Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΣΕ: Αλλαγές και αντιδράσεις
  • [02] Τ. Χυτήρης: Δεν συρρικνώνεται η ΕΡΤ
  • [03] Έντονη δραστηριότητα σε Δήμους και Περιφέρεια
  • [04] Τροπολογία για ενίσχυση συνταξιούχων

    [01] ΟΣΕ: Αλλαγές και αντιδράσεις

    Τριτη, 26 10 2010 20:14

    Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ετοιμάζονται για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την εβδομάδα, εκτός από την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου , καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση , έξω από το κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία στη Βουλή.

    Εκτιμάται ότι το νομοσχέδιο θα εξοικονομήσει για το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση ένα δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια ευρώ.

    Παράλληλα συνεχίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής του από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    To βράδυ της Τρίτης υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

    Τα πυρά αρκετών βουλευτών δέχτηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σε σχέση με τις επιταγές του άρθρου 19, που επιβάλλει χρονοδιάγραμμα 15 ημερών για την σύναψη συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στον ΟΣΕ, σχετικά με τους όρους και τις αμοιβές εργασίας τους. Τελικά ο κ. Ρέππας δέχθηκε να υπάρξει παράταση 15 ημερών στην αρχική πρόβλεψη, ώστε να συμπληρωθεί ένας μήνας διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, από κάθε εταιρεία του ΟΣΕ ξεχωριστά.

    Όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας: «Δεν θίγουμε τον πυρήνα της συλλογικής αυτονομίας. Λόγοι επείγοντος συμφέροντος επιβάλλουν τις ρυθμίσεις για τον πρόγραμμα της εξυγίανσης της εταιρείας. Αν υπάρχει ισχυρή βούληση, μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον επιδιωκόμενο στόχο. Κάθε εταιρεία είναι ελεύθερη να συζητήσει με τους εργαζομένους και να καταλήξουν σε όποιο αποτέλεσμα συμφωνήσουν. Δεν είναι αμελητέο το ποσό των 180 εκ. ευρώ που θα έρθουν το 2011 στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Δεν είναι όμως δυνατόν και το κόστος της μισθοδοσίας να είναι πάνω από τα συνολικά έσοδα μιας εταιρείας και η ΤΡΕΝΟΣΕ να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας όπως σήμερα».

    Τι αλλάζει το νομοσχέδιο

    ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 49%

    διαγραφή χρεών 10,7 δις

    2.350 λιγότεροι εργαζόμενοι

    1.000 συνταξιοδοτήσεις

    1.350 μετατάξεις

    επανασχεδιασμός δρομολογίων,

    επιδότηση άγονων γραμμών

    Συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του θα έχει αύριο στο Παρίσι, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο σιδηρόδρομο. Ο Γάλλος υπουργός κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα είχε μεταφέρει το ενδιαφέρον των γαλλικών σιδηροδρόμων για δραστηριοποίηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Πλασματικό κατά 90% υποστηρίζουν ότι είναι το έλλειμμα του ΟΣΕ οι οικολόγοι πράσινοι, που επέδωσαν εξώδικο με τα σχετικά στοιχεία στον Υπουργό Οικονομικών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 44458

    [02] Τ. Χυτήρης: Δεν συρρικνώνεται η ΕΡΤ

    Τριτη, 26 10 2010 21:47

    «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του για τις θέσεις του κ. Προβόπουλου όπως εκφράζονται στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ΕΡΤ και αυτή την περίοδο νοικοκυρεύει τα οικονομικά της.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3,Πρίσμα και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής). Οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς. Το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα ήταν σκόπιμο να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

    Παράλληλα ο κ. Χυτήρης, τόνισε ότι δεν άκουσε τον κ. Προβόπουλο να σχολιάζει την περίοδο της σπατάλης στην ΕΡΤ, για την οποία είχε την ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι που αποφασίζει.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 44460

    [03] Έντονη δραστηριότητα σε Δήμους και Περιφέρεια

    Τριτη, 26 10 2010 19:44

    Από επιτάχυνση των ρυθμών των υποψηφίων, χαρακτηρίζονται οι ημέρες που διανύουμε, καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στενεύουν.

    Επίσκεψη στη ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα 26/10/2010 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τους αντι-περιφερειάρχες κ. Παπαντωνίου και κα. Παπαδημητρίου, και συναντήθηκαν με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινής δράσης ΓΣΕΕ και Περιφέρειας Αττικής με κυριότερα τα θέματα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων της περιφέρειας όπως άνεργοι, άποροι, άστεγοι κλπ.

    Πρόγραμμα υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα

    Τετάρτη 27/10

    Στις 10 το πρωί συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΤΡΑΜ ΑΕ

    Στις 12.30 συνάντηση με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και με τους εργαζομένους

    Στις 19.00 θα παρευρεθεί σε ανοικτή συζήτηση διάλογο με τους δημότες του Α' Διαμερίσματος Πειραιά για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πειραιά (αίθουσα Ναυτοπροσκόπων, δίπλα στη Λέσχη του Ολυμπιακού, Πασαλιμάνι, Πειραιάς) .

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά κυρίως ως μόνιμος κάτοικος του Πειραιά, αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία του Εμπορικού Συλλόγου για την εικόνα που παρουσιάζουν oι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας. Η παντός είδους αυθαίρετη κατάληψη των δημόσιων χώρων, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ζωή των συμπολιτών μας, ενώ έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες όσον αφορά την αισθητική της πόλης μας. Παράλληλα, καθιστά τον Πειραιά μας αφιλόξενο για τα ΑΜΕΑ και τις μητέρες με καροτσάκια. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι πως με την ανάληψη των καθηκόντων μας, θα προχωρήσουμε -λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν μας τις ανάγκες των καταστηματαρχών- σε σειρά συγκεκριμένων δράσεων, ώστε να ανασάνει και πάλι η πόλη μας και να είναι όλοι οι Πειραιώτες περήφανοι γι' αυτή».

    Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», αποτελούμενη από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλο, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα Νότη Μαριά, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και γραμματέα του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους την Τετάρτη 27/10, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δραστηριότητες: 10.00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων και περιοδεία στη Λαϊκή αγορά 12.30 Περιοδεία στη Λαϊκή αγορά Λαμπρινής και σε εμπορικά μαγαζιά της περιοχής

    Οι περιοδείες της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

    Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 09:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ). 19:00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πειραϊκή (πλ. Πηγάδας).

    Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 20:00: Θα μιλήσει στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή (μπροστά από το εκλογικό κιόσκι). Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Μανουσογιάνακης.

    Σάββατο 30 Οκτωβρίου

    11:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη λαϊκή της Πειραϊκής (Μ. Χατζηκυριακού).

    Δήμος Αθηναίων

    Πρόγραμμα περιοδειών του Νίκου Σοφιανού, υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

    Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

    11:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Παγκράτι, στα καταστήματα της Φιλολάου (σημείο εκκίνησης: Προφήτης Ηλίας). Θα συμμετέχουν ο Λάφης Φάνης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Αντωναρόπουλος Γιώργος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 17:30: Θα συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης με άλλους υποψηφίους δημάρχους, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Ξενοδοχείο Dorian Inn, Πειραιώς 17). 19:30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους. Θα χαιρετήσει η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

    Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

    11:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καταστήματα στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής (οδός Λευκωσίας και Πλατεία Αγίου Ανδρέα, σημείο εκκίνησης: Πλατεία Αμερικής). Θα συμμετέχουν ο Λάφης Φάνης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Αυγίκος Τάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 19:30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καταστήματα και τα καφενεία στο Κουκάκι και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου στις 20:00.

    Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας, με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρου Κωνσταντίνου

    Τετάρτη 27 Οκτώβρη 7:00 ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη 8:00 ΔΕΗ Συγγρού 10:00 Νοσοκομείο Ελπίς "Αγ. Σάββας"

    Παρασκευή 29 Οκτώβρη 7:00 ΕΘΕΛ Βοτανικός 11:00 Δικαστήρια Ευελπίδων

    Οι κινήσεις «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Δήμου της Αθήνας και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην Περιφέρεια Αττικής προσκαλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νεολαίους, συνταξιούχους, μετανάστες και γενικότερα αγωνιστές των εργατικών και τοπικών κινημάτων σε:

    Εκδήλωση - Συζήτηση, την Πέμπτη 28 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ. στην Ανοιχτή Κατάληψη της Αγοράς της Κυψέλης, ένα χώρο ελεύθερο, δημοκρατικό, αντι-εμπορικό, αυτοδιαχειριζόμενο, που οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής του έδωσαν ξανά ζωή, χώρο σημείο αναφοράς των αγωνιστών της περιοχής, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη.

    Θα μιλήσουν οι επικεφαλής των δύο ψηφοδελτίων Πέτρος Κωνσταντίνου και Άγγελος Χάγιος. Θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή μουσική και μεζέδες.

    Εν όψει των δημοτικών εκλογών, εκατόν ογδόντα τρεις πανεπιστημιακοί και ερευνητές/τριες, που εργάζονται για τη δημιουργία οργανικών δεσμών ανάμεσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την κοινωνία, εκφράζουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα της Ελένης Πορτάλιου για το Δήμο Αθηναίων και την «Ανοιχτή Πόλη».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 44457

    [04] Τροπολογία για ενίσχυση συνταξιούχων

    Τριτη, 26 10 2010 20:47

    Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, όπως ανακοίνωσε από το Περιστέρι ο κ. Παπανδρέου. Αναμένεται ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων».

    Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

    Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

    Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.

    Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.

    Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.

    Τέλος υπενθυμίζεται ότι το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 44459


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 October 2010 - 21:06:52 UTC