Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλάπηκαν πίνακες του Άγγελου Γιαλλινά στην Κέρκυρα
  • [02] Επείγουσα προσγείωση λόγω... καψίματος
  • [03] Χόκινγκ: «Με τους νόμους της φυσικής δημιουργήθηκε το σύμπαν»

    [01] Κλάπηκαν πίνακες του Άγγελου Γιαλλινά στην Κέρκυρα

    Σαββατο, 04 09 2010 13:03

    Έργα ζωγραφικής, ανεκτίμητης αξίας, του φημισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά, έκλεψαν άγνωστοι από το σπίτι του που είχε μετατραπεί σε πινακοθήκη στο κέντρο της Κέρκυρας. Πρόκειται για άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό πινάκων, του σημαντικού επτανήσιου ζωγράφου, έργα του οποίου βρίσκονται στις μεγαλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης. Το σπίτι ήταν κλειστό και τελευταία φορά οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος, που είχαν την ευθύνη του, το ήλεγξαν πριν 20 περίπου μέρες. Το σπίτι είχε συναγερμό, αλλά τον απενεργοποίησαν οι δράστες και ανενόχλητοι πήραν τους πίνακες. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και έχει αρχίσει η καταγραφή μεταξύ εκατοντάδων έργων του Γιαλλινά, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσα και ποιά από αυτά έχουν κλαπεί.

    Ο Άγγελος Γιαλλινάς γεννήθηκε το 1857 και πέθανε το 1939. Στην Ευρώπη έγινε γνωστός κυρίως για τις υδατογραφίες τοπίων που κοσμούν ανάκτορα στην Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και αλλού, καθώς και πολλά μεγάλα Μουσεία.

    Με το θάνατό του το σπίτι του στην Κέρκυρα μετατράπηκε σε Πινακοθήκη και συγκροτήθηκε το «Ίδρυμα Γιαλλινά» για τη διαχείρισή του.

    Όλα τα έργα του είναι μεγάλης αξίας και μερικά ιδιαίτερα σημαντικά.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 40505

    [02] Επείγουσα προσγείωση λόγω... καψίματος

    Παρασκευη, 03 09 2010 09:03

    Ένα αεροσκάφος της βρετανικής εταιρίας Ryanair που εκτελούσε πτήση με προορισμό την Πολωνία, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση όταν μία 56χρονη επιβάτης έριξε πάνω της καυτό τσάι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

    Η πτήση της Ryanair, από το Λίβερπουλ προς το Πόζναν, κατευθύνθηκε τελικά στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

    Η βρετανή επιβάτης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες για το μικροέγκαυμα στο αεροδρόμιο και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στο μεταξύ όμως το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση για τον αρχικό προορισμό του κι έτσι η γυναίκα αναγκάστηκε να πάρει το τρένο για την Πολωνία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 40466

    [03] Χόκινγκ: «Με τους νόμους της φυσικής δημιουργήθηκε το σύμπαν»

    Πεμπτη, 02 09 2010 15:17

    «Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι», απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ μέσα από το νέο του βιβλίο «Το Μεγάλο Σχέδιο» ("The Grand Design") αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα "The Times". Κατά τον Χόκινγκ, το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής, όπως εξηγεί. Το βιβλίο του βρετανού αστροφυσικού πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Αποδομεί τη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα

    «Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς», προσθέτει ο επιστήμονας.

    «Δεν είναι απαραίτητο να επικαλούμαστε τον Θεό για να ενεργοποιήσει το σύμπαν», αποφαίνεται.

    Με τη δήλωση αυτή ο Στίβεν Χόκινγκ αποστασιοποιείται από προηγούμενες δηλώσεις του, καθώς ως τώρα υποστήριζε πως το να θεωρούμε τον Θεό δημιουργό του σύμπαντος δεν είναι κάτι ασύμβατο με την επιστήμη.

    Στο νέο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Το Μεγάλο Σχέδιο" ("The Grand Design") και το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μλόντινοφ, αποδομεί τη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δεν μπορεί να δημιουργήθηκε χωρίς το χέρι του Θεού.

    Ο Χόκινγκ επικαλείται ιδιαίτερα την ανακάλυψη, το 1992, ενός πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άστρο άλλο από τον Ήλιο. «Αυτό καθιστά τη σύμπτωση των συνθηκών μας (ένας μόνο Ήλιος και μια τέλεια απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο) πολύ λιγότερο αξιοσημείωτη, πολύ λιγότερο πειστική ως απόδειξη ότι η Γη σχεδιάστηκε προσεκτικά με το συγκεκριμένο στόχο να μας ικανοποιεί, εμάς τους ανθρώπους», γράφει ο επιστήμονας.

    Ο Στίβεν Χόκινγκ πάσχει από πλάγια μυοατροφική σκλήρυνση, μια εκφυλιστική παραλυτική νόσο που διαγνώσθηκε όταν ήταν 22 ετών. Μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 40438


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 September 2010 - 21:37:32 UTC