Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού
  • [02] Την Τρίτη η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος
  • [03] Δραματική η κατάσταση στην Αϊτή
  • [04] Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ λόγω συνταξιοδοτήσεων
  • [05] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [06] Επιθέσεις Σαμαρά στον πρωθυπουργό

    [01] Στην τελική ευθεία για τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού

    Κυριακη, 24 10 2010 21:32

    Στη τελική ευθεία η διακαναλική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του πρωθυπουργού -από το Μέγαρο Μαξίμου- προς τους δημοσιογράφους των επτά τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά και στα θέματα της οικονομίας σε μία συνέντευξη που αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μιάμιση ώρα. Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Δευτέρας και δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην υποβολή ή την απάντηση των ερωτήσεων.

    Ο πρωθυπουργός που προσδίδει στις αυτοδιοικητικές εκλογές βαθύ πολιτικό περιεχόμενο αναμένεται να προτάξει για ακόμη μία φορά το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία» τονίζοντας ότι οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα.

    Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

    Το ΚΚΕ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να υπάρξουν διακαναλικές συνεντεύξεις για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Το ΚΚΕ, ζητά διακαναλική, για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να παρέμβει, ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, να μην εκφραστεί στις κάλπες, σε καταδίκη, της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ, απαιτεί, να έχουν όλοι πολιτικοί αρχηγοί, την ίδια δυνατότητα».

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σε σχετική δήλωσή του τονίζει: «Ο κ. Παπανδρέου είναι «κατηγορούμενος» για μια σειρά πραγμάτων. Ουδείς μπορεί να του απαγορεύσει το ιερό δικαίωμα της «απολογίας» απέναντι στον Ελληνικό λαό...».

    Πολιτικό ντιμπέιτ, με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 44013

    [02] Την Τρίτη η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

    Κυριακη, 24 10 2010 20:39

    Θετικές επισημάνσεις για τα βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συστάσεις για περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να περιλαμβάνει η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η κεντρική τράπεζα της χώρας μας θα πρέπει να στηρίζεται στις επενδύσεις και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την παραγωγική βάση και θα στηρίξουν την ανταγωνιστική λειτουργία των αγορών.

    Συστάσεις της ΤτΕ

    Η Τράπεζα της Ελλάδος, συστήνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό στην συγχώνευση αρκετών οργανισμών και υπηρεσιών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον αντικείμενο. Το νέο αυτό μοντέλο οφείλει παράλληλα να υπηρετεί την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Στην έκθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι το μοντέλο ανάπτυξης που εφάρμοζε η χώρα ευθύνεται, εκτός των άλλων και για την σημερινή κρίση.

    Την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική θα υποβάλλει στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 44011

    [03] Δραματική η κατάσταση στην Αϊτή

    Κυριακη, 24 10 2010 19:48

    Σε περισσότερους από 250 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιείται καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λιγότεροι θάνατοι και νέα κρούσματα. Ο Γκαμπριέλ Τιμοτέ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πορτ-ο-Πρενς ότι ο αριθμός των θανάτων από τότε που ξέσπασε η επιδημία ανέρχεται τώρα σε 253, ενώ των κρουσμάτων σε συνολικά 3.015.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αϊτή: Σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης

    Είδηση: 44008

    [04] Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ λόγω συνταξιοδοτήσεων

    Κυριακη, 24 10 2010 21:21

    Εννιακόσιοι πενήντα επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται έως τα τέλη του χρόνου, αντί για το 2012, προκειμένου να καλύψουν κενά που προέκυψαν, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να απορροφήσουν περίπου 800 υπαλλήλους, ενώ οι άλλοι 150 διορίζονται σε άλλα υπουργεία. Άλλοι 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ θα προσληφθούν σταδιακά μετά την 1-1-2011 που θα εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές. Για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους πρέπει να έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ, μέχρι τις 31/12/2009.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 44012

    [05] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Κυριακη, 24 10 2010 20:02

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε από την Αταλάντη ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε τους ηγέτες τους ότι κοκορομαχούν χωρίς επιχειρήματα, εγκλωβίζοντας το λαό. Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε, ότι σπαράσσεται εσωτερικά, και κανένας βουλευτής δεν στηρίζει τις επιλογές του αρχηγού της.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 44009

    [06] Επιθέσεις Σαμαρά στον πρωθυπουργό

    Κυριακη, 24 10 2010 20:45

    Επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδέου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από τη Μεσσηνία, όπου περιοδεύει σήμερα. Η πρώτη επίθεση έγινε από την Κυπαρισσία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, σήμερα το πρωί. «Ο κ. Παπανδρέου - είπε ο κ. Σαμαράς- προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Και ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου».

    Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει. Ξέρει. Και το μήνυμα θα είναι καθαρό. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στις εκλογές ο κόσμος δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα. Και το μήνυμα που θα στείλει είναι καθαρό: αλλάξτε πολιτική, δεν πάει άλλο».

    Εξάλλου, το μεσημέρι από την Πύλο όπου βρέθηκε, δήλωσε «Υπό το κράτος πανικού, ο κ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει πως στη Δημοκρατία, στις εκλογές, ο λαός δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα και απορρίπτει ψευτοδιλήμματα του τύπου "Παπανδρέου ή χρεοκοπία", όπως αυτό που έστειλε, χθες από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παπανδρέου. Και ιδίως, όταν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι η χρεοκοπία στην ανάπτυξη οφείλεται στον κ. Παπανδρέου και στο Μνημόνιό του. Όπως και ο αφανισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη μεσαία τάξη. Όπως και η αφαίμαξη στο εισόδημα του χαμηλόμισθου και του χαμηλοσυνταξιούχου». Ο κ. Σαμαράς θα ολοκληρώσει αύριο την περιοδεία του στην Καλαμάτα, επισκεπτόμενος τα εκλογικά Κέντρα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημ. Δράκου και του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκου, οι οποίοι στηρίζονται από τη Ν.Δ.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 44010


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 October 2010 - 20:52:59 UTC