Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρία από σχολεία της Ανατολικής Αττικής για ελλείψεις και περικοπές
  • [02] Βρούτσης με διοίκηση Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το εφάπαξ
  • [03] Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ
  • [04] Κοντογιάννης:Να μπουν περισσότερα στελέχη από τα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση
  • [05] Κουΐκ: «Η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές για να κλείσουν οι οργανισμοί νεολαίας-άθλησης»
  • [06] Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ
  • [07] Τσούκαλης: «Δέσμευσή μας η διερεύνηση για το μνημόνιο, αλλά με πολιτική συνεννόηση»

    [01] Διαμαρτυρία από σχολεία της Ανατολικής Αττικής για ελλείψεις και περικοπές

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από την Παλλήνη μέχρι την Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησαν πριν από λίγο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Διαμαρτύρονται για την περικοπή των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία και αντιδρούν σε ενδεχόμενη συγχώνευση σχολείων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 26625

    [02] Βρούτσης με διοίκηση Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το εφάπαξ

    Τον τρόπο καταβολής των εφάπαξ που εκκρεμούν από το 2010, για τους δημοσίου υπαλλήλους, συζήτησε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Τα 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ που πρόκειται να διοχετευθούν στην εξυπηρέτηση εκκρεμών αιτήσεων, θα δοθεί στους δημοσίους υπσαλλήλους μέχρι το τέλος του 2013.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:42

    Είδηση: 26615

    [03] Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ

    Αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, κατά την αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτήριο διοίκησης του Ιδρύματος.

    Ταυτόχρονα το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

    Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους, συνάδελφοί τους και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία από το Πανεπιστήμιο προς τα Δικαστήρια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 17:37

    Είδηση: 26608

    [04] Κοντογιάννης:Να μπουν περισσότερα στελέχη από τα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

    Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Είμαι από εκείνους που από τη πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι θα έπρεπε να μπουν στην κυβέρνηση και ο κος Κουβέλης και ο κος Βενιζέλος. …Σαφέστατα πρέπει να μπουν περισσότερα στελέχη και από τα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση…»

    ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

    Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. …Προσωπική μου άποψη είναι ότι τόσο ο κος Παπανδρέου όσο και ο κος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε μόνοι τους να ζητούν την διαλεύκανση της υπόθεσης…»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 15:01

    Είδηση: 26605

    [05] Κουΐκ: «Η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές για να κλείσουν οι οργανισμοί νεολαίας-άθλησης»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- (ΔΗΜΟΥΣ)

    Τ. ΚΟΥΙΚ: « Είμαι κατά της διαθεσιμότητας και πολύ περισσότερο την ώρα όπου γίνονται προσλήψεις. Τώρα είναι οι διοικητικοί ΔΕ, τον επόμενο χρόνο θα φύγουν οι αορίστου χρόνου. Στην Καστοριά που μίλαγα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλη η Καστοριά εξυπηρετείται από 400 δημοτικούς υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων, οι αορίστου χρόνου είναι 100...»

    Τ. ΚΟΥΙΚ: « Στους οργανισμούς Νεολαίας ¶θλησης μπαίνουν οι περισσότεροι σε διαθεσιμότητα οι 70, γιατί προφανώς θα πρέπει να κλείσουν οι οργανισμοί αυτοί…. Η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές ώστε να κλείσουν οι οργανισμοί νεολαίας και άθλησης…».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 14:58

    Είδηση: 26606

    [06] Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ

    Ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά: «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα», επισημαίνοντας ότι ήταν μια δύσκολη συμφωνία μεταξύ ΔΝΤκαι Μέρκελ και πως η χώρα απείχε από τις διαβουλεύσεις. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι «μια ανάσα» για την Ελλάδα, όμως οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα πως «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», δεν βοηθά την κατάσταση.

    Εκτίμησε δε ότι την ¶νοιξη θα κληθούμε να λάβουμε νέα μέτρα και νέα δόση. «Πριν φορέσουμε κοντομάνικα θα τρέχουμε για νέα μέτρα και νέα δόση», είπε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς αν έχει αλλάξει στάση, ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αρνητικός, υποστηρίζοντας πως είχε κάνει πρόταση στο Κοινοβούλιο να απευθυνθούμε μόνο στο ΔΝΤ ώστε να παίρναμε χρήματα με 2% και όχι με 5% όπως έγινε τώρα.

    Κατηγόρησε τους κ.κ. Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ενώ σε ερώτηση ποια κυβέρνηση ήταν η καλύτερη δήλωσε ότι «η κάθε μία κυβέρνηση ήταν χειρότερη από την άλλη, γιατί ήταν χειρότερες οι περίοδοι που κυβέρνησαν». Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι «αν δεν βιαζόταν το 1993 θα γινόταν ένας καλός πρωθυπουργός το 1996, τώρα όμως είναι όμηρος των καταστάσεων», σημειώνοντας ότι αυτό που εννοεί είναι ότι «ο ίδιος άνθρωπος σε άλλη εποχή θα ήταν καλύτερος».

    Επισήμανε ότι η μόνη λύση είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας, ενώ υπογράμμισε ότι έγιναν λάθη τακτικής.

    Για την Εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο, υποστήριξε ότι οι όποιες Εξεταστικές είναι ατελέσφορες και δεν οδηγούν πουθενά, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χρονική στιγμή που κατέθεσε την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, χαρακτήρισε μεγάλος λάθος του Αντώνη Σαμαρά να ανακινήσει το θέμα τον Μάιο, γιατί τώρα το βρίσκει μπροστά του. Συμπλήρωσε ότι η συνταγή του μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά και πως είναι λάθος η πλήρης απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

    Στην ερώτηση που διαφωνεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε: «με τον Αντώνη Σαμαρά διαφωνώ σε όλα, με τη συνείδησή του δεν διαφωνώ».

    Για την τρικομματική κυβέρνηση, ανέφερε ότι του κάνει θετική εντύπωση η ομαλή συνεργασία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, καθώς ο ίδιος έχει ζήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, στιγμές έντονης αντιπαλότητας μεταξύ των δύο.

    Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως τόνισε κάθε δυο μήνες αλλάζει το σύστημα, και πως αυτό που βλέπει είναι να κλείνουν συνέχεια μαγαζιά και να αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι. «Ο κόσμος φοβάται πολύ, ακόμα και να κουνήσει τα βλέφαρά του, όχι να βγει σε μια διαδήλωση. Πρέπει να τον ξεκουνήσουμε, να του δώσουμε κίνητρο, να δουλέψει η αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή αλλά και τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού που του απέδιδαν, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι αυτός του ακύρωσε την πολιτική του ευρωστία και πως πολλοί τώρα μέσα στο Κοινοβούλιο αναπολούν τις εποχές που ήταν και εκείνος στη Βουλή.

    Για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι επειδή το κόμμα έχει τις δικές του αιχμές όλο και πιο πολλοί πολίτες το προτιμούν, σημειώνοντας ότι αν περάσει το αίτημα για την ακύρωσή του, αυτό θα είναι «πολιτικός κρετινισμός» και θα ανέβουν τα ποσοστά της και θα γίνει πρώτο κόμμα. Ανέφερε δε ότι φοβάται τον υπερθετικό βαθμό που χρησιμοποιούν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Τσίπρας και πως θα πρέπει να παρθούν λύσεις με πραότητα ώστε να μην δυναμιτίζεται η κατάσταση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 12:06

    Είδηση: 26566

    [07] Τσούκαλης: «Δέσμευσή μας η διερεύνηση για το μνημόνιο, αλλά με πολιτική συνεννόηση»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Αυτό που είπαμε χθες είναι ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική συνεννόηση και δεύτερον ότι πρέπει να απαντήσουμε θεσμικά στην πρόταση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία απηύθυνε στη Βουλή το συγκεκριμένο φάκελο. Αυτά τα δυο από κοινού καθιστούσαν ουσιαστικά ατελέσφορη, ή αν θέλετε ανούσια την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρόταση ήταν ουσιαστικά ένα πολιτικό μανιφέστο, το οποίο περιείχε κατηγορηματικές αποφάνσεις οι οποίες με τρόμαζαν, ήταν ουσιαστικά πόρισμα, δεν ήταν πρόταση για σύσταση επιτροπής…».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχετε πάρει θέση ότι θέλετε να διερευνηθεί ή θα το αφήσετε στο ψυγείο;»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Η διερεύνηση είναι δέσμευσή μας. Οι όροι και οι συνθήκες διερεύνησης είναι στοιχείο πολιτικής συνεννόησης. Όπως επίσης είναι και το timing σημείο αναφοράς…»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 14:52

    Είδηση: 26600


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 November 2012 - 17:49:52 UTC