Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή ο ρόλος της Ελλάδας στη Λιβύη
  • [02] Στην τελική ευθεία οι αποκρατικοποιήσεις
  • [03] Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες
  • [04] Νέα συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη
  • [05] Εξάμηνη θητεία για απεξαρτημένους νέους
  • [06] Συνεχίζεται η κόντρα ΛΑ.Ο.Σ. - Λιάσκου
  • [07] Mεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από πλούσιους έως καλόγριες
  • [08] Πολιτική βία στην Ακτή Ελεφαντοστού
  • [09] Πορτογαλία: Συζητούν για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας
  • [10] Μπήκαν στα σπίτια τους την ώρα που κοιμόντουσαν
  • [11] Υεμένη: Αναταραχών συνέχεια
  • [12] EETT: Προσωρινά μέτρα στον ΟΤΕ για το Νέας Γενιάς Δίκτυο VDSL
  • [13] ΕΕ - Greenpeace: Οι «προβληματικοί» πυρηνικοί αντιδραστήρες
  • [14] Καταβολή ενισχύσεων 4,4 εκατ. ευρώ σε νέους γεωργούς
  • [15] Σε πτώση οι τιμές καυσίμων
  • [16] Ο κ. Κουβέλης την Κυριακή στο Βόλο
  • [17] Κ. Πουλάκης: Οχι στην εκτροπή του Αχελώου
  • [18] Η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο δήμο Σοφάδων Καρδίτσας
  • [19] Προσυνεδριακή συνέλευση Δημοκρατικής Αριστεράς
  • [20] Σβήνουμε τα φώτα το Σάββατο για την «Ώρα της Γης» Αστροβραδιά στον Άναυρο διοργανώνει ο Δήμος Βόλου
  • [21] Πολεοδομία Βόλου: Σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση οικοδομικής άδειας στη «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ»
  • [22] Συνάντηση Σκανδαλίδη - Παπατόλια
  • [23] Απάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το θέμα της αγοράς των δύο αυτοκινήτων
  • [24] Συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του στην Καλαμπάκα
  • [25] O καιρός της Τετάρτης 23/3/11

    [01] Στη Βουλή ο ρόλος της Ελλάδας στη Λιβύη

    Τριτη, 22 03 2011 14:13

    Ενημέρωση των κομμάτων για τις εξελίξεις και το ελληνικό σχέδιο δράσης στη Λιβύη θα κάνει σήμερα στις 18:00 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, αναμένεται να επαναλάβει ότι η χώρα τάσσεται υπέρ της διπλωματικής εξεύρεσης λύσης στην υπόθεση, αλλά και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ο ρόλος της χώρας μας περιορίζεται σε διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη. "Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα κατέστησε σαφές, ήδη από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι, ότι η συμμετοχή της δεν θα έχει σχέση με πολεμικές επιχειρήσεις", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    ΥΠ.ΕΞ.: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

    Τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Γκίντερ Βεστερβέλε επισκέφθηκε σήμερα στο Βερολίνο ο Έλληνας ομόλογος του Δημήτρης Δρούτσας και συζήτησαν τα τεκταινόμενα στην Λιβύη. Μετά τη συνάντηση ο κ. Δρούτσας μιλώντας σε δημοσιογράφους επανέλαβε ότι «η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, με απόλυτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, παρέχει διευκολύνσεις με υποστηρικτικά μέτρα σε φίλες-σύμμαχες χώρες, αλλά δεν συμμετέχει ενεργά με δικές της δυνάμεις στη φάση αυτή», ενώ διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ καταλήξει σε απόφαση ενεργοποίησης της Συμμαχίας για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, η Ελλάδα θα έχει περιορισμένη συμμετοχή.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ FM τόνισε «η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι δύσκολη και δε θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων με στόχο την προστασία των αμάχων», ενώ για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε ότι έχει αποφασιστεί να διαδραματίσει ρόλο σε ανθρωπιστικό επίπεδο και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Όσον αφορά στο ρόλο της χώρας μας προέβλεψε ότι «μετά από αυτές τις εξελίξεις θα μιλάμε για μία νέα Μέση Ανατολή, στην οποία η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο».

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Βενιζέλος: "Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα"

    "Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Ούτε η αντιαεροπορική ά΅υνα ούτε τα άλλα οπλικά συστήματα ούτε τα αεροσκάφη που διαθέτει το καθεστώς στη Λιβύη ΅πορούν να πλήξουν την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα την Κρήτη. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Η δε φρεγάτα ΅ας που βρίσκεται την περιοχή είναι εξοπλισμένη ΅ε πλήρη συστήματα αυτοά΅υνας" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Γ. Πεταλωτής: "Η Ελλάδα έχει αποδείξει τον ανθρωπιστικό της ρόλο"

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η χώρα μας κατέστησε σαφές ότι θα υπάρχουν διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα, όπως έχει υποχρέωση από τις διεθνείς συμβάσεις και τη θέση της σε διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, και ότι αυτό που έθεσε πρώτιστα είναι ότι θα συμμετέχει στην εξυπηρέτηση των ανθρωπιστικών πτυχών όλης αυτής της υπόθεσης "γιατί είναι αντιληπτό ότι θα υπάρχουν ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα", όπως οι τάσεις μετανάστευσης που ήδη έχει δημιουργήσει η έκρυθμη αυτή κατάσταση.

    "Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι όπου χρειάζεται έχει τον ανθρωπιστικό ρόλο στο να προσπαθεί και να πετυχαίνει να συμμετέχει σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ξένων υπηκόων από τις χώρες όπου υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις", επεσήμανε.

    Σημείωσε δε ότι ακριβώς αυτό έθεσε η χώρα μας από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι και υπενθύμισε ότι "αυτό που έβαλε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είναι πριν τις πολεμικές επιχειρήσεις να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός επίλυσης του μεγάλου προβλήματος στη Λιβύη, -κάτι που κρίθηκε ότι αντικειμενικά δεν ήταν προσιτό-, αφήνοντας όμως να υπάρχει αυτή η πρόταση ακόμη και μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις".

    Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα πάντοτε, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι έχει συγκεκριμένη αντίληψη για τις πολεμικές συγκρούσεις, δηλαδή ότι θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία, ότι θα πρέπει να ακολουθείται η διπλωματική οδός και ότι ο χαρακτήρας της συμμετοχής της είναι καθαρά ανθρωπιστικός, όπου υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν διεθνείς δυνάμεις και εκ των συμβατικών υποχρεώσεων της υποχρεούται να συμμετέχει.

    "Το ίδιο θα πράξει αν και όταν χρειαστεί και με τη σύγκρουση στη Λιβύη", είπε.

    Μπεγλίτης: Δεν συμμετέχουμε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

    Σε δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό για το ρόλο της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ήταν καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι «η χώρα μας έχει μια στρατηγική σημασία, εξαιρετική λόγω της θέσης της. Παρέχουμε σύμφωνα με την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διευκολύνσεις στη συμμαχία, στους εταίρους μας, όσοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν συμμετέχουμε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις πολύ περισσότερο σε πλήγματα κατά της Λιβύης, κατά του άμαχου πληθυσμού.

    Αντίθετα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη γρήγορη αποκατάσταση νομιμότητας στη Λιβύη ώστε να δοθεί ο δημοκρατικός λόγος στους πολίτες, στο λαό της Λιβύης για να μπορέσουν από μόνοι τους να προσδιορίσουν το δημοκρατικό τους μέλλον. Παρέχουμε τις διευκολύνσεις στη Σούδα, συμπληρωματικά τις αεροπορικές μας βάσεις στο Άκτιο και στην Ανδραβίδα. Παράλληλα έχουμε διαθέσει μια φρεγάτα για να ανταποκριθούμε στις ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού της Λιβύης, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο το οποίο θα επιχειρεί για λόγους έρευνας και διάσωσης, πάντα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής. Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι δεν θα διαθέσουμε στρατιωτικά αεροπλάνα, πολεμικά αεροπλάνα F-16, όπως αρχικά είχε ακουστεί και τούτο γιατί μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανθρωπιστική διάσταση, να υπερασπιστούμε τον άμαχο πληθυσμό και βεβαίως από την άλλη πλευρά να αναδείξουμε τη γεωστρατηγική μας σημασία, μέσα από το σεβασμό των υποχρεώσεών μας ως εταίροι και του ΝΑΤΟ αλλά κυρίως ως χώρα που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

    Απαντώντας στους φόβους για αντίποινα από τον Λίβυο ηγέτη προς τις χώρες που συμμετέχουν στην «Αυγή της Οδύσσειας» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται περισσότερο γεωγραφικά κοντά στη Λιβύη. «Ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Είμαστε απολύτως ασφαλείς, ούτε από ενδεχόμενα αντίποινα και στις περιοχές εκείνες του νησιωτικού μας χώρου οι οποίες βρίσκονται εγγύτερα της Λιβύης. Θα κάνουμε το καθήκον μας, θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ως δημοκρατική χώρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

    Αντιδράσεις

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης τοποθετούμενος για τις εξελίξεις στη Λιβύη επεσήμανε «το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη ακολουθούν τους Αμερικανούς. Δεν έχω πειστεί. Οι ηγεσίες του μισού πληθυσμού της γης λένε όχι. Ρωσία, Κίνα και Ινδία κρατούν αποστάσεις. Όλα αυτά τα θεατρινίστικα δεν με πείθουν. Υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα οποία ακολουθούν τον Αμερικάνο κατά βήμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε χάσει παντελώς την εθνική κυριαρχία, επειδή οι δύο πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι απολύτως εξηρτημένες από την βούληση, την θέληση και την σκέψη των Αμερικανών. Εκεί λοιπόν εγώ έχω τεράστιες διαφωνίες, και αυτή είναι η διαφορά μου».

    Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για το απόγευμα ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολεμικές οργανώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια.

    Κατά της συμμετοχής στην πολεμική σύρραξη τάσσεται και η Δημοκρατική Αριστερά.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64189

    [02] Στην τελική ευθεία οι αποκρατικοποιήσεις

    Τριτη, 22 03 2011 15:34

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με κύριο θέμα την κατάρτιση του σχεδίου που πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα. Επίσης κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να οριστούν και οι σύμβουλοι της κυβέρνησης. Παράλληλα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην συνάντηση που είχε με τους οικονομικούς συντάκτες σημείωσε ακόμα ότι τα μέτρα της επόμενης τετραετίας θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το αργότερο έως τις 15 Μαΐου και δεν θα περιλαμβάνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας γης.

    Αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με κύριο θέμα την κατάρτιση του σχεδίου ενώ αναμένεται να οριστούν και οι σύμβουλοι της κυβέρνησης.

    Το θέμα μονοπώλησε τις ερωτήσεις των οικονομικών συντακτών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισήμανε, ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 με προοπτική τα 15 δισ. ευρώ από αυτά να έχουν αντληθεί έως το 2012.

    Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την άντληση των εσόδων, υποστήριξε όμως με ένα πρώτο υπολογισμό εκτιμάται ότι τα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ.

    Όπως ανέφερε ο Υπουργός τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων θα χρησιμοποιηθούν και για επαναγορά κρατικών ομολόγων, ενώ όπως είπε για κάθε 20 δισ. ευρώ μείωση του χρέους , ετησίως, το κράτος γλυτώνει 1 δισ. ευρώ τόκους.

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πώλησης περαιτέρω ποσοστού στον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι έχει συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της γερμανικής εταιρείας, αλλά, όπως ανέφερε «δεν υπάρχει κάτι».

    Mεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε ημερίδα αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα οριστικοποιηθεί έως τις 15 Απριλίου για να εγκριθεί την ίδια ημέρα από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή έως τις 15 Μαΐου.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου με μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση μισθών, δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και δεν θα μειωθούν οι δημόσιες επενδύσεις.

    Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, που ζητά η τρόικα για το 2011, λόγω αποκλίσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και δήλωσε ότι μέχρι τέλους του επόμενου μήνα θα έχουν αποφασισθεί.

    Επίσης αναφερόμενος στη δυνατότητα δανεισμού, δήλωσε ότι όσο τα spreads δεν υποχωρούν η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές για τις δανειακές της ανάγκες

    Μάλιστα εκτίμησε ότι ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την πρωτογενή αγορά και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να βγει στις αγορές πριν το 2012, καθώς οι δανειακές της ανάγκες για φέτος είναι εξασφαλισμένες από τον μηχανισμό διάσωσης και τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

    Ικανοποίηση για τα στοιχεία του ελλείμματος

    Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι κατά 55 εκ. β¬ χαμηλότερο από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού σε μηνιαία βάση. Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 1.024 εκατ. β¬ όταν σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 το έλλειμμα του πρώτου διμήνου προβλεπόταν σε 1.079 εκ. β¬.

    Σε σύγκριση όμως με το πρώτο δίμηνο του 2010, είναι αυξημένο κατά 8,5% κυρίως λόγω της μη επανάληψης στην περίοδο αυτή συγκεκριμένων αποδόσεων μέτρων, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης από την εκτιμώμενη ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.950 εκ. β¬ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,1% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. β¬ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. β¬ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 414 εκατ. β¬ στο τρέχον δίμηνο.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,3% και οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 351 εκατ. β¬ για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές τους, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,1% και οι τόκοι κατά 1,4 %.

    Σημαντική μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ

    Την ίδια ώρα, σημαντικά μειωμένο κατά 44% ήταν στα τέλη Ιανουαρίου το έλλειμμα 15 μεγάλων ΔΕΚΟ το οποίο έφτασε αθροιστικά τα 45 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι περικοπές της μισθοδοσίας καθώς και η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά περίπου 3.000 άτομα.

    Τα μεγαλύτερα ελλείμματα καταγράφονται στην ΕΘΕΛ με 14.4 εκατομμύρια ευρώ, στην ΕΑΒ με 11,5, το Αττικό Μετρό με περίπου 7,4 εκατομμύρια ευρώ, στον ΗΣΑΠ με 4,7 και στον ΗΛΠΑΠ 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Την ίδια στιγμή πλεόνασμα 705 χιλιάδων ευρώ καταγράφει στα τέλη Ιανουαρίου ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ από έλλειμμα 3,7 εκατομμύρια που ήταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα

    Αντιδράσεις

    «Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει άλλο τους μισθούς και ότι δεν θα αυξήσει τη φορολογία στα λαϊκά στρώματα έχουν την ίδια αξία που είχαν και οι προηγούμενες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο προβλέπει ότι το λαϊκό εισόδημα θα πληγεί ακόμα πιο σκληρά από το ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας αλλά και από την κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων που προβλέπονται στο νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, που από κοινού στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Τις προτάσεις του κόμματός της για την οικονομική πολιτική της οποίας κινητήριος δύναμη χαρακτηρίζεται ο ιδιωτικός τομέας παρουσίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών και ενίσχυσης της ανάπτυξης και κατηγόρησε την κυβέρνηση είναι δέσμια "κρατικίστικης αντίληψης του ΠΑΣΟΚ" και πιέζει ασφυκτικά τον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

    Τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όλων των ΔΕΚΟ, ακόμα και του ΟΠΑΠ για τον οποίο είπε πως είναι μια διεφθαρμένη ιστορία. Επιπλέον πρότεινε τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα καθώς και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης.

    Επίσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με το κόμμα που η ίδια υπηρέτησε. Είπε δε ότι δείχνει σωρευτικό έλλειμμα ευθύνης όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν το αντιμνημονιακό λάβαρο και έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό αναφερόμενη στην εξαγγελία της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, χωρίς θυσίες και σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε δύο χρόνια.

    Για ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων της χώρας σε δανειστές και μάλιστα τοκογλύφους, κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64204

    [03] Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες

    Τριτη, 22 03 2011 15:03

    Την καλύτερη αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτελέσει αντίδοτο για την κρίση στη χώρα μας, συζητά ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τις συναντήσεις που έχει με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στις Βρυξέλλες. Στις επαφές του, που προηγούνται της συμμετοχής του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς συζήτησε για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μέσα από το πλαίσιο 2013-2020 όπως τα ομόλογα έργων ή τα προγράμματα πανευρωπαϊκών υποδομών, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Σειρά επαφών με στελέχη και ευρωπαίους αξιωματούχους, ξεκίνησε από την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ, ενόψει της συνεδρίασης του ΕΛΚ την Πέμπτη, αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου όπου θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης.

    Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ζοζέφ Ντολ και με τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Μάρτιν Σούλτς, ενώ χτες Δευτέρα είχε συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο δημοσιονομικού προγραμματισμού και προϋπολογισμού Γ. Λεβαντόφσκι και τον ευρωβουλευτή-πρώην πρόεδρο και μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού και της ειδικής επιτροπής σχετικά με τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη ΕΕ μετά το 2013 κ. Μπέγκε.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ελλειμμάτων στην Ευρώπη αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση για την σταθερότητα του ευρώ.

    Ακόμη εξετάστηκε η προτεραιότητα που θα πρέπει να δώσουν χώρες, όπως η Ελλάδα στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να γίνει αντίδοτο στην κρίση.

    Ένα από τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, για την αντιμετώπιση της κρίσης όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς θα μπορούσαν να ήταν τα ομόλογα έργων και τα προγράμματα διευρωπαϊκών υποδομών, καθώς θα έδιναν ανάσες στην οικονομία, υποκινώντας την ανάπτυξη.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία αξιοποίησης των πόρων που θα διατεθούν στη νέα περίοδο από τα διαρθρωτικά ταμεία, τα οποία παραδοσιακά στηρίζουν τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης των ιδίων πόρων της Ευρώπης, ώστε τα ευρωπαϊκά Ταμεία να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις εισφορές των κρατών μελών.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρόεδρου της ΝΔ και τα αγροτικά ζητήματα με τον κ. Σαμαρά να επικεντρώνει στην ανάγκη της προώθησης των αιτημάτων των αγροτών «που δεν θα πρέπει να μπουν στην ασφυξία της Ευρωπαϊκής λιτότητας, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής».

    Ο κ. Σαμαράς θα προεδρεύσει σήμερα στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα

    συναντηθεί με τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Λαμασούρ.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς θα έχει ακόμη κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζέρζι Μπούτσεκ, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64199

    [04] Νέα συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη

    Τριτη, 22 03 2011 12:37

    Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι γερμανικές και τουρκικές αντιρρήσεις για κοινή συμμαχική δράση. Η Γαλλία δηλώνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης μετά την απόσυρση των Αμερικανών από την ηγεσία, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ. "Η Τουρκία δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λαού της Λιβύης" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Γερμανία - Τουρκία: Αγκάθια στην αρμονία της επιχείρησης

    Ανεπίλυτες φαίνεται να παραμένουν οι διαφορές των μελών του ΝΑΤΟ όσον αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συμφωνία υπήρξε μόνο για την ενίσχυση του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λιβύης.

    "Είναι δίκαιη η ανησυχία μας για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, διότι έχουμε δει ότι παρόμοιες επιχειρήσεις δεν αποφέρουν αποτέλεσμα και καταλήγουν σε κατοχή" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην ΚΟ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    "Φυσικά και θα επικρίνουμε τη συνάντηση το Παρίσι" είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συνάντηση που πήραν μέρος η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Αραβικός Σύνδεσμος, μετά από την οποία ξεκίνησε η επιχείρηση και τόνισε: "Η επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη μπορεί να γίνει μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Με τον τρόπο αυτό πρέπει να ερμηνευθεί και το πλαίσιο που χαράσσουν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ".

    Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι "το θέμα ήταν να γίνει η αλλαγή στη Λιβύη δίχως να υπάρξει εμφύλιος και χάος. Η Λιβύη έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της όχι με εξωτερικές επεμβάσεις, αλλά η ίδια. Να επιλέξει η ίδια την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει της".

    «Δεν θα συμμετάσχουμε με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Είναι αδιανόητο τα μαχητικά μας αεροσκάφη να βομβαρδίσουν τον λιβυκό λαό» τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Hurriyet ξεκαθαρίζοντας ότι η τουρκική συμβολή θα συνίσταται μόνο στις επιχειρήσεις ελέγχου στη Μεσόγειο και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    «Δεν θέλουμε η Λιβύη να γίνει ένα δεύτερο Ιράκ ... Σε διάστημα οκτώ χρόνων ένας ολόκληρος πολιτισμός καταστράφηκε. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

    Τη Δευτέρα, η Τουρκία ζήτησε διευκρινίσεις για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ενώ την Κυριακή κατέστησε σαφές ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού μεταβάλουν τα δεδομένα, σημειώνοντας ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι.

    Την ίδια ώρα, στις επιφυλάξεις της χώρας του για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη αναφέρθηκε ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    «Οι επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τον Αραβικό Σύνδεσμο για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη ενισχύουν τις ισχυρές επιφυλάξεις της Γερμανίας να συμμετάσχει στη δράση του διεθνούς συνασπισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι η Γερμανία επ' ουδενί μένει ουδέτερη έναντι του καθεστώτος Καντάφι.

    Αντίθετες με την νατοϊκή ομπρέλα στην επιχείρηση εμφανίζονται και οι αραβικές χώρες ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα της Λιβύης.

    Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Γαλλίας, κατά τη συνεδρίαση την Πέμπτη, αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα της Ρωσίας για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

    Η επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας" έχει οδηγήσει σε "αμηχανία" ακόμα και τις χώρες που τη στήριξαν. Για παράδειγμα η Ιταλία, που απείλησε να διακόψει την παραχώρηση της χρήσης των βάσεων της εάν το ΝΑΤΟ δεν αναλάβει την ηγεσία, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Πηγή: NET, NET FM, ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

    Σχετική είδηση: Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών / Εκρήξεις στην Τρίπολη Είδηση: 64184

    [05] Εξάμηνη θητεία για απεξαρτημένους νέους

    Τριτη, 22 03 2011 18:27

    Σημαντική μείωση θητείας κατά 1/3 για τους νεοσύλλεκτους, πρώην χρήστες ναρκωτικών που έχουν ολοκληρώσει το λεγόμενο "στεγνό" πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ ανακοίνωσαν οι υπουργοί Άμυνας και Υγείας σε κοινή συνέντευξη τύπου. Όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Απόφασή μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε κατατασσόμενο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, όχι απλώς μια αναβολή αλλά ένα κίνητρο να επιλέξει ο ίδιος να ενταχθεί στα λεγόμενα «στεγνά προγράμματα» των πιστοποιημένων φορέων δηλαδή του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. Ένας νέος άνθρωπος που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα και επιλέγει να ενταχθεί πριν τη στράτευσή του στα προγράμματα αυτά, θα πριμοδοτείται, καθώς η ολοκλήρωση ενός προγράμματος θα θεωρείται ισοδύναμη με την εκπλήρωση του 1/3 της θητείας του. Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή, ένας νέος θα υπηρετεί τελικά 3 μήνες λιγότερο (6 αντί για 9) εφόσον κάνει την επιλογή να παρακολουθήσει έναν ολοκληρωμένο κύκλο προγράμματος στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ».

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Περισσότερες κλίνες στα στρατιωτικά νοσοκομεία για το ΕΣΥ

    Σημαντική ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα προσφέρει και η συνεργασία των στρατιωτικών νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, ώστε να διατίθενται κλίνες και στην απογευματινή ζώνη. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος «η απόφασή να επεκτείνουν τη συνδρομή τους και πέραν του πρωινού ωραρίου και το απογευματινό ωράριο της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων, είναι για μας μια πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια».

    Ακόμη ο κ. Βενιζέλος, εξήγγειλε συνεργασία στο ζήτημα των προμηθειών, καθώς το ΥΠΕΘΑ διαχειρίζεται 5 νοσοκομεία, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού από το στρατιωτικό εργοστάσιο.

    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε και την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ με καύσιμα στην Αττική, ενώ παραχώρησε ένα στρατιωτικό ακίνητο για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και ήδη έχουν δοθεί κατά χρήση 20 στρέμματα από το παρακείμενο στρατόπεδο στο Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να επεκταθούν οι υπηρεσίες του, να υπάρχει χώρος στάθμευσης και να εγκατασταθεί και μια Μονάδα του ΟΚΑΝΑ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64219

    [06] Συνεχίζεται η κόντρα ΛΑ.Ο.Σ. - Λιάσκου

    Τριτη, 22 03 2011 17:22

    Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αναστάσιου Λιάσκου διημείφθη σήμερα μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας της NET.

    Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι η ΝΔ ασχολείται μαζί του, λόγω των τελευταίων δημοσκοπικών αποτελεσμάτων, ενώ ο ίδιος αποφεύγει τις επαφές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για το ζήτημα που ανέκυψε με τον πρώην υπουργό τόνισε «Αποστασία από εμένα μην περιμένετε. Το θέμα του κ. Λιάσκου έχει κλείσει για εμάς. Δεν μας απασχολεί καθόλου. Πιέστηκε ο κ. Λιάσκος κατά τη δική του ομολογία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την καλοσύνη την άλλη μέρα να με πάρει και μου λέει είχα μια πίεση και εγώ και η οικογένειά μου συγγνώμη δεν μπόρεσα να κάνω διαφορετικά».

    Ο Αναστάσιος Λιάσκος, απαντώντας στη συνέντευξη Καραταζαφέρη, μέσα από τη ΝΕΤ FM, μίλησε για εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του ΛΑΟΣ και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν παρουσιαστεί ηχογραφημένο υλικό. Tέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 64214

    [07] Mεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από πλούσιους έως καλόγριες

    Τριτη, 22 03 2011 17:42

    «Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση "όλοι μαζί τα φάγαμε". Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι "όλοι μαζί τα ..φύγαμε". Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες.

    Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», τόνισε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας Π. Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Κατά την ακρόασή του (από κοινού με τον αναπληρωτή πρόεδρο Γ. Παντελή) και την διαδικασία της συζήτησης επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων του 2010 της Επιτροπής, δεχόμενος πλήθος ερωτήσεων από τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρθηκε και σε ελέγχους που από το 2010 έχει κάνει σε πολιτικά πρόσωπα (υπουργούς, βουλευτές). Κι ενώ λόγω της αυστηρής αρχής της εμπιστευτικότητας ο κ. Νικολούδης δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόσωπα, τόνισε πως αισθάνεται την ανάγκη «να πει την δική του αλήθεια, ενάντια στις απόψεις πολλών που κάποτε και ανερυθρίαστα πετάνε λίθους για την πολιτική και τους πολιτικούς».

    «Σας διαβεβαιώνω τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ' ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».

    AΠΕ Είδηση: 64216

    [08] Πολιτική βία στην Ακτή Ελεφαντοστού

    Τριτη, 22 03 2011 19:13

    Στη σκιά των γεγονότων στη Λιβύη, η πολιτική κρίση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στην αποστολή του ΟΗΕ, κυρίως λόγο της χρήσης βαρέων όπλων από την πλευρά δυνάμεων που είναι στο πλευρό του Λοράν Γκμπαγκμπό. Ειδικά στην περιοχή του Αμπιτζάν, η χρήση των όπλων αυτών έγινε σε βάρος αόπλων αμάχων.

    Στις 17 Μαρτίου 30 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το σύνολο των νεκρών από την έναρξη της κρίσης, ανέρχεται σε 440. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στις 28 Νοεμβρίου 2010, ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπαγκμπό, ηττήθηκα αλλά δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα και παραμένει στην εξουσία. Στις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν επιδρομές εναντίον αμάχων, διαμένουν κυρίως υποστηρικτές του Αλασάν Ουαταρά, που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση της διεθνούς κοινότητας με αποτέλεσμα πρεσβευτές του να έχουν ήδη σταλεί στις πρωτεύουσες μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών (Παρίσι, Βρυξέλλες κ.λπ.).

    Η πλευρά του Γκμπαγκμπό μιλά για «συνωμοσία», ενώ ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι «η χρήση βαρέων όπλων προκαλεί μεγάλη βλάβη στους αμάχους», και προειδοποιεί την πλευρά του ηττηθέντος στις προεδρικές εκλογές «να μην χρησιμοποιήσει εκ νέου τέτοια όπλα, αλλιώς θα αναλάβει δράση, όπως έχει την εντολή από το καταστατικό της».

    γ

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 64221

    [09] Πορτογαλία: Συζητούν για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας

    Τριτη, 22 03 2011 16:57

    Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στις 12:00 [ώρα Ελλάδας] σήμερα Τρίτη 22/3 για να αποφασίσουν σχετικά με την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση κι εκτιμάται ότι ενδέχεται να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης μειοψηφίας των σοσιαλιστών του Ζοζέ Σόκρατες. Η αξιωματική αντιπολίτευση, οι Σοσιαλδημοκράτες (PSD) αρνούνται να στηρίξουν το νέο πακέτο μέτρων κι έχουν αρχίσει να μιλούν περί ενδεχόμενων νέων εκλογών, περιπλέκοντας την κρίση χρέους της χώρας και την προσπάθεια της κυβέρνησης Σόκρατες να αποφύγει την προσφυγή στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ).

    "Είναι αναπόδραστο το ότι ο λαός της Πορτογαλίας θα έχει τον τελευταίο λόγο", δήλωσε ο ηγέτης του PSD Πέδρου Πάσους Κοέλιου το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται έναν ευρύ συνασπισμό μετά τις εκλογές ο οποίος θα μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να χειριστεί τα προβλήματα. Η σημερινή συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο πότε θα γίνει η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας -- εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

    Η κυβέρνηση ήλπιζε να αποσπάσει στήριξη από την αντιπολίτευση πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη όπου αναμένεται να επικυρωθεί οριστικά ο ενισχυμένος ΕΜΣ. Ωστόσο αναλυτές λένε ότι οι "αγορές" έχουν ήδη αρχίσει να στοιχηματίζουν στην αλλαγή κυβέρνησης.

    Αναλυτές πάντως είχαν προεξοφλήσει την προσφυγή της Πορτογαλίας στο δανεισμό από την ΕΕ ή/και το ΔΝΤ, και λένε ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα έχει ουσιαστικές συνέπειες επ' αυτού--καθώς και οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να συνεχίσουν τις πολιτικές λιτότητας. Ο Ρικάρδου Σαλγάδου, διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo, κάλεσε να υπάρξει "συνεννόηση" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Σοσιαλδημοκράτες.

    "Η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μου φαίνεται ότι είναι απαραίτητη ώστε η Πορτογαλία να μπορέσει να βγει από την κρίση", δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα. Τα επιτόκια των πορτογαλικών ομολόγων σημειώνουν αλματώδη άνοδο. Το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο της χώρας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο τα χρόνια που η Πορτογαλία βρίσκεται στην ευρωζώνη, το 7,8%.

    Σήμερα το επιτόκιο βρίσκεται στο 7,6% και το spread βρισκόταν στις 432 μονάδες βάσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,REUTERS Είδηση: 64213

    [10] Μπήκαν στα σπίτια τους την ώρα που κοιμόντουσαν

    Τριτη, 22 03 2011 18:17

    Θύματα διαρρηκτών έπεσαν τρεις οικογένειες στην Αργαλαστή Πηλίου την νύχτα της Δευτέρας. Οι θρασύτατοι δράστες εισήλθαν στα σπίτια τους από παράθυρο και εξήλθαν από την κεντρική είσοδο. Κανένα από τα θύματα δεν αντελήφθη τίποτε, αν και οι δράστες έψαξαν τα πράγματά τους. Αφαίρεσαν χρήματα και ένα αυτοκίνητο. Οι κάτοικοι στην Αργαλαστή είναι αναστατωμένοι. Κάνουν λόγο για ανύπαρκτη προστασία τους από το Κράτος. Στην περιοχή δεν λειτουργεί αστυνομικός σταθμός. Κάτοικοι κάνουν επίσης λόγο για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που κινούνται στην περιοχή. Το Αστυνομικό τμήμα Μηλεών διενεργεί έρευνα.

    Είδηση: 64218

    [11] Υεμένη: Αναταραχών συνέχεια

    Τριτη, 22 03 2011 18:27

    Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ θα εγκαταλείψει την εξουσία μετά τη διοργάνωση βουλευτικών εκλογών ως τον Ιανουάριο του 2012, καθώς αρνείται να παραδώσει την εξουσία χωρίς να γνωρίζει ποιος θα τον διαδεχθεί, δήλωσε σήμερα συνεργάτης του.

    "Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε ότι θα παραδώσει την εξουσία μέσω της διεξαγωγής (βουλευτικών) εκλογών και τον σχηματισμό δημοκρατικών θεσμών στο τέλος του 2011 ή τον Ιανουάριο του 2012", δήλωσε ο γραμματέας του γραφείου Τύπου του Σάλεχ, Άχμεντ αλ Σούφι.

    "Ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δεν επιζητεί την εξουσία. Ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δεν θα εγκαταλείψει χωρίς να γνωρίζει σε ποιόν παραδίδει" την εξουσία, προσέθεσε.

    Συνασπισμός αντιπολιτευόμενων ομάδων στην Υεμένη απέρριψε πριν από λίγο την πρόταση αυτή του Σάλεχ να εγκαταλείψει την εξουσία ως τον Ιανουάριο του 2012 μετά τη διοργάνωση εκλογών.

    "Η αντιπολίτευση απορρίπτει την προσφορά αυτή καθώς οι προσεχείς ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας", δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Σάμπρι, εκπρόσωπος του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

    Ο Σάλεχ αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα διαδηλώσεων στη χώρα του με αίτημα την παραίτησή του.

    Παράλληλα ο πετρελαϊκός όμιλος της Νορβηγίας DNO ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από την Υεμένη 10 Νορβηγούς υπαλλήλους του.

    "Βάσει των συστάσεων που είχαμε από τις πρεσβείες μας, αποσύραμε όλους τους νορβηγούς υπαλλήλους μας από την Υεμένη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του DNO Τομ Μπράτλι.

    "Η διαχείριση των δραστηριοτήτων μας στην Υεμένη γίνεται εφεξής από το Ντουμπάι", προσέθεσε.

    Παράλληλα αξιωματούχος της ασφάλειας της Υεμένης δήλωσε σήμερα ότι δύο μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μάχη που έγινε στη νότια επαρχία Αμπιάν.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, "ανταλλαγές πυρών με βαρέα και μεσαία όπλα έφεραν αντιμέτωπη μια ομάδα της Αλ Κάιντα και στρατιώτες της πόλης Λόντερ", όπου το 2010 είχαν σημειωθεί βίαιες μάχες μεταξύ των μελών της Αλ Κάιντα και του στρατού.

    Την ίδια στιγμή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, αξιωματούχοι φυλών ανακοίνωσαν ότι τα μέλη μίας φυλής πήραν τον έλεγχο της πόλης αλ Ζάουφ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, αφού εκδίωξαν μονάδες της προεδρικής φρουράς.

    Δύο νεκροί σε μια πρώτη συμπλοκή μεταξύ αντίπαλων ομάδων στρατιωτικών.

    Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν στρατιώτες και μέλη της προεδρικής φρουράς του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ συγκρούστηκαν στη νότια Υεμένη, σε μια πρώτη του είδους συμπλοκή μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ταραχές ξέσπασαν χθες το βράδυ στη Μουκάλα ανάμεσα στον διοικητή της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής, τον στρατηγό Μοχάμεντ Άλι Μοχσέν που συντάχθηκε με το κίνημα κατά του προέδρου και σε μέλη της προεδρικής φρουράς υπό τον Άχμεντ Σάλεχ, έναν από τους γιους του αρχηγού του κράτους.

    Ένας στρατιώτης του τακτικού στρατού και ένα μέλος της προεδρικής φρουράς σκοτώθηκαν σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας αξιωματικός του τακτικού στρατού.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σύγκρουση σημειώθηκε όταν μέλη της προεδρικής φρουράς προσπάθησαν να διώξουν στρατιώτες του τακτικού στρατού που είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το προεδρικό μέγαρο στη Μουκάλα.

    Είναι η πρώτη συμπλοκή του είδους αυτού μετά την έναρξη της αμφισβήτησης του αρχηγού του κράτους στα τέλη Ιανουαρίου και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση αρκετών αξιωματικών, μεταξύ τους του στρατηγού Μοχσέν, ότι συντάσσονται με το κίνημα που ζητεί την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ.

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η πρεσβεία αναφέρεται ότι "λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στη Σαναά και την υπόλοιπη Υεμένη (...) καλούνται όλοι οι Αμερικανοί πολίτες στην Υεμένη να παραμείνουν μέσα απόψε".

    AΠΕ Είδηση: 64220

    [12] EETT: Προσωρινά μέτρα στον ΟΤΕ για το Νέας Γενιάς Δίκτυο VDSL

    Τριτη, 22 03 2011 16:38

    Φρένο στην ανάπτυξη από τον ΟΤΕ του Νέας Γενιάς Δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης, VDSL, επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επιβάλλοντας προσωρινά μέτρα κατά της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η οποία κατά την ΕΕΤΤ βασίζεται στη «Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη ρυθμιζόμενη πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς», τα προσωρινά μέτρα κρίθηκαν αναγκαία προκειμένου:

    - Να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ. - Να διασφαλισθεί η αποτελεσματική πρόσβαση και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιμές, εγκεκριμένες από την ΕΕΤΤ. - Να προστατευθούν οι τελικοί χρήστες, πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων. - Να υπάρξει ασφάλεια, διαφάνεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου.

    Ειδικότερα, η Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της ΕΕΤΤ υποχρεώνει τον ΟΤΕ:

    - Να απέχει για διάστημα 6 μηνών από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής. - Να δημοσιεύει πληροφορίες για τους όρους παροχής, την τεχνική περιγραφή και τις τιμές διάθεσης των ανωτέρω υπηρεσιών. - Να παράσχει Χονδρική Ευρυζωνική Πρόσβαση και Χρήση Ειδικών Ευκολιών Δικτύου. - Να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των παρεμβολών λόγω λειτουργίας xDSL συστημάτων του ΟΤΕ με χρήση οπτικών ινών μέχρι την καμπίνα.

    Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού μελετούν την απόφαση της ΕΕΤΤ.

    Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΟΤΕ προχωράει στην ανάπτυξη ενός νέου Δικτύου Πρόσβασης Νέας Γενιάς, το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το δίκτυο αυτό αναπτύχθηκε στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και, στην ουσία, αντικαταστάθηκε μέρος του δικτύου χαλκού από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα ΚΑΦΑΟ, από οπτικές ίνες. Με το νέο αυτό δίκτυο επιτυγχάνονται αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps Download και 5 Mbps Upload.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΕΤΤ

    Είδηση: 64210

    [13] ΕΕ - Greenpeace: Οι «προβληματικοί» πυρηνικοί αντιδραστήρες

    Τριτη, 22 03 2011 16:35

    Σε «δύο ταχύτητες» αναμένεται πως θα διαμορφωθεί η «Ευρώπη της πυρηνικής ενέργειας», καθώς οι χώρες-μέλη απέτυχαν να συμφωνήσουν στα κριτήρια που θα κρίνουν την αντοχή των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην ΕΕ - μολονότι: α) πολλοί εταίροι ζήτησαν να ελεγχθούν επιπλέον οι πυρηνικές εγκαταστάσεις των γειτονικών χωρών (στην Ελβετία, την Τουρκία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία) και β) σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace, αρκετοί ευρωπαϊκοί αντιδραστήρες είναι ύποπτοι δυσλειτουργίας.

    Αναλυτικότερα, στην έκτακτη σύνοδο των συναρμοδίων υπουργών της ΕΕ τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει η νομική βάση που να καθιστά τη διαδικασία ελέγχου υποχρεωτική, άρα η συμμετοχή των εταίρων σ' αυτήν είναι εθελοντική - με άλλα λόγια, η μη συμμετοχή δεν επιφέρει κάποιες συνέπειες. Ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ σημείωσε σχετικά, ότι ελπίζει η οδηγία για την πυρηνική ασφάλεια του 2009 να ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες στο άμεσο μέλλον.

    Σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace, οι αντιδραστήρες που λειτουργούν με τη ρωσική τεχνολογία VVER440 και που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Ουγγαρία (4), τη Σλοβακία (4) και την Τσεχία (4), θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι.

    Επίσης δύο αντιδραστήρες που βρίσκονται στη Ρουμανία (Καναδικής τεχνολογίας) χαρακτηρίζονται από ορισμένα στοιχεία που υπήρξαν καταστροφικά στην περίπτωση του Τσερνομπίλ, ενώ οι αντιδραστήρες της Σλοβενίας (1) και της Ρουμανίας (2), αλλά και οι σχεδιαζόμενοι της Βουλγαρίας (2) και της Ιταλίας βρίσκονται σε σεισμοπαθείς ζώνες. Στην έκθεσή της η Greenpeace διατυπώνει ανησυχίες για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις ορισμένων χωρών, που έχουν ηλικία άνω των 30 ετών - συγκεκριμένα στη Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, στο Βέλγιο, την Ολλανδία, Σουηδία, Βρετανία και Ισπανία.

    Παρά την ασυμφωνία των κρατών-μελών για τις προδιαγραφές ασφαλείας, ορισμένοι εταίροι ζήτησαν να επεκταθεί ο έλεγχος ασφαλείας και στις γειτονικές προς την ΕΕ χώρες. «Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα» υποστήριξαν σχετικά και ενδεικτικά, ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Αουντρόνιους Αζουμπάλις εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη Λευκορωσία και στο Καλίνινγκραντ.

    Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι από γαλλικής (κυρίως) και βελγικής (λιγότερο) πλευράς, ασκήθηκε κριτική στον Γερμανό επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ για ορισμένες δηλώσεις του που «πλειοδοτούσαν επί τα χείρω» στην περιγραφή του πυρηνικού δυστυχήματος της Ιαπωνίας.

    «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε τροφή σε νευρώσεις και λυπούμαι για ορισμένες δηλώσεις του επιτρόπου που προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία» είπε ο υπουργός Ενέργειας Ερίκ Μπρεσόν. Υπό την πίεση δημοσιογραφικών ερωτήσεων, ο κ. Μπρεσόν ανέφερε πως η αναφορά Έτιγνκερ στην κατάσταση «Αποκάλυψης» της Ιαπωνίας, στην επισήμανσή του πως η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου «βρίσκεται στα χέρια του θεού» και η πρόβλεψή του πως στη διαδικασία ελέγχου της ασφάλειας «ορισμένοι αντιδραστήρες δεν θα περάσουν τα τέστ δοκιμής», ήταν άστοχες κουβέντες. Κατά τις πληροφορίες, η επίπληξη Μπρεσόν προς τον Γερμανό επίτροπο υποστηρίχθηκε επίσης από τον Βέλγο ομόλογό του Πωλ Μανιέτ, ενώ σημειώνεται πως η «ευαισθησία» των δύο χωρών πρέπει να συσχετιστεί και με το γεγονός, ότι πρόκειται για τις δύο πλέον εξαρτώμενες από την πυρηνική ενέργεια ευρωπαϊκές χώρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, AFP, REUTERS, Greenpeace Είδηση: 64211

    [14] Καταβολή ενισχύσεων 4,4 εκατ. ευρώ σε νέους γεωργούς

    Τριτη, 22 03 2011 15:56

    Την ολοκλήρωση της πληρωμής της β΄ δόσης εφάπαξ ενίσχυσης στους νέους γεωργούς ανειλημμένων υποχρεώσεων της περιόδου 2000-2006 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Η πληρωμή, το συνολικό ποσό της οποίας ανήλθε στα 4.388.200 ευρώ, αφορούσε 908 δικαιούχους και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πληρωμή έγινε απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται για το ακριβές ποσό της πληρωμής τους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr ). Είδηση: 64208

    [15] Σε πτώση οι τιμές καυσίμων

    Τριτη, 22 03 2011 15:38

    Σε πτωτική τροχιά παραμένουν και σήμερα οι τιμές της βενζίνης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σταθεροποιείται στα χθεσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,663 ευρώ, από 1,669 χθες και 1,68 που είχε φθάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή η συνολική πτώση πλησιάζει τα 2 λεπτά το λίτρο. Κρήτη και νησιωτικές περιοχές παραμένουν οι ακριβότερες της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται μέχρι 1,87 ευρώ ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι τιμές ξεκινούν από 1,534 ευρώ. Το πετρέλαιο παρέμεινε στα 89,5 λεπτά, όσο ήταν και χθες Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων αλλά και της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε ορισμένους νομούς και εθνικές οδούς της χώρας.

    Επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης προτείνουν ΠΟΠΕΚ- ΟΒΕ

    Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η επιβολή πλαφόν είναι δικαίωμα του Υπουργείου, εφόσον κρίνει ότι σε κάποιες περιοχές ή αγορές δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

    Επιπλέον στο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων αναφέρονται ως αιτία των υψηλών τιμών στις εθνικές οδούς τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα πρατήρια στο ΤΕΟ, ενώ περιλαμβάνεται η πρόταση να αναγράφονται σε πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους οι τιμές στα δύο επόμενα πρατήρια. Ο κ. Χρυσοχοΐδης -όπως υπογραμμίζει- "είναι ο τέταρτος υπουργός Ανάπτυξης που εξαγγέλλει το μέτρο. Η διαφορά είναι ότι περιόρισε το πεδίο εφαρμογής του από τις εθνικές οδούς μόνο στην Αττική οδό".

    Τέλος, η Ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για αποφυγή διαλόγου με τους φορείς της αγοράς καυσίμων, την ώρα που οι τιμές τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική αγορά βρίσκονται σε επίπεδα - ρεκόρ περιττεύει.

    Στην επιστολή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών επισημαίνει ότι "η οποιαδήποτε επιβολή πλαφόν θα αποτύχει αν δεν προβλέπει την ταυτόχρονη επιβολή του σε όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο στη λιανική", και προσθέτει "δεν είναι δυνατόν, να γίνουμε εκ νέου μάρτυρες απαράδεκτων γεγονότων όπως να αγοράζει ο βενζινοπώλης με τιμές υψηλότερες από το πλαφόν και κατόπιν να σύρεται στο αυτόφωρο γιατί δεν πουλάει με ζημία".

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ύψος των τιμών στα πρατήρια της ΠΑΘΕ δεν είναι θέμα βενζινοπωλών, αλλά των εταιρειών, ενώ στους νομούς με παραδοσιακά υψηλές τιμές, το υπουργείο έχει επισημάνει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην αγορά λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων και άλλων αιτιών.

    Η ΟΒΕ σημειώνει ότι το μικτό κέρδος χονδρικής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της λιανικής κάτι που, όπως αναφέρει, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Τονίζει ακόμη ότι μόνο η δραστική μείωση των φόρων μπορεί να ανακουφίσει τον καταναλωτή και να ομαλοποιήσει την αγορά και τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64207

    [16] Ο κ. Κουβέλης την Κυριακή στο Βόλο

    Τριτη, 22 03 2011 18:13

    Η πολιτική πρέπει να μπει πάνω από τις αγορές και η "Δημοκρατική Αριστερά" έχει λόγο σ' αυτή την προσπάθεια και τη συγκυρία, τόνισαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε συνέντευξη του παραχώρησαν, ενόψει της προσυνεδριακής συνέλευσης του κόμματος, ζητώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο νέο εγχείρημα. Η προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, συγκέντρωση που θα είναι ανοιχτή, όπου θα γίνει συζήτηση για τις θέσεις και το καταστατικό του κόμματος. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα και πιστεύω ότι θα αποδείξουμε τη χρησιμότητα του κόμματος στα τεκταινόμενα της χώρας και στην ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού», δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πάρις Μουτσινάς.

    Είδηση: 64217

    [17] Κ. Πουλάκης: Οχι στην εκτροπή του Αχελώου

    Τριτη, 22 03 2011 17:24

    Ευρετήριο Άρθρου

    Κ. Πουλάκης:"Οχι στην εκτροπή του Αχελώου"

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2

    Την αντίθεσή τους στο έργο εκτροπής του Αχελώου εξέφρασαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοικητικής παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» κ. Κ. Πουλάκης και ο κ. Νικήτας Μυλόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Είδηση: 64215

    [18] Η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο δήμο Σοφάδων Καρδίτσας

    Τριτη, 22 03 2011 17:20

    Ευρετήριο Άρθρου

    Η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο δήμο Σοφάδων Καρδίτσας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Τη σύμβαση κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στο νέο διευρυμένο Δήμο Σοφάδων υπέγραψε σήμερα για λογαριασμό της ΔΕΥΑΛ ο πρόεδρος της επιχείρησης, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «Πυραμίς ΑΤΕ» που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.

    Είδηση: 64212

    [19] Προσυνεδριακή συνέλευση Δημοκρατικής Αριστεράς

    Τριτη, 22 03 2011 16:11

    Η πολιτική πρέπει να μπει πάνω από τις αγορές και η Δημοκρατική Αριστερά έχει λόγο σ' αυτή την προσπάθεια και τη συγκυρία, τόνισαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε συνέντευξη του παραχώρησαν, ενόψει της προσυνεδριακής συνέλευσης του κόμματος, ζητώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο νέο εγχείρημα.

    Η προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, συγκέντρωση που θα είναι ανοιχτή, όπου θα γίνει συζήτηση για τις θέσεις και το καταστατικό του κόμματος.

    «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα και πιστεύω ότι θα αποδείξουμε τη χρησιμότητα του κόμματος στα τεκταινόμενα της χώρας και στην ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού», δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πάρις Μουτσινάς.

    Το μέλος της Σ.Ε,. Παντελής Μαστρογιάννης επισήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά ιδρύεται, για να απαντηθεί το αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων ενώ το μέλος Στέφανος Λάζος ανέφερε ότι στη στόχευση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και πρόσθεσε ότι ο αριστερός αυτός κόσμος, μέσα από τις αδυναμίες και τα λάθη, είναι απογοητευμένος πρώτα από τα λάθη της Αριστεράς και κατά δεύτερο λόγο από τα άλλα κόμματα.

    Είδηση: 64209

    [20] Σβήνουμε τα φώτα το Σάββατο για την «Ώρα της Γης» Αστροβραδιά στον Άναυρο διοργανώνει ο Δήμος Βόλου

    Τριτη, 22 03 2011 15:41

    Ειδικό site (

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) δημιούργησε ο Δήμος Βόλου ενόψει της "Ώρας της Γης 2011", το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος και προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη, προκειμένου να σταλεί από το Βόλο ένα συλλογικό ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, λίγες μέρες μετά τα τραγικά συμβάντα της Ιαπωνίας, ότι απαιτείται η δέσμευση των ισχυρών χωρών για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

    Η συμμετοχή σ' αυτή την συλλογική προσπάθεια, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αποτελεί ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα, μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητα της τοπικής μας κοινωνίας, προκειμένου να αναληφθούν διάφορες πρωτοβουλίες για το μέλλον του πλανήτη μας».

    Ο Δήμος Βόλου θα στείλει το δικό του μήνυμα σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου για μια ώρα (20.30-21.30) και οργανώνοντας εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Αναύρου και ώρα 20.00 (δίπλα από τα γλυπτά του Φιλόλαου).

    Κατά τη διάρκεια της Αστροβραδιάς, μέλη της Εταιρείας θα «ξεναγήσουν» το κοινό στον έναστρο ουρανό και παράλληλα τα τηλεσκόπια θα είναι στη διάθεση όλων για να παρατηρήσουν τους πλανήτες Ερμή, Δία και Κρόνο, τους αστερισμούς του Ωρίωνα, του Λέοντα, των Διδύμων, του Ηνίοχου, του Ταύρου, το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, τα σφαιρωτά σμήνη στους αστερισμούς του Καρκίνου, των Θηρευτικών Κυνών, και της Κόμης της Βερενίκης, το διπλό σμήνος του Περσέα, το αστρικό σμήνος Πλειάδες, τους γαλαξίες Μ-81 και Μ-82 στη Μεγάλη Άρκτο, το αστέρι Σείριο, κ.ά. Είδηση: 64206

    [21] Πολεοδομία Βόλου: Σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση οικοδομικής άδειας στη «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ»

    Τριτη, 22 03 2011 15:33

    Kαθόλα νόμιμη είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας στην εταιρεία "LIDL HELLAS" σύμφωνα με την Πολεοδομία Βόλου, η οποία προχώρησε σήμερα σε διευκρινίσεις, με αφορμή σχόλια και ερωτηματικά που διατυπώθηκαν σχετικά με το θέμα. Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας έγιναν γνωστά τα εξής:

    1. Η ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε., υπέβαλλε αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ.2001, στον θύλακα «Κάραγατς» των Βορείων Συνοικιών, με χρήση «μικτό κατάστημα τροφίμων».

    2. Η Δνση Πολεοδομίας, του Δήμου Βόλου, με το υπ' αριθ. Π.5043/18-10-2010 έγγραφο της, υπέβαλλε διευκρινιστικό ερώτημα στην Γενική Δ/νση Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, σχετικά με την νομιμότητα χορήγησης της παραπάνω οικοδομικής άδειας, με την προαναφερόμενη χρήση.

    3. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με το υπ' αριθ. 7663/166321/27-12-2010 (Π.154/12-1-2011) έγγραφο της, αναφέρει τα εξής: «Σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης, όπου έχει εφαρμογή το άρθρο 3 του Π.Δ.23-2-1987 (166 Δ'), «γενική κατοικία», επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων (πλην υπεραγορών και πολυκαταστημάτων) και συνεπώς όλων των καταστημάτων της υπ' αριθ. 8577/1983 (526 Β') Απόφασης, συμπεριλαμβανομένων και των μικτών καταστημάτων τροφίμων, όπως αυτά προσδιορίζονται στην παρ. 4 της διάταξης αυτής, εκτός βέβαια αν προβλέπεται απαγόρευση από τον πολεοδομικό κανονισμό της περιοχής.»

    4. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 43 της Απόφασης Υπουργείου Πρόνοιας ΑΙΒ/8577/83 (ΦΕΚ.526 Β') για καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους, έξω από εκείνους της διάθεσης τους. Επιτρέπεται η λειτουργία στον ίδιο χώρο, περισσοτέρων του ενός καταστημάτων του παρόντος άρθρου, κατά τρόπο που να αποτελούν ένα ενιαίο κατάστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσα τμήματα, όσα είναι και τα είδη των λειτουργούντων στον ίδιο χώρο καταστημάτων ) μικτό κατάστημα), με τον όρο ότι σε κάθε τμήμα, θα απασχολείται ιδιαίτερο προσωπικό.

    5. Στο Ο.Τ.2001, όπου αιτήθηκε η έκδοση της παραπάνω οικοδομικής άδειας, και το οποίο βρίσκεται , στον θύλακα «Κάραγατς» των Βορείων Συνοικιών, σύμφωνα με το Π.Δ. της 16-8-1993 (ΦΕΚ.1228 Δ') επιτρέπονται οι χρήσεις γενικής κατοικίας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του από 23-2-1987 Π.Δ. (ΦΕΚ.166 Δ'), στις οποίες χρήσεις, αναφέρονται εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα).

    Συνεπώς, η Δνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, μετά και από την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χορήγησε την παραπάνω οικοδομική άδεια, στην αιτούσα εταιρεία.

    Το έγγραφο της Περιφέρειας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «β¦εκτός βέβαια αν προβλέπεται απαγόρευση από τον πολεοδομικό κανονισμό της περιοχής». Ερμηνεία των παραπάνω, είναι μια κανονιστική απόφαση του Δήμου Βόλου, θέτοντας περιορισμό στο εμβαδόν και τον όγκο των κτιρίων με την παραπάνω χρήση, μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου.

    Στον Δήμο Βόλου όμως, δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια κανονιστική απόφαση και καμία Δημοτική Αρχή δεν εισηγήθηκε ποτέ μέχρι τώρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη λήψη μιας τέτοιας σχετικής απόφασης. Η Δ/νση Πολεοδομίας, μετά και την γνωμοδότηση της Περιφέρειας, ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και να χορηγήσει την παραπάνω οικοδομική άδεια.

    Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι αφενός να εξετάσει το ζήτημα των συγκεκριμένων χρήσεων, ενόψει και της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και αφετέρου να μελετήσει το θέμα και να προβεί στη λήψη σχετικής κανονιστικής απόφασης. Είδηση: 64203

    [22] Συνάντηση Σκανδαλίδη - Παπατόλια

    Τριτη, 22 03 2011 15:28

    Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε χθες ο κ. Παπατόλιας με θέμα την προετοιμασία της επίσημης παρουσίας του Υπουργού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, ο οποίος έθεσε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο νησί της Σκοπέλου. Οι κ.κ. Παπατόλιας και Μιχελής έθεσαν εμφατικά το ζήτημα της έγκρισης της πρότασης που έχει υποβάλλει η ΚΕΚΑΝΕΜ για το Leader Αλιείας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πραγματική αναπτυξιακή «ανάσα» για την οικονομία της νησιωτικής Θεσσαλίας και ότι είναι αναγκαίο να ανακοινώσει ο Υπουργός για λογαριασμό της Κυβέρνησης στην επικείμενη συνεδρίαση του Π.Σ. την οριστική έγκριση του Leader Αλιείας.

    Ο κ. Παπατόλιας τόνισε στον Υπουργό πως τυχόν αρνητική στάση της σημερινής Περιφερειακής διοίκησης απέναντι στην παρούσα διοίκηση της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν πρέπει επ' ουδενί να λειτουργήσει σε βάρος της έγκρισης του Προγράμματος, που αναμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Σποράδων. Ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι κατά τη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου θα έχει αποσαφηνιστεί το όλο θέμα σε συνεργασία με τον συναρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη και ότι πιθανότατα θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει τις τελικές ανακοινώσεις. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου παρουσίασε στον Υπουργό τις προτάσεις του για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στη Σκόπελο, ιδίως σε ότι αφορά την αιγοπροβατοτροφία, με την ανάδειξη της μοναδικότητας της γίδας Σκοπέλου στην κατεύθυνση των δράσεων που ξεκίνησε η Νομαρχία Μαγνησίας, καθώς και στην καλλιέργεια των φημισμένων τοπικών δαμάσκηνων που μπορούν με την κατάλληλη στήριξη να γίνουν το εμβληματικό προϊόν της νησιωτικής Θεσσαλίας. Ο κ. Σκανδαλίδης προέτρεψε τον κ. Μιχελή και τον κ. Παπατόλια να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης του ΥΠΑΑΤ, με την δραστηριοποίηση του ιστορικού Αγροτικού Συνεταιρισμού του νησιού και την υποβολή σχετικής πρότασης στο Υπουργείο. Τέλος, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε εκ νέου στον κ. Σκανδαλίδη τις προτάσεις της «Θεσσαλών Δύναμη» για το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας καθώς και για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στη Θεσσαλία. Ο Υπουργός επισήμανε ότι οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη ληφθεί υπόψη για το σχεδιασμό της πολιτικής του Υπουργείου και ότι στις σχετικές ανακοινώσεις στο Π.Σ. θα παρουσιάσει το σύνολο της πολιτικής του Υπουργείου για την υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων ανά Περιφέρεια της χώρας. Είδηση: 64200

    [23] Απάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το θέμα της αγοράς των δύο αυτοκινήτων

    Τριτη, 22 03 2011 15:28

    Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας β'Το Παρόν'', που κάνει λόγο για αγορά (18.000 ευρώ το καθένα), δύο καινούργιων αυτοκινήτων 1.400 κυβικών, με τη μέθοδo β'λίζινγκ'', απ' το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για τις ανάγκες του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, ο Πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, απάντησε τα εξής σε ερώτηση της ΕΡΑ Τρίπολης και του δημοσιογράφου Σταύρου Ζορμπαλά:

    β'Δεν έγινε αγορά. Είναι με τη μέθοδο '' λίζινγκ''. Είναι το μόνο Πανεπιστήμιο που παρέδωσε τα παλιά αυτοκίνητα σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο και μάλιστα, χωρίς να εξασκήσουμε το δικαίωμα εξαγοράς. Η εταιρεία απ' όπου πήραμε τα αυτοκίνητα, αναλαμβάνει να πληρώσει τα λάστιχα, τα σέρβις, την ασφάλεια, ακόμα και το σήμα. Κάνουμε οικονομία με την επιλογή αυτή και μετά από 3 χρόνια, που λήγει η σύμβαση δεν θα τα εξαγοράσουμε. Εκείνο που έχω να πω για το δημοσίευμα της Κυριακής, είναι ότι πρόκειται πιθανόν για παρανόηση ή για ηθελημένη διαστρέβλωση. Ελπίζω να ισχύει το πρώτο''. Την δήλωση αυτή, έκανε σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαθεοδώρου, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ιδρύματος στην Τρίπολη με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

    Στ. Ζορμπαλάς Είδηση: 64202

    [24] Συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του στην Καλαμπάκα

    Τριτη, 22 03 2011 14:55

    Ευρετήριο Άρθρου

    Συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του στην Καλαμπάκα

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Τραγωδία σήμερα, στις 4:55 το πρωί στην πόλη της Καλαμπάκας, καθώς ένας 54χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε, με κυνηγετική καραμπίνα, την 34χρονη σύζυγό του, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.

    Είδηση: 64197

    [25] O καιρός της Τετάρτης 23/3/11

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    1 2 3 4 5

    Βαθμολογία: 0.0 (0 Βαθμολογήσεις)

    Κατηγορία: Καιρός

    Embed Κώδικας

    Αποστολή σε φίλο

    Προτάσεις

    Ο καιρός της Παρασκευής 26/11/2010

    Ο καιρός της Τετάρτης 29/12/2010

    Ο καιρός της Τρίτης 28/12/2010

    Ο καιρός του Σαββάτου 15/1/2011

    Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

    Ο καιρός της Παρασκευής 18/2/11

    Ο καιρός του Σαββάτου 26/2/11

    Ο καιρός της Παρασκευής 4/3/11

    Περισσότερα βίντεο από αυτή την κατηγορία

    Ο καιρός της Τρίτης 22/3/11

    Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

    Ο καιρός της Τρίτης 15/3/11

    Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

    Ο καιρός της Παρασκευής 11/3/11

    Ο καιρός της Πέμπτης 10/3/11

    Ο καιρός της Τετάρτης 9/3/11

    Ο καιρός της Παρασκευής 4/3/11

    ΤελευταιαΔημοφιληΑθλητικαΤοπικα

    Πολιτική βία στην Ακτή Ελεφαντοστού

    - 22/03/2011 19:13

    Εξάμηνη θητεία για απεξαρτημένους νέους

    - 22/03/2011 18:27

    Υεμένη: Αναταραχών συνέχεια

    - 22/03/2011 18:27

    Mεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από πλούσιους έως καλόγριες

    - 22/03/2011 17:42

    Συνεχίζεται η κόντρα ΛΑ.Ο.Σ. - Λιάσκου

    - 22/03/2011 17:22

    Πορτογαλία: Συζητούν για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας

    - 22/03/2011 16:57

    EETT: Προσωρινά μέτρα στον ΟΤΕ για το Νέας Γενιάς Δίκτυο VDSL

    - 22/03/2011 16:38

    ΕΕ - Greenpeace: Οι «προβληματικοί» πυρηνικοί αντιδραστήρες

    - 22/03/2011 16:35

    Καταβολή ενισχύσεων 4,4 εκατ. ευρώ σε νέους γεωργούς

    - 22/03/2011 15:56

    Σε πτώση οι τιμές καυσίμων

    - 22/03/2011 15:38

    Στον Μπαράκ Ομπάμα το Νομπέλ Ειρήνης

    - 09/10/2009 11:24

    Προσχέδιο συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν κατέθεσε η ΙΑΕΑ

    - 21/10/2009 15:47

    Αφγανιστάν: Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών

    - 20/10/2009 08:57

    Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

    - 15/10/2009 08:15

    Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

    - 21/03/2010 12:24

    ERT WORLD: Αλλαγές συχνοτήτων

    - 01/09/2010 10:59

    Σύσκεψη υπό Σαμαρά για Οικονομία- Καλλικράτη

    - 29/03/2010 15:08

    Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    - 23/03/2010 16:53

    Συνάντηση Καρατζαφέρη - Σημίτη

    - 24/03/2010 12:58

    Πεταλωτής: Λύση στα πλαίσια της ΕΕ

    - 22/03/2010 17:43

    Ενδιαφέρον του Μακρή για την ΑΕΚ Το ενδιαφέρον για την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Κώστας Μακρής,...

    Στον αθλητικό εισαγγελέα ο Πατέρας Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νίκος Πατέρας κατέθεσε σήμερα στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Εξερχόμενος...

    Δεβετζή: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρωθεί το όνομα μου» Ως προσπάθεια σπίλωσης και αμαυρώματος του ονόματος και της αθλητικής της καριέρας χαρακτήρισε η Χρυσοπηγή Δεβετζή...

    Επανεξέλεγη πρόεδρος ο Πλατινί Στην προεδρία της UEFA επανεξελέγη όπως άλλωστε αναμένονταν ο Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος παράγοντας, ο οποίος...

    Ζαγοράκης: «Παραμένω στον ΠΑΟΚ» Με γραπτή δήλωση του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης διευκρίνισε τις σκέψεις του...

    Μπήκαν στα σπίτια τους την ώρα που κοιμόντουσαν

    - 22/03/2011 18:17

    Ο κ. Κουβέλης την Κυριακή στο Βόλο

    - 22/03/2011 18:13

    Κ. Πουλάκης: Οχι στην εκτροπή του Αχελώου

    - 22/03/2011 17:24

    Η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο δήμο Σοφάδων Καρδίτσας

    - 22/03/2011 17:20

    Προσυνεδριακή συνέλευση Δημοκρατικής Αριστεράς

    - 22/03/2011 16:11

    Σβήνουμε τα φώτα το Σάββατο για την «Ώρα της Γης» Αστροβραδιά στον Άναυρο διοργανώνει ο Δήμος Βόλου

    - 22/03/2011 15:41

    Πολεοδομία Βόλου: Σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση οικοδομικής άδειας στη «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ»

    - 22/03/2011 15:33

    Συνάντηση Σκανδαλίδη - Παπατόλια

    - 22/03/2011 15:28

    Απάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το θέμα της αγοράς των δύο αυτοκινήτων

    - 22/03/2011 15:28

    Συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του στην Καλαμπάκα

    - 22/03/2011 14:55

    Ανασκοπηση 2010

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ SITES ΤΗΣ ERTONLINE

    @import url("http://www.google.com/uds/css/gsearch.css");

    Loading...

    Συμβαινουν σημερα

    Με μια ματιαΕΛ.ΑΣ.Πυροσβεστικη

    Λήγει σήμερα η παράταση που έχει δώσει ο ΟΓΑ για την απογραφή των συνταξιούχων στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων που οργανισμού.

    Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 Μαρτίου ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του Κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισαν στα Τρίκαλα, μέλη όλων των κινημάτων «Δεν πληρώνω».

    Άλλοι πέντε δημοσιογράφοι φυλακίσθηκαν την Κυριακή στην Τουρκία, μετά την απαγγελία κατηγορητηρίου για την υπόθεση Εργκενεκόν για την ανατροπή της κυβέρνησης.

    Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά, μονοκατοικία στην περιοχή Βεργιά της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι.

    Σε κάθειρξη έως επτά χρόνια καταδικάστηκαν στη Ρωσία 7 ανώτατοι αστυνομικοί για βασανισμό και βιασμό κρατουμένων σε ψυχιατρικό άσυλο στην Αγία Πετρούπολη.

    Επιταγή 200 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή μοτοσικλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, θα παραδώσει την Παρασκευή ο εφοπλιστής, Ν. Πατέρας, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή, και τον αρχηγό της αστυνομίας, Ε. Οικονόμου.

    Άγνωστοι πυρπόλησαν στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης υποκατάστημα της Eurobank, στην Καισαριανή. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της τράπεζας και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    Με τραπεζική επιταγή της Αγροτικής Τράπεζας θα πληρωθούν τη σύνταξη Μαρτίου περίπου 20.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που δεν πρόλαβαν να απογραφούν με το νέο τρόπο πληρωμής.

    'Ανδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε δολοφονημένος, στη θέση Αετόπετρα στο Μενίδι. Το πτώμα βρέθηκε τυλιγμένο με κουβέρτα από έναν μελισσοκόμο, σε μια πλαγιά πάνω από το στρατόπεδο Καποτά. H αστυνομία διαπίστωσε ότι ο άνδρας έφερε εκτεταμένα εγκαύματα.

    Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

    Φωτιά ξέσπασε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διευκρινιστεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

    Διακόπτουν από 10/3 την επί πιστώσει εξέταση των ασθενών οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ιδιώτες γιατροί, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα 14 μηνών. Οι ασθενείς θα διεκδικούν το ποσό που θα πληρώνουν από τον ΟΠΑΔ.

    Μεγάλη επιχείρηση το μεσημέρι από πυροσβεστική και αστυνομία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ανάμεσα στις Λιβανάτες και στη Σκάλα Αταλάντης στο 142 χλμ.

    Το βυτιοφόρο μετέφερε προπάνιο εξετράπη χωρίς πυρκαγιά και υπήρχε διαρροή. Διεκόπει η κυκλοφορία.

    Απόπειρα πειρατείας στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Aegea, 300 ν.μ. από το Ομάν, εναντίον του οποίου ρίχθηκαν ρουκέτες και πυροβολισμοί. Ο καπετάνιος με κατάλληλους ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει τους πειρατές. Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν 27 άτομα.

    Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Σεΐτζι Μαεχάρα, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε επειδή έλαβε χρήματα από έναν Κορεάτη που ζει χρόνια στην Ιαπωνία, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Συνελήφθη από την αυστριακή αστυνομία, ο απόμαχος Μουσουλμάνο στρατηγό του στρατού της Βοσνίας, Γιόβο Ντίβτζακ, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, κατά την περίοδο 1992-1995, στις συγκρούσεις Σερβίας - Βοσνίας.

    Το Ιλινόι έγινε η 16η πολιτεία των ΗΠΑ που κατάργησε την θανατική ποινή, ανακοίνωσε το γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη. Η κατάργηση ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Ιλινόι τον Ιανουάριο αλλά αναμενόταν η επικύρωσή της από τον κυβερνήτη Πατ Κουίν

    Η τουρκική φρεγάτα BARTIN εισήλθε στις 20:30 εντός εθνικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας με βόρεια πορεία, ανακοίνωσε το υπ. Εθνικής Άμυνας. Καθ' όλη τη διάρκεια του πλου, η τουρκική Φρεγάτα παρακολουθείτo από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού

    Χωρίς καμία επιβάρυνση για τους αγρότες από φέτος, η κατάθεση των αιτήσεων για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων που αφορούν τις επιδοτήσεις του έτους.

    Την Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα. Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

    Ληστεία έγινε το πρωί της Τρίτης στο Αττικό νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι. Τρία άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 20 χιλιάδες ευρώ.

    Τέλη Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 110 εκ. ευρώ.

    Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμπαμπό και σε υποστηρικτές του αντιπάλου του, νικητή των προεδρικών εκλογών Κουατάρα. Νεαροί πιστοί στον πρώην πρόεδρο απήγαγαν δύο Ουκρανούς μηχανικούς, αλλά τους απελευθέρωσαν.

    Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, σφράγισαν νυχτερινό κέντρο στην παραλία της Καλαμάτας. Η σφράγιση έγινε γιατί κατά την διάρκεια ελέγχου που έκαναν στο κατάστημα, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

    Τμήμα ανθρώπινου σώματος, από τη μέση και κάτω, βρέθηκε το βράδυ μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, πεταμένο στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων. Σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει σε μελαμψό άντρα.

    Έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, βρήκαν τον θάνατο από πύραυλο, που έπληξε την κατοικία τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Η κατοικία επλήγη από πύραυλο εκτός πορείας στην περιοχή Τζαφαραμπάντ της επαρχίας Μπαλουχιστάν.

    Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο περί Τύπου, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Θα μπορούσα να είμαι και Αιγύπτιος» ή «Κάτω ο Βικτάτωρ», παραφράζοντας το όνομα του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

    Εμπρησμός από έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια, έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27/3, θα ισχύσει η θερινή ώρα σε όλη την ΕΕ και οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, και να δείχνουν 4. Η χειμερινή ώρα θα επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 30/10/11.

    Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αλβανικό έδαφος, στην περιοχή Κλειτσάρι, σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την Κακαβιά.

    Με μικρή άνοδο έκλεισε την Τετάρτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Ν.Υόρκης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.066,80 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις 2.748,07 μονάδες και ο δείκτης Standard & Poor's 500, στις 1.308,44 μονάδες

    Ένοπλη ληστεία στο χώρο του αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Άγνωστος με την απειλή πιστολιού άρπαξε άγνωστο ποσό από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και διέφυγε με ΙΧ

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ομάν. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ τους διαδηλωτές που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Τραγικό δυστύχημα το μεσημέρι της Κυριακής στην Πύλο, όταν καρναβαλίστρια έπεσε από το τρακτέρ που είχε μετατρέψει σε άρμα, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

    Στις 12 Ιουνίου θα γίνουν οι γενικές εκλογές στην Τουρκία. Η τελική κατάρτιση της λίστας υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου. Στις απομακρυσμένες περιοχές, η διεξαγωγή των εκλογών θα αρχίσει από τις 10 Μαΐου.

    Σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην ανατολική ακτή του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας, Χονσού, μερικές ώρες αφότου μία ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

    Νεκρός, μετά από φωτιά που ξέσπασε μέσα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε τη Δευτέρα 30χρονος άνδρας.

    Οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα αν οφείλουν εισφορές του προσωπικού τους στο ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού

    Σε ιερό πόλεμο κατά της Ρωσίας κάλεσε τους μουσουλμάνους της χώρας ο Τσετσένος αντάρτης Ουμάροφ, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον Ιανουάριο

    Λήγει αύριο η παράταση που έχει δώσει ο ΟΓΑ για απογραφή των συνταξιούχων στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του. Ο ΟΓΑ δεν θα δώσει άλλη παράταση. Οι συντάξεις Απριλίου θα καταβληθούν με πίστωση, είτε στα ΕΛΤΑ, είτε στην τράπεζα που έχουν επιλέξει.

    Μειωμένη η προσέλευση των δικηγόρων, σήμερα Κυριακή, κατά την πρώτη ημέρα του β' γύρου των εκλογών για τη νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι κάλπες θα ανοίξουν και πάλι μεθαύριο Τρίτη.

    Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 37χρονο οδηγό μοτοσικλέτας σημειώθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαγγάνων-Ξάνθης. Το δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ο 37χρονος, υπήκοος Πακιστάν, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με όχημα που οδηγούσε 39χρονος.

    ");

    Cinema

    Δηλώσεις Σπίλμπεργκ για το «War Horse» Από την DreamWorks Studios και τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται το «War Horse», μια επική περιπέτεια με θέμα τη φιλία και το θάρρος. Η ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι μας οδηγεί σε μια φάρμα, λίγο πριν...

    Τα βραβεία του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    Οι υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας ...

    Αυλαία για τον Στίβεν Σοντερμπέργκ

    Ταξίδι στο «Metropolis»

    Βιβλιο

    Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων προγραμματίζονται από πολλούς φορείς με επίκεντρο τον Οδυσσέα Ελύτη, καθώς το 2011 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Ελύτη», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή, και η σημερινή, 21η Μαρτίου, είναι...

    Παρουσίαση του βιβλίου «Ν' αλλάξουμε (την) πόλη» ...

    ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: «Παιδιά, ελάτε να μάθουμε ...

    Σημειωματάριο του 17ου αιώνα στο διαδίκτυο

    Ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ δώρισε το αρχείο του στη ...

    Θεατρο

    Στον Τοκάκη το βραβείο «Χόρν» Στον Θάνο Τοκάκη για την ερμηνεία του στον ρόλο τού «Σερ Άντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη), απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής....

    «Καταστασιόν Απελπιστίκ» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

    «Breath - Η 3η εκδοχή»

    «Δεσποινίς Τζούλι» στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

    «Danny's Wake» στο θέατρο Ακαδήμεια

    Οικολογια

    Greenpeace-ΔΤ: Ερυθρός τόνος: απομένουν 8 μέρες ζωής Ακτιβιστές της Greenpeace ζητούν προστασία του θαλάσσιου πλούτου κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του τόνου του Ατλαντικού. Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του...

    Η παρατεταμένη καλοκαιρία μέσα στο χειμώνα, ...

    Πλούσιο σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων το ...

    «Φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις»

    Το δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι φέτος μετά το 1998 και ...

    ΑΡΧΗVIDEONEWSΚΕΝΤΡΙΚΟ SITEΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ/Ο & Ρ/ΦCINEMAΒΙΒΛΙΟΘΕΑΤΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΚΕΕΠ

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Top

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    Είδηση: o----23311.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 March 2011 - 17:55:34 UTC