Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για τις κυρώσεις στο Ιράν
  • [02] Εβδομάδα εξελίξεων για τα εργασιακά
  • [03] Στη Βιέννη την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Εβραίοι της Γερμανίας ετοιμάζουν πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
  • [05] Καθησυχαστικό κλίμα για τη συνέχεια της δανειοδότησης
  • [06] O Μπέκαμ σε...κόμικ

    [01] Αντιδράσεις για τις κυρώσεις στο Ιράν

    Πεμπτη, 10 06 2010 19:49

    Τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την άρνηση της Τεχεράνης να αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του Ιράν, πάντως έκανε λόγο για άχρηστο ψήφισμα που πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Εν μέσω έντονων διαμαρτυριών, μίλησε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών στο ινστιτούτο διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων στην Ιρλανδία.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Ιράν (διπλωματικές πηγές)

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Ιράν, πέρα από αυτές που αποφάσισε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και το θέμα θα είναι στην ημερήσια διάταξη δύο συνόδων την επόμενη εβδομάδα.

    Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε την Πέμπτη από τους πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου την Δευτέρα των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, που θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες η οποία θα γίνει την Πέμπτη, δήλωσε ένας ευρωπαίος διπλωμάτης.

    Η ευρωπαϊκή θέση αρχής, θα μπορούσε να επικυρωθεί στη σύνοδο κορυφής, αλλά οι λεπτομέρειες ενδεχόμενων συμπληρωματικών μέτρων θα μπορούσαν να αναμείνουν μέχρι την επόμενη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τον Ιούλιο, σύμφωνα με έναν άλλον διπλωμάτη.

    "Δεν υπάρχει ομοφωνία, έτσι φαίνεται ότι θα υπάρξει μια μακρά εργασία, και μια εργασία πολύ λεπτομερής για την διατύπωση", υπογράμμισε ένας άλλος διπλωμάτης. Ωστόσο, παρά τις διαιρέσεις των Ευρωπαίων "είναι πολύ πιθανό οι πρόσθετες κυρώσεις (με εκείνες του ΟΗΕ) θα επιβληθούν εξ ονόματος της ΕΕ", διευκρίνισε.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, εκτίμησε την Πέμπτη ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει "συμπληρωματικά μέτρα" κατά του Ιράν μετά την υιοθέτηση νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

    "Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πρόσθετα μέτρα για να δείξουμε ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη, στο ζήτημα αυτό και σε άλλα, να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στον κόσμο", τόνισε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Γκουίντο Βεστερβέλε.

    Ιράν: Συζήτηση για αναθεώρηση των σχέσεων με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

    Το ιρανικό κοινοβούλιο, θα αρχίσει την Κυριακή την εξέταση ενός κειμένου για την αναθεώρηση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σε αντίδραση για τις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε την Πέμπτη ένας Ιρανός βουλευτής. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Εσμαίλ Κοσαρί, δήλωσε ότι "το Κοινοβούλιο θα εξετάσει κατά προτεραιότητα την Κυριακή ένα σχέδιο για την αναθεώρηση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της ΙΑΕΑ". Ο κ. Κοσάρι δεν έδωσε διευκρινήσεις για το τι θα μπορούσε να συνεπάγεται η "αναθεώρηση" των σχέσεων με την ΙΑΕΑ.

    Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας νέας απόφασης για την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, και ειδικότερα για την εξακολούθηση του εμπλουτισμού ουρανίου.

    Υποβάθμισε την σημασία αυτού του κειμένου ωστόσο, ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΟΙΕΑ), Αλί Ακμπάρ Σαλέχι.

    "Πρόκειται μόνο για μια πρόταση. Αναμένουμε την επιστροφή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για να εξετάσουμε αυτό το σχέδιο σε μια κοινή σύνοδο", δήλωσε ο Σαλέχι σύμφωνα με το πρακτορείο Ilna. "Η άλλη πλευρά (η Δύση), θέλει να μας ωθήσει να υιοθετήσουμε εξτρεμιστικές αποφάσεις, αλλά όπως πάντα κάνει λάθος", πρόσθεσε, λέγοντας ότι το Ιράν θα ενεργήσει "λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά του συμφέροντα και το μεγαλείο του".

    Συνεχίζονται οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων στην Τεχεράνη, παρά τις κυρώσεις των ΗΕ

    Η παράδοση στο Ιράν ρωσικών πυραύλων S-300 δεν θα επηρεαστεί από της κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Τεχεράνης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, μετά τη φημολογία ότι θα παγώσουν τέτοιου είδους συμφωνίες.

    "Η απόφαση που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας σε βάρος του Ιράν δεν αφορά τις εξαγωγές όπλων προς το Ιράν, αλλά θα ήθελα να δηλώσω ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα, με εξαίρεση τα φορητά συστήματα, δεν περιέχονται στον κατάλογο", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο.

    Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ιράν για ένα πιθανό πυρηνικό εργοστάσιο επί του Ισλαμικού αυτού κράτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις , για νέες μονάδες, με τους ιρανούς συνεργάτες, βρισκόμαστε σε ουσιαστικές συζητήσεις τώρα", τόνισε ο Λαβρόφ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικό άρθρο: Αντιδράσεις από Τουρκία-Βραζιλία στις κυρώσεις εναντίον του Ιράν

    Είδηση: 37528

    [02] Εβδομάδα εξελίξεων για τα εργασιακά

    Πεμπτη, 10 06 2010 20:31

    Οι αλλαγές στο εργασιακός καθεστώς, εξακολουθούν να πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση, ενώ, μέχρι τις 16 Ιουνίου εργοδότες και εργαζόμενοι, αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμεσα στις βασικές αλλαγές, περιλαμβάνονται, η αύξηση του μηνιαίου ποσοστού απολύσεων, και οι μειώσεις σε αποζημιώσεις και τον κατώτερο μισθό σε νέους κάτω των 25 ετών, για ένα χρόνο. Αύξηση της ανεργίας, καταγράφουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 11,6% τον Μάρτιο, έναντι του 9%, τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

    Ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να επέλθουν μέσα στο καλοκαίρι με βάση το μνημόνιο που συνυπέγραψε η χώρα μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Οι βασικότερες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας αφορούν:

    Στη μείωση των αποζημιώσεων των υπαλλήλων από 20 έως 40% και καταβολή σε 6 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή.

    Στην αύξηση του μηνιαίου ποσοστού απολύσεων από 2% σε 4% και

    Στη μείωση του κατώτερου μισθού σε νέους κάτω των 25 ετών για ένα χρόνο.

    Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνονται και μέτρα για την αποτροπή των απολύσεων σε εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας.

    Την ερχόμενη Δευτέρα εργοδότες και εργαζόμενοι θα συζητήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 16 του μήνα στο υπ. Eργασίας. Στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις αλλαγές με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους.

    Η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ανήλθε το Μάρτιο στο 11,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009 που ήταν 9% και το φωτεινό Φεβρουάριο που ήταν 12,1%.

    Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της επιτροπής Εργατικής πολιτικής του Σύριζα σε ανακοίνωση τονίζει:

    "Ενώ στη χώρα μας απλώνεται παντού μια μυρωδιά από θειάφι από τη συσσωρευμένη οργή των εργαζομένων η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει ρίχνει λάδι στη φωτιά της κυοφορούμενης κοινωνικής εξέγερσης".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 37530

    [03] Στη Βιέννη την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου

    Πεμπτη, 10 06 2010 23:22

    Στη Βιέννη φθάνει το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 20:30 τοπική ώρα, θα εκφωνήσει ομιλία στο δείπνο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, του διεθνούς δηλαδή Συνδέσμου Τραπεζών, στα πλαίσια της εαρινής συνάντησης των μελών του. Στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και στη 1 θα έχει γεύμα εργασίας με τον Αυστριακό πρωθυπουργό Χάιντς Φίσερ.

    Ο κ. Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο κ. Παπανδρέου είναι οι κεντρικοί ομιλητές της εαρινής συνάντησης του Ινστιτούτου, στα δείπνα της Πέμπτης και της Παρασκευής αντίστοιχα. Το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, με περισσότερα από 400 Ινστιτούτα - μέλη είναι η κορυφαία παγκόσμια οργάνωση οικονομικών οίκων. Την εαρινή συνάντησή του θα παρακολουθήσουν ανώτατα στελέχη των οικονομικών αυτών οίκων, πρόεδροι κεντρικών τραπεζών και ανώτατοι οικονομικοί αξιωματούχοι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37532

    [04] Εβραίοι της Γερμανίας ετοιμάζουν πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

    Πεμπτη, 10 06 2010 20:39

    Εβραίοι της Γερμανίας ετοιμάζουν ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, με την προοπτική να αναχωρήσει στα τέλη Ιουλίου, δήλωσε την Πέμπτη από το Βερολίνο μία εκ των υπευθύνων της πρωτοβουλίας αυτής. Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ η Έντιτ Λουτς, που προετοιμάζει την αποστολή αυτή που διοργανώνεται από τη γερμανική πτέρυγα του δικτύου "Ευρωπαίοι εβραίοι για μια δίκαιη ειρήνη" στη Μέση Ανατολή (JEP), "ο κατάλογος των επιβατών δεν έχει ακόμη συνταχθεί, αλλά έχουμε πολλές, πολλές αιτήσεις απ' όλο τον κόσμο". Μεταξύ των ενδιαφερομένων βρίσκονται πολλοί Ισραηλινοί, όπως και πολιτικοί αξιωματούχοι και μη εβραίοι, όμως οι τελευταίοι θα γίνουν δεκτοί αφού τηρηθεί μια σειρά προτεραιότητας, καθώς "οι αιτήσεις των εβραίων γι 'αυτό το εβραϊκό πλοίο έχουν βεβαίως μεγαλύτερη βαρύτητα", σημείωσε η Λουτς.

    Μετά τη φονική επιδρομή του Ισραήλ στο διεθνή στολίσκο στις 31 Μαΐου "η ανάγκη που υπάρχει για το δικό μας πλοίο κρίνεται πιο επείγουσα από ποτέ", τόνισε η Έντιτ Λουτς. Το σχέδιο αυτό έλαβε σύμφωνα με την ίδια και "πολλά μηνύματα υποστήριξης από το Ισραήλ".

    "Θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το Ισραήλ ότι το πλοίο μας είναι ειρηνικό και ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλα όπως αυτό. Αν το Ισραήλ μας κλείσει το δρόμο, θα κάνουμε μεταβολή. Όμως θα επιστρέψουμε στη συνέχεια", υπογράμμισε. Ο στόχος είναι το ταξίδι αυτό να γίνει στα τέλη Ιουλίου, όμως ακόμη τίποτε δεν έχει αποφασιστεί".

    Ισραήλ-δημοσκόπηση: Το 78% των εβραίων Ισραηλινών θεωρεί την Τουρκία εχθρικό κράτος

    Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών εβραίων θεωρούν την Τουρκία, πρώην στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ, "εχθρικό κράτος" μετά την κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών από την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος στο διεθνή στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην ερώτηση "πιστεύετε ότι υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η Τουρκία έγινε ένα εχθρικό κράτος;", το 78% απάντησε "ναι", ενώ μόνο το 22% είχε αντίθετη άποψη.

    Η δημοσκόπηση αυτή, που δημοσιεύεται από τη δεξιά εφημερίδα "Ισραέλ Χαγιόμ" που διανέμεται δωρεάν, δεν λαμβάνει υπόψη τη μειοψηφία των αράβων πολιτών του Ισραήλ, μια κοινότητα που απαρτίζεται από 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού.

    Σύμφωνα πάντα με την ίδια σφυγμομέτρηση, μόνον το 13% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της σύστασης μιας διεθνούς επιτροπής έρευνας για το αιματηρό αυτό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους, 8 Τούρκους και έναν Αμερικανό τουρκικής καταγωγής, ενώ η πλειοψηφία, το 71% των Ισραηλινών εβραίων υποστηρίζει τη διεξαγωγή μιας εσωτερικής έρευνας.

    Επίσης το 91% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αναχαίτισης στο μέλλον των στολίσκων που θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, το 73% των Ισραηλινών εβραίων κρίνει ότι δεν θα πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας, έναντι ποσοστού μόνον 16% που πιστεύει το αντίθετο. Οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν άποψη.

    Η δημοσκόπηση αυτή έγινε από το ινστιτούτο "New Wave Research Group" σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 561 ατόμων μεταξύ του εβραϊκού πληθυσμού του Ισράηλ και έχει περιθώριο σφάλματος 4%.

    Το Ισραήλ και η Τουρκία μπορούν να οικοδομήσουν και πάλι τις σχέσεις τους, δηλώνει πρώην επικεφαλής της Μοσάντ

    Μπορεί να χρειαστούν μήνες έντονης εργασίας, αλλά τόσο το Ισραήλ όσο και η Τουρκία έχουν κεκτημένο δικαίωμα να ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους μετά την επίθεση στον στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στην Γάζα, δήλωσε σήμερα ένας πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών. Ο Εφρέμ Χαλεβί, διευθυντής της Μοσάντ την περίοδο 1998-2002, και πρώην ανώτερος σύμβουλος σε μια διαδοχή ισραηλινών πρωθυπουργών, δήλωσε ότι η επίθεση στον στολίσκο, κατά την οποία εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, έχουν σοβαρά πλήξει τις σχέσεις των δυο χωρών.

    Δήλωσε όμως ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες δεν οικονομήθηκαν μόνο πάνω στο συναίσθημα, και ότι και οι δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα, αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν, ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος και σκληρή διπλωματία για την επίτευξή του.

    "Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ έχουν δει πολλά, πολλά χρόνια πολύ ειλικρινούς και πολύ βαθιάς συνεργασίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Χαλεβί, όπου μιλούσε για τις τρομοκρατικές απειλές στην Ευρώπη.

    Είπε ακόμη ότι υπάρχει "μια βαθιά κατανόηση" στο Ισραήλ για σημασία της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

    "Υπάρχει μια προσπάθεια, μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, αλλά μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές--θα έλεγα επίσης στην δική μας πλευρά, στην ισραηλινή πλευρά--να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει αυτές τις σχέσεις τις οποίες υπηρέτησαν οι δύο χώρες μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα", σημείωσε.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 37531

    [05] Καθησυχαστικό κλίμα για τη συνέχεια της δανειοδότησης

    Πεμπτη, 10 06 2010 20:21

    Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, διαψεύδοντας την καταστροφολογία των τελευταίων ημερών. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το κλίμα για τη χώρα έχει αντιστραφεί στην Ευρώπη και αμέσως μετά το καλοκαίρι θα φθάσει η δεύτερη δόση από το πακέτο στήριξης, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την άμεση προκήρυξη έργων ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ και την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ που είχαν "κολλήσει" σε γραφειοκρατικά εμπόδια ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη. Μείωση του ταμειακού ελλείμματος και των δαπανών του δημοσίου και αύξηση των εσόδων καταγράφουν τα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Oικονομικών.

    "Εντός των στόχων"

    Εξασφαλισμένη είναι η δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβρη από Ευρωπαϊκή ένωση και ΔΝΤ διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς όπως αναφέρει το κλίμα έχει αντιστραφεί για την Ελληνική Οικονομία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το πρώτο πεντάμηνο του έτους:

    Το ταμειακό έλλειμμα μειώθηκε κατά 38,8% στα 8,97 δισ ευρώ με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης να προβλέπει μείωση -35,1%. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,3% με στόχο 11,7% και οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 10,6% με στόχο -4,8%, με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι μετά και τη νέα αύξηση στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας από 1 Ιουλίου τα έσοδα θα είναι εντός των στόχων.

    Την άμεση προκήρυξη έργων ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ και την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ που είχαν κολλήσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αύξηση του πληθωρισμού στο 5,4% το Μάιο, η κ. Κατσέλη τόνισε πως όταν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση είναι φυσικό να υπάρχει και προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω.

    Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι σε συνέντευξη του σε Βελγικό περιοδικό ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    "Υπάρχουν πολλές αναφορές στον διεθνή Τύπο σχετικά με αναδιάρθρωση χρέους, ωστόσο θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο" ξεκαθάρισε ο κ. Ρομπέι

    Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου αναμένεται στη χώρα μας κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία των Ελληνικών μεταρρυθμίσεων βάση του μνημονίου.

    Πηγή: NET

    Σχετικές ειδήσεις: Ξεμπλοκάρουν έργα 2 δισ., EE: Αύξηση του πακέτου στήριξης και εργασιακές αλλαγές

    Είδηση: 37529

    [06] O Μπέκαμ σε...κόμικ

    Πεμπτη, 10 06 2010 15:36

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γίνεται ο πρώτος αθλητής του οποίου η ζωή γίνεται κόμικ στη γνωστή σειρά Fame της Bluewater Productions. Στο κόμικ αυτό θα δούμε τη ζωή του διάσημου ποδοσφαιριστή από τα πρώτα του χρόνια στα γήπεδα, τότε που ονειρευόταν ότι μια μέρα θα παίξει για τη Manchester United, μέχρι την πραγματοποίηση του ονείρου του.

    Το Fame έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει πολλά ονόματα της showbiz όπως τον Robert Pattinson, την Lady Gaga την Taylor Swift κ.α, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα κάνει κόμικ την ζωή κάποιου από τον χώρο του αθλήματος.

    Υπό τον τίτλο "Διάσημος: Ντέιβιντ Μπέκαμ", το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και είναι το τελευταίο κόμικ σε μία σειρά των εν λόγω εκδόσεων για τη ζωή πολιτικών και διασημοτήτων, ανάμεσά τους η Χίλαρι Κλίντον, και καλλιτεχνών, όπως η Έλεν ντε Τζένερις.

    Ο 35χρονος βρετανός ποδοσφαιριστής είναι ο πρώτος αθλητής η ζωή του οποίου θα γίνει κόμικ στη σειρά "Διάσημοι" του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου, που στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει βιβλία για τη ζωή της Lady Gaga και της Τέιλορ Σουίφ.

    Στο βιβλίο γίνεται αναφορά και στην επιρροή του Μπέκαμ στο χώρο της μόδας και του πολιτισμού.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37508


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 June 2010 - 20:55:29 UTC