Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens: Κατάθεση Βουρλούμη
  • [02] Έρχεται το 2o Kosmos Festival
  • [03] Καταγγελία για το C4I
  • [04] Κάτω από τα 68 δολ. η τιμή του αργού

    [01] Siemens: Κατάθεση Βουρλούμη

    Τριτη, 25 05 2010 20:57

    Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης καταθέτει την Τρίτη το βράδυ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Το μεσημέρι της Τρίτης προέκυψε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Price Waters House, ο οποίος κατέθεσε ότι το 2005 έλαβε εντολή για έλεγχο μόνο δύο παραγγελιών που αντιστοιχούν στο 5% των συνολικά δύο δισεκατομμυρίων προμηθειών του ΟΤΕ από τη Siemens. Την Τετάρτη έχει κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης αλλά και ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού με τον κωδικό "Ρόκκος".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 36909

    [02] Έρχεται το 2o Kosmos Festival

    Τριτη, 25 05 2010 21:41

    Ένα χρόνο μετά την πρώτη πετυχημένη διοργάνωση, το Kosmos Festival επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στις 11 & 12 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Το Kosmos Festival, το πολύχρωμο και σύγχρονο φεστιβάλ στα πρότυπα των πιο επιτυχημένων διοργανώσεων του εξωτερικού, δημιούργησαν ο ραδιοφωνικός σταθμός Kosmos 93.6 και η On Stage για να παρουσιάσει μερικές από τις σημαντικότερες σύγχρονες τάσεις της world, ethnic, soul και Jazz σκηνής.

    Έτσι και φέτος μας προσκαλεί για άλλη μια χρονιά σε μια λαμπερή γιορτή της μουσικής. Επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πρόγραμμα με επτά ενδιαφέροντα ονόματα αλλά πάνω από όλους τους θρυλικούς "The Specials" του Terry Hall, που θα εμφανιστούν την πρώτη ημέρα, σε μία από τις σημαντικές συναυλιακές στιγμές του καλοκαιριού.

    Από εκεί και πέρα, την πρώτη βραδιά, 11 Ιουνίου, εκτός των Specials, συμπληρώνουν οι γνωστοί μας Γάλλοι Dub Inc. καθώς και οι Staff Benda Bilily από το Κονγκό, μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση των διοργανωτών αφού αποτελούνται από τέσσερις παραπληγικούς, καθηλωμένους στα αναπηρικά καροτσάκια τους (η πολυεμελίτιδα σαρώνει το Κονγκό που μετράει εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρους, μιας και το εμβόλιο της ασθένειας είναι δυσεύρετο), έναν υιοθετημένο πιτσιρικά του δρόμου και άλλους 5 περιστασιακούς μουσικούς, οι οποίοι ζουν στον ζωολογικό κήπο της Κινσάσα και τα μουσικά τους όργανά είναι αυτοσχέδια. Η ανεπιτήδευτη μουσική τους ξεπερνά τα όρια της κονγκολέζικης ρούμπας και ανακατεύεται με το rhythm 'n' blues και τη reggae.

    Την επόμενη μέρα 12 Ιουνίου, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι πολύ γνωστοί και αγαπημένοι στη χώρα μας Καταλανοί Ojos De Brujo, o ειδικός των ειδικών του Balkan beat Shantel, καθώς και η Ισπανίδα Amparo Sanchez, πρώην μέλος των Amparanoia.

    Η ελληνική συμμετοχή είναι οι Smokey Bandits, των οποίων το ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε πρόσφατα.

    Συνοπτικά:

    11 Ιουνίου The Specials Dub Inc. Staff Benda Bilily

    12 Ιουνίου Ojos De Brujo Shantel Amparo Sanchez Smokey Bandits

    Τιμές εισιτηρίων: 1η μέρα: 40 β¬ μέχρι 30 Απριλίου Τους επόμενους μήνες: 45 β¬ προπώληση, 50 β¬ ταμείο 2η μέρα: 12/6: 35 β¬ μέχρι 30 Απριλίου, Τους επόμενους μήνες: 40 β¬ προπώληση, 45 β¬ ταμείο Κοινό εισιτήριο για 2 μέρες: 65 β¬

    Σημεία πώλησης: Metropolis, Tickethouse, Public On line sales: www.ticketservices.gr Είδηση: 36913

    [03] Καταγγελία για το C4I

    Τριτη, 25 05 2010 20:39

    Σε μερική καταγγελία μέρους της σύμβασης που αφορά το σύστημα Ολυμπιακής Ασφάλειας C4I προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια. Η καταγγελία οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία SAIC δεν συμμορφώθηκε στην εξώδικο που της είχε επιδώσει στις 21 Απριλίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την εξώδικο αυτή το υπουργείο ζητούσε να παραδοθεί το σύστημα ασφαλείας και στο γενικό σύνολο και στα επιμέρους τμήματά του έτοιμο "με το κλειδί στο χέρι" και να είναι δηλαδή διαλειτουργικό, ενιαίο και ολοκληρωμένο. Όμως, το υπουργείο έκρινε ότι αυτοί οι όροι δεν εκπληρώθηκαν στο μέρος που αφορά παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στα υποσυστήματα 1-7 (CDSS) του συστήματος C4I.

    Συγκεκριμένα, δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων στους χειριστές, διαχειριστές και τεχνικούς, ώστε το ολοκληρωμένο σύστημα C4I να μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα, ενιαία και αποτελεσματικά.

    Διευκρινίζεται ότι δεν καταγγέλλεται η σύμβαση στο μέρος που αφορά τις υπηρεσίας δικτύου ΤΕΤΡΑ, καθώς και οι υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης των επιμέρους συστημάτων.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36908

    [04] Κάτω από τα 68 δολ. η τιμή του αργού

    Τριτη, 25 05 2010 19:50

    Υποχώρησε, προσωρινά, κάτω από τα 68 δολάρια η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, καθώς οι ανησυχίες για επέκταση της κρίσης του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη και οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ, προέτρεψαν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πωλήσεις. Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το απόγευμα της Τρίτης 2,18 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με την τιμή "κλεισίματος" της Δευτέρας, με την τιμή του να υποχωρεί στα 68,03 δολάρια. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 67,46 δολάρια. Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε στα 68,10 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου, χάνοντας 2,03 δολάρια το βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό "κλείσιμο".

    Η πτώση της τιμής δεν ανησυχεί, ωστόσο, τον ΟΠΕΚ, σύμφωνα με δηλώσεις την Τρίτη του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ, της τέταρτης μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας του καρτέλ, Σέιχ Άχμαντ Αμπντάλα αλ Σαμπάχ.

    Διατηρώντας την ψυχραιμία του, όπως οι ομόλογοί του της Λιβύης και της Αλγερίας, ο Αλ Σαμπάχ απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτης συνάντησης των υπουργών Πετρελαίου του οργανισμού, λέγοντας ότι "θα καλέσουμε, μόνον, σε αυστηρότερη συμμόρφωση στις ποσοστώσεις που έχουμε συμφωνήσει".

    Σύμφωνα με αναλυτές, δεν συντρέχουν λόγοι για ανησυχία στους κόλπους του ΟΠΕΚ. Ο αναλυτής στην Caylon, τον επενδυτικό βραχίονα της Societe Generale, Κριστόφ Μπαρέ εκτιμά ότι αν και τα 70 δολάρια το βαρέλι "δεν είναι τόσο "όμορφα" όσο τα 80 δολάρια, είναι ιδιαίτερα αποδεκτά από τον ΟΠΕΚ και δεν θα καταφέρουν μεγάλο πλήγμα στην εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας".

    Από την πλευρά του, ο Ολιβιέ Ζακόμπ της εταιρίας ενεργειακών συμβούλων Petromatrix επισημαίνει ότι "η τιμή βρίσκεται σήμερα πολύ πιο κοντά στη "σωστή αξία" της".

    Αναθεωρεί προς τα κάτω την εκτίμησή της η Bank of America

    Οι αναμενόμενοι βραδύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο δεύτερο φετινό εξάμηνο οδήγησαν την Τρίτη τη Bank of America Merrill Lynch να αναθεωρήσει προς τα κάτω την εκτίμησή της για τη ζήτηση για πετρέλαιο το 2010 σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια, κατά μέσον όρο την ημέρα, από 2 εκατομμύρια βαρέλια, προηγουμένως.

    Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα κάτω - στα 78 δολάρια, από 92 δολάρια - την εκτίμησή της για την τιμή του βαρελιού του αμερικανικού ελαφρού αργού στο δεύτερο φετινό εξάμηνο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 36907


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 May 2010 - 20:54:01 UTC