Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Φ. Κουβέλη στη ΝΕΤ
  • [02] Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το debate
  • [03] Κύριο
  • [04] Προτάσεις και περιοδείες πολιτικών αρχηγών
  • [05] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Φ. Κουβέλη στη ΝΕΤ

    Κατά του μνημονίου τάχθηκε στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα της επαναδιαπραγμάτευσης που επιβάλλεται λόγω των αδιέξοδων στα οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

    Οι προεκλογικές υπογραφές αίρονται αν υπάρξει η δυνατότητα σαφούς επαναδιαπραγμάτευσης τόνισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι μπορούμε να ζητήσουμε την αλλαγή μέτρων με άλλα ισοδύναμα αλλά και πείθοντας τους δανειστές ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε την διαφθορά και την φοροδιαφυγή, κάτι το οποίο δεν πέτυχε έως τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε μικρή ανάσα για την Ελλάδα το κούρεμα του χρέους, που όπως είπε θα έπρεπε να εξασφαλίσει ρυθμίσεις που δεν έθιγαν τα Ταμεία και τα φυσικά πρόσωπα.

    Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τάχθηκε υπέρ της διασφάλισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου λέγοντας, ότι σε περίπτωση που οι ίδιες οι τράπεζες δεν μπορέσουν να βρουν από μόνες τους τα κεφαλαία που χρειάζονται και ενισχυθούν από τα χρήματα που προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση, τότε το πλειοψηφικό πακέτο πρέπει να περάσει στο Δημόσιο που θα εγγυηθεί γι αυτά τα χρήματα.

    Τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και τραπεζών, ώστε τα χρήματα που θα δοθούν να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, για να αποκαταστηθεί η ρευστότητα και να σταματήσουν τα λουκέτα και η άνοδος της ανεργίας και να υπάρξει ανάπτυξη.

    Όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών, επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού τα δυο κόμματα επιμένουν στη συνέχιση της ίδιας καταστρεπτικής οικονομικής πολιτικής και σημείωσε ότι αν υπάρξει περίπτωση να βγει τρίτο κόμμα και πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα απευθυνθεί σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου, για συνεργασία στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ που έχει δυο σκέλη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και απαγκίστρωση της χώρας από το μνημόνιο.

    Σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένα αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα, που διαφέρει σε πολλά σημεία από το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί το αριστερό μαξιλάρι της Ιπποκράτους και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς και να μην συμμερίζονται το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά να ψηφίσουν με βάση τη λογική ότι υπάρχει λύση την επόμενη ημέρα των εκλογών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 22:41

    Είδηση: 10353

    [02] Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το debate

    [03] Κύριο

    Στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ -Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα τηλεοπτικής αναμέτρησης.

    Νέα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και έχει μια αποστροφή στο διάλογο ή δεν νιώθει σίγουρος για τις θέσεις που υποστηρίζει.

    «Είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του Ε. Βενιζέλου ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει το debate, γιατί δεν νιώθει σιγουριά για τις θέσεις του.

    Το ζήτημα απασχόλησε και του εκπροσώπους Τύπου των δυο κομμάτων κατά την κοινή τους παρουσίας στην «Πρωινή Ενημέρωση», της ΝΕΤ.

    Η κ . Γεννηματά δήλωσε ότι έχει ζητήσει να γίνουν δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά και άλλες δύο με τα υπόλοιπα κόμματα, την πρόταση όμως αυτή την αρνείται η ΝΔ γιατί θέλει να αποφύγει να στηρίξει πειστικά τις προτάσεις που κάνει καθώς στηρίζεται στη λογική: υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες.

    Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε την αντίρρηση της ΝΔ για τηλεοπτική αναμέτρηση με τους 10 πολιτικούς αρχηγούς, προτείνοντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ντιμπέιτ με 10 αρχηγούς, γιατί δεν θα γίνει ουσιαστικός διάλογος και ο πολίτης δεν θα ενημερωθεί σωστά για τις θέσεις του κάθε κόμματος.

    Οι κανόνες για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών συζητήσεων θα τεθούν μέσω της διακομματικής επιτροπής, είχε δηλώσει την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς.

    Η άρνηση της ΝΔ και η κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων είναι εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για τις εκλογές, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, δεν θέλουν τον ζωντανό τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει όπως και η ΔΗΜΑΡ ο διάλογος να γίνει μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Την Πέμπτη το απόγευμα, στις 15.00, θα συνεδριάσει η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, στην οποία θα συζητηθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα τηλεοπτικά debate των πολιτικών αρχηγών. Τη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Πέμπτη συνεδριάζει η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών

    Επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά για το ντιμπέιτ- Η άποψη της ΝΔ

    Επίθεση Γ. Μιχελάκη στον Ε. Βενιζέλο για το debate

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 22:53

    Είδηση: 10341

    [04] Προτάσεις και περιοδείες πολιτικών αρχηγών

    Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές και σε πλήρη εξέλιξη είναι ο αγώνας των κομμάτων για την κάλπη της 6ης Μαΐου.

    Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του κράτους, ο κ.Βενιζέλος ζήτησε βαθιά και ολική αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Μεταξύ των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, η επανεξέταση του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας, η κατάργηση προνομίων και της ασυλίας των βουλευτών, η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το εκλογικό σώμα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί από τα τρία πέμπτα της Βουλής, καθώς και η μείωση των υπουργείων σε 14 με 10 θέσεις υφυπουργών.

    Σε ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και σε ένα κοινό από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες μίλησε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Κατέθεσε την πρότασή του για τη διαμόρφωση κοινού υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος και της δημιουργίας να διδάξουν - όπως είπε - τον λαό αλληλεγγύη. Σας θέλω όχι δίπλα μου, αλλά μπροστά, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

    Νέα δήλωση στήριξης του προέδρου της ΝΔ έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είπε ότι πρέπει να υπάρξει νικητής την επόμενη ημέρα των εκλογών για να κυβερνηθεί ο τόπος και ότι πρέπει να στηριχθεί η ΝΔ και ο κ.Σαμαράς.

    Αυτό το οποίο μπορεί να κερδηθεί στις 6 Μαΐου είναι η χειραφέτηση όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα που συναντήθηκε με εργαζόμενους στα συνεργεία μαρμαροτεχνιτών, στην Ακρόπολη

    Το κτίριο του Αγροτικού Ιατρείου, στην περιοχή Στουπαίων, στην Κάρυστο της Εύβοιας, το οποίο έχει κάνει ο ίδιος δωρεά, εγκαινίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός μετώπου όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στις χώρες του βορρά.

    Να αντικατασταθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να περιοριστεί η κυβέρνηση στο έργο της προετοιμασίας των εκλογών ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει τη θέση του για να αποκομίσει προσωπικό, εκλογικό όφελος.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και μετέδωσε και η ΝΕΤ FM απέρριψε κατηγορηματικά το μνημόνιο και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν με εμπιστοσύνη το κόμμα του. Νωρίτερα παρουσίασε το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς για την οικονομία, με άξονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ και με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, όπως ανέφερε.

    Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Την πράσινη πρόταση για την έξοδο από την κρίση με ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οικονομία των πολιτών και ξεχωριστό σχέδιο διεξόδου ανά περιφέρεια παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Δήλωσαν, ακόμη, "όχι" σε συνεργασία με τα δυο μεγάλα κόμματα και "ναι" στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα

    Ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού προτείνει ο Α. Σαμαράς

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 22:02

    Είδηση: 10337

    [05] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει σε καλοκαιρινές τιμές για ακόμα μια μέρα. Ωστόσο από την Παρασκευή το απόγευμα και στη συνέχεια το Σάββατο οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Οι βροχές θα δώσουν το παρόν τους προς το τέλος της βδομάδας αλλά δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, καθώς την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Πιο αναλυτικά την Πέμπτη καλοκαιρία θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής χώρας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 7..25 στα βόρεια, από 9..26 στα κεντρικά και δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς στα δυτικά, ενώ στην Ήπειρο οι μέγιστες τιμές θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι ζεστός με το θερμόμετρο να φτάνει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε βόρειους σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ και θα ενισχυθούν μέσα στη νύχτα στις Κυκλάδες.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με κύριο χαρακτηριστικό τον ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13...26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-4 και στον Ευβοικό τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλόνίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12...25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαικό θα είναι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Ο καιρός την Παρασκευή αρχικά θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Το απόγευμα θα συννεφιάσει στη Θράκη και το νησιά του βορείου Αιγαίου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα πνέουν σε εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο και στο Αιγαίο και 7 μποφόρ στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

    Μικρή αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σάββατο καθώς νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία-ανατολική Στερεά και Πελοπόνννησο) και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές με πιθανότητα καιταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, και πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνάει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ενισχυμένοι θα είναι και οι βοριάδες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και συγκεκριμένα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 22:39

    Είδηση: 10313


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 April 2012 - 20:49:36 UTC