Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση Παρασκευής
  • [02] Μαντόνα: «Στην Ελλάδα δεν έχουνε να φάνε»
  • [03] «Μαϊμού» 6 στα 10 επιδόματα τυφλότητας στη Χίο
  • [04] Σ. Λυκούδης: Έχω πειστεί απολύτως ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος
  • [05] Α. Γεωργιάδης: Είναι πολύ δύσκολο πια να μπλοφάρουμε
  • [06] Τ. Κουίκ: Αποκλείεται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ κάτω από αυτές τις συνθήκες

    [01] Πρόγνωση Παρασκευής

    Tην Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός σε όλη την επικράτεια, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και απογευματινές μπόρες, κυρίως στην Ήπειρο και την Μακεδονία. Γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 16:48

    Είδηση: 18237

    [02] Μαντόνα: «Στην Ελλάδα δεν έχουνε να φάνε»

    Πολιτικό λόγο επιχείρησε να αρθρώσει η σταρ της Ποπ, Μαντόνα στη συναυλία που έδωσε χθες, Πέμπτη 26/7, στο Παρίσι. Από τη σκηνή, έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, περιγράφοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα μας.

    «Ζούμε τρομακτικούς καιρούς σε όλο τον κόσμο. Οι αγορές καταρρέουν, ο κόσμος δεν έχει τίποτα να φάει στην Ελλάδα! Ο κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη υποφέρει και φοβάται... Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι φοβούνται; Γίνονται μη ανεκτικοί. Αρχίζουν να δείχνουν με το δάχτυλο τους άλλους, να λένε: "Εσύ είσαι η αιτία, εσύ είσαι το πρόβλημα, εσύ φταις". Λένε: "φύγε". Και αυτή, όπως ξέρετε δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Ο εχθρός δεν είναι εκεί έξω...Ο εχθρός είναι μέσα μας».

    Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη στάση της, η βασίλισσα της Ποπ ανέφερε πως και οι καλλιτέχνες έχουν ευθύνη να σχολιάζουν τα «κακώς κείμενα» της εποχής, εξηγώντας έτσι και την αιτία της πρόσφατης απόφασης της να παρουσιάσει, σε συναυλία της, την επικεφαλής του εθνικού ακροδεξιού μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, με σβάστικα στο πρόσωπο...

    Η στάση της Μαντόνα προκάλεσε αντιδράσεις. «Εδώ δεν είναι τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά συναυλία» σχολίασαν μερικοί που έμειναν απογοητευμένοι από την εμφάνιση της σταρ, αφού η παραμονή της στη σκηνή δεν κράτησε περισσότερο από σαράντα πέντε λεπτά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Ρενα Δημητρίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 14:35

    Είδηση: 18222

    [03] «Μαϊμού» 6 στα 10 επιδόματα τυφλότητας στη Χίο

    Ολοκληρώθηκε ύστερα από δύο εβδομάδες η διαδικασία επανάκρισης δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, στην περιοχή της Χίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα από την Χίο, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, από τους 422 δικαιούχους που εξετάστηκαν, 245 διαπιστώθηκε ότι κακώς λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας, 177 εγκρίθηκαν, ενώ ακόμη 21 δικαιούχοι δεν προσήλθαν για επανέλεγχο. Ο κ. Πατσούρης επισήμανε ότι θα διακοπεί άμεσα η καταβολή του επιδόματος σε άτομα που απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του επανελέγχου, ενώ πρόσθεσε ότι η διαχείριση του θέματος ανήκει στη δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

    Οι ανάπηροι, που λάμβαναν προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται, ξεπερνούν τους 36.000 σε όλη τη χώρα. Το 2011 οι δικαιούχοι των σχετικών επιδομάτων ήταν 240.292, ενώ στην απογραφή του 2012 καταγράφηκαν 203.998 δικαιούχοι.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ζάκυνθο, από τα 700 άτομα που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, μόλις τα 180 εμφανίστηκαν στην απογραφή. Στην Πιερία το 2011, οι δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας ήταν 590 άτομα και απογράφηκαν μόνο 270.

    Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι επανέλεγχοι θα συνεχιστούν, ειδικά στους νομούς που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 13:15

    Είδηση: 18208

    [04] Σ. Λυκούδης: Έχω πειστεί απολύτως ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος

    Απόλυτα βέβαιος ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος πέραν του δανεισμού από το ΔΝΤ και του μνημονίου, εμφανίστηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ενώ πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να διεκδικήσουμε πρώτα την επιμήκυνση και μετά να παρθούν τα μέτρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος, αλλά έχω πειστεί απολύτως ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Και όταν έχεις πειστεί απολύτως ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός που περνάμε τώρα με τις λακκούβες, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός στη λακκούβα, όταν ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να πάρουμε τα μέτρα και εν συνεχεία να διεκδικήσουμε την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος, αλλά αυτό να γίνει ταυτόχρονα»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Θα προτιμούσα την επιμήκυνση και μετά να πάρουμε τα μέτρα. Μερικοί παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Κάνουν δηλώσεις, ''τι καλά που θα ήταν να μας έδιναν την επιμήκυνση και μετά να βλέπαμε τι θα κάναμε με μεγαλύτερη άνεση''. Μακάρι να γίνει αυτό. Έχουμε κοινή εθνική ευθύνη, την πιστεύουμε, την παλεύουμε όσο τίποτε άλλο, είμαστε ειλικρινείς στην συμμετοχή, αλλά δεν είμαστε και όλοι το ίδιο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 13:45

    Είδηση: 18206

    [05] Α. Γεωργιάδης: Είναι πολύ δύσκολο πια να μπλοφάρουμε

    Δεν μπορείς να πας στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης, εάν δεν έχεις την έκθεση της τρόικας, η οποία δεν μπορεί να υπογραφεί εάν δεν συμφωνήσουν στα μέτρα, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, είναι δύσκολο πια (για μας) να μπλοφάρουμε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Υπάρχει μια διαδικασία για την επαναδιαπραγμάτευση, αυτό που προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Δε μπορείς να πας στο τραπέζι της επαναδιαπραγματεύσεως εάν δεν έχεις την έκθεση της τρόικας. Η έκθεση της τρόικας δε μπορεί να υπογραφεί, εάν δεν συμφωνήσουν στα μέτρα».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Στην κατάσταση που είμαστε, είναι πολύ δύσκολο πια εμείς να μπλοφάρουμε. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως το '10. Τώρα είναι δύσκολο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 13:28

    Είδηση: 18203

    [06] Τ. Κουίκ: Αποκλείεται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ κάτω από αυτές τις συνθήκες

    Από τη χθεσινή δήλωση Μπαρόζο περί απαρέγκλιτης εφαρμογής των συμφωνηθέντων, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Τέρενς Κουίκ. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διευκρίνισε ότι μισθοδοσία, συνταξιοδότηση και κοινωνικό κράτος, καλύπτονται από τα έσοδα, έστω και αν είναι πιο ισχνά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Μέρκελ και «την παρέα της» ως νταβατζήδες της Ευρώπης, διερωτώμενος γιατί την ώρα που ο Νότος με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κέρδιζε τη μεγάλη μάχη στη συνδιάσκεψη της Κορυφής, εμείς μείναμε στην απ' έξω. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται το κλείσιμο κάποιου από τα κανάλια της.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Αυτό που είπε χθες ο Μπαρόζο στην κατάληξη της δήλωσής του ότι ''πρέπει να εφαρμόσετε απαρέγκλιτα αυτά που έχουν συμφωνηθεί'' δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με την ανακήρυξη ΑΟΣ θα υπάρξουν χρήματα για να πληρωθούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συντάξεις»;

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Όταν ρωτήθηκε αξιωματούχος από το ΔΝΤ και πώς η Ελλάδα χωρίς να πάρει χρήματα θα βγάλει πέρα τον Αύγουστο, απάντησε ότι το ελληνικό κράτος παράγει χρήματα για συντάξεις και μισθούς».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άρα είναι καλυμμένη η μισθοδοσία»;

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Μισθοδοσία, συνταξιοδότηση και κοινωνικό κράτος βεβαίως καλύπτονται από τα έσοδα, έστω και αν είναι πιο ισχνά. Αποκλείεται η Ελλάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες να βγει από το ευρώ ή να βγει από την ευρωζώνη. Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε εντός. Το κακό είναι ότι δεν συγκρουόμαστε με εκείνους οι οποίοι -επιτρέψτε μου να πω- την βαριά φράση ότι συμπεριφέρονται ως νταβατζήδες της Ευρώπης και αναφέρομαι στην κα Μέρκελ και στην παρέα της. Γιατί την ώρα που ο Νότος με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κέρδιζε τη μεγάλη μάχη στη συνδιάσκεψη της Κορυφής, εμείς μείναμε στην απ' έξω»;

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Κάτω τα χέρια από την κρατική ραδιοφωνία, τηλεόραση. Σαφέστατα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να εξυγιανθεί, πρέπει να γίνει ο γίγαντας στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση, αλλά δεν προσχωρά σε καμία περίπτωση σε φιλοσοφίες τύπου Μόσιαλου να κλείσουμε το ένα ή το άλλο κανάλι. Όλα παίζουν τον ρόλο τους και νομίζω ότι κοντά σε αυτό μπορεί να παίξει ρόλο και κάτι που κουβεντιάζεται τον τελευταίο καιρό, δηλαδή το κανάλι της Βουλής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 13:27

    Είδηση: 18198


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 July 2012 - 16:49:39 UTC