Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άριστες σχέσεις Ελλάδας- Σερβίας
  • [02] Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων νετρίνων
  • [03] Συνδέεται η παχυσαρκία με το άσθμα
  • [04] Λίβανος: Πυρά εναντίον ισραηλινού μαχητικού
  • [05] Τα παράξεναβ¦ μουσεία
  • [06] Ελβετία: 7,6 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο το 2008
  • [07] Συνασπισμός: 6ο Συνέδριο την Πέμπτη
  • [08] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου- Υβ Λετέρμ
  • [09] Hewlett-Packard: Τα επόμενα χρόνια θα καταργήσει 9.000 θέσεις εργασίας

    [01] Άριστες σχέσεις Ελλάδας- Σερβίας

    Τριτη, 01 06 2010 21:05

    Τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και την κοινή βούληση για πολύπλευρη συνεργασία επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Σέρβος ομόλογός του Κάρολος Παπούλιας και Μπόρις Τάντιτς. Ο κ. Παπούλιας Κάρολος Παπούλιας και Μπόρις Τάντιτς στρατηγικό εταίρο και προνομιακό συνομιλητή, ενώ τόνισε ότι το συντομότερο δυνατό πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Χωρίς τη Σερβία δεν μπορεί να έχουμε ειρήνη», τόνισε ο Έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας, ενώ αναφορικά με το Κόσσοβο, ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων.

    Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Σέρβου προέδρου, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εξευρεθεί λύση για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ενώ σε απαντητική επιστολή του προς τον Σκοπιανό ομόλογο του, Γιόργκι Ιβάνοφ υπογραμμίζει ότι η ταχεία επίλυση του ζητήματος θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.

    « Μέσα από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η περιοχή μας θα οδηγηθεί με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στον δρόμο της σταθερότητας και της ευημερίας, αφήνοντας για πάντα πίσω της, όπως έκανε και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιπαλότητες και συγκρούσεις αιώνων». Κάρολος Παπούλιας

    Ο Κ. Παπούλιας σημείωσε ότι αυτός ο στόχος είναι κοινός και η Ελλάδα τον υπηρετεί πιστά και συστηματικά, ήδη από την δύσκολη δεκαετία του '90.

    «Δεν είναι τυχαία η σημασία που το σύνολο των ευρωπαίων εταίρων μας αποδίδει στην περιφερειακή συνεργασία και στις σχέσεις καλής γειτονίας, όρου απαράβατου για την ένταξη οποιουδήποτε κράτους στην Ένωση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος και στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και την πολιτική των Αθηνών έναντι των Σκοπίων.

    «Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η πολιτική μας έναντι της ΠΓΔΜ, πολιτική η οποία χαρακτηρίζεται από αποδεδειγμένη εμπράκτως καλή θέληση και επιδιώκει την εγκατάλειψη αναχρονιστικών και ανιστόρητων ισχυρισμών με εποικοδομητικό πνεύμα και σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Πρόεδρος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η φίλη Σερβία κατ' εξοχήν συμμερίζεται αυτές τις θέσεις αρχής, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παραχάραξη της ιστορίας και τις σκοπιμότητες που αυτή υπηρετεί».

    Προσφωνώντας το «φίλο» Πρόεδρο της Σερβίας, ο Κάρολος Παπούλιας υπενθύμισε ότι την Ελλάδα και τη Σερβία «ενώνουν ιστορικοί δεσμοί οι οποίοι οικοδομήθηκαν με κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση ιδανικών και δικαίων, αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία».

    Ο Πρόεδρος επανέλαβε πως η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε τη σημασία του «στρατηγικού στόχου», της ένταξης το έτος 2014, των χωρών της περιοχής στην ΕΕ.

    Σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος Παπούλιας επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για την επίτευξη μίας βιώσιμης και λειτουργικής «κυπριακής» λύσης, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των αρχών και αξιών της ΕΕ και της πλήρους εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου.

    Ακόμη στάθηκε στις σχέσεις Ελλάδος - Σερβίας στον οικονομικό τομέα, στην ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή και διαβεβαίωσε πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε οικονομικά παρόντες».

    Επίσης, υπογράμμισε ότι τις δύο χώρες ενώνει και «ο βαθύς αναλλοίωτος δεσμός του πολιτισμού» και τόνισε την πολιτική βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω «η συνεργασία των Πανεπιστημίων μας και των πνευματικών μας ανθρώπων».

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος απένειμε στον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Ο Μπόρις Τάντιτς συναντήθηκε επίσης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37179

    [02] Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων νετρίνων

    Τριτη, 01 06 2010 20:32

    Ιταλοί φυσικοί ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα έλυσαν το μυστήριο των "αγνοούμενων" νετρίνων, που αποτελούσαν ένα από τα αινίγματα του υποατομικού κόσμου της σωματιδιακής φυσικής. Ερευνητές της ομάδας OPERA του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας για πρώτη φορά κατάφεραν να παρατηρήσουν άμεσα -με ποσοστό βεβαιότητας 98%- τα νετρίνα να μεταλλάσσονται από το ένα είδος σε ένα άλλο, τα ταυ-νετρίνα.

    Αν επόμενα πειράματα επιβεβαιώσουν την ανακάλυψη, μπορεί να φέρουν "αναταράξεις" στο Καθιερωμένο Μοντέλο της φυσικής, αλλά και να ρίξουν φως στην κατανόηση της λεγόμενης "σκοτεινής" ύλης, που θεωρείται ότι συνιστά το 25% του σύμπαντος. Εδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι πολύ λιγότερα νετρίνα (ηλεκτρικά ουδέτερα σωματίδια που ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός) φθάνουν στη Γη σε σχέση με τις ποσότητες που εδώ και περίπου 80 χρόνια προβλέπουν οι κυρίαρχες θεωρίες για τον ήλιο. Αυτό σημαίνει είτε ότι οι θεωρίες είναι λανθασμένες, είτε ότι κάτι συμβαίνει στα νετρίνα καθ' οδόν.

    Τουλάχιστον ένα είδος νετρίνων, τα μιονικά νετρίνα, είχαν παρατηρηθεί να αλλάζουν "ταυτότητα" και να εξαφανίζονται, γεγονός που είχε οδηγήσει στη θεωρία (που κέρδισε και το νόμπελ φυσικής του 1969) ότι τα νετρίνα μπορούν να μεταμορφώνονται ως "χαμαιλέοντες" σε άλλες αόρατες μορφές. Όμως ποτέ δεν είχε μέχρι σήμερα παρατηρηθεί άμεσα ένα μιονικό νετρίνο να μεταμορφώνεται σε ταυ-νετρίνο.

    Σύμφωνα με το Καθιερωμένο Μοντέλο τα νετρίνα δεν μπορούν να έχουν μάζα, όμως τα νέα πειράματα δείχνουν πως έχουν, γιατί η μεταμόρφωσή τους από το ένα είδος σωματιδίου στο άλλο προϋποθέτει την ύπαρξη μάζας. Ο ιταλός ερευνητής και εκπρόσωπος της ομάδας OPERA Αντόνιο Ερεντιτάτο δήλωσε ότι "βρέθηκε το κομμάτι του παζλ που έλειπε. Αν αποδειχτεί αληθινό, σημαίνει ότι μια νέα φυσική θα χρειαστεί για να το εξηγήσει".

    "Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά συναρπαστική, επειδή δείχνει ότι υπάρχουν πράγματα πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο", συμφώνησε ο εκπρόσωπος Τζέημς Γκίλις του CERN, το οποίο θεωρεί την ανακάλυψη ως ευνοϊκό προμήνυμα και για το δικό του φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα ανακάλυψης νέων δεδομένων στη φυσική. Το πείραμα του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας συνεργάζεται με το CERN, αλλά είναι αυτόνομο.

    Η παρατήρηση της μεταμόρφωσης του νετρίνου συνέβη στη διάρκεια του "ταξιδιού" μιας ακτίνας (σαν λέιζερ), η οποία αποτελείτο από δισεκατομμύρια μιονικά νετρίνα και η οποία στάλθηκε από το CERN κοντά στη Γενεύη, μέσω της Γης κάτω από τις Άλπεις, στο Εργαστήριο Γκραν Σάσο κοντά στην πόλη Ακουίλα της κεντρικής Ιταλίας, μια απόσταση 730 χλμ. που τα σωματίδια διέσχισαν σε 2,4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Οι ιταλοί ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι μετά την παρατήρηση ενός ταυ-νετρίνου, θα ακολουθήσουν και άλλες παρατηρήσεις, που θα επιβεβαιώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα νετρίνα μπορούν να "μεταμορφώνονται" σε άλλα σωματίδια.

    Η σπανιότητα της "μετάπτωσης" (μεταμόρφωσης) των νετρίνων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα σωματίδια αυτά αλληλεπιδρούν μόνο ασθενώς με την ύλη, έχει ταλανίσει τόσο πολύ τους επιστήμονες. Αντίθετα με τα φορτισμένα σωματίδια, τα νετρίνα δεν είναι ευαίσθητα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που συνήθως χρησιμοποιούν οι φυσικοί για να ελέγξουν την τροχιά των ακτίνων σωματιδίων. Τα νετρίνα επίσης μπορούν να περάσουν αόρατα μέσα από την ύλη (π.χ. από τον τοίχο ή το σώμα σας!).

    Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που άρχισαν οι επιστήμονες του CERN να στέλνουν τις ακτίνες των μιονικών νετρίνων προς τους ιταλούς συναδέλφους τους, μέχρι τελικά να παρατηρηθεί τώρα για πρώτη φορά η "μεταμόρφωση" ενός νετρίνου σε ταυ-νετρίνο. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, να υπάρχουν και άλλα, αόρατα μέχρι σήμερα, είδη σωματιδίων στα οποία μετατρέπονται τα νετρίνα, πράγμα που μπορεί να ερμηνεύει τη "σκοτεινή ύλη".

    ΑΠΕ Είδηση: 37177

    [03] Συνδέεται η παχυσαρκία με το άσθμα

    Τριτη, 01 06 2010 20:17

    Υγεια

    Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και το άσθμα, κάτι για το οποίο υπήρχαν ενδείξεις από προηγούμενες έρευνες.

    Η νέα μελέτη, υπό τη δρα Τζουν Μα του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Allergy" (Αλλεργία), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, εξέτασε τις περιπτώσεις περίπου 4.500 ανδρών και γυναικών, εκ των οποίων το ένα τρίτο είχαν φυσιολογικό βάρος, το ένα τρίτο ήσαν υπέρβαροι και το ένα τρίτο παχύσαρκοι. Το 41% είχαν κάποιας μορφής αλλεργία και το 8% άσθμα.

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 12% των παχύσαρκων ατόμων είχαν άσθμα έναντι 6% όσων είχαν φυσιολογικό βάρος. Η πιθανότητα εμφάνισης άσθματος αυξανόταν όσο μεγάλωνε ο Δείκτης Σωματικής Μάζας του ατόμου (μετρά το βάρος σε σχέση με το ύψος) και ειδικότερα όσο αύξανε η περιφέρεια στην μέση. Ο κίνδυνος άσθματος ήταν υπερτριπλάσιος στα πιο παχύσαρκα άτομα σε σχέση με όσα είχαν κανονικό βάρος.

    Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο γιατί συνδέονται οι δύο παράγοντες (παχυσαρκία και άσθμα), που και οι δύο έχουν γίνει πιο συχνοί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Μερικοί αποδίδουν τη σχέση στην ευρεία και ήπια "συστημική" φλεγμονή στον οργανισμό που προκαλείται από την παχυσαρκία, ενώ άλλοι την αποδίδουν στην αντίσταση του σώματος στην ορμόνη ινσουλίνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα (και η οποία αυξάνει ανάλογα με το πάχος). Η αντίσταση αυτή συχνά καταλήγει στην εμφάνιση διαβήτη.

    Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα είχαν διαβήτη ή εμφάνιζαν ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη. Η μελέτη όμως δεν βρήκε στοιχεία ότι αυτή η ινσουλινο-αντίσταση ήταν υπεύθυνη για τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και άσθματος.

    Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www3.interscience.wiley.com/journal/123423520/abstract

    AΠΕ Είδηση: 37176

    [04] Λίβανος: Πυρά εναντίον ισραηλινού μαχητικού

    Τριτη, 01 06 2010 22:00

    Αντιεροπορικά πυρά δέχτηκε ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος, πάνω από το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί. Δεν υπάρχουν θύματα και τα ισραηλινά μαχητικά εκτελούσαν αναγνωριστικές πτήσεις.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες πτήσεις, για τις οποίες έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του Λιβάνου, ενώ στα χερσαία σύνορα επικρατεί ηρεμία, μετά το 2006 οπότε και σημειώθηκε η ισραηλινή εισβολή και οι μάχες με αντάρτες της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η ένταση στην περιοχή αναζωπυρώθηκε λόγω της ισραηλινής επιδρομής στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ Είδηση: 37181

    [05] Τα παράξεναβ¦ μουσεία

    Τριτη, 01 06 2010 20:38

    Ορισμένα μουσεία έχουν εκθέματα ιστορικά, άλλα αρχαιολογικά κι άλλα προάγουν την Τέχνη. Υπάρχουν, όμως, και μουσεία που έχουν τα πάντα ... εκτός από τα παραπάνω. Είναι τα λεγόμενα "παράξενα" μουσεία, που αν και αιφνιδιάζουν- ενίοτε- τον επισκέπτη με τα εκθέματά τους, αποκτούν ολοένα και περισσότερους πιστούς οπαδούς.

    Αν, λοιπόν, έχετε εξαντλήσει τον κατάλογο με τα ... συμβατικά μουσεία και τις γκαλερί Τέχνης και αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές, ιδού ορισμένα από τα "παράξενα" μουσεία του πλανήτη.

    Περίεργο Μουσείο

    Μια φορά κι έναν καιρό, στη βικτωριανή εποχή, ζούσε ο Issac Arnold Mathew Strange, επαγγελματίας ... ταξιδευτής και, όπως αποδείχτηκε αργότερα φανατικός συλλέκτης διαφόρων αντικειμένων, αναμνηστικών των αποδράσεών του ανά τον κόσμο.

    Ένα τυχαίο γεγονός, η κατεδάφιση ενός σπιτιού, το 2002, έφερε στο φως έναν μικρό "θησαυρό" από αντικείμενα- μικρά και μεγάλα- που επί χρόνια ήταν καλά κρυμμένα στην αποθήκη.

    Κατηγοριοποιημένα και με επεξηγηματικά ταμπελάκια για το καθένα απ' αυτά, τα αντικείμενα που συνέλεγε ο Strange από τα ταξίδια, που πραγματοποίησε μεταξύ του 1854 και του 1901, χρησιμοποιήθηκαν για το στήσιμο ενός μουσείου στη Βρετανία, που κέρδισε τον χαρακτηρισμό του παράξενου, με το ... σπαθί του. Άλλωστε, κι ο Strange (παράξενος) κάπως έτσι ξεκίνησε τη συλλογή του: συλλέγοντας μυστήρια πράγματα, που έβρισκε- συνήθως- παρατημένα, στα ξενοδοχεία, όπου διέμενε. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, έπλαθε, με την οργιώδη, όπως λέγεται, φαντασία του, ιστορίες μυστηρίου γύρω από το κάθε αντικείμενο...

    Μουσείο για επίδοξους Τζέιμς Μποντ

    Αρκεί ένα κλικ στο δεξί πλήκτρο του ποντικιού σας για να νιώσετε για λίγο ως άλλος Τζέιμς Μποντ. Tο Μουσείο Κατασκοπείας της Ουάσιγκτον φιλοξενεί γκάτζετς, που θα ζήλευε ακόμη και ο "γκουρού" της- κινηματογραφικής τουλάχιστον- κατασκοπείας, Τζέιμς Μποντ.

    Καμπαρτίνες με κουμπιά-κάμερες, αναπτήρες πολυεργαλεία, αντικείμενα που φαίνονται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μετατρέπονται σε φονικά όπλα και πολλά ακόμα εκθέματα, υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

    Μουσείο που περνά τον επισκέπτη από Ιερά Εξέταση

    Το Μουσείο Βασανιστηρίων (torture museum), στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας κάθε άλλο παρά ... συμβατικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος.

    Όργανα βασανισμού, που χρησιμοποιούνταν, κυρίως, τον Μεσαίωνα, προκειμένου η Ιερά Εξέταση να αποσπάσει ομολογίες από τους... άπιστους ταξιδεύουν τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο, σε εποχές που, μάλλον, θα ήθελε να απαλείψει από τη μνήμη του- και όχι μόνο.

    Πλάι στα παλαιότερα αυτά όργανα βασανισμού φιγουράρουν και οι νεότερες εκδοχές τους, για να θυμίζουν πως ορισμένα πράγματα, αν και καταδικαστέα, είναι διαχρονικά...

    Μουσείο για ... την Τσίτα και τον Μπαγκς Μπάνι!

    Αν από την κινηματογραφική σκηνή της Τσίτας να τρώει μπανάνες στο πλευρό του Ταρζάν, έχετε συγκρατήσει μόνο την μπανάνα, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το Μουσείο Μπανάνας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

    Περισσότερα από 4.000 εκθέματα- αφίσες, καρτ-ποστάλ, εργαλεία σχετικά με την μπανάνα, παιχνίδια, παλιές και νεότερες φωτογραφίες κ.ά- προβάλλουν τα πάντα για το "τελειότερο φρούτο του κόσμου", όπως χαρακτηριστικά γράφει η ιδρύτρια του ιδιότυπου αυτού μουσείου, Ανν Μίτσελ Λοβέλ.

    Από μικρό παιδί, το δέσιμο της Ανν με την μπανάνα ήταν εμφανές. Τέτοιο, που έκανε τους ίδιους τους γονείς της να την αποκαλούν "Άννα μπανάνα". Μόλις, όμως, το 1980, σε μια επίσκεψή της, στη Χαβάη, άρχισε να συλλέγει διάφορα αντικείμενα, με θέμα την μπανάνα, που αποτελούν και τη βάση του μουσείου.

    Αν πάλι, η Τσίτα και οι μπανάνες της δεν σας συγκινούν και δηλώνετε θαυμαστής του θρυλικού Μπαγκς Μπάνι και των καρότων του, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το διαδικτυακό Μουσείο Καρότου. Το Α και το Ω του καρότου (ιστορία, διατροφική αξία, ποικιλίες και τρόπος καλλιέργειας, ακόμη και παιχνίδια) περιλαμβάνεται σ' αυτή την ιστοσελίδα, που δημιούργησε η οικογένεια Stolarczyk, τα μέλη της οποίας είναι- φυσικά- λάτρεις του καρότου!

    Μουσεία ... τουαλέτας

    Αν η τουαλέτα είναι ένα μάλλον αδιάφορο μέρος του σπιτιού- από άποψη αισθητικής- για εσάς, μια επίσκεψη σε δύο από τα μουσεία τουαλέτας ανά τον κόσμο, ίσως σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

    Αν έχετε χρόνο για σκότωμα, επισκεφθείτε το www.toiletmuseum.com, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στις... τουαλέτες! Μάθετε τα πάντα για την ιστορία της τουαλέτας και δείτε ορισμένες από τις πιο περίεργες τουαλέτες στον πλανήτη.

    Οι τουαλέτες έχουν την... τιμητική τους και στο www.sulabhtoiletmuseum.org, όπου- μεταξύ άλλων- μπορεί κάποιος να διαβάσει για το πώς η τουαλέτα- δείγμα πολιτισμού- μπήκε στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

    Τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνο από τα παράξενα μουσεία του πλανήτη. Για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις μηχανές αναζήτησης και να "χαθείτε" στο άπειρο του διαδικτύου.

    Πηγή: AΠΕ Είδηση: 37178

    [06] Ελβετία: 7,6 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο το 2008

    Τριτη, 01 06 2010 20:08

    Υγεια

    Τον θάνατο 7,6 εκατομμυρίων ανθρώπων προκάλεσε ο καρκίνος το 2008, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ μέχρι το 2030 περισσότεροι από 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια, αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

    "Το 2008 το 56% των 12,7 εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων καρκίνου και το 63% των 7,6 εκατομμυρίων θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο παγκοσμίως σημειώθηκε στις ανεπτυγμένες χώρες" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φρέντι Μπρέι, ένας από τους επιστήμονες που συνέταξαν την μελέτη η οποία βασίστηκε στις 27 μορφές καρκίνου.

    "Δεν υπάρχει σύγκριση με τα πρόσφατα στοιχεία μας από το 2002 επειδή έχουν αλλάξει οι μέθοδοι υπολογισμού" ανέφερε ένας άλλος επιστήμονας, ο Ζακ Φέρλαι, τονίζοντας ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τον καρκίνο έχουν αυξηθεί συνολικά κατά τα τελευταία έτη.

    Σύμφωνα με την IARC, ο καρκίνος του πνεύμονα, που πλήττει κυρίως τους άνδρες, αποτελεί μία από τις μορφές του καρκίνου που εμφανίζονται συχνότερα, ενώ ακολουθεί ο καρκίνος του μαστού, που πλήττει κυρίως γυναίκες και του παχέος εντέρου, καθώς και ο καρκίνος του στομάχου και του προστάτη.

    Οι χώρες όπου η θνησιμότητα που συνδέεται με τον καρκίνο είναι υψηλότερη είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και συγκεκριμένα πρόκειται για την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ρωσία και την Γερμανία.

    Αλλά βάσει του αριθμού των κατοίκων κάθε χώρας οι χώρες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας είναι αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Αυστραλίας.

    Αυτό οφείλεται σε επικίνδυνες συνήθειες, όπως το κάπνισμα τις οποίες έχουν υιοθετήσει οι άνθρωποι στις πλούσιες χώρες.

    Σύμφωνα με την IARC, κάθε χρόνο το 2030 θα γίνεται διάγνωση για περίπου 21,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου.

    AΠΕ Είδηση: 37175

    [07] Συνασπισμός: 6ο Συνέδριο την Πέμπτη

    Τριτη, 01 06 2010 19:51

    Αυλαία για το 6ο συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο Ταε Κβον Το (Φάληρο).

    Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημ. Βίτσας την Πέμπτη στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010.

    Το Σάββατο θα γίνουν οι ψηφοφορίες για τις πολιτικές αποφάσεις, ενώ την Κυριακή η εκλογή προέδρου και κεντρικής πολιτικής επιτροπής.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 37172

    [08] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου- Υβ Λετέρμ

    Τριτη, 01 06 2010 19:43

    Η κατάσταση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς και οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα με στόχο την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και την αντιμετώπιση της κρίσης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον απερχόμενο Βέλγο ομόλογό του, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα ενόψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει το Βέλγιο την 1η Ιουλίου και λίγο πριν από τις εκλογές της 13ης Ιουνίου.

    Συγκεκριμένα, κατά την συνάντησή τους, ο κ. Παπανδρέου, έδωσε στον κ. Ύβ Λετέρμ τη διαβεβαίωση πως με "φως και αλήθεια" η κυβέρνηση θα προασπίσει τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια - καθώς είναι βαθειά πίστη μας η ανάγκη αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος μέσω της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και της χρηστής διοίκησης.

    Ευχαριστώντας τον Βέλγο ομόλογό του "για την αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα", ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό χώρο "δικαίωσαν τις θέσεις που υποστηρίξαμε από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές", υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού, της κοινής οικονομικής πολιτικής και στήριξης του κοινού μας νομίσματος.

    Από πλευράς του ο κ. Λετέρμ επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο, υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια αναφορικά με το "μέλλον της Ευρώπης", σημείωσε πως η Βελγική προεδρία θα ασχοληθεί με την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας, την κλιματική αλλαγή και τα χρηματοοικονομικά, ενώ συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πως πρέπει επίσης να προωθηθεί η διαπραγμάτευση της ΕΕ με την Τουρκία για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

    Ο κ. Λετέρμ τόνισε εξάλλου, πως επί βελγικής Προεδρίας πρώτη προτεραιότητα θα είναι το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης αναφέροντας εξάλλου ότι στην ερχόμενη σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το θέμα των συμπληρωματικών επενδύσεων σε κοινές υποδομές.

    ΠΗΓΗ :ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37173

    [09] Hewlett-Packard: Τα επόμενα χρόνια θα καταργήσει 9.000 θέσεις εργασίας

    Τριτη, 01 06 2010 19:17

    Η Hewlett-Packard (HP), η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτοματοποιημένα κέντρα δεδομένων και ότι θα καταργήσει τα επόμενα χρόνια 9.000 θέσεις εργασίας.

    Η HP "θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη νέα γενιά δραστηριοτήτων της, προσφοράς υπηρεσιών προς τις εταιρείες", και θα εξοπλιστεί με "κέντρα δεδομένων εξ ολοκλήρου αυτοματοποιημένα και τυποποιημένα", αναφέρει η HP σε ανακοίνωσή της.

    "Συνεπώς, από αυτά τα οφέλη παραγωγικότητας και αυτοματοποίησης, η HP προβλέπει ότι θα πρέπει να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια στην κατάργηση περίπου 9.000 θέσεων εργασίας για να επανεπενδύσει στην ανάπτυξη (της εταιρείας) και για να βελτιώσει την αξία (των μετοχών της) για τους μετόχους της".

    ΑΠΕ Είδηση: 37174


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 June 2010 - 20:54:10 UTC