Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βούλτεψη, Λαφαζάνης, Βουδούρης για τις περικοπές
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Βούλτεψη, Λαφαζάνης, Βουδούρης για τις περικοπές

    Οι περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ που πρόκειται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ», στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

    Η διαπραγμάτευση έχει αρχίσει, γίνονται συζητήσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο, τόνισε η Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι 11,7 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατόν να βρεθούν σε δύο χρόνια και πως υπάρχει ζήτημα διαρθρωτικών αλλαγών.

    Η Ευρώπη δέχεται επίθεση, είπε χαρακτηριστικά η κα Βούλτεψη, και αναφέρθηκε στην κυβέρνηση συνεργασίας που υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Για πακέτο-«βόμβα» 12+3 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι μετά από αυτό «δεν υπάρχει χώρα, δεν υπάρχει κοινωνία».

    Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τώρα χρειάζεται ανατροπή του μνημονίου.

    Το Φεβρουάριο του 2012 η χώρα υπόγραψε ένα μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση, πρέπει να συνάψουμε μία άλλη σχέση με τους εταίρους, είπε ο Οδυσσέας Βουδούρης και διευκρίνισε: «Eμείς πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα έχουμε μία κυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις σε ρυθμούς ανατροπής κι εκείνοι να μπουν σε μια λογική στήριξης και ανάπτυξης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 11:47

    Είδηση: 18193

    [02] Με μια ματιά

    -Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Πάντες Ζακύνθου. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, σε δασική έκταση στο Κεφαλληνού Μεσσηνίας.

    -Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Αταλάντης, λόγω σύγκρουσης βυτιοφόρου με φορτηγό. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτο υγρό. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, ενώ δεν υπάρχει τραυματισμός.

    -Στις 11 απόψε η λαμπρή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

    -Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία τη Δευτέρα 30 Ιουλίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Αιτήματα μεταξύ άλλων είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει για όλες τις τράπεζες, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες, με ειδική ρήτρα για την απασχόληση.

    -Εκτεταμένη παραβατικότητα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ που έκανε 1.400 ελέγχους το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικών και άλλων παραβάσεων καταγράφηκαν στην Κρήτη, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Ρόδο και την Σκιάθο.

    -Το Λιμεναρχείο Νάξου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από ιδιώτη ότι τρεις κολυμβητές (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) που είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή «ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ», αγνοούνται. Άμεσα στο σημείο και κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο Augusta - Bell καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Οι κολυμβητές, ηλικίας 22, 21 και 20 ετών αντίστοιχα, εντοπίσθηκαν από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην εν λόγω περιοχή και αφού περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στο λιμένα Νάξου, απ' όπου διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους.

    -Βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιτέας ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων είχε πέσει αναίσθητος επί της χερσαίας ζώνης. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ημεδαπό ηλικίας 69 ετών. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ένας αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή νησίδας «ΘΑΣΟΠΟΥΛΑΣ» Κεραμωτής, 35χρονος υποβρύχιος αλιέας. Ο 35χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Κοιλάδας Αργολίδας, 82χρονος. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Ένα ακόμα ίδρυμα της Μητρόπολης Ηλείας βάζει λουκέτο και καλούνται οι συγγενείς να παραλάβουν τους τροφίμους. Πρόκειται για το άσυλο ανιάτων Άγιος Νικόλαος στη Βάρδα, που βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα, και το οποίο φιλοξενούσε 65 άτομα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 10:09

    Είδηση: 18184


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 July 2012 - 8:49:24 UTC