Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο
  • [02] Θ. Μαργαρίτης: Η χώρα πέραν των δανειστών έχει απέναντί της και την κοινωνία
  • [03] Π. Μπεγλίτης: Να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων
  • [04] Ε. Βενιζέλος: Σχέδιο 10 σημείων για την Οικονομία

    [01] Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο

    Για ένα σκληρό πακέτο το οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για την εξεύρεση των 11, 5 δις, μίλησε στη ΝΕΤ FM o Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλου είδους βάρη. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι τρεις αρχηγοί χθες έδωσαν από τη μια ένα μικρό δείγμα υπευθυνότητας και από την άλλη ένα δείγμα επικοινωνιακής τακτικής, ευχόμενος αυτό να μην αποτελέσει το ξεκίνημα μιας επικοινωνιακής παρουσίας στη διαχείριση ενός κρίσιμου σταδίου για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Τα μέτρα από μόνα τους, σαφέστατα είναι απάνθρωπα, απαράδεκτα. Ποιος αλήθεια από τους πολιτευμένους θα ήθελε υπό κανονικές συνθήκες να συζητήσει για τέτοιες καταστάσεις; Κανένας λογικός και νοήμων άνθρωπος. Εφόσον όμως η κατάσταση είναι όπως την περιγράψαμε πριν, καλούμαστε να διαπραγματευτούμε με μια σκληρή τρόικα που την έχουμε προκαλέσει μέσα από ασυνέπειες, μέσα από αστοχίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο για την εξεύρεση των 11, 5 δισ, είναι βέβαιο ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλου είδους βάρη, τέτοια που θα αφαιρέσουν έστω και μισό ευρώ από την τσέπη της κάθε οικογένειας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα».

    Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Φαίνεται καταρχήν ότι είναι δύσκολο, όμως η αίσθησή μου είναι ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια».

    Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Υπάρχει έννοια πραγματική, δεν υπάρχουν περισσότεροι ή λιγότερο πατριώτες αυτή την ώρα αλλά υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, που καλούνται να διαχειριστούν η κυβέρνηση και οι τρεις αρχηγοί που χθες έδωσαν και ένα μικρό δείγμα υπευθυνότητας από τη μια, αλλά και επικοινωνιακής τακτικής από την άλλη, που εύχομαι να μην είναι το ξεκίνημα μιας επικοινωνιακής παρουσίας στην διαχείριση ενός κρίσιμου σταδίου για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 15:22

    Είδηση: 18415

    [02] Θ. Μαργαρίτης: Η χώρα πέραν των δανειστών έχει απέναντί της και την κοινωνία

    Τη χθεσινή ξεκάθαρη θέση του Φώτη Κουβέλη ότι δεν μπορεί να παρθούν μέτρα, τα οποία να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην ήδη πληγωμένη ελληνική κοινωνία, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Μαργαρίτης. Σημείωσε, δε, ότι είναι η τρίτη φορά που διαψεύδονται διάφορα τρομολαγνικά σενάρια, τα οποία, όπως είπε, διακινούνται από ορισμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ή από μερίδα της αντιπολίτευσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Η χώρα μας δεν έχει μόνο απέναντι τους δανειστές της. Έχει και την ίδια την κοινωνία, δηλαδή και τα προβλήματα της ίδιας της κοινωνίας. Και αυτό που έκανε καθαρό χθες και ο Φώτης Κουβέλης, είναι ότι δε μπορεί να παρθούν μέτρα, τα οποία να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην ήδη πληγωμένη ελληνική κοινωνία».

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Είναι η τρίτη φορά που διαψεύδονται διάφορα τρομολαγνικά σενάρια που διακινούνται από ορισμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ή από μερίδα της αντιπολίτευσης, τα οποία σενάρια ξεκίνησαν από το ότι δε θα τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, και ετέθη, συνεχίστηκε ότι θα έρθουν πολύ σκληρά και επώδυνα μέτρα, και μέχρι στιγμής δεν έχουν υιοθετηθεί, και έφτανε μέχρι τα σενάρια καταστροφολογίας, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν επαληθευτεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 15:11

    Είδηση: 18413

    [03] Π. Μπεγλίτης: Να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων

    Την εκτίμηση ότι εάν μπούμε στον φαύλο κύκλο της συνεχούς λήψης μέτρων έναντι δόσεων, δεν θα αντέξει η κοινωνία, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Πάνος Μπεγλίτης και υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής και στρατηγικής έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι αλλαγές προχώρησαν σε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει εφαρμοστεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό πρόβλημα, που μας ακυρώνει όλους. Αυτοακυρωνόμαστε μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Εάν μπούμε σε αυτό το φαύλο κύκλο, στον οποίο μπήκαμε και έχουμε την εμπειρία από αυτόν, δηλαδή λήψεως συνεχών μέτρων έναντι δόσεων, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα, όχι απλώς δε θα αντέξει η κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχουν πλέον άλλες αντοχές. Δε λέω ανοχές, πολιτικές ή ψυχολογικές ανοχές στην κοινωνία. Εκεί πρέπει να συζητήσουμε και εκεί πρέπει να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή, μια εθνική στρατηγική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Είναι τα πράγματα σε ένα μεγάλο αδιέξοδο».

    ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΕΙ

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Το νομοσχέδιο αυτό υπερψηφίστηκε με μια εξαιρετικά μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τρία κόμματα τότε, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτό στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα. Δηλαδή, σε λιγότερο από ένα χρόνο ένα νομοσχέδιο χωρίς να εφαρμοστεί, για λόγους που γνωρίζουμε όλοι, κρίνεται ότι είναι ανεφάρμοστο και προχωρούμε σε αλλαγές. Να συζητήσουμε τις όποιες αλλαγές, από τη στιγμή, όμως, που εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο αυτό. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό πρόβλημα, που μας ακυρώνει όλους. Αυτοακυρωνόμαστε μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν ήσασταν βουλευτής δε θα ψηφίζατε αυτές τις αλλαγές».

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Θα ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός, και θέλω να είμαι εξαιρετικά ειλικρινής, δεν έχω πειστεί ως προς το ανεφάρμοστο, από τη στιγμή που δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 15:14

    Είδηση: 18412

    [04] Ε. Βενιζέλος: Σχέδιο 10 σημείων για την Οικονομία

    Το σχέδιο

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόταξε ως πρώτο σημείο, την ανάγκη να αξιοποιηθεί με άμεσες κινήσεις η περίοδος από τώρα μέχρι την υποβολή της έκθεσης της τρόικας.

    Το δεύτερο σημείο το οποίο επεσήμανε, είναι «να αναλάβουμε και να επιδείξουμε την ισχυρή πολιτική δέσμευση μας ως προς την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2012», προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών με άμεσες κινήσεις, αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλαγές στη δικαιοσύνη, μέτρα κατά της φοροδιαφυγής κα.

    Το τρίτο σημείο του σχεδίου στο οποίο αναφέρθηκε είναι η επιβεβαίωση του τελικού δημοσιονομικού στόχου ενώ το τέταρτο αφορά στην ανάγκη παράτασης της περιόδου προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016.

    Το πέμπτο στοιχείο του σχεδίου για την Οικονομία, αφορά στην ανάγκη ενός επικαιροποιημένου μεσοπροθέσμου προγράμματος 2012-2016

    Το έκτο σημείο της πρότασης του κ. Βενιζέλου είναι «να εξειδικεύσουμε και να νομοθετήσουμε πλήρως τα μέτρα 2013-2014 χωρίς να θίγονται χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

    Το έβδομο σημείο του σχεδίου αφορά στη φυσιολογική αναμονή βελτίωσης του μακροοικονομικού κλίματος.

    Αν βελτιωθεί θα ολοκληρώσουμε τα μέτρα με μεγαλύτερη άνεση μέχρι το 2016 ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όγδοο σημείο του σχεδίου για την Οικονομία, αφορά στη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης ενώ το ένατο, αφορά σε μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

    Ζητήσαμε συγκεκριμένους πόρους από το ευρωπαικό κοινωνικό ταμείο για προγράμματα νεανικής επχιειρηματικότητας, κατάρτισης νέων ανέργων για το διπλασιασμό σε διάρκεια του επιδόματος ανεργίας, μέτρα διακανονισμού δανείων και κανόνων τειρεσία

    Το δέκατο σημείο του σχεδίου, αφορά στην αλλαγή σε στενή και καλόπιστη συνεργασία με τους εταίρους του διεθνούς επικοινωνιακού κλίματος

    Όπως ανέφερε:

    «Η συνεχής συζήτηση με βάση τα αρνητικά στερεότυπα για την Ελλάδα ακυρώνει κάθε προσπάθεια» και προειδοποίησε ότι «αν δεν αλλάξει το κλίμα τρώμε τις σάρκες μας με την ευθύνη και των θεσμικών εταίρων».

    Ο Ε. Βενιζέλος, χαρακτήρισε λάθος το να εστιάζουμε τη συζήτησή μας με τους εταίρους στο ζήτημα των 11,5 δις σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις πριν διαπραγματευτούμε.

    Στην ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε εκ νέου τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας και το σεβασμό του προς τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης ,ενώ επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας από κανέναν, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ύβρεις κι εύκολα λόγια που έχουν όμως ένα όριο.

    Αγροτική: Το μεγάλο ζητούμενο ήταν η τύχη του προσωπικού

    Όσον αφορά στην απόφαση για την Αγροτική, αποσαφήνισε ότι η απόφαση ελήφθη σε τεχνικό τραπεζικό επίπεδο από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας και ότι είχε προηγηθεί άτυπη διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

    Το μεγάλο ζήτημα, που υπήρχε ήταν η τύχη του προσωπικού σημείωσε.

    Το νέο στοιχείο που παρουσίασε η ΤτΕ, πρόσθεσε, ήταν η πλήρης απορρόφηση του δικτύου και όλου του προσωπικού.

    «Και αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε».

    Ο Ε. Βενιζέλος, χαρακτήρισε πολιτική αθλιότητα τους ισχυρισμούς Τσίπρα για το θέμα.

    Τι μας πρότεινε να απολυθούν 2-3000 εργαζόμενοι; αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι πλέον όλες οι μεγάλες τράπεζες και οι τέσσερις λόγω της ανακεφαλαιοποίησης τελούν υπό τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους.

    Για νόμο Διαμαντοπούλου

    Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, εξέφρασε δυσφορία για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου και όπως σημείωσε ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, να γίνει η συζήτηση το λιγότερο σε τέσσερις συνεδριάσεις και όχι σε μία.

    Tόνισε, ότι οι αλλαγές που θα προωθηθούν στο νόμο 4009 για την Ανώτατη εκπαίδευση δε θα θίγουν την εκσυγχρονιστική φιλοσοφία του νόμου και απαντώντας εμμέσως στα όσα είπε χτες η πρωην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου για ύβρη προς τη Δημοκρατία, αναρωτήθηκε αν αποτελεί ύβρη ότι συζητάνε ξανά το ζήτημα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κύριος Βενιζέλος πήρε αποστάσεις από τα όσα είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για προσωπική πολιτική.

    Πάντως ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο νόμος είναι μία σημαντική θεσμική κατάκτηση και αναβαθμίζει τα ΑΕΙ και αποβάλει τον κομματισμό και τον φοιτητοπατερισμό στα Πανεπιστήμια.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που προωθεί η κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως αν δεν αποσυρθεί, θα το καταψηφίσει.

    «Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα», ενώ κάνει λόγο και για ένα τριμελές διευθυντήριο που ενδεχομένως να έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση.

    «Η ειρωνεία είναι η αδυναμία των επιχειρημάτων» απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω συνεργατών της, στα όσα την κατηγόρησε ο κύριος Βενιζέλος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr - ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: A. Μαραθιάς

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 17:46

    Είδηση: 18404


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 July 2012 - 16:49:27 UTC