Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Κατσέλη: Το δίλημμα μνημόνιο ή ακυβερνησία είναι ψευτοδίλημμα
  • [02] Μπόλαρης, Μουσουρούλης, Πρωτούλης, Ροντούλης στην Πρωινή Ενημέρωση
  • [03] Β. Πολύδωρας: «Εμείς ως ΝΔ πάμε για αυτοδυναμία»
  • [04] Γ. Κύρτσος: «Το μνημόνιο δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ισοπέδωση»
  • [05] Τ. Χυτήρης: Χρειάζεται μια εθνική συμφωνία
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Λ. Κατσέλη: Το δίλημμα μνημόνιο ή ακυβερνησία είναι ψευτοδίλημμα

    Το δίλημμα μνημόνιο ή ακυβερνησία είναι ψευδοδίλημμα και ψευδεπίγραφο τόνισε η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αντίθετα θα βαθύνει την ύφεση.

    Η κα. Κατσέλη υπογράμμισε την ανάγκη ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της ύφεσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και παράλληλα προώθησης ενός εθνικού χεδίου ανασυγκρότησης της χώρας.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας είναι δεδομένη η στάση πληρωμών σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποκάλυψε ότι σήμερα έστειλε επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο τον οποίο καλεί να ενημερώσει για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την ρευστότητα στην αγορά.

    Επίσης, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση και εφόσον μπει στη βουλή δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σημειώνοντας τη θέση του κόμματος για μια σύγκληση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς που δεν φοβούνται να κυβερνήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 18:54

    Είδηση: 10431

    [02] Μπόλαρης, Μουσουρούλης, Πρωτούλης, Ροντούλης στην Πρωινή Ενημέρωση

    Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα έκανε λόγο ο Α. Ροντούλης σχολιάζοντας τις αποφάσεις για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, τονίζοντας ότι για το ζήτημα θα πρέπει επιτέλους να ακολουθηθεί μία σοβαρή πολιτική.

    Την θέση του κόμματος του, για κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας και άνοιγμα της συζήτησης για το Δουβλίνο 2, υπογράμμισε από πλευράς ΝΔ ο Κ. Μουσουρούλης.

    Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση Βορίδη, σημείωσε ότι το κάθε στέλεχος του κόμματος έχει δικαίωμα να έχει προσωπικές απόψεις.

    Το ζήτημα των λαθρομεταναστών θα είναι μαζί μας και τα επόμενα χρόνια, υποστήριξε, ο Μάρκος Μπόλαρης, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολιτική με σοβαρότητα ενώ όπως είπε, είναι και θέμα κεντρικών ευρωπαϊκών αποφάσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 15:39

    Είδηση: 10411

    [03] Β. Πολύδωρας: «Εμείς ως ΝΔ πάμε για αυτοδυναμία»

    Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να σωθεί η χώρα και η οικονομία, αλλά να έχει πεθάνει ο λαός, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «προς τα εκεί αντιστεκόμαστε». Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ, αν και συνέπραξε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σε καμία περίπτωση δεν έχει τις ίδιες ευθύνες με το ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι από την πλευρά του κόμματός του δεν υπάρχει καμία κουβέντα ηττοπάθειας και παράδοσης άνευ όρων, αλλά ένα πνεύμα αντίστασης και διαπραγμάτευσης. Επανέλαβε, δε, τον στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία, καθώς και την επιδίωξή της για συνεννόηση και ευρύτατες συναινέσεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Δεν θέλω να έχουμε σώσει μια χώρα ή και μια οικονομία και να έχει πεθάνει ο λαός».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Προς τα εκεί δεν πάμε»;

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Όχι, προς τα εκεί αντιστεκόμαστε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι η σύμπραξη της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την έχει φέρει σε αντίστοιχες ευθύνες με αυτές του ΠΑΣΟΚ».

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Δεν υπάρχουν οι ίδιες ευθύνες σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει καμία συλλαβή του Σαμαρά να κατασυκοφαντεί τη χώρα του και να συμβάλει στην απογείωση των spreads και των επιτοκίων δανεισμού. Δεν υπάρχει καμία κουβέντα ηττοπάθειας και παράδοσης άνευ όρων, υπάρχει πάντα ένα πνεύμα αντίστασης, διαπραγμάτευσης».

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Όποια και αν είναι τα δημοσκοπικά δεδομένα, εμείς ως ΝΔ πάμε για αυτοδυναμία. Στις δημοκρατίες η ανάγκη της συνεννόησης και της επιδίωξης των ευρύτατων συναινέσεων, είναι παλαιά παραδοχή και αρχή, το ίδιο θα επιδιώξουμε και αύριο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 14:34

    Είδηση: 10398

    [04] Γ. Κύρτσος: «Το μνημόνιο δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ισοπέδωση»

    Το μνημόνιο δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ισοπέδωση, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, Γιώργος Κύρτσος, κάνοντας λόγο για έναν οικονομικό και κοινωνικό οδοστρωτήρα. Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, δεν έχεις περιθώριο να κάνεις μεταρρυθμίσεις και είσαι απλά ένας «οικονομικός μακαρίτης». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο δικομματισμός θα καταφέρει να κάνει μια εκλογικά και κοινοβουλευτικά βιώσιμη και σταθερή κυβέρνηση, διερωτήθηκε, ωστόσο, τι θα κάνουν από όλα αυτά που περιγράφουν, επισημαίνοντας ότι άλλα έχουν υπογράψει και άλλα περιγράφουν. Ερωτηθείς αν είναι εφικτό να συνυπάρξουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, εμφανίστηκε βέβαιος ως προς αυτό, ενώ σημείωσε ότι και τα δύο κόμματα είναι σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής αμηχανίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: «Είμαι 30 χρόνια μεταρρυθμιστής, το μνημόνιο δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ισοπέδωση. Δηλαδή, περνά ένας οικονομικός και κοινωνικός οδοστρωτήρας από πάνω σου, επομένως δεν έχεις περιθώριο να κάνεις μεταρρυθμίσεις, απλά είσαι οικονομικός μακαρίτης».

    Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: «Ο δικομματισμός έχει μεγάλες δυνάμεις και με τη βοήθεια του νόμου Παυλόπουλου και με τη βοήθεια του νόμου Παυλόπουλου που του δίνει 50 έδρες, αν πιστεύουν στην αποστολή τους, σε αυτά που λένε προεκλογικά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν μια εκλογικά τουλάχιστον και κοινοβουλευτικά βιώσιμη και σταθερή κυβέρνηση και να δούμε τι θα κάνουν από όλα αυτά που περιγράφουν, διότι άλλα έχουν υπογράψει και άλλα περιγράφουν, ιδιαίτερα η ΝΔ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Λέτε ότι είναι εφικτό να κάνουν οι δυο μαζί»;

    Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: «Βεβαίως. Αλλά επειδή είναι σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής αμηχανίας, ο ένας υπόσχεται αυτοδυναμία που δεν μπορεί φυσικά να υπάρξει, ο άλλος υπόσχεται τα αντίθετα από αυτά που έκανε τα τελευταία χρόνια, επομένως δημιουργούν μια αίσθηση ότι «εμπιστευτείτε μας, διότι αλλιώς θα σας βρει ένα μεγάλο κακό. Πιστεύω ότι δεν πιστεύουν στο δεύτερο μνημόνιο, δηλαδή την επομένη των εκλογών οι ίδιοι που λένε ότι είναι οι εγγυητές της βεβαιότητας, της ασφάλειας θα προσπαθούν να βρουν μια έξοδο πολιτικού κινδύνου είτε διαπραγματευόμενοι, αν δεν μπορούν να διαπραγματευτούν, διαφωνούντες, άρα δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτά που μας περιγράφουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 14:05

    Είδηση: 10397

    [05] Τ. Χυτήρης: Χρειάζεται μια εθνική συμφωνία

    Οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να αρχίσουν όταν η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και στο ευρώ, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι το πελατειακό σύστημα στη χώρα είναι πολύ ισχυρό και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε, συμπληρώνοντας ότι είναι ισχυρό και από τη μεριά της πολιτικής και από τη μεριά της κοινωνίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι το μνημόνιο το αγκάλιασε απολύτως η Ευρώπη, η οποία, όπως είπε, υποστήριξε το ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ συμμετέχει, σήμερα που μιλάμε, στο Eurogroup. Όταν γίνεται σύσκεψη του Eurogroup είναι το ΔΝΤ μέσα», πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η παρουσία της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, δεν είναι καθόλου τυχαία. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική συμφωνία και τόνισε ότι αν δεν γίνει αυτό, και γίνει μια κυβέρνηση η οποία θα στέκεται σε ξύλινα πόδια, τότε πολύ γρήγορα θα ξαναμιλάμε για εκλογές ή για άλλου είδους εξελίξεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Η αλλαγή στην Ελλάδα έγινε όταν μπήκε η χώρα στην ΟΝΕ και στο ευρώ. Από μια κατάσταση προηγούμενη, μπήκε σε μια άλλη κατάσταση η χώρα. Κι εκεί έπρεπε να αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις. Εκεί έπρεπε να αρχίσει η προσαρμογή της χώρας στην καινούρια κατάσταση στην οποία μπήκε. Αλλά φοβάμαι, και σας το λέω μεγαλοφώνως, ότι είναι πολύ ισχυρό εδώ το σύστημά μας το γνωστό, το πελατειακό, όπως το γνωρίζουμε, δε θέλουμε να το αλλάξουμε. Είναι ισχυρό και από τη μεριά της πολιτικής, και από τη μεριά της κοινωνίας, είναι και ανθίσταται, και από τη μεριά της επιχείρησης, η οποία δούλευε με το δημόσιο, και, επομένως, όλο αυτό κινείται πολύ δύσκολα».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Αυτό το περίφημο μνημόνιο, για να μην πυροβολούμε και να είμαστε περισσότερο ειλικρινείς στο θέμα, αυτό το περιβόητο μνημόνιο είναι ένα πράγμα, το οποίο αγκάλιασε απολύτως η Ευρώπη. Η Ευρώπη υποστήριξε το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ συμμετέχει, σήμερα που μιλάμε, στο Eurogroup. Όταν γίνεται σύσκεψη του Eurogroup είναι το ΔΝΤ μέσα. Τα μνημόνια είναι τα ίδια με την Πορτογαλία και τα άλλα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η Ευρώπη δεν εμφανιζόταν και πολύ ευτυχής πριν από ενάμιση, δύο χρόνια για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να συμμετέχει στο Eurogroup, παραδείγματι».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Μην το λέτε. Νομίζω το επεδίωκε απολύτως, και μάλιστα η γερμανική πλευρά».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και βρήκε όχημα την Ελλάδα και τον κύριο Παπανδρέου»;

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Θεωρώντας ότι δεν έχει το αντίστοιχο εργαλείο η Ευρώπη. Ναι, βέβαια. Και νομίζω ότι εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαία η παρουσία της κυρίας Λαγκάρντ στο ΔΝΤ».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Αυτό που χρειάζεται, μιας και μας λένε όλοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, και έχουνε δίκιο, είναι μια εθνική συμφωνία, εις τρόπον ώστε να γίνει και μια κοινωνική συμμαχία να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουνε. Αν δεν γίνει αυτό, και γίνει μια κυβέρνηση, η οποία θα στέκεται σε ξύλινα πόδια, τότε πολύ γρήγορα θα ξαναμιλάμε για εκλογές ή, δεν ξέρω, για άλλου είδους εξελίξεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 14:04

    Είδηση: 10394

    [06] Με μια ματιά

    Άγνωστοι πυρπόλησαν δύο ΑΤΜ τραπεζών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα Πετράλωνα. Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων της PRO BANK και της Εθνικής τράπεζας, που είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην οδό Τριών Ιεραρχών 79 και 87 αντίστοιχα, και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα μηχανήματα. Για τους εμπρησμούς διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

    Με λεωφορεία τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς Χαλκίδα μετά και το νέο περιστατικό δολιοφθοράς στο σταθμό της Οινόης, όπου άγνωστοι είχαν κόψει τα καλώδια ηλεκτροκίνησης.

    24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία, παρά την απόφαση της ΠΝΟ για 4ωρη στάση εργασίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10384


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 April 2012 - 16:49:41 UTC