Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Κοντούλη: Να εξειδικεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις του
  • [02] Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας μου ζητάει να υπογράψω τη διάλυση της χώρας
  • [03] Κουβέλης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Στηρίζω για απαγκίστρωση από το μνημόνιο
  • [04] Α. Γεωργιάδης: «Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλειοψηφίες, έχουν δικαίωμα να κάνουν και λάθος»
  • [05] Τσίπρας: 5 άξονες πολιτικής & συνεργασίας- Να αποσύρουν τις υπογραφές Βενιζέλος, Σαμαράς
  • [06] Κωνσταντοπούλου, Βλάχος, Κωνσταντινόπουλος για την πολιτική αβεβαιότητα
  • [07] Γεωργιάδης, Καλύβης, Αηδόνης, Χαϊκάλης για τις πολιτικές εξελίξεις
  • [08] Δ. Παπαδημούλης: «Συνισταμένη ανάμεσα στην πολιτική του μνημονίου και στην καταγγελία του, δεν υπάρχει»
  • [09] Ο. Βουδούρης: «Δεν είναι και δράμα το να γίνει β΄γύρος εκλογών»

    [01] Ι. Κοντούλη: Να εξειδικεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις του

    Γόνιμο χαρακτήρισε το διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων Ιωάννα Κοντούλη, σημειώνοντας ότι συζήτησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με θετικό πνεύμα. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι Οικολόγοι θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξειδικευμένες προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση. Η κ. Κοντούλη και ο κ. Παρασκευόπουλος θα μεταφέρουν στα όργανα του κόμματος τις προτάσεις και τη συζήτηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα και αναμένεται να απαντήσουν επισήμως αύριο στους πέντε άξονες που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 19:37

    Είδηση: 11507

    [02] Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας μου ζητάει να υπογράψω τη διάλυση της χώρας

    Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απαντώντας στη δήλωση του επικεφαλής ου ΣΥΡΙΖΑ, και στο αίτημά του να στείλουν επιστολές προς τους δανειστές και τους ευρωπαίους ηγέτες με την οποία να αποδεσμεύονται από την υπογραφή τους για την τήρηση του μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας του ζητάει να υπογράψει την διάλυση της Ελλάδας. Σημείωσε ότι ο τόπος δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά, δήλωσε έτοιμος για ψήφο ανοχής αρκεί να διασφαλίζεται η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να συνέλθει γιατί η κεντροδεξιά δεν θα αφήσει τους αντιμνημονιακούς να διαλύσουν τη χώρα.

    Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

    «Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της. Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…

    Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας - στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε - εφ' όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της. Όμως, ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση!

    Εμείς σεβόμαστε τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές. Ακούγοντας, όμως, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος.

    Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!

    Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο.

    Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ; Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

    Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν.

    Το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει.

    Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που αυτά θα κάνει, σε αυτά θα δώσει προτεραιότητα, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση. Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!

    Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…

    Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει. Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου… Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…

    -- Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα.

    --Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της»

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 19:18

    Είδηση: 11503

    [03] Κουβέλης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Στηρίζω για απαγκίστρωση από το μνημόνιο

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών που άνοιξε με την παράδοση της εντολής στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε οτι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τις προσπάθειες Τσίπρα με βασικό γνώμονα την απαγκίστρωση απο το μνημόνιο.

    Ο κ.Τσίπρας θα έχει συνάντηση στις 5.30 με τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων και θα ακολουθήσει στις 6.30 η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αλέκα Παπαρήγα, κρίθηκε πως δεν είναι σκόπιμο να συναντηθούν.

    Αύριο ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στις 5, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στις 7 και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο μάλλον στις 6.

    Όλη η δήλωση Κουβέλη

    Σχετική είδηση:Τσίπρας: 5 άξονες πολιτικής & συνεργασίας- Να αποσύρουν τις υπογραφές Βενιζέλος, Σαμαράς

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 17:24

    Είδηση: 11489

    [04] Α. Γεωργιάδης: «Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλειοψηφίες, έχουν δικαίωμα να κάνουν και λάθος»

    Αν έχω κάνει λάθος και ο κ. Τσίπρας επιτύχει αυτό που ισχυρίζεται, θα είμαι ο πρώτος που θα βγει δημόσια να πει «έκανα λάθος, εξαπατήθηκα, μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, ¶δωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η εξουσία θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει την αντίληψη του κόσμου, που εκφράστηκε με την ψήφο του, εκτιμώντας ότι θα ήταν λάθος να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, που θα πήγαινε κόντρα στην βούληση της πλειοψηφίας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εξεταστεί γρήγορα το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό που ψήφισε ο κόσμος, προσθέτοντας ότι η ακυβερνησία είναι καταστροφική. Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει ο Α. Τσίπρας στην Ευρώπη ως πρωθυπουργός και πράττοντας αυτά που λέει, να οδηγήσει τους ευρωπαίους να μας δείξουν το δρόμο της εξόδου, και συμπλήρωσε ότι «αν συμβεί να σκάσει η Ελλάδα στα χέρια τους, τόσο οι ίδιοι όσο και αυτοί που τους ψήφισαν, θα ξέρουν ότι έσκασε η Ελλάδα στα χέρια τους». Υπογράμμισε, δε, ότι η δημοκρατία είναι πολίτευμα ευθύνης και δεν πάμε στην κάλπη για να κάνουμε την πλάκα μας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε κάτι διαφορετικό, η γνώμη του είναι σεβαστή και θα πρέπει να διαπιστώσει ο λαός μας και εγώ αν έχω κάνει λάθος και ο κος Τσίπρας επιτύχει αυτό που ισχυρίζεται, θα είμαι πρώτος που θα βγει δημόσια να πει «έκανα λάθος, εξαπατήθηκα, μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα.» Τώρα ο κόσμος που ψήφισε έτσι θα πρέπει να έχει την ευκαιρία η εξουσία να υλοποιήσει αυτή του την αντίληψη. Πιστεύω ότι είναι τελείως λάθος να προσπαθούσαμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση που θα πήγαινε κόντρα στην βούληση της πλειοψηφίας, στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλειοψηφίες, οι πλειοψηφίες έχουν δικαίωμα να κάνουν και λάθος. Το σημαντικό είναι να δούμε γρήγορα αν αυτό που ψήφισε ο κόσμος μπορεί να γίνει ή όχι. Η ακυβερνησία είναι λάθος, καταστροφική».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:«Θεωρητικά ο κος Τσίπρας πάει ως πρωθυπουργός και κάνει αυτά που λέει, δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Τι κίνδυνος υπάρχει να οδηγήσει και τους ευρωπαίους να πουν «άντε δρόμο από την Ευρώπη»;

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Αυτό ήταν κάτι που ετέθη από εμάς στην προεκλογική περίοδο και ο λαός έκρινε διαφορετικά. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και αν συμβεί να σκάσει η Ελλάδα στα χέρια τους, τόσο οι ίδιοι όσο και αυτοί που τους ψήφισαν θα ξέρουν ότι έσκασε η Ελλάδα στα χέρια τους. Η δημοκρατία είναι πολίτευμα ευθύνης, δεν πάμε στην κάλπη να κάνουμε την πλάκα μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 16:22

    Είδηση: 11485

    [05] Τσίπρας: 5 άξονες πολιτικής & συνεργασίας- Να αποσύρουν τις υπογραφές Βενιζέλος, Σαμαράς

    Να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ,μέχρι αύριο, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

    Σε δηλώσεις του από τη Βουλή,ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε σημεία διαλόγου που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας:

    --Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου --Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. --Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. --Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. ---Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

    H δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

    Σχετική είδηση:Πήρε τη διερευνητική ο Α. Τσίπρας από τον Κ. Παπούλια

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 19:24

    Είδηση: 11484

    [06] Κωνσταντοπούλου, Βλάχος, Κωνσταντινόπουλος για την πολιτική αβεβαιότητα

    Τη δέσμευση του Α. Τσίπρα, ότι θα εξαντλήσει τις δυνατότητες δημιουργίας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, με ένα πρόγραμμα που ως βασικό άξονα θα έχει την καταγγελία του μνημονίου, την προστασία του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου και την έξοδο της κοινωνίας και της χώρας απ' τη μέγγενη της επιτήρησης και της τρόικας, επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Συμβαίνει Τώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο, επισήμανε ότι είναι ένα ζήτημα που θέτει διαχρονικά το κόμμα της και θα το θέσει και στην πορεία. Ερωτηθείσα για τη διερευνητική εντολή, αρκέστηκε να πει χαρακτηριστικά «εμείς θα είμαστε συνεπείς με εκείνα που είπαμε. Μην περιμένετε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άλλα, από εκείνα που είπε προεκλογικά».

    Τον κίνδυνο να μην υπάρξει συνεννόηση και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει αυτά που είπε προεκλογικά να τα κάνει πράξη και να αποδείξει ότι πραγματικά θέλει να κυβερνήσει. «Εμείς σαν ΝΔ δεν θα σταθούμε εμπόδιο στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, προκειμένου η χώρα να βγει απ' το αδιέξοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή του κόμματός του δεν είναι οι εκλογές, αλλά το να υπάρξει συνεννόηση. Πρόσθεσε, δε, ότι η ΝΔ μίλησε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία, όπως διευκρίνισε, για να γίνει πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω, εάν πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, θέτοντας ξανά ως προϋπόθεση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι προτείνει τον Α. Τσίπρα για πρωθυπουργό, και τόνισε ότι αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείξει ότι όλα αυτά που έλεγε το κόμμα του μέχρι χθες δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμία αξία να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πει «ναι» στο ευρώ και καταγγείλει το μνημόνιο, επαναφέρει τους μισθούς στο 2009, σταματήσει τα χαράτσια και τα επώδυνα μέτρα και δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. «Εμείς τους στηρίζουμε, αν είναι εφικτά αυτά που λένε», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 16:10

    Είδηση: 11476

    [07] Γεωργιάδης, Καλύβης, Αηδόνης, Χαϊκάλης για τις πολιτικές εξελίξεις

    ¶δωνις Γεωργιάδης

    Αν ο Τσίπρας εξακολουθήσει να λέει ότι έχει τον τρόπο να καταγγείλει το μνημόνιο και να μείνει στο ευρώ, εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να του δώσω την ευκαιρία τόνισε ο ¶δωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

    Ας συνεργαστούν αυτές οι δυνάμεις και ας πάνε στην Ευρώπη να δείξουν τι αξίζουν αφού λένε ότι υπάρχει ο τρόπος

    Θα στηρίξουμε τα πάντα αρκεί, να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ πρόσθεσε λέγοντας ότι «αν καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει Ευρώπη και να πει αυτά που λέει, να του κάνουμε και άγαλμα στο Σύνταγμα και να λέμε μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα»

    Όσον αφορά στον κόμμα του, υποστήριξε ότι η ΝΔ θα κάνει το παν για να κρατηθούμε στην Ευρώπη και ο Αντώνης Σαμαράς ως δύναμη πολιτικής ευθύνης είναι υποχρεωμένος να κάνει το παν για να παράσχει στον κόσμο σταθερότητα.

    Πάντως όπως παρατήρησε η Ελλάδα τις επόμενες μέρες, έχει συγκεκριμένα προβλήματα να λύσει σημειώνοντας ότι όπως ακούστηκε από όλους στην Ευρώπη, δόση δεν υπάρχει αν δεν εγγυηθούμε τα της συμφωνίας.

    Αλέκος Καλύβης

    Κρυφό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει και ισχύουν όσα προεκλογικά το κόμμα είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει ξεκαθάρισε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης.

    Θέσαμε υπόψην του λαού ένα πρόγραμμα με βάση αυτό θα πρέπει να κάνουμε τις διεργασίες ώστε να δούμε αν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αριστεράς σημείωσε.

    Εξηγώντας τους όρους που βρίσκονται στο τραπέζι, μίλησε για ακύρωση του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

    Στους στόχους προς άμεση εκπλήρωση, ανέφερε την αντιμετώπιση της φτώχειας, την κατάργηση του νόμου για τον κατώτατο μισθό και το επίδομα ανεργίας, το ζήτημα της εθνικοποίησης των τραπεζών.

    Χρήστος Αηδόνης

    Ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εντολή κυβέρνησης και εντολή ευθύνης υποστήριξε από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Χ. Αηδόνης.

    Υπήρχε μία ρητορεία που ο λαός πίστεψε ότι υπάρχει και ένα άλλος δρόμος. Σήμερα λοιπόν, αυτοί που έχουν κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και εφόσον έχουν πρόταση πρέπει να την υπερασπίσουν ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Να μας αποδείξουν ότι μπορούνε και εφόσον μπορούνε θα τους πούμε και συγνώμη συμπλήρωσε.

    Παύλος Χαϊκάλης

    Δεν έχουμε να πούμε τίποτα ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Π. Χαϊκάλης.

    Μιλώντας και για το χθεσινό επίμαχο τηλεφώνημα του κ. Μπούρα, είπε ότι έπρεπε ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ να πάρει τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Ερωτηθείς για το αν θα στήριζε Τσίπρα, σημείωσε ότι χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα καταγγέλλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 14:16

    Είδηση: 11451

    [08] Δ. Παπαδημούλης: «Συνισταμένη ανάμεσα στην πολιτική του μνημονίου και στην καταγγελία του, δεν υπάρχει»

    Το αριστερό προοδευτικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο της πρότασης διακυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Α. Τσίπρας, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σημείωσε, δε, ότι ανάμεσα στην πολιτική του μνημονίου και στην καταγγελία του μνημονίου, δεν υπάρχει συνισταμένη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ο κος Τσίπρας ως εντολοδόχος θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που μας δίνει αυτή η εντολή, θα παρουσιάσει πρόταση διακυβέρνησης και συγκρότησης κυβέρνησης με αριστερό προοδευτικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο. Συνισταμένη ανάμεσα στην πολιτική του μνημονίου και στην καταγγελία του μνημονίου, δεν υπάρχει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 16:21

    Είδηση: 11481

    [09] Ο. Βουδούρης: «Δεν είναι και δράμα το να γίνει β΄γύρος εκλογών»

    Κατά των επαναληπτικών εκλογών τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Οδυσσέας Βουδούρης, εκτίμησε, ωστόσο, ότι ένας δεύτερος γύρος δεν θα ήταν και δράμα. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή μας στην ΕΕ και αυτό, σημείωσε, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να διευκρινιστεί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: «Δεν είμαι υπέρ των επαναλαμβανομένων εκλογών, αλλά δεν είναι και ένα δράμα το να γίνει και ένας δεύτερος γύρος εκλογών. Το ερώτημα που θα θέσω στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουμε μέσα στην ΕΕ; Όταν μιλάω με τον κο Παπαδημούλη, έχω την εντύπωση ότι σαφώς θα πρέπει να είναι μια κόκκινη γραμμή, όταν ακούω τον κο Λαφαζάνη έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο κοντά στην κα Παπαρήγα. Αυτό είναι ένα θέμα με το ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να διευκρινιστεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 16:21

    Είδηση: 11479


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 May 2012 - 16:49:42 UTC