Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ζηλανδία: Καθυστερεί η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο
  • [02] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Δ. Χριστόφιας
  • [03] Δώδεκα νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ινδία
  • [04] ΗΠΑ: Σύντομα η νέα συμφωνία για την ασφάλεια των πτήσεων
  • [05] Με θετικό πρόσημο έκλεισε τις συνεδριάσεις της η «Wall Street»
  • [06] Εορτασμός ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κοζάνη
  • [07] Εκδήλωση Α΄ ΣΣ στην Κοζάνη
  • [08] Το ετήσιο μνημόσυνο των έξι ΕΛΑΣιτών στον Περδίκκα Κοζάνης
  • [09] Λειτουργία Οδοντιατρείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας
  • [10] Σύσκεψη φορέων για την ενέργεια στην Κοζάνη
  • [11] Διαγωνισμός στην Κοζάνη για την αφίσα και την ετικέτα των Ρόδων
  • [12] «Τρέχει» στην Κοζάνη το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»
  • [13] Νεκρή λύκαινα από πυροβόλο όπλο στο όρος Βούρινο Κοζάνης
  • [14] Το Αφγανιστάν στο επίκεντρο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

    [01] Ν. Ζηλανδία: Καθυστερεί η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο

    Σαββατο, 20 11 2010 10:09

    Καθυστερεί η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 29 παγιδευμένων ανθρακωρύχων στη Νέα Ζηλανδία. Μία ημέρα μετά την έκρηξη, οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να έλθουν σε επαφή με τους εγκλωβισμένους, καθώς η υπάρχει κίνδυνος από δηλητηριώδη αέρια αλλά και δεύτερης έκρηξης. Τις προσπάθειες διάσωσης δυσχεραίνουν επίσης οι άσχημες καιρικές συνθήκες, που καθιστούν δυσκολότερη την πρόσβαση από τις σήραγγες του εξαερισμού. Κορυφώνεται η αγωνία των οικογενειών των ανθρακωρύχων, που είναι από 17 ως 62 ετών.

    Πιθανότατα έκρηξη από μεθάνιο

    Η έκρηξη είναι πολύ πιθανό ότι προκλήθηκε από μεθάνιο, δήλωσε ο Πίτερ Ουίταλ, διευθύνων σύμβουλος της Pike River Coal, σε συνέντευξη Τύπου στο Γκρέιμαουθ, την κοντινότερη πόλη στο ορυχείο.

    Η ισορροπία είναι "πάρα πολύ λεπτή", είπε ο Γκάρι Νόουλς, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή. "Δεν θα ρισκάρω κι άλλες ζωές στέλνοντας ανθρώπους κάτω", σημείωσε, εξηγώντας ότι όσο δεν είναι σαφές ότι είναι ασφαλές για τους διασώστες να μπουν, η επιχείρηση δεν μπορεί να ξεκινήσει.

    Ωστόσο, το μικρό μέγεθος της περιοχής όπου θα επικεντρωθεί η έρευνα στο ορυχείο, που λειτουργεί δύο χρόνια, ίσως σημάνει ότι η αναζήτηση θα είναι σύντομη. "Χρειαζόμαστε ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο για να μπούμε, να δούμε τι βρίσκεται εκεί κάτω, και να πάρουμε μια απόφαση για το τι θα κάνουμε", είπε ο Νόουλς.

    Ανάμεσα στους παγιδευμένους είναι αρκετοί Βρετανοί και Αυστραλοί.

    Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι είπε ότι έχει δεχθεί πολλές προσφορές για βοήθεια από όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου ειδικού εξοπλισμού για τον έλεγχο του αέρα από την Αυστραλία.

    Η Αυστραλή ομόλογός του Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε ότι θα παρασχεθεί όποια βοήθεια ζητηθεί από την κυβέρνησή της, προσθέτοντας πως ελπίζει σε ένα "θαύμα", όπως αυτό που σημειώθηκε νωρίτερα εφέτος, αναφερόμενη στην διάσωση των 33 εργαζομένων σε ορυχείο χαλκού και χρυσού που παρέμειναν παγιδευμένοι επί 69 ημέρες στη Χιλή.

    Οι εργαζόμενοι πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε βάθος 150 μέτρων από την επιφάνεια αλλά σε απόσταση 2,5 χλμ. από την είσοδο του ανθρακωρυχείου.

    Ωστόσο, η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεπάγεται ότι το σύστημα εξαερισμού στο ορυχείο έχει πάψει να λειτουργεί.

    Δύο ανθρακωρύχοι που βγήκαν με ελαφρείς τραυματισμούς από την έκρηξη έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες. Είπαν ότι τους ακολουθούσαν άλλοι τρεις, που όμως δεν εμφανίστηκαν.

    Το ορυχείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται κοντά σε εκείνο όπου το 1968 είχαν χάσει τη ζωή τους 19 εργαζόμενοι από έκρηξη.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ν.Ζηλανδία: 36 εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη

    BBC: New Zealand mine 'not yet safe for rescue mission'

    Είδηση: 48223

    [02] Στην Αθήνα την Τρίτη ο Δ. Χριστόφιας

    Σαββατο, 20 11 2010 10:55

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη συμβολή όλων για την επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ζήτησε την Παρασκευή από τη Λισαβόνα ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις αναφορές του Τούρκου προέδρου στις γνωστές αιτιάσεις της Άγκυρας για τη συμμετοχή της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 48233

    [03] Δώδεκα νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ινδία

    Σαββατο, 20 11 2010 10:34

    Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε ορεινή βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα. Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17 συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Ταουάνγκ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Αρουνάτσαλ Πραντές, κι ενώ κατευθυνόταν στο Γκαουαχάτι στο κραδίδιο Ασάμ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, 11 από τους νεκρούς ανήκαν στις τάξεις τις αεροπορίας και ένας σε αυτές του στρατού. Οι περισσότεροι υπηρετούσαν στην στρατιωτικοποιημένη μεθόριο Ινδίας-Κίνας στο Θιβέτ.

    Έρευνες για τα αίτια της πτώσης

    Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι οι συνθήκες και τα αίτια της συντριβής "είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Μόνο ειδικοί θα μπορέσουν να μας δώσουν μια ιδέα του τι πήγε στραβά".

    Τμήματα του κρατιδίου Αρουνάτσαλ Πραντές συνεχίζουν ως και σήμερα να διεκδικούνται από την Κίνα, η οποία είχε εισβάλει στην Ινδία το 1962, αρχίζοντας έναν βραχυχρόνιο αλλά αιματηρό πόλεμο.

    Η μεθοριακή διένεξη παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις Κίνας-Ινδίας, που συχνά χαρακτηρίζονται από ένταση.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 48231

    [04] ΗΠΑ: Σύντομα η νέα συμφωνία για την ασφάλεια των πτήσεων

    Σαββατο, 20 11 2010 00:01

    Η κυβέρνηση Ομπάμα σύντομα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα με τη χρήση συσκευών σάρωσης για την ασφάλεια των αεροδρομίων στα οποία θα υποβάλλονται και οι πιλότοι των αεροσκαφών οι οποίοι αντιδρούν τόσο στη χρήση των σαρωτών σώματος όσο και στην λεπτομερή σωματική έρευνα, δήλωσε την Παρασκευή κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος. Όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC «Good Morning America», ο επικεφαλής της υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) Τζον Πίστολ οι σαρωτές και η σωματική έρευνα στοχεύουν στον εντοπισμό εκρηκτικών και άλλων όπλων για να υπάρχει σχετική προστασία από όποιον πιλότο είναι αποφασισμένος να καταρρίψει ένα αεροσκάφος.

    «Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τους πιλότους και ελπίζω ότι θα ανακοινώσουμε κάτι σχετικό πολύ σύντομα υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συνεργασία και μαζί τους, εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία ενημέρωσης κινδύνων από τις υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

    Το συνδικάτο των πιλότων, το οποίο έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τους σαρωτές σε σχέση με την υγεία και τάσσεται κάθετα εναντίον της επισταμένης σωματικής έρευνας, ανακοίνωσε ότι τα μέλη του έχουν ήδη περάσει από ελέγχους ασφαλείας και μάλιστα πολλές φορές. Αμερικανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους επιμένουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συσκευές σάρωσης δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

    Ο Πίστολ δεν αναφέρθηκε σε αλλαγές του συστήματος ελέγχου των επιβατών, παρά τις εκκλήσεις για εναλλακτικά μέτρα μεταξύ των οποίων και οι ισραηλινού τύπου" πρόσωπο με πρόσωπο" συνεντεύξεις με τους ταξιδιώτες

    Όμως το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ότι το ΤSA εξετάζει μια νέα τεχνολογία ακτίνων Χ η οποία θα απεικονίζει ένα είδος "αφηρημένου σκίτσου" αντί για την πλήρη εικόνα του σώματος των επιβατών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, REUTERS

    Είδηση: 48221

    [05] Με θετικό πρόσημο έκλεισε τις συνεδριάσεις της η «Wall Street»

    Παρασκευη, 19 11 2010 23:53

    Με άνοδο ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις της εβδομάδας το χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, που ήλθε όμως να "προστεθεί" στα μεγάλα κέρδη του της Πέμπτης, με μία αισιοδοξία να επικρατεί ότι, με τη ρύθμιση του τραπεζικού προβλήματος, στην Ιρλανδία, "τα προβλήματα στην ευρωζώνη αρχίζουν να τελειώνουν". Σχεδόν 25 μονάδες κέρδισε την Παρασκευή ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς κι έκλεισε την εβδομάδα στις 11.203 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq (κυρίως μετοχές σύχρονης τεχνολογίας) κέρδισε κι αυτός περίπου πέντε μονάδες κι ολοκλήρωσε το πενθήμερο στις 2.518 μονάδες.

    Ομως και ο διευρυμένος δείκτης Standard&Poor's έκλεισε, σήμερα, με κέρδη σε ποσοστό 0,25% -στις 1.199 μονάδες.

    Χρηματιστηριακή πηγή σχολίασε ότι οι επενδυτές φάνηκαν με τις κινήσεις τους σήμερα να "προεξοφλούν" την "ελαφρά αύξηση, άμεσα--συγκεκριμένα στο 18%-- των υποχρεωτικών αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών στην Κίνα", με εντολή της Κεντρικής τράπεζας στο Πεκίνο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS

    Είδηση: 48220

    [06] Εορτασμός ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κοζάνη

    Σαββατο, 20 11 2010 10:34

    Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και στην πόλη της Κοζάνη.

    Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσει σχετική ομιλία, ενώ στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Νίκης.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Περικλής Καραφυλλίδης

    Είδηση: 48230

    [07] Εκδήλωση Α΄ ΣΣ στην Κοζάνη

    Σαββατο, 20 11 2010 10:32

    Με την ευκαιρία εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Α΄ Σώμα Στρατού διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

    Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό ιστορικής αναδρομής της πορείας του Ελληνικού Στρατού στη νεώτερη ιστορία της χώρας μας και στην περίοδο των επαναστατικών κινημάτων στην Μακεδονία, μέχρι την απελευθέρωσή της (1430-1912). Παράλληλα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από την συγκεκριμένη περίοδο, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Περικλής Καραφυλλίδης

    Είδηση: 48229

    [08] Το ετήσιο μνημόσυνο των έξι ΕΛΑΣιτών στον Περδίκκα Κοζάνης

    Σαββατο, 20 11 2010 10:30

    Ο δήμος Πτολεμαίδας και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Περδίκκα Κοσμάς Σιδηρόπουλος σε συνεργασία με τις οργανώσεις της Πανελλήνιας οργάνωσης των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, τιμούν την μνήμη των έξι ΕΛΑΣιτών που τον Οκτωβρίο του 1944 έπεσαν στην μάχη του Περδίκκα αγωνιζόμενοι εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

    Το ετήσιο μνημόσυνο των έξι θα τελεστεί αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία του Περδίκκα ενώ στο ιστορικό της ημέρας θα αναφερθεί ο πρόεδρος της οργάνωσης ΠΟΑΕΑ Γρεβενών, Νικόλαος Τσιάτας.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου

    Είδηση: 48228

    [09] Λειτουργία Οδοντιατρείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας

    Σαββατο, 20 11 2010 10:27

    Άρχισε από χθες (19/11/2010) η λειτουργία του Οδοντιατρείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας το οποίο θα εξυπηρετεί κατά βάση επείγοντα περιστατικά και άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Το Οδοντιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι και θα δέχεται ασθενείς κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου

    Είδηση: 48227

    [10] Σύσκεψη φορέων για την ενέργεια στην Κοζάνη

    Σαββατο, 20 11 2010 10:23

    «Οι εξελίξεις στην ενέργεια» είναι το μοναδικό θέμα της σύσκεψης που διοργανώνει η «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού» για αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010.

    Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης έχουν κληθεί κοινωνικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς του νομού.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 48226

    [11] Διαγωνισμός στην Κοζάνη για την αφίσα και την ετικέτα των Ρόδων

    Σαββατο, 20 11 2010 10:21

    Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός του συνεταιρισμού ρόδων Βοίου Κοζάνης για το σχεδιασμό της ετικέτας στο νέο προϊόν του ροδόνερου, καθώς επίσης και για το σχεδιασμό αφίσας του συνεταιρισμού.

    Η αφίσα πρέπει να ενσωματώνει το ρόδο, την απόσταξη, το τελικό προϊόν, ενώ στο σχεδιασμό του λογότυπου του συνεταιρισμού θα πρέπει να ενσωματώνονται τα ρόδα, η γέφυρα του Βοίου και ο ορεινός όγκος. Οι τρεις καλύτεροι σχεδιαστές θα βραβευτούν. Ο πρώτος θα λάβει ένα συλλεκτικό μπουκαλάκι αιθέριου ελαίου με ασημένια επίστρωση και χρυσό τριαντάφυλλο. Ο δεύτερος το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ο τρίτος το ποσό των 100 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα σχέδια τους μπορείτε μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία στο e-mail:

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 48225

    [12] «Τρέχει» στην Κοζάνη το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»

    Σαββατο, 20 11 2010 10:20

    Συνέντευξη τύπου σχετικά με το πρόγραμμα: «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» αναμένεται να δοθεί σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι από τους εκπροσώπους της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ και της ΑΝΚΟ.

    Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 20η Δεκεμβρίου 2010, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ΑΝΚΟ/Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, από την κ. Λιάνα Παπατέρπου, στα τηλέφωνα 24610-24022 και 24610-27946 και εσωτερικό 677.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 48224

    [13] Νεκρή λύκαινα από πυροβόλο όπλο στο όρος Βούρινο Κοζάνης

    Σαββατο, 20 11 2010 08:48

    Θανάσιμα πυροβολημένη βρέθηκε λύκαινα, στους πρόποδες του όρους Βούρινου, στο δήμο Σιάτιστας. Η ομάδα άμεσης επέμβασης και ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στην περιοχή, διαπίστωσε ότι το ζώο, ηλικίας 7 χρόνων, θανατώθηκε πριν από τρεις ημέρες.

    Η λύκαινα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο αριστερό πλευρό ενώ είναι δεμένη με σκοινί στο μπροστινό δεξί πόδι, γεγονός που αποδεικνύει ότι σύρθηκε από το σημείο που πυροβολήθηκε ως το σημείο που βρέθηκε νεκρή. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, «η έλλειψη αποτελεσματικής φύλαξης από τους αρμόδιους φορείς ευνοεί την παράνομη δραστηριότητα λαθροθήρων στην περιοχή και την εμφάνιση βίαιων περιστατικών σαν κι αυτό». Και καταλήγει η ανακοίνωση: Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ. Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος. ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 48222

    [14] Το Αφγανιστάν στο επίκεντρο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

    Σαββατο, 20 11 2010 11:30

    Η παραμονή των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μέχρι το 2014 και η διάσκεψη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που διεξάγεται στη Λισαβόνα, ενώ θα ακολουθήσει μία Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό, ο Αφγανός πρόεδρος πρόκειται να έχει συνάντηση με τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, οι δυνάμεις του οποίου θα αρχίσουν να παραδίδουν αρμοδιότητες ασφαλείας στο Αφγανιστάν εντός του ερχόμενου έτους. Την Παρασκευή, οι ηγέτες των κρατών της συμμαχίας υιοθέτησαν το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ και συμφώνησαν στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, καλώντας τη Ρωσία να συμμετάσχει σε αυτήν.

    Εκπρόσωπος του Χαμίντ Καρζάι έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν προετοιμάζεται για συνάντηση με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, με αντικείμενο την αποχώρηση των δυνάμεων της Συμμαχίας από τη χώρα του έως το τέλος του 2014.

    Το νέο δόγμα αξιολογεί τις νέες απειλές της ανθρωπότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και οι ανισότητες, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ εξήρε την προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Karzai to meet Nato as Afghanistan shift looms

    Είδηση: 48234


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 November 2010 - 9:55:40 UTC