Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για το μνημόνιο-Απoρρίφθηκε η εξεταστική
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Κόντρα στη Βουλή για το μνημόνιο-Απoρρίφθηκε η εξεταστική

    Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων, να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες επιλογές που μετέτρεψαν τη χώρα σε πειραματόζωο της κρίσης. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καυτηρίασε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά να πανηγυρίζει για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ενώ κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση για συγκάλυψη σκανδάλων, και μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη ΔΗΜΑΡ.

    Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ότι η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε, γιατί είναι προσγειωμένη, και δεν θεωρεί ότι ήρθε η σωτηρία της χώρας με αυτή τη συμφωνία.

    Αμήχανη και αποκαλυπτική χαρακτήρισε την ομιλία Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην καταστροφή και τον θάνατο της χώρας. Η απόφαση του Eurogroup, δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να σταθεροποιήσει τη θέση της και να προχωρήσει, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάσσεται με τα συμφέροντα, που επενδύουν στην αποτυχία της χώρας.

    Αρνητικά τοποθετήθηκε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι θα πρέπει να αρθεί η ασυμβατότητα του να «τρέχουν» δύο παράλληλες έρευνες, αυτή της εξεταστικής, αλλά και της έρευνας που διενεργεί η δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα.

    Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει να μαθευτούν και να αποκαλυφθούν όλα, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον Πάνο Καμμένο να χαρακτηρίζει ομήρους των δανειστών, τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά.

    Η Χρυσή Αυγή συντάχθηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιπρότεινε τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

    Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκε και γγ του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, μιας και όπως είπε, υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ενδιαφέρεται να ανατραπεί η διακυβέρνηση, και όχι η πολιτική εξουσία.

    Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Άντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά, κυβέρνησης, ΔΗΜΑΡ- Έντονη απάντηση Βενιζέλου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 08:27

    Είδηση: 26534

    [02] Με μια ματιά

    Συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 έως τις 7 μετά το μεσημέρι για την απογευματινή, συμπληρώνοντας τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων. Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντίστοιχες πορείες θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των νομών.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο από τις 11.30 το πρωί έως τη ληξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η απεργία των εργαζομένων στις εφορίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές μειώσεις και τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ. Έως τις 10 Δεκεμβρίου οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών.

    Με αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έγιναν έντεκα προσαγωγές υπαλλήλων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 26557


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 November 2012 - 9:49:42 UTC