Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα μεταναστών
  • [02] Οξύτατη κόντρα στη Βουλή Ν. Σηφουνάκη - ΛΑΟΣ για τροπολογία
  • [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου
  • [04] Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στη ΓΕΝΟΠ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
  • [05] Με μια ματιά

    [01] Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα μεταναστών

    Αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών, καθώς ήταν εκπρόθεσμη και, όπως ανακοινώσε ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας, θα παρακατατεθεί στο ν/σ του υπ. Εργασίας που θα συζητηθεί τη Μεγάλη Τρίτη ώστε να είναι εμπρόθεσμη. Την απόσυρση της τροπολογίας είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με την αιτιολογία ότι ήταν εκπρόθεσμη, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν και διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Π. Σταματούκος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 23:13

    Είδηση: 8562

    [02] Οξύτατη κόντρα στη Βουλή Ν. Σηφουνάκη - ΛΑΟΣ για τροπολογία

    Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων του Σώματος Γρηγόρης Νιώτης να διακόψει την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

    Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση από τον κ. Σηφουνάκη «βελτιωτικής» τροποποίησης στο νομοσχέδιο για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, λίγο πριν την ψήφιση του επί του συνόλου, σύμφωνα με την όποια όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης εντάσσονται στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου, κάτι το οποίο ίσχυε αρχικά μόνο για τους μουσουλμάνους.

    Η ένταση μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο να επιτίθεται κατά του κ. Σηφουνάκη και να τον κατηγορεί ότι πραξικοπηματικά παραβιάζεται το Σύνταγμα καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή σε νομοσχέδιο κατά την ψήφιση του επί του συνόλου.

    Ο κ. Σηφουνάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν διαφωνεί επί της ουσίας της ρύθμισης καθώς όπως εντάσσει πλέον όλους τους κατοίκους, και της Ροδόπης και της Ξάνθης και όχι μόνο τους μουσουλμάνους, όπως αρχικά προέβλεπε.

    Τελικά μετά παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο κ. Σηφουνάκης απέσυρε την τροπολογία..

    Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Σηφουνάκη να την αποσύρει επισημαίνοντας ότι, με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση επί της ουσίας αλλαγή και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη ρύθμιση μπορεί να την καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 23:14

    Είδηση: 8555

    [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Τις επόμενες μέρες το κλίμα, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της χώρας, θα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη… η θερμοκρασία στο νομό Χανίων και, γενικότερα, στh βορειοδυτική Κρήτη, θα φτάσει τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου. Αρκετή θα είναι η ζέστη και στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 26 βαθμούς. Ευνοείται, όμως, η μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς τη χώρα μας, που, σε συνδυασμό με τοπικές βροχές, που θα εκδηλωθούν, θα δημιουργήσουν μείγμα λάσπης.

    Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν, αρχικά, το πρωί, σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας και, στη συνέχεια, θα μετακινηθούν προς Μακεδονία-Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Στη δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές γύρω από την Πίνδο πιθανόν να έχουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα από τα δυτικά και, μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Λόγω εισβολής θερμών αέριων μαζών στη χώρα μας, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, ιδιαίτερα στα νότια, όπου θα φτάσει τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου, στα βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5..21 στα βόρεια, από 7..23 στα κεντρικά, ενώ θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου στα νότια ηπειρωτικά και τους 21 στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ασθενείς και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν, γενικά, σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και τοπικά 7 στο νότιο Αιγαίο και στα νότια της Πελοποννήσου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, που, από το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της ημέρας, θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10...21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, μέχρι 3-4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό μέχρι 5 και πρόσκαιρα 6.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές το μεσημέρι, ιδιαίτερα στην Χαλκιδική. Ωστόσο, θα έχουμε μεγάλα ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8...19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι μεταβλητοί 2-4 και, στα νότια, 5 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Μια διαταραχή στην ατμόσφαιρα την Πέμπτη θα προκαλέσει το μεσημέρι σποραδικές βροχοπτώσεις στην κεντρική και δυτική χώρα, καθώς και στα βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια -όπου και πιθανόν να έχουμε ηλεκτρική δραστηριότητα- και θα εξασθενήσουν μέσα στη νύχτα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 25-26 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, μέχρι 6 μποφόρ και σταδιακά θα υποχωρήσουν.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, με ομίχλη στα ηπειρωτικά το πρωί και τοπικές μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής χώρας και στη δυτική Μεκαδονία. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ οι νοτιάδες θα είναι ασθενείς και, μόνο στα Δωδεκάνησα, θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα υποχωρήσουν.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 23:15

    Είδηση: 8501

    [04] Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στη ΓΕΝΟΠ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

    Πόρισμα - σοκ του ΣΔΟΕ για πάρτι εκατομμυρίων ευρώ των συνδικαλιστών της ΔΕΗ την περίοδο 2008-2010 δημοσιεύει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ. Συμφωνα με το δημοσίευμα τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ σπατάλησαν υπέρογκα ποσά για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες δεν έγιναν ποτέ. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γνωστοποιώντας ότι έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ διερεύνηση και ανάκτηση κόστους για χρήματα που κακώς έχουν καταβληθεί. Για πόλεμο λάσπης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος και ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των συνδικαλιστών σε βάθος εικοσαετίας. Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε η Δημοκρατική Συμμαχία.

    Η ΔΕΗ

    Στην ανάληψη νομικών πρωτοβουλίων σε βάρος όσων απο τους συνδικαλιστές ή εργαζομένους της ΔΕΗ αποδειχθεί οτι προέβησαν σε υπερτιμολογήσεις ή εικονικές τιμολογήσεις ζημιώνοντας την επιχείρηση, προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ. Η σχετικη έρευνα έχει ανατεθεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή εσωτερικού ελέγχου της επιχείρησης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ κι ένα χρόνο έχει διακοπεί οποιαδήποτε χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης μοναδικοί υπόλογοι για τη κακή διαχείριση των κονδυλίων αυτών είναι τα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα στου ΣΔΟΕ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Πηνελόπη Μητρούλια

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 23:15

    Είδηση: 8486

    [05] Με μια ματιά

    Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε, μετά τις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο του δημαρχείου στο Κερατσίνι, που βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου 19. Από την έκρηξη υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

    Ληστεία σημειώθηκε στην περιοχή της Πετρούπολης, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πέντε άνδρες εισέβαλαν σε σπίτι και με τη χρήση σωματικής βίας στον ιδιοκτήτη, που βρισκόταν μέσα, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

    Μέσω του συστήματος Taxisnet και με βασικό κριτήριο το χρόνο υποβολής της αίτησης θα γινεται πλεον η διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ, απο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, συμφωνα με υπουργικη αποφαση.

    Επτά στους 10 υπερχρεωμένους πολίτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και την εφορία, συμφωνα με ερευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ.

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το σχετικό σχέδιο νόμου στο οποίο περιέχεται σειρά διατάξεων για τις αρχαιολογικές εργασίες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8581


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 April 2012 - 8:49:28 UTC