Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας

    [01] 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας

    Παρασκευη, 03 09 2010 22:56

    Ο απίθανος, τραγελαφικός, μοναχικός κόσμος ενός ηθοποιού του Χόλυγουντ είναι το θέμα της πολύ ωραίας ταινίας «Κάπου» (Somewhere») της Σοφίας Κόπολα, που προβλήθηκε σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα - της καλύτερης μέχρι στιγμής ταινίας του τμήματος αυτού - του 67ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

    Ο Τζόνι Μάρκο (ένας πολύ εκφραστικός Στίβεν Ντορφ), διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ, χωρισμένος με τη γυναίκα του και την κόρη του, ζει ανάμεσα σε μια απαιτητική δουλειά (συνεντεύξεις, ταξίδια στο εξωτερικό, προετοιμασία στο στούντιο για τα γυρίσματα), το ποτό, τις άσκοπες διασκεδάσεις και το περιστασιακό σεξ. Κάποια στιγμή, η γυναίκα του, που, για άγνωστο λόγο, αποφασίζει να εξαφανιστεί για ένα διάστημα, του αφήνει για μερικές μέρες την κόρη τους. Στο διάστημα αυτό, με την επαφή με την 11χρονη κόρη του, ο Τζόνι αρχίζει να γίνεται άλλος άνθρωπος και να βλέπει μια αχτίδα αλλαγής - έστω και μικρή - στη ζωή του.

    Ο ήρωας της Κόπολα, όπως και εκείνος στην παλαιότερη ταινία της «Χαμένος στη μετάφραση», ζει σε μια αποξενωμένη απ' αυτόν κοινωνία. Μια ζωή που τον έχει αφαιμάξει και τον έχει μετατρέψει σε είδος ζόμπι. Κατάσταση που η σκηνοθέτρια σκιαγραφεί με χιούμορ και ειρωνεία, τονίζοντας τις απαράδεκτες συχνά απαιτήσεις της διασημότητας, απαιτήσεις που γνωρίζει από πρώτο χέρι, όντας κόρη ενός διάσημου σκηνοθέτη. Η κάμερά της καταγράφει με λιτότητα και άνετο ρυθμό τη βασανιστική αυτή πορεία του πρωταγωνιστή της, έτσι που να δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα, φέρνοντας στο νου τις πρώτες ταινίες του Τζιμ Τζάρμους. Μια ταινία σχόλιο πάνω στον κινηματογράφο και τις απαιτήσεις που συχνά οδηγούν τους σταρ σε υπαρξιακά αδιέξοδα.

    Στο σημερινό διαγωνιστικό πρόγραμμα και η μικρού μήκους ελληνική ταινία, «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη. Καλογυρισμένη, με σωστό ρυθμό, μερικά εξαιρετικά τράβελινγκ, κι ένα πολύ ωραίο εύρημα, που σχολιάζει με έξυπνο τρόπο τη σημερινή οικονομική κατάσταση, ταινία, που καταχειροκροτήθηκε στην πρωινή προβολή της και με αρκετές πιθανότητες για βράβευση.

    Στην εκτός συναγωνισμού ταινία του, «Η δυναστεία των δολοφόνων», ο γνωστός Κινέζος σκηνοθέτης Τζον Γου (που την Παρασκευή το βράδυ θα τιμηθεί με το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο του έργου του) καταπιάνεται με τη σύγκρουση διάφορων ομάδων δολοφόνων, στη μεσαιωνική Κίνα, για την απόκτηση των λειψάνων ενός σοφού του κούνγκ φού, που υποτίθεται πως θα τους κάνει πανίσχυρους στην πολεμική αυτή τέχνη. Ευκαιρία για τον σκηνοθέτη να φτιάξει μιαν απολαυστική, θεαματική ταινία, με εντυπωσιακές συγκρούσεις κούνγκ φού, στημένες με χορογραφική δεξιοτεχνία.

    AΠΕ Είδηση: 40493


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 September 2010 - 21:34:58 UTC