάνατο εκατοντάδων Κούρδων. Το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης των Κούρδων που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Κούρδων στην Παλιά Πεντέλη, πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το Κουρδικό. Στο μεταξύ, άλλοι 13 Κούρδοι πρόσφυγες μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, συνελήφθησαν στη Χίο από στρατιωτική περίπολο.

Το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΣΟΚ για το προσεχές διάστημα ενόψει των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει επαφές με κορυφαία στελέχη του Κινήματος, ενόψει μάλιστα και της κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις από τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας παράλληλα να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κυρίως οι ρυθμίσεις για καθιέρωση σώματος αξιολογητών. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο τέλος του μηνός και αμέσως μετά θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν και σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Φεβρουάριο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρχισε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η συζήτηση για τα πανωτόκια, που επιβάλλουν οι τράπεζες κατά τη σύναψη δανείων. Η συζήτηση θα συνεχισθεί και τις προσεχείς ημέρες, ενώ η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του μηνός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής αρεοπαγίτης, Μανόλης Αντωνίου, φέρεται να ευθυγραμμίζεται με την πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Δημόπουλου, να χαρακτηριστούν παράνομα τα πανωτόκια. Από την πλευρά τους οι τράπεζες προειδοποιούν ότι τυχόν αποδοχή μιας τέτοιας εισήγησης θα δημιουργήσει προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα, μετά την επέμβαση του τετραπλού μπάι πας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσοβόλας μεταφέρθηκε σήμερα στην αίθουσα ανάνηψης και αύριο θα μεταβεί σε θάλαμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Για να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμικού αλλάζει η χάραξη της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα χάραξη προβλέπει τη διάνοιξη σήραγγας από το Σύνταγμα κατά μήκος της οδού Ερμού, στη συνέχεια κάτω από το Γκάζι, ενώ σταθμός θα γίνει στην περιοχή Αγία Μαρκέλα Βοτανικού. Το πρόσθετο κόστος από την αλλαγή της χάραξης υπολογίζεται σε περίπου 17 δις δραχμές, ενώ για την κατασκευή της γραμμής θα εκπονηθούν εδαφικές και γεωλογικές μελέτες.

Μπροστά στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία φυτικών και ζωικών κλωνοποιημένων γονιδίων στην Ελλάδα, το υπουργείο Γεωργίας συγκροτεί ειδική υπηρεσία υπό τον υφυπουργό Δημήτρη Σωτηρλή, ο οποίος, όπως υποστήριξε θα δημιουργηθεί και τράπεζα Γενετικού Υλικού Μικροοργανισμών, καθώς η ελληνική νομοθεσία θα εναρμονισθεί προς το Κοινοτικό Δίκαιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν επτά χιλιάδες κλωνοποιημένα φυτικά γονίδια, λίγο-πολύ ανεξέλεγκτα, ενώ πρόσφατα δημιουργήθηκαν διαγεννητικά ψάρια με βάρος δέκα φορές μεγαλύτερο από το γονικό είδος. Σημειώνεται δε ότι στην Ελλάδα καταναλώνονται περισσότερες από 50 ποικιλίες φυτικών ειδών γενετικώς τροποποιημένες, ενώ επίκειται εξάπλωση της κατανάλωσης κλωνοποιημένων προϊόντων με την εισαγωγή σόγιας, αραβοσίτου και τομάτας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβίωσε στις Σάπες Ροδόπης και σε αρκετά χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το έθιμο της "Γυναικοκρατείας", που ανάλογα με την περιοχή γιορτάζεται και ως "μαμή" ή "μπάμπω". Από το πρωί οι γυναίκες των Σαπών βγήκαν στους δρόμους με παραδοσιακά όργανα, επισκέφθηκαν την μαμή στο Κέντρο Υγείας, που ως σύμβολο της γονιμότητας περιηγήθηκε μαζί με μεταμφιεσμένες γυναίκες σε σπίτια, πλατείες και καταστήματα της πόλης. Το έθιμο κορυφώνεται το βράδυ με λαϊκό γλέντι και ξεφάντωμα των γυναικών που διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το έθιμο της “Γυναικοκρατείας” αναβιώνει και ο Θρακικός Σύλλογος Ορφέας της Νέας Υόρκης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον κρίσιμο αγώνα για τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχασε με 78-48 κόντρα στην Ρωσική Τσε Σε Κα. Η Τσε Σε Κα είναι γνωστή για τη δυναμικότητα της κυρίως στην έδρα της.

Ο Ηρακλής δείχνει αποφασισμένος μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το κύπελλο Ελλάδας να φτάσει όσο πιο μακρυά μπορεί στη διαδρομή του θεσμού. Σήμερα συνέτριψε με 5-0 τον Εδεσσαϊκό στο Καυτατζόγλειο για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου και εξασφάλισε την προκρισή του στους "8" της διοργάνωσης. Επίσης, ο Απόλλωνας Λάρισας εξελίσσεται σε μεγάλη έκπληξη του θεσμού, καθώς νίκησε 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και βρίσκεται πολύ κοντά στους προημιτελικούς. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Βέροια-Ξάνθη 2-1, ΟΦΗ-Αρης 2-1, Αιγάλεω-Καλαμαριά 0-0, Ορφέας Αλεξανδρούπολης-Πανιώνιος 0-0, ενώ σε χθεσινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον Πανσεραϊκό. Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα για την Δ φάση του κυπέλλου ελλάδος στο ποδόσφαιρο που έγινε στην Τούμπα, νίκησε 2-0 τον Ιωνικό. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς η Σοφοκλέους επηρεάστηκε από την αναταραχή στην αγορά συναλλάγματος και χρήματος. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1487,08 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 2,39%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 11,9 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 3,02%, Ασφάλειες πτώση 2,16%, Λήζινγκ άνοδος 0,18%, Επενδύσεις πτώση 1,55%, Κατασκευές πτώση 3,50%, Βιομηχανίες πτώση 1,52%, Διάφορες πτώση 1,38%, Συμμετοχών πτώση 2,11%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατά 2, 12%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα μικρό παράθυρο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολύπαθους άμαχους πολίτες που σφαγιάζονται αδιακρίτως, αποφάσισε να ανοίξει η κυβέρνηση της Αλγερίας, η οποία απ' ότι φαίνεται έχει χάσει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Κλάους Κίνκελ, οι αλγερινές αρχές αποδέχθηκαν την αποστολή στη χώρα της ευρωπαϊκής τρόϊκας, που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας, προκειμένου να βοηθήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας και να συνδράμει τα θύματα. Ο Κίνκελ άφησε ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο το Αλγέρι να εγκρίνει την αποστολή παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών. Η Ρωσία από την πλευρά της απηύθυνε έκκληση για εθνικό διάλογο όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Αλγερία, που αποκρούουν την βία. Την ίδια ώρα στην χώρα επικρατεί πανικός και αλλοφροσύνη, καθώς πανικόβλητοι χωρικοί απομακρυσμένων περιοχών εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τα σπίτια τους, με προορισμό ασφαλέστερες περιοχές, για να σωθούν από την τυφλή μανία των φανατικών ισλαμιστών και των όποιων ομάδων δολοφόνων. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, αφότου ξεκίνησε το Ραμαζάνι, η ιερή γιορτή των Μουσουλμάνων, οι νεκροί στην Αλγερία έχουν φθάσει τους χίλιους.

Νέο πονοκέφαλο αντιμετωπίζει στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου. Πριν ακόμα ξεπεράσει το σοκ από την αιφνίδια παραίτηση του υπουργού εξωτερικών, Νταβίντ Λεβί πριν από λίγες μέρες εξαιτίας της πολιτικής του έναντι των Παλαιστινίων, σήμερα και ο υπουργός Άμυνας, Γιτζχάκ Μορντεχάι απείλησε με παραίτηση, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει εντός τριών μηνών στην εδώ και προβλεπόμενη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από περιοχές της Δυτικής Όχθης. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον Νετανιάχου, καθώς η κυβέρνησή του διαθέτει την πλειοψηφία μίας μόνο έδρας στη Βουλή, ωστόσο ο ίδιος δείχνει να μην πτοείται και σήμερα μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει τους κυβερνητικούς εταίρους που αντιδρούν στην πολιτική του, ότι θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας ενέκριναν την κατασκευή άλλων 600 συμπληρωματικών κατοικιών εβραίων εποίκων σε δύο οικισμούς στη Δυτική Όχθη, γεγονός που θα πυροδοτήσει νέες βίαιες αντιδράσεις εκ μέρους των Παλαιστινίων.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ισπανίας, μετά την αποκάλυψη ότι 31 άτομα που ανήκαν σε θρησκευτική αίρεση αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ομάδικά στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, χθες βράδι, αλλά η απόπειρά τους απέτυχε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας. Το όνομα της αίρεσης δεν έγινε επίσημα γνωστό, αλλά αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αποκαλείται Ολιστικό Κέντρο Ισις και τα μέλη της επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν κοντά στο ηφαίστειο Τέιντε. Στη συνέχεια, ένας ιπτάμενος δίσκος θα ερχόταν, όπως πίστευαν, να περισυλλέξει τα πτώματα πριν από το τέλος του κόσμου, το οποίο κατά τις προβλέψεις τους, επρόκειτο να έρθει χθες το βράδι. Η αστυνομία συνέλαβε έναν γερμανό ψυχολόγο, που θεωρείται υπεύθυνος της αίρεσης, ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη ήταν και τέσσερα παιδιά.

Η βρετανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδιώξει την απαγόρευση, με τη σύμφωνη γνώμη των χωρών μελών, των πωλήσεων όπλων σε καθεστώτα που θεωρούνται ύποπτα ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για καταστολή, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ.

Άρχισε σήμερα στο Παρίσι, η δίκη του γάλλου αμφισβητία συγγραφέα Ροζέ Γκαροντί, ο οποίος κατηγορείται ότι διακυβεύει σε βιβλίο του την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος των Ναζί κατά των Εβραίων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γκαροντί, ο οποίος αρνείται ότι έσφαλλε, προσήχθη σε δίκη, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν εναντίον του αντιρατσιστικές οργανώσεις ότι στο βιβλίο του, Οι θεμέλιοι Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής, αρνείται εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της ανθρωπότητας. Η πράξη του αυτή αποτελεί αδίκημα βάσει της γαλλικής νομοθεσίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 και 3 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 9 January 1998 - 2:59:00 UTC