Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητούνται γιάφκες και ύποπτοι
  • [02] Διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου
  • [03] Κολομβία: 200 θάφτηκαν ζωντανοί σε κατολίσθηση
  • [04] Στους 140 οι νεκροί από χολέρα στην Αϊτή
  • [05] «Η Αγγλίδα Ερωμένη» στο Θέατρο Σημείο
  • [06] Επίθεση αγνώστων εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού
  • [07] Προσλήψεις συμβασιούχων για την απογραφή της Στατιστικής Αρχής
  • [08] ΝΟΔΕ:Χάσαμε από απαράδεκτες συμπεριφορές στελεχών
  • [09] Σε νέο χώρο το ΕΚΑΒ
  • [10] Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ
  • [11] Αναβλήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ
  • [12] Νέα σύσκεωη για τους μετανάστες-ερώτηση του ΚΚΕ
  • [13] Στάση εργασίας στο νοσοκομείο
  • [14] Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
  • [15] Συγκέντρωση μαθητών για την επέτειο Γρηγορόπουλου
  • [16] Φιλ. Σαχινίδης : «Η μάχη για την οικονομία, είναι αγώνας αντοχής»
  • [17] Γιορτάζει ο Βόλος, αργούν υπηρεσίες και αγορά
  • [18] Πορεία στη μνήμη Αλ. Γρηγορόπουλου
  • [19] Καρουζέλ και φέτος αλλά με αντίτιμο
  • [20] Εορταστικό ωράριο από τις 15 Δεκεμβρίου

    [01] Αναζητούνται γιάφκες και ύποπτοι

    Δευτερα, 06 12 2010 09:56

    Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τον 31ο ανακριτή, που ανέλαβε την υπόθεση, οι έξι συλληφθέντες εναντίον των οποίων ασκήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών ποινικές διώξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους Σε βάρος των Μητρούσια και Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν ήδη εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ ο Χρήστος Πολίτης είχε εξεταστεί προ ημερών για εμπρηστική επίθεση τον Μάιο του 2008, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Κομμάντο Χρήστος Τσουτσουβής", και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους και οι έξι θα ζητήσουν και νέα προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραγιαννίδη, 30 ετών, Χρήστο Πολίτη, 31 ετών, Στέλλα Αντωνίου, 26 ετών, Δημήτρη Μιχαήλ, 26 ετών, Κωνσταντίνο Σακκά 26 ετών και Αλέξανδρο Μητρούσια, 21 ετών.

    Την ίδια ώρα προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τον εντοπισμό μιας σειράς από γιάφκες με σημαντικά ευρήματα. Η Αστυνομία εκτιμά, πως οι έξι νεαροί, που συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, ετοίμαζαν δολοφονικό χτύπημα, ίσως και σήμερα Δευτέρα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από δύο χρόνια.

    Τα όπλα που βρέθηκαν πάντως στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, της Καλλιθέας και του Πειραιά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που βρέθηκαν στη γιάφκα του Αγρινίου.

    Σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τονίζει ότι συνελήφθησαν πρωταγωνιστές του κυκλώματος της τρομοκρατίας, ενώ εμμέσως επιβεβαιώνει ότι σχεδιαζόταν νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

    Σε σχέση με τη σημερινή επέτειο για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου λέει ότι όταν η βία υιοθετείται ως αγωνιστική πρακτική οδηγεί σε σκλήρυνση της καταστολής.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα

    Είδηση: 50645

    [02] Διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου

    Δευτερα, 06 12 2010 10:08

    Aπροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων, για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί από συλλόγους μαθητών και φοιτητών, σωματεία και πολιτικά κόμματα. Στις 12.00 έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα ξεκινά η παννατική τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Από αυτή την ώρα και μέχρι αύριο στις 7 το πρωί, ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στους περισσότερους δρόμους του κέντρου.

    Κλειστές θα είναι, η Αλεξάνδρας, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Βασιλίσσης Όλγας, η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας και η Φιλελλήνων. Επίσης, οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά και Κάνιγγος, καθώς και τμήματα των οδών Συγγρού, Πατησίων, Πειραιώς, Βασιλίσσης Σοφίας, Ρηγίλλης, Υψηλάντου, Κόκκαλη, Μάρνη, Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας και Γ' Σεπτεμβρίου.

    Επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών, προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις, και επίδειξη αυταρχισμού, καταγγέλλουν Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Κλειστό τη Δευτέρα για τα οχήματα το κέντρο της Αθήνας

    Είδηση: 50665

    [03] Κολομβία: 200 θάφτηκαν ζωντανοί σε κατολίσθηση

    Δευτερα, 06 12 2010 09:24

    Τουλάχιστον 200 άτομα ενδέχεται να έχουν θαφτεί μετά τη κατολίσθηση που κάλυψε δεκάδες κατοικίες σε προάστιο του Μεντεγίν (400 βορειοδυτικά της Μπογοτά), εκτιμούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή. «Μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζει σε μεταξύ 150 και 200 τα άτομα που άγνοούνται. Έως τώρα τρείς άνθρωποι έχουν βρεθεί ζωντανοί», τόνισε το στέλεχος του κολομβιανού Ε.Σ. Σέσαρ Ουρουένα. Οι διασώστες προσπαθούν να ανακαλύψουν και άλλους επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια. Η κατολίσθηση προκλήθηκε στις 14.00 τοπική ώρα (21.00, ώρα Ελλάδος) στον τομέα Λα Γκαμπριέλα, στα βόρεια του Μεντεγίν.

    Από τις αρχές του χρόνου η Κολομβία βιώνει ραγδαίες βροχοπτώσεις, ιστορικής έντασης, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 170 ανθρώπους, ενώ στο 1,5 εκατ. εκτιμώνται οι πληγέντες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50602

    [04] Στους 140 οι νεκροί από χολέρα στην Αϊτή

    Δευτερα, 06 12 2010 09:53

    Εκατόν σαράντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χολέρα τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή, μία ζώνη που έως σήμερα είχε παραμείνει παραμείνει άτρωτη από την επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει πάνω από 1.880 θανάτους στη χώρα από την εμφάνιση της στα μέσα Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε από ιατρικές αρχές. «Έχουμε καταγράψει αυξημένο αριθμό θανάτων σε κοινότητες που ο κόσμος αναμειγνύει την ασθένεια με τη μαγεία», τόνισε ο Δρ Ντούβελσον Ανζελό, υπεύθυνος της υγειονομικής διεύθυνσης της περιοχής Γκραν Ανς. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε η διεύθυνση 57 θάνατοι καταγράφηκαν στα υγειονομικά καταστήματα και άλλοι 83 στις διάφορες κοινότητες.

    «Θα πρέπει να υπάρχουν και περισσότεροι, όμως δεν έχουμε μπορέσει να φθάσουμε και στις άλλες περιοχές για να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία που μας έρχονται», τόνισε ο Δρ Ανζελό.

    Δεκατέσσερα άτομα που θεωρήθηκαν μάγοι λυντσαρίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή της Αϊτής από εξοργισμένα πλήθη, που τους κατηγορούν ότι μεταδίδουν τη χολέρα με ένα μαγικό φίλτρο.

    «Στην περιοχή του Γκραν Ανς αντιμετωπίζουμε ένα πολιτιστικό πρόβλημα. Ο κόσμος πιστεύει πως η ασθένεια είναι ένα υπερφυσικό φαινόμενο, δεν ακολουθούν τις οδηγίες και προτιμούν να απευθύνονται σε πρακτικούς γιατρούς, που και οι ίδιοι είναι προσβεβλημένοι από την ασθένεια», τόνισε ο ίδιος γιατρός.

    Ο ίδιος ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες, με στόχο να πεισθεί ο κόσμος να μεταβαίνει στα κέντρα υγείας, που στην πλειονότητά τους απέχουν μεγάλη απόσταση από τις κοινότητες.

    «Ετοιμαζόμαστε να τοποθετήσουμε μονάδες ενυδάτωσης σε κοινοτικά σημεία προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων σε αυτές τις κοινότητες», τόνισε ο ίδιος γιατρός, απευθύνοντας συνάμα έκκληση στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις που είναι απούσες σε αυτό το σημείο της Αϊτής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50643

    [05] «Η Αγγλίδα Ερωμένη» στο Θέατρο Σημείο

    Δευτερα, 06 12 2010 09:11

    Από 15 Οκτωβρίου 2010 και για όλη τη χειμερινή σαιζόν, το έργο της Marguerite Duras «L'amante anglaise (Η Αγγλίδα ερωμένη)» επιστρέφει στο θέατρο Σημείο. Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1968. Η Marguerite Duras εμπνεύστηκε το έργο από ένα πραγματικό περιστατικό που συγκλόνισε την Γαλλία το 1949. Ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά ζωντανό θεατρικό έργο που παρουσιάζεται στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Η Κλαιρ Λαν ζει με τον Πιέρ, τον άντρα της και τη Μαρί Τερέζ την ξαδέλφη της στο Βιόρν, σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή. Ένα βράδυ η Κλαίρ Λαν σκοτώνει τη Μαρί Τερέζ, παραδέχεται το έγκλημά της στην αστυνομία αλλά φαίνεται ανίκανη να εξηγήσει το γιατί.

    Από το σημείο αυτό ξεκινά το έργο της Μαργκερίτ Ντυράς.

    Απέναντι σε έναν άγνωστο εξεταστή, η Κλαιρ Λαν και ο άντρας της συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων.

    Γιατί έγινε αυτός ο φόνος;

    Ποιά είναι η Κλαιρ Λαν;

    Τι σχέση είχε ο Πιέρ Λαν με το φόνο;

    Ποιά η σχέση του ζευγαριού με την Μαρί Τερέζ Μπουσκέ;

    Ένα ποιητικό έργο που εξετάζει την ανθρώπινη πλευρά ενός εγκλήματος. Μια οξυδερκής ματιά, ένα διεισδυτικό βλέμμα, ένα σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες συμπεριφορές.

    Η Marguerite Duras γοητευμένη από την προσωπικότητα της γυναίκας, προσπαθεί μέσα στο έργο να βρεί τους λόγους που οδήγησαν σ' αυτή τη σκληρή πράξη μία τόσο ήσυχη γυναίκα, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, μια γυναίκα που περνούσε τις ώρες της καθισμένη ακίνητη, σιωπηλή στο δωμάτιο της ή στον κήπο της.

    Πρόκειται για ένα ποιητικό και βαθιά ανθρώπινο έργο, γραμμένο με μαεστρία από μία σπουδαία συγγραφέα. Ανιχνεύει την γυναικεία προσωπικότητα, την μοναξιά, την συνήθεια και το ανεξιχνίαστο της ανθρώπινης προσωπικότητας.

    Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή, η μετάφραση της Μπουμπουλίνας Νικάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Νατσούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Νίκος Διαμαντής.

    Είδηση: 50600

    [06] Επίθεση αγνώστων εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού

    Δευτερα, 06 12 2010 09:25

    Άγνωστοι επιτέθηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού, κατά την επιστροφή τους από την πόλη της Καβάλας, όπου μετέβησαν για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην τοπική ομώνυμη ομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, άγνωστοι έριξαν πέτρες εναντίον τριών λεωφορείων που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, ένα χιλιόμετρο πριν από τον κόμβο Λαγκαδά, προκαλώντας φθορές στις τζαμαρίες τριών οχημάτων.

    Επιπλέον, δύο χιλιόμετρα μετά τον κόμβο Δερβενίου, επί της Εγνατίας Οδού, άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον άλλου λεωφορείου, χωρίς όμως να πετύχουν το στόχο τους.

    Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα λεωφορεία συνέχισαν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50604

    [07] Προσλήψεις συμβασιούχων για την απογραφή της Στατιστικής Αρχής

    Δευτερα, 06 12 2010 11:22

    Δύο άτομα ΠΕ Στατιστικών και ένα ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (ειδικότητας Στατιστικών) στην Καβάλα και αντιστοίχως από ένα άτομο στη Δράμα θα προσλάβει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών προκειμένου να προετοιμάσει και να διενεργήσει γενική Απογραφή Οικοδομών-Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων και στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 50733

    [08] ΝΟΔΕ:Χάσαμε από απαράδεκτες συμπεριφορές στελεχών

    Δευτερα, 06 12 2010 11:21

    Στην εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία ήταν θετικό στη Μαγνησία, κατέληξε η συνεδρίαση της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, το απόγευμα του Σαββάτου. Η εκτίμηση στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ν.Δ. κατάφερε να κλείσει την «ψαλίδα» από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και στην επικράτηση του συνδυασμού του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια. Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Βόλου, υποστηρίχθηκε ότι το αποτέλεσμα που έφερε ο συνδυασμός της κ. Ζέττας Μακρή ήταν κάτι περισσότερο από θετικό και αν δεν υπήρχαν απαράδεκτες - όπως χαρακτηρίστηκαν - συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών της παράταξης, η έκβαση της αναμέτρησης θα ήταν νικηφόρα. Για τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους τονίστηκε ότι η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, μετά την επαναφορά του 50%+1 για την εκλογή δημάρχου, σε συνάρτηση με προσωπικές συμπεριφορές στελεχών και πιθανά λάθη και παραλείψεις.

    Είδηση: 50734

    [09] Σε νέο χώρο το ΕΚΑΒ

    Δευτερα, 06 12 2010 11:20

    Σε νέο χώρο, αυτόν του Πανθεσσαλικού Σταδίου, εγκαθίσταται από αύριο Τρίτη, το ΕΚΑΒ Βόλου. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεών του, οι οποίες παραχωρήθηκαν από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Να θυμίσουμε ότι το ΕΚΑΒ Βόλου στεγαζόταν στο κέντρο του Βόλου, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται και την εύρυθμη λειτουργία του.

    Είδηση: 50732

    [10] Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

    Δευτερα, 06 12 2010 11:18

    Συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου (2:30μ.μ.) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα εξής θέματα: Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2010, έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την ασφάλιση των οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ για δύο έτη, έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής μιας σειράς έργων κ.λ.π.

    Είδηση: 50731

    [11] Αναβλήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ

    Δευτερα, 06 12 2010 11:18

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες ανοιχτή συνέλευση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής η πολιτική και οργανωτική αποτίμηση των εκλογών θα γίνει με την παρουσία στελεχών του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του κεντρικού ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γραμ. της ΝΕ Λίνα Ρούσου το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθούν την Κέρκυρα στελέχη του τομέα περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συναντηθούν με τα μέλη της ΝΕ. Πάντως η κα Ρούσου μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ανοιχτή συνέλευση να μην πραγματοποιηθεί τελικά εφόσον αυτό ζητηθεί από την Ιπποκράτους.

    Πάντως,

    Την Παρασκευή έγινε η συνέλευση πόλης της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το μέλλον του κόμματος στην Κέρκυρα. Τα μέλη της οργάνωσης της πόλης θεώρησαν ως βασική αιτία της ήττας τη διάσπαση του κόμματος, την οποία απέδωσαν στις ασθένειες της οργάνωσης της Κέρκυρας και μάλιστα στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Ζήτησαν δε διαγραφές όλων όσοι συμμετείχαν σε διασπαστικά ψηφοδέλτια.

    Τόσο η εισήγηση όσο και τα μέλη της οργάνωσης που μίλησαν εκτίμησαν ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τα πολιτικά του χαρακτηριστικά και μετετράπη, από την εποχή κυριαρχίας του εκσυγχρονιστικού ρεύματος, σε στείρο εκλογικό μηχανισμό. Μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι και η κεντρική διοίκηση του κόμματος αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα, τις τοπικές οργανώσεις ως εκλογικό μηχανισμό.

    Ασθένεια που διατηρείται, θεωρούν την αντίληψης νομής της εξουσίας, η οποία μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα «αμειβόμενων αξιωματούχων», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, γεγονός που δημιούργησε δυναμικές και υπηρέτησε συμφέροντα.

    Τέλος, επέρριψαν ευθύνες στην κεντρική διοίκηση του κόμματος για τις καθυστερήσεις στην επιλογή των υποψηφίων, στην τοπική Νομαρχιακή και στη βουλευτή.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ-Μαρία Παγκράτη

    Είδηση: 50730

    [12] Νέα σύσκεωη για τους μετανάστες-ερώτηση του ΚΚΕ

    Δευτερα, 06 12 2010 11:17

    Σύσκεψη με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης αλλά και με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου, του επιμελητηρίου και άλλων φορέων είχε χθες το μεσημέρι το πολιτιστικός σύλλογος Μαντουκιού για το θέμα της εγκληματικότητας αλλά και των μεταναστών.

    Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει το επόμενο διάστημα νέα σύσκεψη αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του εμπορικού επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων. Οι κάτοικοι της περιοχής του Μαντουκιού ζητούν να εφαρμοστεί και στην Κέρκυρα το καθεστώς που επικρατεί στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα και προβλέπει απαγόρευση της παραμονής μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα στην περιοχή. Παράλληλα ζητούν να μεταβεί στην Αθήνα Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία η οποία και θα ζητήσει την άμεση υπογραφή της παραπάνω απόφασης.

    Το ζήτημα των μεταναστών στην Κέρκυρα ήταν το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.

    Οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Παπουτσή ποια μέτρα θα πάρει ώστε:

    να σταματήσουν οι επιχειρήσεις - σκούπα και οι διώξεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων

    να αναλάβει το κράτος την ευθύνη εξασφάλισης των συνθηκών υγιεινής και αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης των μεταναστών, έως ότου τακτοποιηθούν

    να χορηγηθούν τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε χώρες της επιλογής τους

    να εξασφαλιστεί το δικαίωμα ενημέρωσης και υποβολής αιτήματος ασύλου στην Ελλάδα σε όσους πρόσφυγες το επιθυμούν

    να δοθεί άμεσα άσυλο ή επικουρική προστασία στους προερχόμενους από χώρες ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κατοχής, εμφύλιων συρράξεων κλπ.

    Είδηση: 50728

    [13] Στάση εργασίας στο νοσοκομείο

    Δευτερα, 06 12 2010 11:16

    Τρίωρη στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Την ίδια ημέρα θα γίνει νέα έκτακτη Γ.Σ. των εργαζομένων με την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας τους (της ΠΟΕΔΗΝ).

    Είδηση: 50727

    [14] Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

    Δευτερα, 06 12 2010 11:16

    Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς.

    Επίσης στη 1 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία μαθητών σχολείων της Λάρισας.

    Είδηση: 50726

    [15] Συγκέντρωση μαθητών για την επέτειο Γρηγορόπουλου

    Δευτερα, 06 12 2010 11:15

    Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους θα πραγματοποιήσουν στις 11 και μισή οι μαθητές της Κέρκυρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για την επέτειο δύο χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Επίσης η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας της τρεις τελευταίες ώρες προκειμένου και οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50725

    [16] Φιλ. Σαχινίδης : «Η μάχη για την οικονομία, είναι αγώνας αντοχής»

    Δευτερα, 06 12 2010 11:15

    «Η μάχη δεν τελείωσε, ο αγώνας δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος και αυτό που χρειάζεται είναι αντοχή». Τα παραπάνω τόνισε σε ομιλία του για την Οικονομία στην Ελασσόνα, ο Λαρισαίος υφυπουργός Οικονομικών κ. Φιλιππος Σαχινίδης.

    Μιλώντας σε εκδήλωση οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι το 2011 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη χρονιά, με τη χώρα να παραμένει σε ύφεση για το πρώτο μισό του έτους και με την κυβέρνηση να ευελπιστεί σε σημάδια ανάκαμψης από το δεύτερο μισό του ερχόμενου έτους -και θετικούς ρυθμούς από το 2012. Παράλληλα, όπως είπε ο στόχος της κυβέρνησης εστιάζεται στο συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών και στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα προχωρήσουν, ενώ η αναπτυξιακή έμφαση δίνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και στην προώθηση εξαγωγών, αλλά στη βάση μιας οικονομίας και μιας επιχειρηματικότητας που δεν θα είναι κρατικοδίαιτες.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα κοιτάσματα του λιγνίτη στο Δομένικο, ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η επιλογή για την ανάπτυξη της περιοχής αφορά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ώστε τα προϊόντα της Ελασσόνας να είναι παντού στις αγορές του κόσμου κάτι που δεν συνάδει με την εκμετάλλευση κάρβουνου.

    «Η κυβέρνηση δίνει μάχη σε επίπεδο Ελλάδας και Ε.Ε. για το ότι η πράσινη αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλίας και της Ελασσόνας δεν περνά μέσα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του λιγνίτη στο Δομένικο», υποστήριξε ο κ. Σαχινίδης.

    Είδηση: 50724

    [17] Γιορτάζει ο Βόλος, αργούν υπηρεσίες και αγορά

    Δευτερα, 06 12 2010 11:42

    Με κάθε τιμή και λαμπρότητα τιμάται σήμερα, ο πολιούχος του Βόλου, Άγιος Νικόλαος. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την παραλία της πόλης, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος απηύθυνε χαιρετισμό. Το απόγευμα, στις 6, θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

    Λόγω της γιορτής του Αγίου Νικολάου, δεν λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο, καθώς και η εμπορική αγορά. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι λειτουργεί κανονικά η αγορά της Νέας Ιωνίας, όπως και των άλλων περιοχών της Μαγνησίας.

    Είδηση: 50738

    [18] Πορεία στη μνήμη Αλ. Γρηγορόπουλου

    Δευτερα, 06 12 2010 11:40

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου διοργανώνουν σήμερα, στις 5 το απόγευμα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλοι φορείς, στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε ακριβώς πριν δύο χρόνια, στα Εξάρχεια. Η πορεία θα ξεκινήσει από το θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου.

    Στο μεταξύ, σε κατάληψη βρίσκονται τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και τέσσερα σχολεία στο Νομό Μαγνησίας.

    Είδηση: 50737

    [19] Καρουζέλ και φέτος αλλά με αντίτιμο

    Δευτερα, 06 12 2010 11:38

    Πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους θα αποτελέσει και φέτος το Καρουζέλ που θα στηθεί στην Πλατεία Πανεπιστημίου για την εορταστική περίοδο. Η έναρξη λειτουργίας του θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόου, κ. Αλ. Μαγαλιός, φέτος θα υπάρχει αντίτιμο ενός ευρώ για κάθε βόλτα με το καρουζέλ, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί χορηγός για να καλύψει τα έξοδα, όπως είχε γίνει πέρυσι.

    Είδηση: 50736

    [20] Εορταστικό ωράριο από τις 15 Δεκεμβρίου

    Δευτερα, 06 12 2010 11:36

    Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στην εμπορική αγορά του Βόλου, στο πλαίσιο του οποίου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά πρωί και απόγευμα, καθημερινά, καθώς και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσε δε, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα καταστήματα να ανοίξουν και την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

    Είδηση: 50735


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 December 2010 - 9:55:38 UTC