Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τροχαία για την έξοδο του 15Αυγουστου με αυξημένη αστυνόμευση τόσο στις εθνικές οδούς όσο και σε λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και τρένων ενώ παράλληλα από τις 4 το απόγευμα θέτει σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου σε τμήματα των εθνικών οδικών δικτύων, μέτρο που θα ισχύσει για σήμερα έως τις 10 το βράδυ και θα επαναληφθεί και για αύριο από τις 4 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ αλλά για το ρεύμα εξόδου, ώστε να διευκολυνθεί και η επιστροφή των εκδρομέων.

    -Ανησυχία προκαλεί η έξαρση ρατσιστικής βίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την σύλληψη των δολοφόνων του νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας.

    -Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων, τρίμηνης διάρκειας, προχωρά σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την άντληση 3,125 δισ. ευρώ.

    -Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε ισόγειο βιβλιοπωλείο στη Σταδίου 30. Στην κυκλοφορία δόθηκε εκ νέου η οδός Σταδίου που νωρίτερα ήταν κλειστή από το ύψος της οδού Αιόλου.

    -Σε πραγματικό χρόνο ο ΕΟΠΥΥ θα παρακολουθεί πλέον τη συνταγογράφηση, οπότε θα γνωρίζει τον αριθμό, και το κόστος των συνταγών, μόλις αυτές γράφονται από τους γιατρούς και εκτελούνται από τους ασφαλισμένους. Στόχος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

    -Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουρουκλάτα, στην Κεφαλονιά. Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σήμερα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα σε Ρόδο και Κω, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    -Από την Πέμπτη θα μπορούν οι φορολογούμενοι, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους, στην ιστοσελίδα του taxisnet να δουν το ποσό των δόσεων τους για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

    -Στη Συρία, αντάρτες υποστηρίζουν ότι κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους που κατέρριψαν χθες, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι το αεροσκάφος κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης. Στο μεταξύ, συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Σύρων προσφύγων και των αρχών ασφαλείας της Ιορδανίας , με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό Ζαατάρι.

    -Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε στη ΝΑSA o Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, για την επιτυχημένη προσεδάφιση του ρομποτικού οχήματος Curiosity στον Άρη, ενώ αστειευόμενος ζήτησε από τους επιστήμονες να τον ενημερώσουν αμέσως αν βρουν ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

    -Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΑΜΑΖΟΝΙΑ» Ν. Καβάλας 336, για προσάραξή του στη θαλάσσια περιοχή «Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ» Χαλκιδικής, με πέντε επιβαίνοντες. Άμεσα, κινητοποιήθηκε περιπολικό όχημα, ενώ στο σημείο μετέβη το Α/Κ «ΣΟΦΙΑ» Σ.Ν.Μ. 401, το οποίο βοήθησε στην αποκόλληση και ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΑΜΑΖΟΝΙΑ» στο λιμένα Ν. Φώκαιας. Από το εν λόγω περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ.

    -Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι 24χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του Κ/Ζ «LOUIS CRISTAL» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από Σμύρνη με προορισμό την Πάτμο και έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Οινουσσών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο παρέλαβε τον 24χρονο από το ανωτέρω Κ/Ζ και τον μετέφερε στο λιμάνι της Χίου, από εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» όπου παραμένει για νοσηλεία.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, 24χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19269


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 August 2012 - 8:50:29 UTC