Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία
  • [02] Σύσταση επιχείρησης σε μία μέρα υπόσχεται νέα υπηρεσία
  • [03] Ιαπωνία: Ανοιχτή παραμένει η ραδιενεργή ρωγμή
  • [04] Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του Καντάφι
  • [05] Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του Καντάφι

    [01] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

    Κυριακη, 03 04 2011 14:02

    «Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική από το βήμα της συνεδρίασης των προέδρων των ΝΟΔΕ. Πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κριτική που έκανε μέχρι τώρα αποδείχθηκε σωστή, καθώς όλοι ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -εκτός από την κυβέρνηση- παραδέχονται πια ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Ο κ. Σαμαράς «ως άλλη Κασσάνδρα, απαξιώνει και μηδενίζει την εθνική προσπάθεια, την προσπάθεια και τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών, προεξοφλώντας δήθεν αποτυχίες. Κυβέρνηση και πολίτες προχωράμε με συνέπεια, σχέδιο, δουλειά και όραμα στην έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και την παράταξή του να υπερθεματίζουν και να συντάσσονται με τις προβλέψεις των κερδοσκόπων και των καταστροφολόγων. Θα τους διαψεύσουμε όλους και πάλι», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή. Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του και με τη φράση «δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή, δεν θα τους την προσφέρουμε», ο Πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνεργασίες με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς, τα οποία κατηγορεί για στήριξη του μνημονίου.

    «Η ΝΔ θα αποκαταστήσει τις αδικίες»

    «Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς και προανήγγειλε ότι στο Ζάππειο «θα δείξουμε πώς μπορεί η οικονομία να λειτουργήσει».

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν παράγει έσοδα αλλά ελλείμματα και ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει τις αδικίες έναντι των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Μίλησε και για την αναξιοπιστία της πολιτικής και είπε ότι η ΝΔ θα επαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Η συμβολή της ΝΔ στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικών θα γίνει με την κατάθεση ενός πλαισίου θέσεων και λύσεων και συγκεκριμένων προτάσεων χωρίς λαϊκισμό χωρίς την καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «εμείς τους λογαριασμούς μας με το χθες τους έχουμε κλείσει, απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο».

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του κόμματος και ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων να πλησιάσουν και να επικοινωνήσουν με τις τοπικές κοινωνίες.

    Τέλος έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Αξιολόγησης και η οποία θα κρίνει και τις υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές, απευθύνοντας έκκληση σε νέους ανθρώπους χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, να πλησιάσουν τη ΝΔ δίνοντας την εγγύηση ότι το κόμμα θα τους προσφέρει ευκαιρίες. Ήδη πρόσθεσε η Επιτροπή κάνει συνεντεύξεις με αξιόλογους ανθρώπους.

    «Όχι» σε συνεργασίες

    Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως είναι ζήτημα χρόνου το να προηγηθεί η ΝΔ έναντι του κυβερνώντος κόμματος, και να εξασφαλίσει καθαρή εντολή αν και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «ο κόσμος που απογοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκεται πριν κάνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ».

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο των ψεμάτων που είπε και των αδιεξόδων στα οποία παγίδεψε την οικονομία» τόνισε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας.

    Όσον αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως συνεργάστηκαν πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης να περάσει τα αδιέξοδά της, τους χαρακτήρισε συνυπεύθυνους και ξεκαθάρισε πως η πόρτα μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι κλειστή.

    «Ο κ. Σαμαράς, για μια ακόμα φορά, συνεχίζει να μονολογεί για θέματα "συγκυβέρνησης", για τα οποία ποτέ δεν ερωτήθηκε και δεν του ζητήθηκε από κανένα. Εκφράζοντας μάλλον μέσα στις συνεχείς ψευδαισθήσεις του ευσεβείς πόθους, που θα παραμείνουν πόθοι. Οι προφανείς εσωκομματικοί του λόγοι, δεν μας αφορούν, δεν αφορούν τους πολίτες. Αυτό που θα ενδιέφερε, θα ήταν μια στοιχειώδης σοβαρότητα της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία όμως όπως αποδεικνύεται καθημερινά, όχι απλώς δεν την βρήκε και με την παρούσα ηγεσία της, αλλά αντίθετα συνεχώς απομακρύνεται. Με "προτάσεις" και "εκτιμήσεις" από βαθιά νυχτωμένες έως επικίνδυνες» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιώργου Πεταλωτή.

    Από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί «πολυκατοικίας» επεσήμανε ότι η ΝΔ χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και την παρομοίασε σαν ένα «κακό γείτονα» που με την συμπεριφορά του ρυπαίνει. Οπότε, αναρωτήθηκε, τι είδους συνύπαρξη να υπάρξει.

    Συμπλήρωσε πάντως, ότι θα συζητούσε με την ΝΔ αν υπήρχαν συγκεκριμένες αρχές διαλόγου αλλά, υποστήριξε, ότι στην ΝΔ υπάρχει ένας αρχηγός «τύποις». Και συνέχισε: «υπάρχουν οι πραιτοριανοί, οι Καραμανλικοί, υπάρχουν τόσα παράκεντρα με τα οποία δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Αν λέω, αν υπάρξει ένας πραγματικά ισχυρός αρχηγός τότε ενδεχομένως να υπάρξει και η δυνατότητα κοινού μετώπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

    Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Μπακογιάννη, επισήμανε: «Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Σαμαράς. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι τι συνεργασίες προεκλογικές ή μετεκλογικές θα υπάρξουν. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί κοινός τόπος, να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Όχι συγκυβέρνηση, εθνική συνεννόηση. Να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και πως θα βγούμε από την κρίση. Δεν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός για κομματικά παιγνίδια και κομματικούς στόχους, ούτε για κοκορομαχίες όπως τις είδαμε στη Βουλή. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ο ελληνικός λαός είναι αγριεμένος είναι φοβισμένος και αυτό που ζητάει είναι υπευθυνότητα, σοβαρότητα και έξοδο από την κρίση».

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 65725

    [02] Σύσταση επιχείρησης σε μία μέρα υπόσχεται νέα υπηρεσία

    Κυριακη, 03 04 2011 14:48

    Μια και μοναδική διαδικασία που διαρκεί περίπου μία ώρα και εξασφαλίζει τη σύσταση επιχείρησης και την άμεση έναρξη οικονομικής δραστηριότητας σε μία ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη, θα επιτυγχάνεται μέσω της «Υπηρεσίας μιας Στάσης» που ξεκινάει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα 04.04.2011. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα.

    Με τον τρόπο αυτό, η ίδρυση, για παράδειγμα, μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ΕΠΕ, γίνεται: σε ένα μόνο σημείο αντί για οκτώ, με μία διαδικασία αντί για 11, σε μία μέρα αντί για 38

    Μοναδική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο (π.χ. να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα).

    Σε αρχικό στάδιο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ) αφορά Ανώνυμες Εταιρίες και Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, οι οποίες θα απευθύνονται στους συμβολαιογράφους, καθώς και Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρίες, οι οποίες θα μπορούν να απευθύνονται κατευθείαν στα Επιμελητήρια και τα ΚΕΠ.

    Για την εφαρμογή της ΥΜΣ ήταν απαραίτητη η ολοκλήρωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου(ΓΕΜΗ), μιας μεγάλης βάσης ηλεκτρονικών δεδομένων που καταγράφει τα στοιχεία και την εξέλιξη κάθε μορφής εμπορικής οντότητας.

    Μέσα από τη ηλεκτρονική διασύνδεση των Υπηρεσιών μιας στάσης με το ΓΕΜΗ, όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν για πρώτη φορά έναν μοναδικό αριθμό μητρώου -τον αριθμό ΓΕΜΗ-, που θα αποτελεί την ταυτότητά τους και θα τις ακολουθεί σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

    Σε μια χώρα, που κατατάσσεται στην 149η θέση μεταξύ 183 χωρών στον σχετικό δείκτη αξιολόγησης των διαδικασιών που απαιτούνται για τη σύσταση μιας επιχείρησης, η εφαρμογή της ΥΜΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις.

    Το όφελος για τον πολίτη, τον επιχειρηματία, τη δημόσια διοίκηση είναι σημαντικό, καθώς:

    - Μειώνεται η γραφειοκρατία και οι διοικητικές επιβαρύνσεις:

    - Μειώνεται το κόστος σύστασης για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, καταργείται το τέλος προελέγχου επωνυμίας και τα τέλη δημοσίευσης στο ΦΕΚ για τις ΑΕ και ΕΠΕ. Για παράδειγμα, για σύσταση ΕΠΕ με κεφάλαιο 4.500 ευρώ στο ΕΒΕΑ υπάρχει το κόστος σήμερα είναι 786 ευρώ. Μετά τη λειτουργία της ΥΜΣ το κόστος δηλαδή μειώνεται κατά 235 Ευρώ (33% λιγότερο κόστος).

    - Αναδιοργανώνεται ο δημόσιος τομέας και περιορίζεται το διοικητικό κόστος.

    - Περιορίζεται η διαφθορά και η κακοδιοίκηση που ταλαιπωρούν τους πολίτες λόγω των πολύπλοκων και αδιαφανών διαδικασιών

    - Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας..

    Παράλληλα, στο αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και περαιτέρω βήματα, όπως ένταξη στις ΥΜΣ και των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η ένταξη και των ατομικών επιχειρήσεων στις ΥΜΣ, η επέκταση της υπηρεσίας σε όλα τα ΚΕΠ καθώς και η δημιουργία διαδικτυακής υπηρεσίας μιας στάσης για τη σύσταση εξαγωγικών επιχειρήσεων.

    Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ΥΜΣ και το ΓΕΜΗ ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί να ενημερώνεται από σχετικό Διαδικτυακό Τόπο που προετοιμάζεται και θα τηρείται στην Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

    Πηγή Υπουργείο Ανάπτυξης Είδηση: 65727

    [03] Ιαπωνία: Ανοιχτή παραμένει η ραδιενεργή ρωγμή

    Κυριακη, 03 04 2011 14:41

    Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες των ιαπωνικών συνεργείων για την ανακοπή της διαρροής του ραδιενεργού νερού προς τα νερά του Ειρηνικού από τη ρωγμή που εντοπίστηκε σε μια τάφρο απορροής στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Μάλιστα, σύμβουλος του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Κάν παραδέχτηκε πως θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού τερματιστεί η διαρροή ραδιενέργειας στους τέσσερις από του έξι αντιδραστήρες. Σήμερα, η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν οι σωροί δύο υπαλλήλων της οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι από τον σεισμό και το τσουνάμι. Οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι είχαν μεταβεί στις εγκαταστάσεις για να εκτιμήσουν τη ζημιά. Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε ραδιενεργό περιβάλλον, όμως ο θάνατός τους επήλθε στις 11 Μαρτίου, από πολλαπλά τραύματα.

    Η Tepco συνεχίζει τις προσπάθειες να σφραγίσει με χημικά πολυμερή, υδατοστεγή υλικά, το ρήγμα στον αύλακα αποχέτευσης του νερού, που χρησιμοποιείται για την ψύξη του πυρηνικού υλικού των αντιδραστήρων και από το οποίο σημειώνεται διαρροή ύδατος που έχει μολυνθεί με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, προς τη γύρω θαλάσσια περιοχή.

    Οι αρχικές απόπειρες να γίνει έγχυση τσιμέντου απέτυχαν.

    Εν τω μεταξύ, νέες μετρήσεις από την κρατική επιτροπή επιστημόνων, έδειξαν ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

    Αμέσως μετά τον σεισμό των 9 βαθμών, και οι έξι αντιδραστήρες σταμάτησαν αυτομάτως να λειτουργούν, όμως το τσουνάμι που ακολούθησε κατέστρεψε τα ηλεκτρικά κυκλώματα και το σύστημα ψύξης των πυρηνικών καυσίμων. Τέσσερις από τους αντιδραστήρες υπερθερμάνθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις και έκλυση ραδιενεργού καπνού.

    Το δυστύχημα αυτό, το σοβαρότερο μετά το Τσερνόμπιλ, «θα είναι μια μακρόχρονη μάχη», παραδέχτηκε ο Γκόσι Χοσόνο, σύμβουλος του Ιάπωνα Πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό δίκτυο Fuji TV.

    Ο ίδιος επισήμανε πως θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας και πρόσθεσε πως «η μεγαλύτερη πρόκληση αφορά τους περίπου 10.000 ράβδους πυρηνικών καυσίμων, η επεξεργασία των οποίων θα διαρκέσει πολύ».

    Η διαδικασία είναι αργή γιατί τεράστιες ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για το 'ξέπλυμα' των ράβδων πυρηνικών καυσίμων πλημμύρισαν τις αίθουσες που βρίσκονται οι κινητήρες των αντιδραστήρων και τις υπόγειες στοές, καθιστώντας αδύνατη κάθε ανθρώπινη επέμβαση.

    Μια πλωτή εξέδρα διαστάσεων 136 Χ 46 μέτρων αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή απέναντι στο εργοστάσιο. Οι δεξαμενές της χωρητικότητας 10.000 τόνων, θα απορροφήσουν το μολυσμένο νερό από τους αντιδραστήρες.

    Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρουν νερό που διοχετεύεται στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων και στις δεξαμενές χρησιμοποιημένων καυσίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, 550 τόνοι νερού καταναλώνονται κάθε ημέρα στους αντιδραστήρες.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters Είδηση: 65726

    [04] Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του Καντάφι

    Κυριακη, 03 04 2011 19:50

    Διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες παράλληλα με τις σφοδρές μάχες στη Λιβύη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς. Στην Αθήνα βρίσκεται ο ειδικός απεσταλμένος του Λίβυου προέδρου Αμπντουλάτι Ομπεϊντί, ο οποίος θα συναντηθεί απόψε Κυριακή με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πρωθυπουργούς της Λιβύης, της Βρετανίας, της Τουρκίας και του Κατάρ.

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Έλληνα ομόλογο του. Διπλωματικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την κρίση στη Λιβύη.

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες Γ. Παπανδρέου με ξένους ηγέτες για την Λιβύη

    Ο πρωθυπουργός τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον. Το Σάββατο επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλι Αλ-Μαχμούντι. Την Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είδηση: 65730

    [05] Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του Καντάφι

    Κυριακη, 03 04 2011 19:50

    Διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες παράλληλα με τις σφοδρές μάχες στη Λιβύη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς. Στην Αθήνα βρίσκεται ο ειδικός απεσταλμένος του Λίβυου προέδρου Αμπντουλάτι Ομπεϊντί, ο οποίος θα συναντηθεί απόψε Κυριακή με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πρωθυπουργούς της Λιβύης, της Βρετανίας, της Τουρκίας και του Κατάρ.

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Έλληνα ομόλογο του. Διπλωματικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την κρίση στη Λιβύη.

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες Γ. Παπανδρέου με ξένους ηγέτες για την Λιβύη

    Ο πρωθυπουργός τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον. Το Σάββατο επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλι Αλ-Μαχμούντι. Την Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είδηση: 65731


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 April 2011 - 20:58:17 UTC