Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurogroup: «Σε σωστό δρόμο η Ελλάδα»
  • [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης στο Πολυτεχνείο
  • [03] Βατοπέδι: Παραπομπή για τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ
  • [04] Ληστεία με ένα νεκρό στην Ορεστιάδα
  • [05] Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα, από ισχυρή βροχόπτωση
  • [06] Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε όρμο της Λευκάδας
  • [07] Άνγκελα Μέρκελ: «Η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει»
  • [08] «Οι Διάλογοι των Αθηνών» στο Ίδρυμα Ωνάση
  • [09] Ακυρη η απόφαση αγοράς δημοτικών οικοπέδων από τη ΔΕΥΑΛ
  • [10] Δυο συγκεντρώσεις στη Λάρισα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
  • [11] Παραδίδεται μετά τις επισκευές ο δρόμος Αγιάς - Μεγαλοβρύσου
  • [12] Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων επίπλου εξέδωσε η Νομαρχία Λάρισας
  • [13] Βραβεία Μαρκατά
  • [14] Ο Ιωάννης Φίλης νέος πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • [15] Η Καβάλα εντάσσεται σε κλαμπ κρουαζιέρας
  • [16] Συλλαλητήριο και στα Χανιά για το Πολυτεχνείο
  • [17] Κυρίαρχη θέση θα έχει ο συνδυασμός Μπαλίκα στην Καβάλα
  • [18] Σύσκεψη για την πράσινη ανάπτυξη
  • [19] Επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το Δήμο Λαρισαίων
  • [20] Στη Λάρισα σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς
  • [21] Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
  • [22] Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ
  • [23] Αδιαχώρητο χθες στο θέατρο «Απόλλων»
  • [24] Την Πέμπτη απολογείται ο 26χρονος Αλβανός
  • [25] Στα θρανία οι αιρετοί για τον Καλλικράτη
  • [26] Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • [27] Πρώτη συνάντηση Φούρα - Δημαρά
  • [28] Ομιλία Σήφη Μπουζάκη για την Εκπαίδευση στην Κύπρο
  • [29] Για τα δικαιώματα του παιδιού
  • [30] Γιορτή στο Νοσοκομείο

    [01] Eurogroup: «Σε σωστό δρόμο η Ελλάδα»

    Τεταρτη, 17 11 2010 08:23

    Ικανοποίηση για την εφαρμογή του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας, για τη σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που επετεύχθη μέσα στο 2010, αλλά και για το γεγονός ότι η Eurostat επικύρωσε απολύτως τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία εκφράζει το Eurogroup σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών εντός του 2011. Αναφορικά με την Ιρλανδία, ανακοινώθηκε συμφωνία για την εντατικοποίηση και επιτάχυνση των τεχνικών συζητήσεων σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ευρωπαϊκή αρωγή στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Δεν κινδυνεύει η Ευρωζώνη, εκτιμά η Άνγκελα Μέρκελ.

    "Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων"

    Αναφερόμενος στην ανακοίνωση για την Ελλάδα, o πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιουνκέρ επεσήμανε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011, ώστε τον επόμενο χρόνο να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 17 δισ. ευρώ.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των πρόσθετων μέτρων και να τα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2011, καθώς και στο αναθεωρημένο μνημόνιο.

    Συνεχίζοντας, ο Ζ. Γιουνκέρ υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, καθώς και την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στους τομείς της φορολογίας, των αγορών εργασίας, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της δημόσιας διοίκησης.

    Καταλήγοντας, τόνισε ότι με την αξιοσημείωτη εκτέλεση του προγράμματος τους τελευταίους πέντε έξι μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, και σημείωσε ότι για να παραμείνει σε αυτόν, η δημοσιονομική προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και μέσα στο 2011.

    Η Ελλάδα θα πετύχει το 2010 τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στην ΕΕ, με μείωση του ελλείμματος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι θα λάβουμε όποια μέτρα κριθούν αναγκαία.

    Από την πλευρά της, η Αυστρία διευκρίνισε ότι δεν θα μπλοκάρει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου, εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Νωρίτερα, η Αθήνα διεμήνυε ότι όλοι δεσμεύονται από την υπογραφή τους και ότι έχει εκπληρωθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος.

    "Η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει", εκτίμησε το βράδυ της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι ''η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι οι πιο αδύναμες απ' αυτές πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και στο πλαίσιο αυτό 'δουλεύουν σκληρά' η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία".

    "Η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος'', είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Παπανδρέου.

    Αλληλεγγύη στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντισταθεί στην πρόταση διόγκωσης του κόστους δανεισμού, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Με την ανακοίνωσή της, η ΝΔ επισημαίνει ότι ένας μηχανισμός διάσωσης που πνίγει τις ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης με δυσβάστακτα επιτόκια, δεν αποτελεί λύση και σημειώνει ότι σε ώρες κρίσιμες για την Ευρωπαϊκή Οικονομία, γίνεται ακόμα πιο ορατή η έλλειψη αλληλεγγύης στις αδύναμες χώρες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο βαν Ρομπέι, Τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους

    Είδηση: 47547

    [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης στο Πολυτεχνείο

    Τεταρτη, 17 11 2010 09:20

    Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Τροποποιήσεις προβλέπονται από τις 14:00 και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο. Στο χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί προσήλθε κι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όπου κατέθεσε πέντε κόκκινα γαρύφαλλα, ενώ προηγουμένως στεφάνι κατέθεσε κι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της 37ης επετείου της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Τα μέτρα μέσα στο κτίριο είναι αυστηρά, καθώς σύσσωμη η Κοινότητα του Πολυτεχνείου περιφρουρεί το χώρο, ενώ πάνω από 7000 αστυνομικοί θα περιπολούν στην πρωτεύουσα, ενόψει της πορείας.

    'Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, που θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

    Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται στο Πολυτεχνείο για να εναποθέσουν ένα λουλούδι ως φόρο τιμής στη φοιτητική εξέγερση του 73. Ανάμεσά τους, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, και ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος στο μήνυμά του σημείωσε πως οι ανατροπές γίνονται με συμμετοχή και αγώνα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Καταθέσεις στεφάνων στο Πολυτεχνείο

    Είδηση: 47566

    [03] Βατοπέδι: Παραπομπή για τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ

    Τεταρτη, 17 11 2010 08:18

    Τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου. Πρόκειται για τους Πέτρος Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό και Ευάγγελο Μπασιάκο. Η κατηγορία αφορά αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου για τους κυρίους Μπασιάκο και Δούκα, και μόνο συναυτουργία για τον κ. Κοντό. Η πρόταση άσκησης δίωξης σε βάρος Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα. Ψήφισαν 184 βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αποχώρησαν στη διάρκεια της συζήτησης λίγο μετά τα μεσάνυχτα. «Οι βουλευτές τοποθετηθήκαν αβίαστα και ελεύθερα επί του πορίσματος της προανακριτικής», σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος. Τόνισε ότι «το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα από ότι υποστήριξε η ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο, τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

    Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, (πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης) και Πέτρο Δούκα (πρώην υφυπουργό Οικονομικών), οι οποίοι παραπέμπονται μονάχα για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.

    Οι άλλοι δύο ελεγχθέντες πρώην υπουργοί, οι κ. κ. Γ. Βουλγαράκης (κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος) και Θ. Ρουσόπουλος (κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου) δεν παραπέμπονται στο δικαστικό συμβούλιο.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έχουν ως εξής:

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5 λευκά 1.

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιρειών, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 8.

    Για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 37 και «παρών» δήλωσαν 9

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 130, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 9.

    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 182, άκυρα 2 λευκά 2

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 29 και «παρών» δήλωσαν 8.

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 162 βουλευτές, κατά 8 και «παρών» δήλωσαν 7.

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 27 και «παρών» δήλωσαν 10 βουλευτές.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 181, άκυρα 3 και λευκά 1

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 9

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 155 βουλευτές, κατά 13 και «παρών» δήλωσαν 8

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 136, κατά 31 και «παρών» δήλωσαν 9

    ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 178, άκυρα 6, λευκά 1.

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 8

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 156 βουλευτές, κατά 11 και «παρών» δήλωσαν 7

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 135, κατά 30 και «παρών» δήλωσαν 8

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5, λευκό 1

    Υπέρ της παραπομπής του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τάχθηκαν 104 βουλευτές, κατά 54 και «παρών» δήλωσαν 20.

    Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε πως «οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα επί του πορίσματος της προκαταρκτικής επιτροπής. Η διαδικασία της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ολοκληρώθηκε με τις παραπομπές τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα απ' όσα υποστήριξε η ΝΔ, περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ΝΔ, για μία ακόμα φορά είναι εκτεθειμένη για την αποχώρησή της και την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου που επιχείρησε».

    Η μαραθώνια διαδικασία, χαρακτηρίστηκε από ήπιους τόνους, παρότι στο τέλος των τοποθετήσεων σημειώθηκε η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, με κοινά τα επιχειρήματα περί «μεθοδευμένης παραπομπής», έλλειψης στοιχείων και παρατυπιών στη σύνταξη του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής, που απετέλεσε και το κατηγορητήριο για τους πέντε πρώην υπουργούς.

    Βασικά χαρακτηριστικά της επιχειρηματολογίας της συμπολίτευσης, υπήρξαν κατά την συζήτηση, η ανάγκη κάθαρσης και προάσπισης της εικόνας της δοκιμαζόμενης πολιτικής τάξης της χώρας και η πεποίθηση, πως η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο είναι δεδομένη, αν και όχι πλήρως τεκμηριωμένη. Για το ΠΑΣΟΚ πάντως, η τεκμηρίωση του σκανδάλου δεν έχει κλείσει, καθώς πολλά αναμένει από τους φορολογικούς και διαχειριστικούς ελέγχους που έχει παραγγείλει το υπουργείο Οικονομικών και την περαιτέρω έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών που διακίνησαν τα κεφάλαια της Μονής.

    Η Νέα Δημοκρατία, επέμεινε στους ισχυρισμούς της περί «σκευωρίας» και «ανύπαρκτου σκανδάλου», με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο μάλιστα, να προειδοποιεί και για το ενδεχόμενο, να έχουν υποπέσει, τουλάχιστον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνέταξαν το πόρισμα της Προανακριτικής, στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Άλλο τόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΛΑΟΣ, καυτηρίασαν την επιλογή του Προεδρείου να δεχθεί ως έγκυρη την επιστολική ψήφο στη διαδικασία - ένσταση που συμμερίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέρει και το ΚΚΕ.

    Τα κόμματα της Αριστεράς, (μαζί και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, μέλη της «Δημοκρατικής Αριστεράς»), συμφώνησαν μονάχα στην παραπομπή των τριών υπουργών που έχουν συνδεθεί με την υπόθεση με αποφάσεις τους, και μονάχα για το αδίκημα της αυτουργίας σε απιστία - ενώ παράλληλα στηλίτευσαν τις κυβερνήσεις των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων για τους χειρισμούς τους, που διόγκωσαν τις αξιώσεις της Μονής επί της Βισθωνίδας και των δημοσίων εκτάσεων γενικότερα. «Όχι σε όλα» δήλωσε σε δημοσιογράφους πως θα ψηφίσει και η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» την παραπομπή των πέντε.

    Από τους κατηγορούμενους πρώην υπουργούς, μονάχα ο Θοδωρής Ρουσόπουλος απείχε της διαδικασίας: Οι υπόλοιποι υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους, διακηρύσσοντας την αθωότητά τους - και ιδιαίτερα οι τρεις υπουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση με αποφάσεις τους (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός) υπογράμμισαν εκ νέου, πως παρέλαβαν την λίμνη Βισθωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις, διαγραμμένες από την κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και προχώρησαν με νόμιμες αποφάσεις καλυμμένες με την εγκυρότητα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επ' ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

    Σημειώνεται πάντως, πως οι κατηγορούμενοι πρώην υπουργοί, δεν επικαλέστηκαν παραγραφή των αδικημάτων, παρότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε σφοδρή κριτική εκ μέρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, για την απροθυμία του να αποφανθεί στο πόρισμα της Προανακριτικής, επί του ζητήματος της παραγραφής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47548

    [04] Ληστεία με ένα νεκρό στην Ορεστιάδα

    Τεταρτη, 17 11 2010 09:43

    Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ορεστιάδα. Τουλάχιστον δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν από τις 8:00. Ο ένας δράστης, εισερχόμενος -προφανώς όχι από την κεντρική είσοδο- κατευθύνθηκε στον ταμία, ο οποίος του παρέδωσε τα χρήματα που ζήτησε, και προσπάθησε να διαφύγει με μηχανή. Ωστόσο, ο διευθυντής του υποκαταστήματος επιχείρησε να τους καταδιώξει και δέχτηκε πυρά στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου όπου μεταφέρθηκε. Ο ένας από τους δύο δράστες συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη με αστυνομικούς, περίπου ένα χλμ. μακριά από το περιστατικό. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για τον εντοπισμό και σύλληψη και του δεύτερου δράστη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 47577

    [05] Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα, από ισχυρή βροχόπτωση

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:04

    Βούλιαξε η Κέρκυρα από τη νυχτερινή νεροποντή. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω απο 140 κλήσεις για βοήθεια. Εκτεταμένα προβλήματα σημειώνονται και στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν, επίσης, πολλές κατολισθήσεις -ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας. Επί ποδός βρίσκεται όλη η τοπική δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από την 'Ήπειρο.

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί. Από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, ενώ η πρόσβαση σε πολλές περιοχές έχει αποκοπεί λόγω κατολισθήσεων. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια που βρίσκονταν κοντά σε χειμμάρους, ενώ εκτεταμένα προβλήματα σημειώνονται και στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται προς την Δυτική Ελλάδα. Ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και στην Αττική, ενώ ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά σε όλη την χώρα από αύριο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47652

    [06] Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε όρμο της Λευκάδας

    Τεταρτη, 17 11 2010 09:18

    Σε βραχώδη ακτή στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας προσέκρουσε λίγο πριν από τις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο «Κολοσσός» της ΝΕΛ. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα στις στεγανές δεξαμενές, αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων. Το πλοίο, με 20μελές πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Κόρινθο με προορισμό την Αγκόνα και μετέφερε 58 φορτηγά αυτοκίνητα και 11 οδηγούς αυτοκινήτων.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 47559

    [07] Άνγκελα Μέρκελ: «Η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει»

    Τεταρτη, 17 11 2010 10:29

    «Δεν νομίζω ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά σημειώνονται αναταραχή και καταστάσεις του είδους που ούτε θα ονειρευόμουν πριν από ενάμιση χρόνο», δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές χώρες, κατέδειξε ότι οι πιο "αδύναμες" εξ αυτών πρέπει να γίνουν πιο "ανταγωνιστικές". Ωστόσο, η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει», εκτίμησε η Άνγκελα Μέρκελ.

    "Βελτίωση των μη ανταγωνιστικών χωρών"

    "Το πιο σημαντικό είναι ότι, πέρα από τα μέτρα 'διάσωσης' που συμφωνήθηκαν, συντονίζουμε την οικονομική μας δύναμη όλο και καλύτερα η μία με την άλλη χώρα", συνέχισε. "Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί σήμερα, πρέπει να βελτιωθούν".

    Η Μέρκελ, η οποία τη Δευτέρα δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί εάν το κοινό νόμισμα "αποτύχει", σημείωσε ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία "δουλεύουν σκληρά" για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

    Ερωτηθείσα για την Ιρλανδία, τα προβλήματα χρέους της οποίας έχουν εγείρει υποθέσεις πως ίσως χρειαστεί "διάσωση", η Μέρκελ είπε: "Έχουμε μια ασπίδα έτοιμη σε περίπτωση που μια χώρα χρειάζεται βοήθεια, κάτι που δεν βλέπω για την ώρα. Όμως, εάν μια χώρα τη χρειάζεται, μπορεί να ζητήσει βοήθεια, εάν η Ευρωζώνη ως σύνολο κινδυνεύει".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 47626

    [08] «Οι Διάλογοι των Αθηνών» στο Ίδρυμα Ωνάση

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:20

    Σε λίγες ημέρες ξεκινούν «Οι Διάλογοι των Αθηνών». Από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2010, εκατοντάδες διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων θα βρεθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για να συζητήσουν σχετικά με τον ρόλο του ελληνικού πολιτισμού στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Το συνέδριο θα αναμεταδίδεται ζωντανά σε πανεπιστήμια και αίθουσες πολιτιστικών οργανισμών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και σε ελληνικές πόλεις, ενώ θα είναι δυνατόν να το παρακολουθήσει κανείς και από τον προσωπικό του υπολογιστή.

    Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του συνεδρίου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο 213 0178000 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    Παρακαλώ σημειώστε ότι λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος οι θέσεις είναι περιορισμένες.

    Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τους Διαλόγους, αρκεί να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.athensdialogues.org / www.sgt.gr / www.onassis.gr

    Για να έρθετε σε επαφή με πρόσωπα που συμμετέχουν στο Συνέδριο για συνεντεύξεις ή κείμενα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 213 0178000 ή στο

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    Είδηση: 47663

    [09] Ακυρη η απόφαση αγοράς δημοτικών οικοπέδων από τη ΔΕΥΑΛ

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:29

    Ακυρη κρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με εκποίηση ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων προς τη ΔΕΥΑΛ»

    Ειδικότερα, το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, εξέτασε σχετικές προσφυγές πολιτών και έκρινε ότι η απόφαση για την αγορά οικοπέδων του Δήμου από τη ΔΕΥΑΛ, έναντι 10 εκατ. ευρώ, δεν είναι σύννομη.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους της παράταξης του κ. Τζανακούλη, ενώ συμφωνα με το νόμο απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία.

    Είδηση: 47667

    [10] Δυο συγκεντρώσεις στη Λάρισα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:28

    Με δυο συγκεντρώσεις τιμά σήμερα η Λάρισα την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας στις 6.30 το απόγευμα, ενώ η Λαική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 7 το απόγευμα.

    Επίσης, η Νομαρχία Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Επίσης, με ανακοινώσεις τους φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι της Λάρισας, αναφέρονται στα μηνύματα της εξέγερσης και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις σημερινές εκδηλώσεις.

    Είδηση: 47666

    [11] Παραδίδεται μετά τις επισκευές ο δρόμος Αγιάς - Μεγαλοβρύσου

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:28

    Στην κυκλοφορία θα παραδοθεί στις επόμενες ημέρες ο δρόμος Αγιάς - Μεγαλοβρύσου, μετά τις εργασίες επισκευής που πραγματοποίησε η Νομαρχία Λάρισας. Χθες το δρόμο επισκέφθηκε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με κλιμάκιο μηχανικών της Νομαρχίας με επικεφαλής τον αν. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη, προκειμένου να διαπιστώσει την έκβαση των εργασιών.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσαρός τόνισε ότι «αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου σε όλο το νομό και, παρά τη δυσμενή συγκυρία, πετυχαίνουμε με καλή διαχείριση να καλύπτουμε τις ανάγκες».

    Είδηση: 47664

    [12] Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων επίπλου εξέδωσε η Νομαρχία Λάρισας

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:26

    Η Νομαρχία Λάρισας, συνεχίζοντας την πολιτική της για την προβολή των τοπικών προϊόντων του νομού, προχώρησε, μετά τη φέτα και το τσίπουρο, στην έκδοση ενός ακόμη καλαίσθητου οδηγού, αυτή τη φορά πάνω στον τομέα των επίπλων.

    Το έντυπο με τίτλο "Επίπλων τέχνη...", που αποτελεί έναν οδηγό των επιχειρήσεων επίπλου του Ν. Λάρισας, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

    Είδηση: 47662

    [13] Βραβεία Μαρκατά

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:25

    Το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θα απονείμει και φέτος τα ετήσια βραβεία στη μνήμη των Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά.

    Τα βραβεία απονέμονται με απόφαση της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος σε τέσσερις αποφοίτους Λυκείου της θεσσαλικής περιφέρειας εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές. Συνολικά απονέμονται τέσσερα βραβεία εκ των οποίων το πρώτο αντιστοιχεί σε 900 ευρώ, το δεύτερο σε 600 ενώ τα άλλα δυο σε 300 ευρώ το καθένα

    Είδηση: 47661

    [14] Ο Ιωάννης Φίλης νέος πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:09

    Ο καθηγητής Ιωάννης Φίλης εξελέγη νέος πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά και τις επαναληπτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στο ίδρυμα με συμμετοχή μόνο των φοιτητών. Ο κ. Φίλης έλαβε 178 ψήφους από τους προπτυχιακούς φοιτητές και 70 από τους μεταπτυχιακούς. Ο μέχρι σήμερα πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολάκης πήρε 40 ψήφους από τους προπτυχιακούς και 53 από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

    Οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε άκυρο το αποτέλεσμα των εκλογών του Αυγούστου του 2008. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει ο υποψήφιος πρύτανης Γιάννης Φίλης, ο οποίος ζητούσε την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της 27ης Αυγούστου, καθώς κατά τη διαδικασία κουκουλοφόροι είχαν αρπάξει και καταστρέψει τις κάλπες που ψήφιζαν οι φοιτητές. Για την έκδοση του τελικού αποτελέσματος συνυπολογίστηκε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ΔΕΠ και του λοιπού προσωπικού. Νέοι αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου εξελέγησαν οι Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Ιωάννης Σαριδάκης. Η θητεία του κ. Φίλη και των νέων αντιπρυτάνεων λήγει στις 31-12-2012.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47659

    [15] Η Καβάλα εντάσσεται σε κλαμπ κρουαζιέρας

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:09

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στην χθεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα να ενταχθεί ο Οργανισμός στο κλαμπ Μεσογειακού Συνδέσμου Κρουαζιέρας. Στόχος του Οργανισμού όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Αδάμ Κοσμίδης είναι να αυξηθούν οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 47657

    [16] Συλλαλητήριο και στα Χανιά για το Πολυτεχνείο

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:07

    Συγκέντρωση και συλλαλητήριο με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σήμερα στις 7 το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου. Και προσθέτει ότι σήμερα τα οράματα του Πολυτεχνείου 37 χρόνια μετά παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ με τις πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας .

    Κάλεσμα, εξάλλου, απευθύνει και η Επιτροπή Κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η φετινή επέτειος βρίσκει τον λαό μας κάτω απ' τη κυριαρχία του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Ο λαός μας δεν χρωστάει σε κανένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, γι' αυτό και δεν έχει κανέναν λόγο να αποδεχτεί το μαύρο παρόν και το κατάμαυρο μέλλον που του επιβάλλουν. Ο μόνος δρόμος που έχει να επιλέξει είναι αυτός της αντίστασης και της μαζικής πάλης. Με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, πορεία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουν ενεργά και στη συγκέντρωση που γίνεται στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47658

    [17] Κυρίαρχη θέση θα έχει ο συνδυασμός Μπαλίκα στην Καβάλα

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:07

    Κυρίαρχη και πρωτεύουσα θέση θα έχει ο συνδυασμός του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Μπαλίκα στα πολιτικά δρώμενα του Νομού Καβάλας τα επόμενα χρόνια όπως δήλωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Παράλληλα, δήλωσε πως ο συνδυασμός τους στον Νομό Καβάλας ήταν ο νικητής των εκλογών καθώς έλαβαν ποσοστό 52,6% κάνοντας την ολική ανατροπή σε σχέση με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας 1 χρόνο πριν.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 47656

    [18] Σύσκεψη για την πράσινη ανάπτυξη

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:31

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, για να συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου, με θέμα: Χρηματοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εξοικονόμησης Ενέργειας.

    Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επενδυτών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις δυνατότητες συγχρηματοδότησης επενδύσεων για έργα που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 47670

    [19] Επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το Δήμο Λαρισαίων

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:31

    Την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Λαρισαίων ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Σάπκα όσον αφορά το αποτέλεσμα του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε σήμερα στο Πρωτοδικείο Λάρισας παρουσία και εκπροσώπων της παράταξης του Κ. Τζανακούλη

    Στο μεταξύ συνεχίζεται η επανακαταμέτρηση των ψήφων και για το Δήμο Τυρνάβου μετά από αίτημα του Χρήστου Κιτσίδη ο οποίος έμεινε εκτός δεύτερου γύρου των εκλογών.

    Είδηση: 47669

    [20] Στη Λάρισα σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:30

    Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς ο οποίος και έχει συνάντηση με τους διευθυντές των Εφοριών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

    Η επίσκεψη του κ. Κουσελά εντάσσεται στο πλαίσιο της έντονης δραστηριοποίησης του ελεγκτικού μηχανισμού για την είσπραξη φορολογικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Είδηση: 47668

    [21] Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:44

    Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες της ΔΕΗ θα γίνουν την Παρασκευή στις περιοχές της Καλαμάτας που βρίσκονται στις Βόρειες Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Τριάδας από τις 08:30 το πρωί έως τις 11:00 και στα Δημοτικά διαμερίσματα Κρεμμυδίων, Σουληναρίου, Γλυφάδας, Παπουλίων, Πλάτανου και Μυρσινοχωρίου από τις 08:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι.

    Συντάκτης Είδησης: Μαρία Τομαρά

    Είδηση: 47675

    [22] Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:43

    ΄Άλλη μία παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του Πανεργατικού Μετώπου στη ΔΕΗ μαζί με αντιπροσώπους της ΠΑΣΕΒΕ και μέλη των συνδικάτων οικοδόμων, Μετάλλου και Υπηρεσιών,

    με στόχο την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε τρεις οικογένειες οικοδόμων, στις οποίες είναι άνεργοι και οι δύο γονείς με 4,3 και 2 παιδιά αντιστοίχως για κάθε φαμίλια.

    σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47676

    [23] Αδιαχώρητο χθες στο θέατρο «Απόλλων»

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:40

    Αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες στο θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, για την συναυλία θρησκευτικής Μουσικής της Ορχήστρας Πατρών και της Χορωδίας της με έργα γνωστών Μουσουργών, ανάμεσα στα οποία εξέχουσα θέση είχε η απόδοση του Stabat Mater (Στάμπατ Μάτερ) του Ιταλού συνθέτη Pergolesi. (Περγκολέζι).

    Στην χθεσινή συναυλία παρέστη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτείας. Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων, που συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών κάθε ηλικίας.

    σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47674

    [24] Την Πέμπτη απολογείται ο 26χρονος Αλβανός

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:37

    Στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης οδηγήθηκε χθες ο 26χρονος Αλβανός ο οποίος την Κυριακή το βράδυ σκότωσε με μαχαίρι στο Πλωμάρι ένα ομοεθνή του 21 χρόνων. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 47673

    [25] Στα θρανία οι αιρετοί για τον Καλλικράτη

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:34

    Στα θρανία θα καθίσουν στις 27 και 28 Νοεμβρίου οι νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχης Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να επιμορφωθούν για τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον Καλλικράτη. Την ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα και η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 47672

    [26] Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:45

    Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Νομού Μεσσηνίας η λειτουργία τμημάτων μάθησης για την εκπαιδευτική περίοδο 2010-2011. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΕΕ Μεσσηνίας στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αντικαλάμου από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 το πρωί έως και τις 05:00 το απόγευμα.

    Συντάκτης Είδησης: Μαρία Τομαρά

    Είδηση: 47677

    [27] Πρώτη συνάντηση Φούρα - Δημαρά

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:45

    Συνάντηση εθιμοτυπική είχε χθες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Δημαράς με τον απερχόμενο δήμαρχο Ανδρέα Φούρα, στο Δημαρχείο της Πάτρας. Ο κ. Φούρας ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για τρέχοντα θέματα του Δήμου.

    Στον απόηχο των δημοτικών εκλογών και το θρίλερ του β΄ γύρου μεταξύ των κ.κ. Κατσικόπουλου και Δημαρά, εξακολουθεί να κινείται και ο Αθηναϊκός Τύπος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η συσπείρωση των υποψηφίου της παράταξης Κατσικόπουλου κατά τον β΄ γύρο της περασμένης Κυριακής ήταν αναιμική.

    Εν τω μεταξύ κόντρα έχει ξεσπάσει για τα πυροτεχνήματα ανάμεσα στις παρατάξεις των κ.κ. Κατσικόπουλου και Δημαρά, καθώς ανακοίνωση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης υπό τον νυν νομάρχη, αναφέρει ότι ουδέποτε παρήγγειλε πυροτεχνήματα για να πανηγυρίσει το βράδυ των εκλογών. Η παράταξη του κ. Δημαρά αναφέρει ότι «τα πυροτεχνήματα μέσα στο κλίμα γιορτής που διαμορφώθηκε την περασμένη Κυριακή, ήταν μία πρωτοβουλία φίλου της Δημοτικής Κίνησης «Τώρα για την Πάτρα».

    σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47678

    [28] Ομιλία Σήφη Μπουζάκη για την Εκπαίδευση στην Κύπρο

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:26

    Σήμερα και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού (Κανάρη 58) θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σήφης Μπουζάκης, με θέμα : «Η εκπαίδευση στην Κύπρο ανάμεσα στον Εθνοκεντρισμό, Κυπριοκεντρισμό και Ευρωπαϊσμό».

    Ο Σήφης Μπουζάκης είναι καθηγητής της Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσει από το βήμα της Διακιδείου Σχολής.

    Σύνταξη : Χρ. Κοσμάτου

    Είδηση: 47665

    [29] Για τα δικαιώματα του παιδιού

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:47

    Δράσεις αφιερωμένες στα δικαιώματα του παιδιού διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (21 Νοεμβρίου) η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα ομάδα μαθητών της σχολής δημιούργησε σποτ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή διανθισμένα με μηνύματα κατά της παιδικής εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών του κόσμου. Τα σποτ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σχολής www.algorithmosmes.blogspot.com.

    Συντάκτης Είδησης: Μαρία Τομαρά

    Είδηση: 47681

    [30] Γιορτή στο Νοσοκομείο

    Τεταρτη, 17 11 2010 11:46

    Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσοστόμου, θα τελεστεί Ευχέλαιο υπέρ υγείας των ασθενών, συνοδών και εργαζομένων του Νοσοκομείου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την επομένη, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας.

    Συντάκτης Είδησης: Μαρία Τομαρά

    Είδηση: 47679


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 November 2010 - 9:57:27 UTC