Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Σαμαράς: «Περάσαμε δύσκολα, θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες»
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: «Κραυγαλέα αναξιοπιστία, που παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαπάτησης»
  • [03] Κ. Μουσουρούλης: Προετοιμάζω ένα σχέδιο δράσης για τη ναυπηγοεπισκευή
  • [04] Θ. Τζάκρη: Τα καινούρια μέτρα θα μας οδηγήσουν σε μια καταστροφή
  • [05] Ν. Φούντα: Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει μπροστά
  • [06] Δόσεις εφορίας: Ηλεκτρονική ενημέρωση από το www.taxisnet.gr

    [01] Α.Σαμαράς: «Περάσαμε δύσκολα, θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες»

    «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις αξίες μας»

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

    Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο. «Τώρα, από άλλη θέση - και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα - επαναφέρω αυτή την προτεραιότητα. Το γιατί, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το είδατε μόνοι σας στα εκθεσιακά αντικείμενα. Και να θυμάστε, ότι πέρα από αυτά που βλέπετε, είναι πάντα αυτά που δεν βλέπετε, αυτά που υπάρχουν ακόμα στους βυθούς των θαλασσών μας, αδιάψευστοι μάρτυρες, ενός ανεπανάληπτου Πολιτισμού».

    Υπογράμμισε επίσης: «Περνάμε δύσκολα. Θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες. Αλλά είμαστε Έλληνες. Και σε αυτή την πατρίδα, τα πάντα, όπου και αν γυρίσει κανείς να δει, ξεχειλίζουν από Πολιτισμό. Ακόμα και οι θάλασσές της... Αυτή την απόδειξη είδαμε σήμερα. Σε μας μένει να σταθούμε αντάξιοι αυτής της κληρονομιάς. Όχι μόνο ως φύλακες των μνημείων της. Αλλά και ως θεματοφύλακες των αξιών του πολιτισμού μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας».

    Α. Σαμαράς -Καλαμάτα: «Πέρα και πάνω από τα κόμματα, η Ελλάδα»

    Έκκληση ενότητας από τον Πρωθυπουργό την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο για την εξειδίκευση των μέτρων για τις περικοπές των 11,5 δις, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις που επιδίωξη είναι να προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές.

    «Η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά γιατί πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση» δήλωσε νωρίς τη Δευτέρα από την Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς. «Πέρα από κόμματα είμαστε μια γροθιά γιατί η Ελλάδα είναι που μετράει και τίποτα άλλο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    «Υποκριτική η πρόσκληση του πρωθυπουργού για ενότητα και συνιστά μέγα παράδοξο, καθώς θα είχε νόημα μόνο εάν πρότεινε κάτι σωτήριο για την Ελλάδα», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης. Οι «μεταρρυθμίσεις» που επιβάλλει η τρόικα στη συγκυβέρνηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα της χώρας.

    Άμεσες λύσεις η άρνηση των επαχθών όρων του μνημονίου και η επιστροφή στην εθνική παραγωγή, δηλώνει η Χρυσή Αυγή.

    Σχετική είδηση: Σαμαράς: «Στόχος μας η γρήγορη έξοδος από την κρίση»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ,ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 23:29

    Είδηση: 19255

    [02] Δ. Παπαδημούλης: «Κραυγαλέα αναξιοπιστία, που παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαπάτησης»

    Για κραυγαλέα αναξιοπιστία, που παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαπάτησης, εκ μέρους των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι παρατηρεί μονόπλευρη κυβερνητική προπαγάνδα από δημόσια μέσα ενημέρωσης για τα οποία, όπως επισήμανε, πληρώνουμε όλοι και για τα οποία η συνταγματική επιταγή είναι ισηγορία, πολυφωνία και κριτική. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κριτική που ασκεί γίνεται από θέση στήριξης της δημόσιας ραδιοφωνίας και της δημόσιας τηλεόρασης και ευχήθηκε να μη χαθεί η αντικειμενικότητα, που επέδειξε η δημόσια τηλεόραση τη βραδιά των εκλογών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Έχουμε μια κραυγαλέα αναξιοπιστία που παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαπάτησης και δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί το κλασικό μικροπολιτικό των κυβερνήσεων ότι «δε γνώριζα την κατάσταση, γι' αυτό τα είπα», διότι ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος ήταν συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο της κυβέρνησης Παπαδήμου και γνώριζαν πάρα πολύ καλά».

    ΓΙΑ ΕΡΤ

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Βλέπω μονόπλευρη κυβερνητική προπαγάνδα από δημόσια μέσα ενημέρωσης, για τα οποία πληρώνουμε όλοι, και για τα οποία η συνταγματική επιταγή είναι ισηγορία, πολυφωνία, κριτική. Το να ευλογεί κανείς τον πρωθυπουργό ακόμα και για τα αυτονόητα ''ναι'', είναι αμιγώς προπαγανδιστικό. Και δυστυχώς αυτή η παράδοση, που είναι μια παράδοση κακή δεκαετιών, τείνει να επαναληφθεί και τώρα».

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Το να έχουμε στις ειδήσεις του ραδιοφώνου της ΝΕΤ, το έχω ακούσει με τα αυτιά μου, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει τέταρτη στη σειρά, μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τι είναι; Παραβίαση της δεοντολογίας. Συμβαίνει. Παράλογο εντελώς είναι. Διότι σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, στα δημόσια μέσα τηλεόρασης, αλλά και σε όλα κανονικά, διότι και τα άλλα κάνουν χρήση δημόσιας συχνότητας, πρέπει να υπάρχει η αρχή του πλουραλισμού και της αναλογικότητας, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να προηγείται του τρίτου και του έκτου κόμματος».

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ευτυχώς υπάρχουν δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι, και πολιτικοί και πολιτικοί, και έτσι είναι στις δημοκρατίες. Εγώ απλώς λέω ότι πριν από δύο μήνες, τη βραδιά των εκλογών, η δημόσια τηλεόραση, στην οποία έχω ασκήσει και στο παρελθόν κριτική για φάλτσα της, βγήκε πρώτη σε τηλεθέαση, γιατί είχε κατακτήσει μια εικόνα αντικειμενικότερη. Εύχομαι οι τελευταίες χοντράδες, που έγιναν μετά κι από παρεμβάσεις του υπεύθυνου του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, του κυρίου Μουρούτη, ο οποίος οργίασε στο twitter με απειλές εναντίον συναδέλφων σας, μέχρις ότου έρθουν διάφορες καρατομήσεις, να μην οδηγήσουν στην απώλεια αυτής της αντικειμενικότητας. Και η κριτική που κάνω γίνεται από θέση στήριξης της δημόσιας ραδιοφωνίας και της δημόσιας τηλεόρασης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 14:45

    Είδηση: 19208

    [03] Κ. Μουσουρούλης: Προετοιμάζω ένα σχέδιο δράσης για τη ναυπηγοεπισκευή

    Την προετοιμασία ενός σχεδίου δράσης σε ό,τι αφορά ευρύτερα τη ναυπηγοεπισκευή, καθώς και για τα ναυπηγεία Νεώριο και Σκαραμαγκά, ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, που είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, να έχει μηδενική δραστηριότητα στη ναυπήγηση και στη ναυπηγοεπισκευή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Η αντιπολίτευση δεν είχε ποτέ τη διαύγεια να ξεχωρίσει τι είναι ξεπούλημα και τι είναι αξιοποίηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δε μιλώ μόνο για τις υποδομές. Καλό είναι να ορίσουμε το τι θα πει αξιοποίηση και ενδεχομένως να συμφωνήσουμε επί αυτού. Διαφορετικά, πυροτεχνήματα μπορεί να ακούγονται, κάποιους να συγκινούν, αλλά τους πολλούς δεν τους συγκινούν».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Αυτό που αναλάβαμε εμείς είναι, σε ό,τι αφορά ευρύτερα τη ναυπηγοεπισκευή, εγώ προετοιμάζω ήδη ένα σχέδιο δράσης, το οποίο, αφού το ολοκληρώσουμε, θα τεθεί σε διαβούλευση στους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και κυρίως στη Βουλή. Και το δεύτερο, που αφορά τα δύο μεγάλα ναυπηγεία, Ελευσίνα, Νεώριο και Σκαραμαγκά, ο κύριος Αναστασόπουλος έχει οριστεί εθνικός συντονιστής για να λάβει και προς τα κει πρωτοβουλίες, γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Σε αυτά εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέματα κρατικών ενισχύσεων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η κατεύθυνση της κυβέρνησης αναφορικά με αυτά τα ναυπηγεία, ποια είναι»;

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μία και μοναδική. Δεν είναι δυνατόν η πρώτη στον κόσμο ναυτιλιακή δύναμη, που είναι η Ελλάδα, να έχει μηδενική δραστηριότητα στη ναυπήγηση και στη ναυπηγοεπισκευή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 14:25

    Είδηση: 19200

    [04] Θ. Τζάκρη: Τα καινούρια μέτρα θα μας οδηγήσουν σε μια καταστροφή

    Την άποψη ότι με την πολιτική που ακολουθεί ο Α. Σαμαράς, έχει εγκαταλειφθεί ο θεσμός ομόλογο και όλοι μιλάμε πλέον για την ανάγκη λήψης των μέτρων 11,5 δισ, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για υποκρισία εκ μέρους του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι τα καινούρια μέτρα που θα ληφθούν θα μας οδηγήσουν σε καταστροφή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΤΖΑΚΡΗ: «Δεν είναι δυνατό να σκεφτόμαστε να κόψουμε 30 ευρώ από τη σύνταξη του αγρότη για να πληρώσουμε παραπάνω τόκους στη ΕΚΤ και να γίνουν περισσότερο πλούσιοι οι Γερμανοί από αυτή την κρίση».

    Θ. ΤΖΑΚΡΗ: «Εγώ δε θέλω να ακολουθήσω τον κύριο Σαμαρά στην εξαίσια καριέρα του στην υποκριτική. Θυμόσαστε τι έλεγε ο κύριος Σαμαράς, και μάλιστα τα έλεγε για μέτρα ηπιότερα. Ανέβαζε κάθε φορά παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που έλεγε, εν πάση περιπτώσει, ότι διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, σαν σε αρχαία τραγωδία, κάθε φορά που πηγαίναμε να πάρουμε πολύ ηπιότερα μέτρα από αυτά τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ».

    Θ. ΤΖΑΚΡΗ: «Με την πολιτική που ακολουθεί ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως σε ό,τι αφορά τα μέτρα, έχει εγκαταλειφθεί ο θεσμός ομόλογο και όλοι μιλάμε πλέον για την ανάγκη λήψης των 11,5 δισ, που χωρίς επαναδιαπραγμάτευση, το είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το τέλος μιας εποχής. Είναι η αρχή της λήψης καινούριων μέτρων που δε θα σταματήσουν στο Σεπτέμβριο, δεν ξέρω πότε θα ληφθούν τα καινούρια μέτρα. Θα πάνε και στο Φλεβάρη, γιατί η ύφεση θα βαθαίνει, θα πάνε και στον επόμενο Ιούνιο και θα μας οδηγήσουν σε μια καταστροφή, στην έξοδό μας στη δραχμή, με μια κοινωνία, η οποία θα έχει συντριβεί, θα έχει 30% ανεργία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 14:28

    Είδηση: 19197

    [05] Ν. Φούντα: Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει μπροστά

    Για τις αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ μίλησε στη ΝΕΤ FM η βουλευτής του κόμματος Νίκη Φούντα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί στην πρώτη διαφωνία να τα τινάζεις όλα στον αέρα. Επιπλέον, επισήμανε ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει μπροστά η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, ώστε να ξαναβγεί στη γειτονιά του και να αισθανθεί ότι είναι ο χώρος στον οποίο κινείται και τον οποίο θέλει να αγαπήσει και να υπάρξει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΦΟΥΝΤΑ: «Εμείς είχαμε βάλει τις γνωστές μας κόκκινες γραμμές που ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτες. Από κει και πέρα, δε μπορεί στην πρώτη διαφωνία να τα τινάζεις όλα στον αέρα, κι αυτό έχει να κάνει με το ότι ξέρεις ότι πρόκειται για το εθνικό συμφέρον και για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη σωτηρία αυτής της κατάστασης».

    Ν. ΦΟΥΝΤΑ: «Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει κι αυτή μπροστά. Σαφώς και σεβόμαστε και αγαπάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και έχουν την ανάγκη μας, αλλά πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ξαναβγεί στη γειτονιά του, να ξαναγαπήσει τη γειτονιά του, να αισθανθεί ασφαλής και να αισθανθεί ότι είναι ο χώρος στον οποίο κινείται και τον οποίο θέλει να αγαπήσει και να υπάρξει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 14:41

    Είδηση: 19196

    [06] Δόσεις εφορίας: Ηλεκτρονική ενημέρωση από το www.taxisnet.gr

    Τη δυνατότητα να ενημερώνονται από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών http://www.taxisnet.gr, θα έχουν από σήμερα το απόγευμα, οι φορολογούμενοι, που θα πληρώσουν στην εφορία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ. Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19221


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 August 2012 - 20:49:40 UTC