Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Καράογλου: Μείζονος σημασίας η επανασύσταση του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης
  • [02] Π. Μουτσινάς: Αν παρθούν κι άλλα οριζόντια μέτρα η κοινωνία θα διαλυθεί
  • [03] Φ. Πετσάλνικος: Υπάρχει νευρικότητα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει και του συνεδρίου
  • [04] Ρ. Δούρου: Με συγκεκριμένες προτάσεις νόμου αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

    [01] Θ. Καράογλου: Μείζονος σημασίας η επανασύσταση του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης

    Για ένα πολυθεματικό υπουργείο, που ασχολείται με όλα τα προβλήματα, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηθεί μια δομή, ώστε να μην υποχρεωμένος ο πολίτης να κατέβει στην Αθήνα για να λύσει το πρόβλημά του. Ερωτηθείς για τη ΔΕΘ, ανέφερε ότι γίνονται προτάσεις για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου επεισοδίων, τα οποία, όπως επισήμανε, μετατρέπουν μια γιορτή της πόλης σε εφιάλτη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Είμαστε ένα πολυθεματικό υπουργείο, που ασχολείται με όλα τα προβλήματα, άρα θα πρέπει να στήσουμε μια δομή, δεν την έχουμε στήσει ακόμη, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να μην υποχρεωμένος να κατέβει στην Αθήνα ο πολίτης για να λύσει το πρόβλημα».

    ΓΙΑ ΔΕΘ

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Το τριήμερο των εγκαινίων της έκθεσης από γιορτή τελικά γίνεται εφιάλτης. Γιατί; Διότι οι επισκέψεις του εκάστοτε πρωθυπουργού συνοδευόταν από επισκέψεις και διαδηλώσεις διαδηλωτών και από επεισόδια. Αυτό μετέτρεπε μια γιορτή της πόλης σε ένα εφιάλτη της πόλης. Αυτό δεν θέλουμε. Θέλουμε να έρθει ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο, αλλά και να αποφύγουμε τα επεισόδια. Για αυτό γίνονται προτάσεις για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο επεισοδίων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 15:26

    Είδηση: 18650

    [02] Π. Μουτσινάς: Αν παρθούν κι άλλα οριζόντια μέτρα η κοινωνία θα διαλυθεί

    Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Πάρις Μουτσινάς, και διευκρίνισε ότι θα ζημιωθούν αυτοί οι οποίοι έχουν συντάξεις περίπου στα 1700-1800 ευρώ. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν αντίρροπα μέτρα, ώστε να μην πειραχτούν οι συντάξεις κάτω των 3,5 χιλιάδων ακαθάριστα, εκτιμώντας πως αν παρθούν κι άλλα οριζόντια μέτρα, η κοινωνία θα διαλυθεί. Επισήμανε, δε, ότι το κόμμα του αναγκάζεται να συμβάλλει σε μέτρα, στα οποία σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε ποτέ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ: «Οι κόκκινες γραμμές είναι για συντάξεις καθαρές κάτω των 1400. Υπάρχουν κάποια μέτρα τα οποία βάζουν ένα όριο. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε δηλαδή μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, που λέγαμε παλιά. Αλλά σίγουρα κάποιοι θα ζημιωθούν και θα ζημιωθούν αυτοί οι οποίοι έχουν συντάξεις περίπου σήμερα στα 1700-1800 ευρώ. Εμείς διαφωνήσαμε σε αυτή τη ρύθμιση και πρέπει να βρεθούν αντίρροπα μέτρα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μην πειραχτούν οι συντάξεις κάτω των 3,5 χιλιάδων ακαθάριστα. Υπάρχει πραγματικά ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε. Η κοινωνία είναι ματωμένη. Ήδη αν παρθούν κι άλλα μέτρα οριζόντια η κοινωνία θα διαλυθεί, φτάνουμε στα πρόθυρα. Είναι πραγματικά σαν να έχουμε χυμένη βενζίνη και ρίξουμε ένα σπίρτο. Θα ανατιναχτεί η κοινωνία».

    Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ: «Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι ακόμα εμείς οι νέοι βουλευτές που είμαστε και στη ΔΗΜΑΡ και συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που δε μας πάει η πολιτική της αισθητική, αλλά είναι μια ανάγκη των καιρών να συμβάλλουμε σε μέτρα, τα οποία δεν θα τα κάναμε ποτέ αν ήμασταν κυβέρνηση εμείς μια αριστερή κυβέρνηση, προοδευτική, η οποία βλέπει μπροστά και την ανάγκη για μια χώρα που θα πρέπει να παράγει, να δημιουργήσει, να στηρίξει τους νέους, κ.λ.π.».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 15:26

    Είδηση: 18646

    [03] Φ. Πετσάλνικος: Υπάρχει νευρικότητα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει και του συνεδρίου

    Την άποψη ότι οι περαιτέρω μεγάλες περικοπές που φαίνεται ότι επιδιώκονται, θα οδηγήσουν ίσως και σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς της, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς και ότι τα πρώτα δείγματα γραφής, σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, δεν ήταν τα καλύτερα. Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη νευρικότητα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι την ευθύνη που έχουν απέναντι στον κόσμο της παράταξης. Εκτίμησε, δε, πως αν ο διάλογος που θα αναπτυχθεί στο συνέδριο του κόμματος θα είναι ανοιχτός, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, τότε το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδα να ανακτήσει τη ριζοσπαστικότητά του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Η εμμονή της τρόικας, κυρίως της Γερμανίας που περνά τη δικιά της γραμμή σε αυτές τις αποφάσεις για πάση θυσία συνεχή αριθμητική μείωση των ελλειμμάτων, οδηγεί, όχι μόνο τα πλατιά στρώματα, και τα ασθενέστερα, αλλά και τα μεσαία στρώματα, στα όρια της αντοχής. Αλλά, δυστυχώς, ούτε το στόχο θα επιτύχει, εάν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση και οι περαιτέρω πολύ μεγάλες περικοπές που φαίνονται ότι επιδιώκονται, θα οδηγήσουν ίσως και σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση».

    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «(Η κυβέρνηση) δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς της. Υπάρχουν, όπως διαπιστώνουν όλοι, και διαφορετικές προσεγγίσεις και τα πρώτα δείγματα γραφής, σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, δεν ήταν τα καλύτερα. Δηλαδή, δε μπορείς να ξεκινάς τη νομοθετική πρωτοβουλία φέρνοντας ένα νομοσχέδιο με τη μορφή του κατ' επείγοντος, για την παιδεία το νόμο πλαίσιο, που εν πολλοίς ανατρέπει βασικές επιλογές του νόμου που είχε ψηφιστεί στη Βουλή μόλις πριν από μήνες, και μάλιστα με συντριπτική, ίσως και με πρωτοφανή, πλειοψηφία».

    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Εγώ κατανοώ τη δύσκολη θέση βουλευτών που πριν από μήνες είχαν ψηφίσει το σχετικό νόμο-πλαίσιο και είχαν επιχειρηματολογήσει. Πολλές φορές, σε τέτοιες περιπτώσεις έχεις την αίσθηση της αυτοαναίρεσης των απόψεων. Επομένως, είναι κατανοητός ο πολύ μεγάλος προβληματισμός που υπήρξε από πλευράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».

    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Πολύ μεγάλη νευρικότητα διαπιστώνω μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και συμβαίνουν και ορισμένα πράγματα, τα οποία δε μας χαροποιούν, μάλλον θλίψη προκαλούν, και γι' αυτό χρειάζεται όλοι να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Εάν ο διάλογος που θα αναπτυχθεί (στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ) θα είναι ελεύθερος, ανοιχτός διάλογος, στον οποίο θα συμμετέχει η ίδια η κοινωνία, πρέπει να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Εάν ο διάλογος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδα να ανακτήσει αυτή τη ριζοσπαστικότητά του. Εάν επιδιωχθούν διαδικασίες κλειστών ελέγχων, θέσεων χαρακωμάτων, απόλυτου ελέγχου των όποιων διαδικασιών και των οποιωνδήποτε θέσεων, τότε, δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να φθίνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 15:26

    Είδηση: 18643

    [04] Ρ. Δούρου: Με συγκεκριμένες προτάσεις νόμου αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση κρατά σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα όσα επιχειρούνται τις τελευταίες ημέρες, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις νόμου, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πολύ υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Υψηλοί τόνοι αντίστοιχοι των όσων επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες. Αυτοί οι υψηλοί τόνοι δεν σταματούν στην καταγγελία, αλλά συνοδεύονται με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, προτάσεις νόμου, είτε αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είτε αφορούν τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας κι αναφέρομαι στην πρόταση νόμου που έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ήταν η πρώτη ουσιαστικά πρόταση από μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης τη Δευτέρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 15:25

    Είδηση: 18636


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 August 2012 - 16:49:32 UTC