Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο έλεος των θεομηνιών η Ινδονησία
  • [02] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το διήμερο
  • [03] Siemens: Σήμερα η κατάθεση του Χριστοφοράκου
  • [04] Την Τετάρτη παραδίδεται τμήμα της Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης
  • [05] Τετράμηνη παράταση στα πλοία της άγονης
  • [06] Η Λ. Ρούσου για την απόφαση του Πρωτοδικείου
  • [07] Καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης
  • [08] Αθλητικά Νέα
  • [09] Στην Κέρκυρα ο Α. Τσίπρας
  • [10] Συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων
  • [11] Ληστεία χθες στην Ερμιόνη
  • [12] Σύσκεψη για τη Σπηλιά
  • [13] Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο στην Κάλυμνο
  • [14] Ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο
  • [15] Εγκαίνια βιβλιοθήκης στην Πύλο
  • [16] Μουσικοχορευτική παράσταση
  • [17] Στη Σάμο σήμερα η Ελπίδα Τσουρή
  • [18] Ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα
  • [19] Εκπρόσωποι κυβέρνησης
  • [20] Έκθεση του Εικαστικού εργαστηρίου Κυπαρισσίας
  • [21] Χειμερινό ωράριο στα καταστήματα
  • [22] Έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες στην Ικαρία
  • [23] Ερώτηση ΚΚΕ για ελλείψεις δασκάλων στη Δυτική Μακεδονία
  • [24] Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου θα λειτουργήσει από την Δευτέρα το Ειδικό Σχολείο
  • [25] Έκθεση για το Έπος του '40 στον Κήπο Κοζάνης
  • [26] Η επιδότηση ελαιολάδου μέσα στην εβδομάδα

    [01] Στο έλεος των θεομηνιών η Ινδονησία

    Τεταρτη, 27 10 2010 09:38

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη το ηφαίστειο Μεράπι, στην Ιάβα της Ινδονησίας, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας. Την ίδια ώρα τους 154 έχουν φτάσει οι νεκροί και τους 400 οι αγνοούμενοι από το καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία, μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Σύμφωνα με το Metro TV, χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονταν από την περιοχή με αυτοκίνητα και φορτηγά μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε μια ημέρα αφότου οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής στο ύψιστο. Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός οι κάτοικοι, οι περισσότεροι με μάσκες, μεταφέρονται από φορτηγά με τα παρμπρίζ καλυμμένα από την ηφαιστειακή τέφρα. Πολλοί αρνούνταν, πριν την έκρηξη, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    "Αυτή είναι η αρχική φάση της έκρηξης", δήλωσε ο Σουμπάντριο, επικεφαλής του Κέντρου Ηφαιστειακής Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Έρευνας στη Γιογκιακάρτα.

    Το Metro TV ανέφερε ότι 16 απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του Μπα Μαριτζάν, που ήταν γνωστός ως "ο φύλακας του όρους" και είχε αρνηθεί να εκκενώσει την περιοχή. Αξιωματούχοι στα νοσοκομεία Σαρτζίτο και Πάντι Νουγκρόχο στην πόλη Γιογκιακάρτα επιβεβαίωσαν ότι υποδέχθηκαν 12 σορούς ενώ παρέχουν φροντίδες σε 40 τραυματίες. Η Διαδικτυακή ειδησεογραφική Ινδονησιακή υπηρεσία Vivanews.com επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι απεσταλμένος της δημοσιογράφος. Ενώ ένα βρέφος τριών μηνών εξέπνευσε καθώς διακομιζόταν στο νοσοκομείο Μουντιλάν στην περιοχή Μαγκελάνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχο που εξέφρασε το φόβο πως ο απολογισμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

    Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara μετέδωσε ότι η ηφαιστειακή στάχτη έφτασε ως μια περιοχή που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα του Όρους Μεράπι.

    Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Μεράπι, σε ύψος 2.968 μ., είχε εκραγεί προηγουμένως το 2006, στοιχίζοντας 2 ανθρώπινες ζωές, και το 1994, κοστίζοντας 66 θανάτους. Η πιο πολύνεκρη έκρηξή του είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα.

    Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και από το τσουνάμι

    Ο απολογισμός των νεκρών από το τσουνάμι 3 μ. που έπληξε απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή στη χώρα μετά το σεισμό 7,7 βαθμών που σημειώθηκε δυτικά της Σουμάτρας έφθασε στο μεταξύ τους 154 ενώ 400 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, δήλωσε ο Χαρμενσιάχ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Δυτική Σουμάτρα, σήμερα Τετάρτη.

    Ο Χαρμενσιάχ υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η παροχή βοήθειας στους επιζώντες. "Έχασαν τα σπίτια τους και έχουν ανάγκη μεγάλης βοήθειας. Έχουν σκηνές, αλλά δεν επαρκούν", πρόσθεσε. Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της απομόνωσης των νησιών στο αρχιπέλαγος, όπου έχει διακοπεί η επικοινωνία.

    Ο Ινδονήσιος Πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο θα μεταβεί αργότερα στο Μπαντάνγκ, το κοντινότερο λιμάνι στη Σουμάτρα. Πολλά χωριά, ειδικά στο νησί του Νότιου Παγκάι, καταστράφηκαν από τα κύματα ύψους τριών μέτρων που έφτασαν ακόμα και σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο. Κατά τον εκπρόσωπο της ίδιας υπηρεσίας Αγκόλο Σουπάρτο, "δέκα χωριά σαρώθηκαν" από τα σεισμικά κύματα. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και 9 Αυστραλοί σέρφερ, πάντως Αυστραλιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εντοπίστηκαν και είναι σώοι και ασφαλείς.

    Το τσουνάμι του 2004, που είχε προκληθεί από σεισμό 9,3 βαθμών ανοικτά της Σουμάτρας, είχε στοιχίσει τουλάχιστον 168.000 ζωές μόνο στην Ινδονησία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 44508

    [02] Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το διήμερο

    Τεταρτη, 27 10 2010 09:10

    Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και αύριο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, σταδιακά θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι βοριάδες με την έντασή τους στο Αιγαίο να φτάνει τα 9 και πιθανόν τοπικά τα 10 μπoφόρ. Αύριο, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετωπίζει σήμερα ο νομός Ηλείας. Ήδη στο Βαρθολομιό, τμήμα του τοπικού ποταμού Πηνειού υπερχείλισε και τα νερά έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Συνεργεία της πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς απαντλήσεις υδάτων, ενώ απεγκλώβισαν και ένα άτομο που το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε από τα νερά.

    Προβλέψεις για σήμερα

    Σήμερα, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα εντονότερα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και μέχρι αργά το βράδυ θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8- 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε βόρειους -βορειοδυτικούς, ενώ μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

    Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση.

    Στην Αττική προβλέπονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Είδηση: 44485

    [03] Siemens: Σήμερα η κατάθεση του Χριστοφοράκου

    Τεταρτη, 27 10 2010 08:56

    Το μεσημέρι, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, που βρίσκεται στο Μόναχο, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος. Δίναμε «πολιτικό χρήμα» στην Ελλάδα, κατέθεσε χθες ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ο οποίος όμως, όταν του ζητήθηκαν ονόματα, παρέπεμψε στον κύριο Χριστοφοράκο. Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens Πέτερ Σόλμσεν, δήλωσε ότι η διοίκηση της εταιρίας είχε πιέσει τον Χριστοφοράκο να πει την αλήθεια, αλλά εκείνος δεν ενέδωσε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Siemens: Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων στη Γερμανία

    Είδηση: 44478

    [04] Την Τετάρτη παραδίδεται τμήμα της Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης

    Τεταρτη, 27 10 2010 10:40

    Κατά ένα τέταρτο νωρίτερα θα συντομευθεί από την ερχόμενη Τετάρτη η διαδρομή Αθήνας-Καλαμάτας για τους οδηγούς ΙΧ. Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, 13 χιλιομέτρων το οποίο υπολείπονταν για να είναι πλήρως εκσυγχρονισμένος ο αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι και τη Μεγαλόπολη, με διπλή σήραγγα, στο ύψος του Καλογερικού. Ο σύγχρονος και ασφαλής αυτός δρόμος έχει μήκος 110 χιλιομέτρων και θα στοιχίζει όμως ακριβότερα, γιατί προστίθεται ένας ακόμη σταθμός διοδίων.

    Γρηγορότερα αλλά και ακριβότερα

    Στην κυκλοφορία παραδίδονται 13 νέα χιλιόμετρα, στα οποία οι οδηγοί θα συναντούν μια ακόμα διπλή σήραγγα, 680 μέτρων στο ύψος του Καλογερικού και μια γέφυρα μήκους 200 μέτρων. Ο αυτοκινητόδρομος θα βρίσκεται πλέον 6 με 7 χιλιόμετρα έξω από τη Μεγαλόπολη. Οι οδηγοί όμως θα πληρώνουν επιπλέον διόδια. Νέος σταθμός διοδίων θα υπάρχει μετά τη σήραγγα του Καλογερικού.

    Η σήραγγα του Καλογερικού είναι η πέμπτη και τελευταία που προβλέπεται στο νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι την Καλαμάτα και τη Σπάρτη. Οι άλλες έχουν κατασκευαστεί στη Στέρνα, το Νεοχώρι, το Αρτεμίσιο και στο Ραψομάτη.

    Έναν με ενάμιση χρόνο αργότερα προβλέπεται να ολοκληρωθεί και η επέκταση του νέου οδικού άξονα μέχρι τη Σπάρτη. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα συνδεθεί με αυτόν που κατασκευάζεται στη βορειοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 44580

    [05] Τετράμηνη παράταση στα πλοία της άγονης

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:33

    Η τετράμηνη παράταση των συμβάσεων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά την 1η Νοεμβρίου, για την εξυπηρέτηση σημαντικού αριθμού άγονων γραμμών, όπως προβλέπει ο νόμος αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη. Η παράταση των συμβάσεων βέβαια δεν είναι δεσμευτική καθώς η χρονική διάρκεια εξαρτάται από την ολοκλήρωση των διεθνών μειοδοτικών διαγωνισμών που τρέχουν και αφορούν την ανάδειξη μειοδότη για τις γραμμές της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και εκείνες του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2011.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 44587

    [06] Η Λ. Ρούσου για την απόφαση του Πρωτοδικείου

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:30

    Ένσταση αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Χρύσανθος Σαρλής κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απερρίφθη ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα του για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

    Η ένσταση αναμένεται να εκδικαστεί το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη και η απόφαση θα εκδοθεί (από το Πολυμελές Πρωτοδικείο) πριν από τις εκλογές.

    Η Αν. Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Λίνα Ρούσσου κάλεσε όσους στηρίζουν την παράταξη «Κέρκυρα Πολιτών» να στηρίξουν τον συνδυασμό Μπεριάτου στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι κανείς από τους υπόλοιπους συνδυασμούς για τον Δήμο της Κέρκυρας, δεν μπορεί να εκφράσει τα χαρακτηριστικά και τους στόχους που είχε ο συνδυασμός Σαρλή. Δήλωσε επίσης ότι ο όποιος απολογισμός ευθυνών θα γίνει μετά τις εκλογές οπότε και θα συνέλθει το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    σύνταξη:Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 44584

    [07] Καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:30

    Από σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή αναμένεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων στην Αγροτική Τράπεζα με τα ποσά που αντιστοιχούν στο 50% της ενιαίας ενίσχυσης όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Μυτιλήνης κ. Πατσέλης.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 44582

    [08] Αθλητικά Νέα

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:29

    - Σπουδαία επιτυχία χθες το μεσημέρι για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο πλαίσιο του Κυπέλλου, κέρδισε με 3-1 εκτός έδρας τον υπολογίσιμο Πιερικό και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Τα γκολ πέτυχαν οι Καρέρα, Φρανκού, Ροτζέριο. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Πάτρας με την Κέρκυρα.

    - Εκδρομή στην Πάτρα οργανώνουν οι οργανωμένοι φίλοι του Αστέρα Τρίπολης. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 11 το πρωί απ' την Πλατεία Τρίπολης. Η εκδρομή κοστίζει 20 ευρώ.

    - Στο γήπεδο του Συνοικισμού επιστρέφει την Κυριακή η Κόρινθος στο παιχνίδι με τη Ρόδο αφού το Δημοτικό Στάδιο κλείνει για να γίνει τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα.

    - Βρασιές-Δήλεσι και Παναρκαδικός-Πέλοπας Κιάτου είναι τα παιχνίδια των ομάδων της Αρκαδίας για την Κυριακή στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3 μ.μ.

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 44583

    [09] Στην Κέρκυρα ο Α. Τσίπρας

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:29

    Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος το πρωί περπάτησε στην πόλη της Κέρκυρας ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Αμέσως μετά ο κος Τσίπρας θα επισκεφθεί το ΙΚΑ αλλά και το νομαρχιακό νοσοκομείο.

    Είδηση: 44581

    [10] Συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:27

    Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες η εκπρόσωπος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάνα Ιωαννίδου, έχοντας στο πλευρό της τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Στέφανο Σαμοϊλη, τις παρατάξεις των οποίων στηρίζει το κόμμα της. Η κα Ιωαννίδου, τόνισε ότι η προγραμματική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τους συγκεκριμένους συνδυασμούς βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 44579

    [11] Ληστεία χθες στην Ερμιόνη

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:25

    3000 ευρώ είναι η λεία των δύο ένοπλων που χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της EUROBANK στην Ερμιόνη. Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ που είχε κλαπεί από την Αθήνα.

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 44578

    [12] Σύσκεψη για τη Σπηλιά

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:25

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του γ.γ της ΠΙΝ Κώστα Γεωργαλίδη και με τη συμμετοχή του προέδρου και του διευθύνοντα σύμβουλου τους ΟΛΚΕ αναφορικά με τα έργα στη Σπηλιά.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Χρήστο Τζουβελέκη προκειμένου να ξεπεραστούν οι επιπλέον καθυστερήσεις στο έργο, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της εργολαβίας σε δύο μέρη. Το πρώτο έχει να κάνει με την διαμόρφωση του στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας και τη διαμόρωση της πλατείας και το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής του προσήνεμου και του υπήνεμου μόλου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 44576

    [13] Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο στην Κάλυμνο

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:24

    Αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου το «Αναγνωστήριο Καλύμνου» διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία της εκπαιδευτικού Φανής Καπελλά - Κουτούζη , μέλους του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, με θέμα: «Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-41: Το πολιτικό και διπλωματικό πλαίσιο του κορυφαίου γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας».

    Είδηση: 44577

    [14] Ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:45

    Οι βεβαιωμένες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οφειλές στις ΔΟΥ, δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν, σύμφωνα με σχετικό νόμο. Το χρέος μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, από 2 έως 45, με αίτηση που πρέπει να υποβληθεί στη ΔΟΥ μέχρι την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010. Ανάλογα με τον τρόπο καταβολής των οφειλών, προβλέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις, σε ποσοστά από 50% έως 100% σε εφάπαξ εξόφληση των χρεών.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44606

    [15] Εγκαίνια βιβλιοθήκης στην Πύλο

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:44

    Εγκαινιάζεται την Κυριακή η Βιβλιοθήκη «Θοδωρή Βλαχοδημήτρη» η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Πύλου «Κωστής Τσικλητήρας». Μετά την εγκαινίασή της από τον δήμαρχο της Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο, θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, για τον οποίον θα μιλήσει η Φαίδρα Ζαμπαθά Παγουλάτου. Στη συνέχεια θα απαγγείλει ποιήματα η ηθοποιός Μαρία Γούλα και θα απονεμηθούν βραβεία στους δύο πρώτους επιτυχόντες φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, που αποφοίτησαν από το λύκειο Πύλου.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44604

    [16] Μουσικοχορευτική παράσταση

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:42

    Η μουσικοχορευτική παράσταση "electric klown" σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα θα παρουσιαστεί αύριο και το Σάββατο, στις 09:00 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44603

    [17] Στη Σάμο σήμερα η Ελπίδα Τσουρή

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:42

    Στη Σάμο βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Τσουρή. Στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, όπου θα συζητήσει με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς θέματα της αρμοδιότητάς της. Αύριο η κ. Τσουρή θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νησί για την 28η Οκτωβρίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 44602

    [18] Ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:41

    Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ελένη Μπούκουρη Αλταμούρα, η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος» της συμπατριώτισσάς μας Κλεώνης Φλέσσα, θα προβληθεί το Σάββατο, στις 09:00 το βράδυ στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44601

    [19] Εκπρόσωποι κυβέρνησης

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:41

    Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο αύριο, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Θανάσης Καρούντζος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον Άγ. Νικόλαο Λασιθίου, ενώ στο Ρέθυμνο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλης Όθωνας και στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 44605

    [20] Έκθεση του Εικαστικού εργαστηρίου Κυπαρισσίας

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:40

    Την έκθεση του Εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Κυπαρισσίας που φιλοξενεί «ο Πολιτιστικός Αντίλογος» στο καφέ «β¦στο κύμα», στην παραλία της Καλαμάτας. Η έκθεση, που περιλαμβάνει χαρακτική, ζωγραφική, κεραμική ενηλίκων καθώς και ζωγραφική παιδιών και ψηφιδωτά, θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010, και θα λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44597

    [21] Χειμερινό ωράριο στα καταστήματα

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:39

    Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων αρχίζει από τη Δευτέρα και έχει ως εξής:

    Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 08:30 το πρωί έως τις 02:00 μετά το μεσημέρι και το απόγευμα κλειστά. Την Τρίτη και την Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 08:30 το πρωί έως τη 01:30 μετά το μεσημέρι και από τις 05:00 το απόγευμα έως τις 08:30 το βράδυ.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44596

    [22] Έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες στην Ικαρία

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:39

    Κανονικά ηλεκτροδοτούνται από το Σάββατο το βράδυ οι οικισμοί της Ικαρίας ενώ τα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα υδροδότησης σε αρκετούς οικισμούς. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εξυπηρετούνται από τις πηγές. Παράλληλα οι Επιτροπές συνεχίζουν το έργο της καταγραφής των ζημιών στις οικοσυσκευές ενώ υπάλληλος του ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές στον αγροτικό τομέα.

    Επιπροσθέτως ο κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος υπάλληλος από τον ΕΟΜΜΕΧ βρίσκεται στη Σάμο και ενημερώνει τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και την Επιτροπή Καταγραφής και Αποτίμησης ζημιών στις Επιχειρήσεις για τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τους πληγέντες επιχειρηματίες της Σάμου και της Ικαρίας.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 44599

    [23] Ερώτηση ΚΚΕ για ελλείψεις δασκάλων στη Δυτική Μακεδονία

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:38

    Σοβαρές ελλείψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζονται στη Δυτ. Μακεδονία και συγκεκριμένα στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, επισημαίνει με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας, η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

    Ζητείται από την Υπουργό να ενημερώσει για το ποιες ενέργειες πρόκειται να κάνει ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αν θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη θέρμανση των σχολείων, για παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης

    Είδηση: 44600

    [24] Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου θα λειτουργήσει από την Δευτέρα το Ειδικό Σχολείο

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:44

    Στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου αναμένεται να λειτουργήσει από την Δευτέρα όπως δήλωσε στο Δίκτυο μας ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδης Κελεπερζής το ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο του νησιού αφού εξασφαλίστηκαν οι συνθήκες ασφάλειας των μαθητών και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες μεταφοράς. Το κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα στη στέγη του από την ισχυρή νεροποντή της προηγούμενης Δευτέρας, επισκέφθηκαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Αδαμαντία Κοντέλλη η οποία θα παραμείνει στη Χίο μέχρι την Παρασκευή αλλά και η βουλευτής της ΝΔ υπεύθυνη για θέματα παιδείας κ. Βόζενμπεργκ.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 44607

    [25] Έκθεση για το Έπος του '40 στον Κήπο Κοζάνης

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:44

    Έκθεση για το Έπος του 1940, με έγγραφα, αντικείμενα, επιστολές και φωτογραφικό υλικό, από το ιστορικό αρχείο του Γεωργίου Παπαθανασίου, διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κήπου Κοζάνης.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου, όπου παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης, με ομιλία για το έπος του '40 από τον κ. Χάρη Κάτανα, απαγγελία ποιημάτων από παιδιά δημοτικού και προβολή ντοκιμαντέρ για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης

    Είδηση: 44608

    [26] Η επιδότηση ελαιολάδου μέσα στην εβδομάδα

    Τεταρτη, 27 10 2010 11:46

    Το ποσό της πρώτης δόσης για την επιδότηση του ελαιολάδου πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών μέσα στην εβδομάδα, οπότε οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις του ποσού, το οποίο αντιστοιχεί στο 50% της πρώτης δόσης της επιδότησης που δικαιούνται. Το υπόλοιπο ποσό της επιδότησης, όπως έχουν κατ' επανάληψη αναφέρει κυβερνητικοί παράγοντες, θα καταβληθεί το Δεκέμβριο και πριν τις γιορτές.

    Συντάκτης Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44609


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 October 2010 - 8:56:39 UTC