Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταϊκούρας στη ΝΕΤ: Στόχος όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο πακέτο μέτρων
  • [02] Με μια ματιά
  • [03] Σιωπηρή παράταση για την υποβολή δηλώσεων

    [01] Σταϊκούρας στη ΝΕΤ: Στόχος όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο πακέτο μέτρων

    Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, συμπλήρωσε, θα πρέπει να δείξουμε αξιοπιστία και φερεγγυότητα και οι εταίροι, να μας δώσουμε τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται.

    Έχουμε ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί όσο εμείς είμαστε αξιόπιστοι πρόσθεσε.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι το πακέτο των 11,5 δισ. μαζί με τις παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων και τις διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργούν τη στρατηγική ώστε να είμαστε πιο ισχυροί στην διαπραγμάτευση που διαρκώς γίνεται με τους εταίρους.

    Παραδέχτηκε ότι οι βαθμοί ελευθερίας στη διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένοι και υποστήριξε ότι η επιμήκυνση είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Όπως είπε, έχει τεθεί σε όλες τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους, θα πρέπει όμως όπως ανέφερε, να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

    Ο κ. Σταϊκούρας, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι με τη στάση της οδηγεί μία ώρα νωρίτερα τη χώρα στα βράχια.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλομισθοί και υποστηριξε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο οικονομίας που θα φέρει ανάταση και ανάπτυξη.

    Ερωτηθείς για τις ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει νόμους που έχουν ψηφισθεί, τόνισε ότι η κυβέρνηση ζητά την εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφισθεί, ενώ για τις συντάξεις και για το αν συζητάται αύξηση του ορίου σημείωσε

    «Συνεκτιμούνται οι πολιτικές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει τις ελάχιστα δυνατές επιβαρύνσεις στο σκέλος των συντάξεων».

    Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε το πρώτο ζητούμενο είναι να υλοποιήσουμε τον φετινό προυπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια τουλάχιστον στο σκέλος των δαπανών και δεύτερον να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε δεσμευεθεί ή έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να κάνουμε.

    Τον Σεπτέμβριο συμπλήρωσε, θα πρέπει να χουμε κανονισει κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, να έχουμε καταθέσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έναν προυπολογισμό για την επόμενη χρονιά και να χουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.

    Ο κ. Σταϊκουρας, χαρακτήρισε επίσης συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο τη συμφωνία Πειραιώς - ΑΤΕ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 10:57

    Είδηση: 18393

    [02] Με μια ματιά

    -Αλλοδαπό υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, λήστεψαν το πρωί δύο άτομα, στην οδό Θηβών 32, στον Πειραιά. Οι δράστες, με την απειλή ενός ρόπαλου, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφού του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, διέφυγαν πεζή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμός τους.

    -Με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και αποφάσισε αποχή διαρκείας των δικηγόρων από τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στα ακροατήρια του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, μέχρι να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά μηχανήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 10:40

    Είδηση: 18395

    [03] Σιωπηρή παράταση για την υποβολή δηλώσεων

    Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, ωστόσο σε σιωπηρή παράταση προτίθεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, με το TAXIS να παραμένει ανοιχτό για ακόμα λίγες ώρες. Στόχος να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, καθώς έως τώρα εκκρεμεί η αποστολή άνω των 750.000 φορολογικών δηλώσεων.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι ένας στους έξι φορολογούμενους δεν θα προσέλθει για την καταβολή της πρώτης δόσης.

    Στο μεταξύ, νέα σειρά 674.902 εκκαθαριστικών σημειωμάτων απέστειλε στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την 7η αποστολή, στην οποία τα 474.188 εκκαθαριστικά σημειώματα είναι χρεωστικά, 144.556 είναι μηδενικά και 56.158 είναι πιστωτικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 18396


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 July 2012 - 8:50:12 UTC