Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Τουρκία ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Ασφαλιστικό: Αλλαγές στο νομοσχέδιο
  • [03] Απεργιακό διήμερο
  • [04] Ιταλία: Νέες κατακόμβες στο φως
  • [05] Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΡΤ
  • [06] Χωρίς ενημέρωση την Τετάρτη

    [01] Στην Τουρκία ο Γ. Παπανδρέου

    Τριτη, 22 06 2010 21:04

    Eπίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών - μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP).

    Την Τρίτη ο κ. Παπανδρέου, πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Τουρκία, έκλεισε τις εργασίες της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λέγοντας ότι οι συντηρητικοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως υπόδειγμα, σημειώνοντας την ευθύνη των συντηρητικών κυβερνήσεων για την κρίση.

    Τόνισε ότι χρειάζονται πράγματι αλλαγές στην Ελλάδα προς την προοδευτική κατεύθυνση, αλλαγές που θα φέρουν διαφάνεια και περισσότερο κοινωνικό κράτος.

    Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός έκλεισε τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ευχαρίστησε τα μέλη της για την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα:

    7.00 π.μ. Άφιξη Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη (από Νέα Υόρκη)

    9:30 π.μ. Σύνοδος Εργασιών SEECP (Ciragan Palace-Ballroom)

    12:30 μ.μ. Οικογενειακή φωτογραφία

    12:45 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου SEECP

    1:30 μ.μ Γεύμα προς τιμήν Αρχηγών Κρατών - Κυβερνήσεων παρατιθέμενο από τον Πρωθυπουργό Τουρκίας R. T. Erdogan (Ciragan Palace)

    Ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:

    11.00 π.μ. Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Abdullah Gul

    3:30 μ.μ. Με τον Πρόεδρο της Κροατίας, Ivo Josipovic

    4:00 μ.μ Mε τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan

    5:00 μ.μ. Mε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο

    Πηγή: NET 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Γ.Γ του ΟΗΕ, Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο Fox Business Network

    Είδηση: 37914

    [02] Ασφαλιστικό: Αλλαγές στο νομοσχέδιο

    Τριτη, 22 06 2010 22:53

    Αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος. Νωρίτερα είχε συνεδριάσει με θέμα τις αλλαγές στο εργασιακό πεδίο, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ παρουσία του κ. Λοβέρδου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

    Από βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση υπήρξαν οι προτάσεις, στο σχετικό νομοσχέδιο το ποσοστό των απολύσεων μηνιαίως να γίνει από 5% σε 4% και ο χρόνος προειδοποίησης των εργαζομένων να γίνει έξι μήνες από τέσσερις και δύο από έναν ανάλογα με τα χρόνια απασχόλησης.

    Δύο θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, ήταν η πρόταση να ισχύσει για τους εργαζόμενους των 55 ετών, όποια προστατευτική διάταξη ισχύει και για τους εργαζόμενους από 57 ετών, καθώς και να υπάρξει υποχρεωτική επιδότηση του μισθού των νεοπροσληφθέντων από τον ΟΑΕΔ.

    Στο σημείο αυτό υπήρξε ο αντίλογος, πως πως η χώρα δεν θα μπορέσει να πάρει το κονδύλι των 200 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ σε περίπτωση που η επιδότηση γίνει υποχρεωτική.

    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το ποσοστό επιχειρήσεων και εργαζομένων αφορούν τα μέτρα είναι το 5% καθώς το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολεί προσωπικό κάτω των 20 ατόμων. Επίσης προτάθηκε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους να μην μπορούν να απολύσουν αντίστοιχο αριθμό παλαιών εργαζομένων πριν την παρέλευση εξαμήνου, αλλά και να υπάρξει ενιαίος κατάλογος κοινής αποδοχής για τη διαιτησία, με τον υπουργό να φέρεται να έχει ζητήσει κατάλογο μεσολαβητών από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος:

    "Κάναμε μια προσπάθεια και εμείς όπως και οι προηγούμενοι στην Κυβέρνηση να πάμε πιο γρήγορα το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού κοινοτικού ταμείου. Κάτι έχουμε καταφέρει, από το 0,35 έχουμε φτάσει στο 6,41% πριν από λίγες μέρες. Θα κλείσει η χρονιά στα 20%, καλά πάμε. Πέρα από την απορροφητικότητα σημασία έχει τι κάνεις, η ποιότητα. Προκηρύξαμε 119.000 θέσεις εργασίας για τις οποίες θα χρηματοδοτήσουμε τις εισφορές εργοδοτών - εργαζομένων. Αυτό το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πάει εξαιρετικά καλά. Βάλαμε στο μνημόνιο προσπαθώντας παράλληλα με τα σκληρά μέτρα να οργανωθεί και αυτό το δίκτυο, την επιταγή ανεργίας αντί για το επίδομα ανεργίας. Δηλαδή, τα 485 ευρώ του επιδόματος ανεργίας να είναι μια επιταγή την οποία θα έχει ο άνεργος όσο χρόνο διατηρείται η ανεργία του και επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ και θα τη δίδει στον εργοδότη να συμπληρώνει αυτός το υπόλοιπο ποσό ώστε ο άνεργος να έχει αυτά τα χρήματα αλλά και να απασχολείται. Να μην είναι εκτός κοινωνίας".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές, ανέφεραν ότι αποτελεί αναγκαιότητα η στήριξη των μέτρων για να μην πτωχεύσει η χώρα, αλλά "δεν μπορούμε να καταργούμε κατακτήσεις εργαζομένων χωρίς να λύνουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να ωφελούνται πέντε έως δέκα " μεγαλοκαρχαρίες"".

    Πριν τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ο κ. Λοβέρδος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αντιδράσεις

    Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταξύ του κ. Λοβέρδου και βουλευτών, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν τα μέτρα.

    Στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι αυξάνεται ο χρόνος προειδοποίησης για τις απολύσεις, επεκτείνεται το δικαίωμα αυτασφάλισης με επιβάρυνση του εργοδότη για εργαζομένους άνω των 55 ετών -και όχι άνω των 57 όπως αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα. Η τρίτη αλλαγή αφορά τη διαιτησία, ενώ ο υπουργός διευκρίνισε ότι το εργασιακό θα έρθει ως διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι αλλαγές που προτείνονται για τα εργασιακά θα ενσωματωθούν τελικά στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου αναβάλλεται και θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα.

    Σ. Σακοράφα (ανεξάρτητη): "μετατρέπει την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 592, συν το επιδοματάκι του ΟΑΕΔ που δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρουν, συν του ότι γνωρίζουμε την μοίρα των επιδομάτων. Σαν επιστέγασμα του κοινωνικού πραξικοπήματος, καταργείτε την διαιτησία, καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν μονομερώς να προσφύγουν στην διαιτησία αν δεν το επιθυμεί η εργοδοτική πλευρά. Ποιες είναι οι επενδύσεις που έχετε εξασφαλίσει με τα μέτρα αυτά; Το μόνο που βλέπω είναι ένας επερχόμενος κοινωνικός κανιβαλισμός".

    Π. Κουρουμπλής (ΠΑΣΟΚ): "τα μέτρα θα οδηγήσουν πολλούς εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Η παράταξή μας δεν είναι λόχος. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ακόμα και αντίστασης σ' αυτούς που μας απειλούν με πτώχευση της χώρας, ενώ γνωρίζουμε ότι οι πρώτοι που θα έχαναν σε περίπτωση πτώχευσης, θα ήταν αυτοί".

    Γ. Βρούτσης, (ΝΔ): "Σήμερα αποκαλύπτεται το μνημόνιο. Γιατί αν πάμε στη διάσταση ότι φέρατε τις αλλαγές αυτές στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση ότι η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, έρχεται σήμερα διαμέσου του Προεδρικού Διατάγματος για την αμοιβή των νέων μέχρι 25 ετών στο όνομα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας".

    Δ. Μαυρίκος (ΚΚΕ): "Αυτά που εξαγγείλατε σήμερα, είναι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτών για δεκαετίες ολόκληρες. Το αίτημα για απελευθέρωση απολύσεων, μείωση αποζημιώσεων, παιδική εργασία. Μας λέτε πως αυτά τα κάνετε, είτε για την κρίση, είτε για να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία - και ο εχθρός ο μεγάλος είναι το εργατικό κόστος. Μα, αν ήταν έτσι, η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να κεντάει".

    "Όλη αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει σοκ και δέος στον ελληνικό λαό, ακριβώς γιατί έχουμε καθημερινές αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς" σημείωσε από πλευράς ΛΑΟΣ, η Ουρανία Παπανδρέου.

    Μ. Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ): "Γίνεται προσπάθεια περιορισμού των αντιδράσεων εσωκομματικά. Έχω την εντύπωση πως δεν θα τα καταφέρετε, γιατί είμαστε στη μέση ενός σχεδίου που φαίνεται καθημερινά. Οι αλλαγές θα γίνουν μόνιμες και μετά την κρίση. Το «ψήφος ή εκλογές» είναι εκβιασμός. Χάνετε αυτούς που είναι μαζί σας και επιχειρείτε να κερδίσετε άλλους. Δεν θα γλιτώσετε ωστόσο - θα κριθούν όλα αυτά αντισυνταγματικά".

    Nέα αντιπαράθεση

    Στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούσε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το ΠΔ για τα εργασιακά πριν αποφανθεί το ΣτΕ, λέγοντας: "Στο μέτρο που τέθηκε ζήτημα δημοκρατικής υφής για το ΠΔ δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Για αυτό αμέσως ζήτησα να έρθει η ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή και θα έρθει".

    Στον υπουργό Εργασίας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν δεχόμαστε να μας δίνετε με ευτελή τρόπο μαθήματα δημοκρατικής τάξης όταν κατακρεουργείτε εν μια νυκτί όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα. Αναδιπλωθήκατε και το φέρνετε στη Βουλή γιατί φοβάστε τι θα πει το ΣτΕ. Προσπαθείτε να καλύψετε ατάκτως τα νώτα σας και όχι γιατί έχετε κάποιες ευαισθησίες".

    Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του πιστεύει ότι πρέπει αυτά τα, αποικιακού χαρακτήρα, αντιλαϊκά μέτρα να έρθουν στη Βουλή για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλειοδοσία έναντι του ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, AΠΕ

    Είδηση: 37919

    [03] Απεργιακό διήμερο

    Τριτη, 22 06 2010 23:20

    Σε απεργιακή τροχιά κινούνται αρκετοί κλάδοι εργαζομένων την Τετάρτη και την Πέμπτη. Δίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον προαστειακό, 7-9 το πρωί, 3-5 το μεσημέρι και 10-12 το βράδυ, ενώ συλλαλητήριο πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αιχμή το ασφαλιστικό.

    Η διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ δεν ακύρωσε τα προγραμματισμένα δρομολόγια και πολλά γίνονται με πολύωρες καθυστερήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν διάβημα διαμαρτυρίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 29 Ιουνίου.

    Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει την Τετάρτη και το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης.

    Με ανακοίνωσή του για τη δικαστική απόφαση που βγάζει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: "Με μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, χρησιμοποιώντας δικαστές εντεταλμένους, επιχειρούν να εμποδίσουν τους ναυτεργάτες να απεργήσουν βγάζοντας την απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ παράνομη.

    Το ΠΑΜΕ καλεί τους ναυτεργάτες να μην φοβηθούν. Μαζί με τα ταξικά τους συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ, οργανωμένα να βρεθούν στους καταπέλτες. Για να πάρουν απάντηση οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση. Τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο".

    Η Πανελληνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλει την ποινικοποίηση της κινητοποίησης και δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στην 24ωρη απεργία.

    Αντίθετα τ'εσσερις ακτοπλοϊκές εταιρείες δηλώνουν ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά και ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία την εφαρμογή της απόφασης και την προστασία των πληρωμάτων και των επιβατών.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Χωρίς ενημέρωση την Τετάρτη

    Είδηση: 37920

    [04] Ιταλία: Νέες κατακόμβες στο φως

    Τριτη, 22 06 2010 21:18

    Οι αρχαιότερες απεικονίσεις με θέμα τους Αγίους Αποστόλους, που χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου αιώνα, ανακαλύφθηκαν στις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή Φαμπρίτσιο Βισκόντι.

    Οι νωπογραφίες των Πέτρου, Παύλου, Ανδρέα και Ιωάννη, ζωγραφισμένων σε χρωματικούς τόνους του κόκκινου και της ώχρας, βρίσκονταν στο ταβάνι ενός μικρού νεκρικού θαλάμου στις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 500 μ από τη βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών, μίας από τις τέσσερις μεγάλες βασιλικές της Αιώνιας Πόλεως, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Παύλου.

    Οι κατακόμβες κατασκευάσθηκαν επί παραγγελία μίας nobildonna (γυναίκας που ανήκει σε ευγενή οικογένεια, αλλά δίχως τίτλο ευγενείας η ίδια).

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 37917

    [05] Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΡΤ

    Τριτη, 22 06 2010 21:14

    Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου σε βάρος επτά στελεχών της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ.

    Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, της άμεσης συνέργειας σε αυτήν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

    Η δίωξη αφορά υποθέσεις των δύο- τριών τελευταίων ετών για μικτές παραγωγές της ΕΡΤ, καθώς και για μια εξωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

    Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ για δύο άλλα πρόσωπα συνεχίζεται η έρευνα.

    Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στην κρατική τηλεόραση.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η κ. Φάκου συγκέντρωσε στοιχεία και για άλλες υποθέσεις που αφορούν ατασθαλίες στην ΕΡΤ, για τις οποίες έχει σχηματιστεί άλλη δικογραφία που ερευνάται από τη δικαιοσύνη.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 37916

    [06] Χωρίς ενημέρωση την Τετάρτη

    Τριτη, 22 06 2010 21:08

    Χωρίς ενημέρωση θα μείνει η ERT online την Τετάρτη 23 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ. Επίσης μεταβάλλεται το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου από τις 6πμ της Τετάρτης, έως τις 6πμ της Πέμπτης, λόγω της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, των λοιπών συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν το προσωπικό της ΕΡΤ, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τις ΣΣΕ και για την τακτοποίηση των συμβασιούχων.

    Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εξήγγειλε: "Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, την Παρασκευή, 25 Ιουνίου, το Σάββατο, 26 Ιουνίου, την Κυριακή, 27 Ιουνίου και την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010, ΜΟΝΟ για τους συμβασιούχους που απολύονται από το κρατικό κανάλι.

    Υπενθυμίζεται, ότι, ήδη, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει για την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα, 28 και την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 για ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, δηλαδή, αορίστου και ορισμένου χρόνου".

    Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

    "Λύση του προβλήματος των συμβασιούχων της ΕΡΤ στην κατεύθυνση της σταθεράς και πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Υπογραφή νέας ΣΣΕ, ΕΣΗΕΑ-ΕΡΤ για το 2009 και το 2010, όταν, μάλιστα, έχουν γίνει βαρύτατες περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, που ξεκινούν από το 10%. Δηλώνουμε, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις θέσεις μας αυτές, αφού πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ. Τυχόν υλοποίηση του αντεργατικού και απάνθρωπου αυτού σχεδίου, που εκπορεύεται από την Κυβέρνηση και εφαρμόζεται από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δεν θα πλήξει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά θα έχει ως βαρύτατη συνέπεια την αύξηση της ανεργίας των εργαζομένων, που δοκιμάζονται σκληρά από τα τελευταία οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα".

    Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι διεκδικεί: "Να μη φύγει κανείς εργαζόμενος. Επέκταση - ρύθμιση του άρθρου 7 παρ. 3 του Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ Α.Ε. έτσι ώστε όλες ανεξαιρέτως οι ειδικότητες που υπηρετούν σήμερα στην ΕΡΤ, να τακτοποιηθούν.

    Η ανωτέρω ρύθμιση να έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να γίνει :

    Άμεση ανανέωση για ένα τουλάχιστον οκτάμηνο όλων των συμβάσεων έργου .

    Να πληρώνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο της ειδικότητας τους, όπως προβλέπουν οι Σ.Σ.Ε. και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

    Άμεσα να γίνει καταγραφή όλων των θέσεων εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας".

    Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επιμένει:

    1. Στην άμεση ανανέωση τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου όλων των συμβάσεων έργου που λήγουν τέλος Ιουνίου και τέλος Ιουλίου.

    2. Στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η τελευταία ΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008!

    3. Στην κατάθεση νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και στην κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ". Είδηση: 37915


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 June 2010 - 20:55:25 UTC