Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλη κυκλοφορίας: Θετικά μηνύματα για παράταση της προθεσμίας
  • [02] Αλλαγές στο Ασφαλιστικό με το γύρισμα του χρόνου
  • [03] Προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση - Ενας νεκρός στον Βαθύλακο Καρδίτσας

    [01] Τέλη κυκλοφορίας: Θετικά μηνύματα για παράταση της προθεσμίας

    Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι μετά το πέρας της όποιας προθεσμίας η αξία των τελών διπλασιάζεται. Από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρώσει θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία, ενώ δεδομένου ότι πλέον θα νοείται ως χρέος προς το Δημόσιο, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

    Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη και η Τροχαία θα συνδράμει στον εντοπισμό των οφειλετών, καθώς οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα οχήματα για έλεγχο θα είναι σε θέση να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου. Στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται μη πληρωμή του ειδικού σήματος θα γίνεται αφαίρεση των πινακίδων πληροφορίας.

    Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα θα είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ Παντού

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 14:34

    Είδηση: 28558

    [02] Αλλαγές στο Ασφαλιστικό με το γύρισμα του χρόνου

    Με χαμένους όσους δεν θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, η καινούργια χρονιά εγκλωβίζει με δυο έως 12 χρόνια στην αγορά εργασίας πάνω από 100.000 ασφαλισμένους.

    Μεγάλες χαμένες οι μητέρες ανηλίκων οι οποίες χάνουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν με ευνοϊκούς όρους

    Για πλήρη σύνταξη η ηλικία σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο αυξάνεται κατά δύο έτη και από τα 65 πηγαίνει στα 67.

    Για ταχύτερη έξοδο από την εργασία ο ασφαλισμένος στο εξής θα πρέπει να εργαστεί 40 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί στα 62.

    Κατά τρία έτη αυξάνονται τα απαιτούμενα χρόνια ασφάλισης για όσους θέλουν να αποχωρήσουν με 35ετια, ενώ η 37ετια από το 2013 θα γίνει 40ετια.

    Οι ασφαλισμένοι που θέλουν να αναγνωρίσουν έως και πέντε πλασματικά έτη, προκειμένου να θεμελιώσουν ή να κατοχυρώσουν δικαίωμα σύνταξης με τα όρια και τις διατάξεις του 2012 μπορούν να το κάνουν και μετά την αλλαγή του χρόνου αλλά πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

    Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό οδήγησαν πολλούς εργαζομένους που θεμελίωναν δικαίωμα να προτιμήσουν τη συνταξιοδότηση.

    Αλλά και οι συνταξιούχοι θα υποστούν αλλαγές με τη νέα χρονιά σε ότι αφορά το ποσό της σύνταξης τους, καθώς θα επιβληθεί η περικοπή για άθροισμα συντάξεων, κύριων και επικουρικών, πάνω από τα 1000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα θα υπάρξει μείωση: 5% από 1000-1500 ευρώ 10% 1501-2000 ευρώ 15% 2001-3000 ευρώ 20% 3001 και άνω

    Επίσης, αυτήν την εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας θα υπογράψει απόφαση για τον επιμερισμό σε τρεις δόσεις της περικοπής που δεν επιβλήθηκε στη σύνταξη του Ιανουαρίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Άννα Κωνσταντακάκη

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 19:10

    Είδηση: 28550

    [03] Προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση - Ενας νεκρός στον Βαθύλακο Καρδίτσας

    Περί τις 135 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία κυρίως από την περιοχή της Νέας Μάκρης, αλλά και από τον Αγιο Στέφανο, τη Λυκόβρυση, την Ερυθραία, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι και το Μαρούσι για απάντληση υδάτων από πλυμμηρισμένα καταστήματα και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

    Οι καταιγίδες δημιουργησαν προβλήματα και σε ορισμένους δρόμους, όπως στη Λεωφόρο Σταμάτας όπου παραμένει κλειστή από το 15ο ώς το 49ο χλμ, ενώ στον Κάλαμο χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν δύο άνθρωποι από αυτοκίνητο. Το πρωί είχε κλείσει η λεωφόρος Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Επίσης, στο Καπανδρίτι, χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απομάκρυνση οδηγού ΙΧ,ο οποίος εγκλωβίστηκε, όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε λόγω εισροής υδάτων στην μηχανή.

    Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν πρέπει να πτοήσουν όσους θελήσουν να ταξιδέψουν στην επαρχία αρκεί να είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες αλυσίδες, ειδικά όσοι έχουν σκοπό να μετακινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και κυρίως στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας, όπως και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Ημαθίας. Στις εθνικές οδούς δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση το τμήμα μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου, όπου οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί.

    Στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στον παραλιακό δρόμο από τον Αγιόκαμπο προς τη Βελίκα, τα φουσκωμένα ρέματα άνοιξαν στο οδόστρωμα μια τρύπα πλάτους έξι με επτά μέτρων και βάθους τριών και ενώθηκαν με τα νερά της θάλασσας, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Συνεργεία εκτελούν εργασίες αποκατάστασης στο σημείο και αναμένεται ο δρόμος να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, μέχρι το βράδυ. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαπτήρια οδό, μέσω Ανω Σωτηρίτσας.

    Σχετικές ειδήσεις: Προβλήματα απο χιονόπτωση στο Πήλιο- Κλειστό το χιονοδρομικό

    Σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες στον κάμπο της Λαμίας

    Πρόγνωση καιρού

    Κατά τα άλλα, βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα επιμένει η κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

    Στην Αττική, νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις νωρίς το πρωί, ο καιρός θα γίνει σταδιακά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Για τη Δευτέρα, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

    Οι άνεμοι ανατολικοί θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Πρωτο Πρόγραμμα, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 15:01

    Είδηση: 28547


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 December 2012 - 17:49:40 UTC