Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγώνες Χιονοδρομίας στη Βασιλίτσα 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011
  • [02] Διαβεβαιώσεις Παπανδρέου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
  • [03] Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας
  • [04] Στην Κλεισούρα Καστοριάς η «Κυριακή στο χωριό»
  • [05] Η «Κατσαρίδα» σε Γρεβενά και Κοζάνη
  • [06] Χοροί και πίτες σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδας
  • [07] Τουρνουά πινγκ πονγκ στο ΤΕΙ Κοζάνης

    [01] Αγώνες Χιονοδρομίας στη Βασιλίτσα 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011

    Σαββατο, 05 02 2011 10:27

    Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011 στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας ο 2ος Προκριματικός Αγώνας Βόρειας Περιφέρειας στην Κατηγορία Παίδες 2 και Κορασίδες 2.

    Η οργάνωση του αγώνα γίνεται από το Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης Είδηση: 59033

    [02] Διαβεβαιώσεις Παπανδρέου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

    Σαββατο, 05 02 2011 11:04

    Την διαβεβαίωση ότι τα μέτρα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα για την Ελλάδα, έδωσε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε ότι θεωρεί σχεδόν δεδομένη την απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, τονίζοντας ότι υπάρχει θετικό κλίμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί η τελική συμφωνία. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

    Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω, και αυτά που συζητήθηκαν σήμερα δεν μεταφράζονται επ' ουδενί σε νέα μέτρα. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφερόμενος στις γαλλογερμανικές προτάσεις οικονομικής διακυβέρνησης, και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης, καθώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις δανειακές ανάγκες της χώρας και το έλλειμμα αξιοπιστίας που άφησε η ΝΔ.

    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ αυτής της προοπτικής. «Σήμερα η Ελλάδα έχει προτάσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί τελική συμφωνία, η οποία θα δώσει λύση, άπαξ δια παντός, στα προβλήματα των κρατικών χρεών των μελών της ευρωζώνης.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις συζητήσεις και τις προτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά του γαλλογερμανικού άξονα, αλλά εκφράστηκαν μερικές γενικές σκέψεις και ιδέες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει πιο στενή συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση, όμως, όπως διευκρίνισε «δεν υπάρχει ένα κουστούμι για όλες τις χώρες».

    Ερωτηθείς αν αυτές οι ιδέες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των μισθών στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Κίνα και την Ινδία με μειώσεις στους μισθούς και ότι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας είναι «να επενδύσουμε στην ποιότητα».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τις προτάσεις που τέθηκαν στη Σύνοδο, η Ελλάδα τις έχει ήδη εφαρμόσει σε ποσοστό 90% και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε από αυτές τις προτάσεις. Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω και αυτά που συζητήθηκαν σήμερα δεν μεταφράζονται επ' ουδενί σε νέα μέτρα».

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι θεωρεί δεδομένη την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

    Ερωτηθείς, εξάλλου, για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου τα διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τα έχω ακούσει δεν τα έχω στο μυαλό μου». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

    Αντιδράσεις

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σχολιό της για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ανέφερε ότι "το "ψητό" της υπόθεσης του "συμφώνου ανταγωνιστικότητας" δεν είναι το χρέος, αλλά η εξασφάλιση της ερδοφορίας του κεφαλαίου, με ισόβια λιτότητα και φτώχεια για τους εργαζόμενους, με ισόβια καταστολή των αγώνων τους".

    «Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τη μεθόδευση που εφάρμοσαν επί σειρά ετών με το Ευρωσύνταγμα, το καταφέρνουν τώρα κάτω από τις οικονομικές δυσκολίες των χωρών οι οποίες πλέον συναινούν στην καθυπόταξή τους από τη Γερμανία», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη συναινέσει, ερήμην του ελληνικού λαού αλλά και του εθνικού Κοινοβουλίου, σε ένα σχέδιο λιτότητας, στη συνταγματοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν δικαιούται να βάλει την υπογραφή της σε αυτή την κατάπτυστη πολιτική».

    «Η αναγκαία οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης δεν μπορεί να προωθείται με τέτοιο βίαιο τρόπο, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της Α. Μέρκελ και πολύ περισσότερο να καλύπτεται με κατοχύρωση στο Σύνταγμα», τόνισε η Δημοκρατική Αριστερά. Είδηση: 59038

    [03] Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

    Σαββατο, 05 02 2011 11:20

    Η λήψη απόφασης σχετικά με τη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας, η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής επεξεργασίας του προτεινόμενου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης και η πρόταση για λύση των επιχειρήσεων ΚΕΚ των καταργούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, βρίσκονται μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Φεβουαρίου 2011, στις 6 το απόγευμα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 59039

    [04] Στην Κλεισούρα Καστοριάς η «Κυριακή στο χωριό»

    Σαββατο, 05 02 2011 10:51

    Κοντά στους κατοίκους της Κλεισούρας Καστοριάς θα βρεθεί η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» αύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

    Από το Δήμο Καστοριάς επισημαίνεται ότι μέσω της επιτυχημένης εκπομπής και τον τηλεοπτικό φακό της Ελληνικής Τηλεόρασης 3, θα προβληθούν ανά την Ελλάδα τα ήθη-έθιμα του τόπου και θέματα που αφορούν στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη φύση, το περιβάλλον, καθώς και την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της Κλεισούρας Καστοριάς. Ο Δήμος, το γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τουρισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η ΕΡΤ3 απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στους κατοίκους, να παραβρεθούν στα γυρίσματα της εκπομπής, που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Κυριακής.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 59037

    [05] Η «Κατσαρίδα» σε Γρεβενά και Κοζάνη

    Σαββατο, 05 02 2011 10:42

    Η θεατρική παράσταση «Η Κατσαρίδα» θα παρουσιαστεί στην Κοζάνη αύριο Κυριακή 6 και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στις 9 το βράδυ.

    Η μουσική είναι του Κώστα Γάκη τα κοστούμια της Γεωργία Μπαμπαλού, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης. Εν τω μεταξύ η ίδια παράσταση θα δοθεί σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενων στις 9 το βράδυ.

    Η Τιμή εισιτηρίου είναι 20 β¬, ενώ τα Φοιτητικά - Μαθητικά και εκπτωτικά θα είναι 15 β¬. Επίσης θα ισχύουν Εισιτήρια Εργατικής Εστίας και ΟΓΑ. Είδηση: 59036

    [06] Χοροί και πίτες σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδας

    Σαββατο, 05 02 2011 10:33

    Πολλοί χοροί και πρωτοχρωνιάτικες πίτες και αυτό το Σαββατοκύριακο σε Κοζάνη Πτολεμαϊδα και όχι μόνο.

    - Ο χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμα» πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στο οικογενειακό κέντρο «Ακρίτας». Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ θα περιλαμβάνει ποντικά κρητική και δημοτική μουσική.

    Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει σήμερα Σάββατο στο ξενοδοχείο «Αλιάκμον» στην Κοζάνης στις 7.30 το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης.

    Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Βελβεντινών Κοζάνης στην οικογενειακή ταβέρνα το «Κλιούγκι» στις 9 το βράδυ σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011.

    Την πρωτοχρονιάτική πίτα της θα κόψει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας, αύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Παντελίδης».

    Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Ορειβατικός Σύλλογος Εορδαίας αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της κοινότητας Βλάστης

    Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας αύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.

    Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος Μεταξιωτών Κοζάνης στα γραφεία του παράλληλα θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του αύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.

    Ο Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Γρεβενιωτών, διοργανώνει τον ετήσιο χορό του αύριο 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα συμμετέχει η δημοτική ορχήστρα του Λάμπρου Τσιοτίκα.

    Τον ετήσιο χορό του και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει ο Μακεδονικός Κοζάνης σήμερα Σάββατο 5/2/11 στις 9 το βράδυ στο οικογενειακό κέντρο «Πολιτεία».

    Η εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακής 6//2/11 στις 11:30 το πρωί στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαϊδας. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας. Είδηση: 59035

    [07] Τουρνουά πινγκ πονγκ στο ΤΕΙ Κοζάνης

    Σαββατο, 05 02 2011 10:29

    Το 2ο τουρνουά πινγκ πονγκ μικρών ηλικιών, θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί. Τους αγώνες διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με το Δήμο και τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης.

    Είδηση: 59034


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 February 2011 - 10:34:59 UTC