Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίωξη κατά της Goldman Sachs από τη Γουόλ Στριτ
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Ερντογάν
  • [03] Ο τενόρος Χοσέ Κουρά το Σάββατο 17/4 στο Μέγαρο

    [01] Δίωξη κατά της Goldman Sachs από τη Γουόλ Στριτ

    Παρασκευη, 16 04 2010 20:25

    Αναταραχή σε όλα τα δυτικά χρηματιστήρια προκάλεσε η δίωξη με την κατηγορία της εξαπάτησης πολλών επενδυτών, κατά την διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2008, που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γουόλ Στριτ κατά του οίκου "Goldman Sachs".

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο οίκος κατηγορήθηκε ότι "σε συμπαιγνία" με μεγάλο "αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνων" επιχείρησε να διασώσει κεφάλαια από δικά του στεγαστικά δάνεια από το χώρο της κλυδωνιζόμενης -τον Οκτώβριο 2008- αμερικανικής αγοράς ακινήτων, στην οποία διακινούντο αθρόα τραπεζικά δάνεια, με υψηλά επιτόκια, αλλά με αποδέκτες πιστωτές με αμφίβολη πιστοληπτική ικανότητα.

    "Αυτή δε η συμπαιγνία έγινε σε μεγάλο βαθμό σε βάρος των συμφερόντων των επενδυτών" του ανωτέρω οίκου, που είχε τραπεζικές τιτλοποιήσει απαιτήσεις στο χώρο της αμερικανικής κτηματο-μεσιτικής αγοράς, πρόσθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Από την πλευρά τους οι οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτή είναι η πρώτη νομική δίωξη, που σχετίζεται με την πρωτόγνωρη μεταπολεμική οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, ενώ προσθέτουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, προσθέτουν.

    "Ο οίκος Goldman Sachs, με μία νέα τακτική εξαπάτησε στην πραγματικότητα επενδυτές του, υπονομεύοντας και την αξιοπιστία δικών του προϊόντων" (...) "ακολουθώντας πάντως παλαιές απλές (παράνομες οπωσδήποτε) πρακτικές" του χρηματο-επενδυτικού χώρου, αναφέρεται στη μήνυση, που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά της "Goldman Sachs".

    Τέλος, η συγκεκριμένη εξέλιξη συμπαρέσυρε καθοδικά τους βασικούς δείκτες πολλών χρηματιστηρίων στη δυτική Ευρώπη κι είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Γουόλ στριτ, σχολίασαν συναλλασσόμενες πηγές.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠ Είδηση: 35536

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Ερντογάν

    Παρασκευη, 16 04 2010 20:02

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τον προσδιορισμό του χρόνου πραγματοποίησης της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα, και συμφωνήθηκε αυτή να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου.

    Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν, για την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης, να πραγματοποιηθούν σύντομα συναντήσεις μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών που θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Οικονομικής Συνεργασίας.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35535

    [03] Ο τενόρος Χοσέ Κουρά το Σάββατο 17/4 στο Μέγαρο

    Παρασκευη, 16 04 2010 19:57

    Ένα μεγάλο αστέρι της όπερας, ο διάσημος τενόρος Χοσέ Κούρα, βρίσκεται στην Αθήνα και θα εμφανιστεί το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30, σε μια συναυλία αφιερωμένη στους σκοπούς του ιδρύματος "Θώραξ". Συμμετέχει η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου και συμπράττει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μάριο ντε Ρόσα. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι, Λεονκαβάλο και Μαντσανέρο.

    Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο περίφημος Αργεντινός τενόρος, καθώς και συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, έρχεται στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί το 2002 η εμφάνισή του στο Ηρώδειο όταν συνέπραξε με την ΚΟΑ και η εντυπωσιακή συμμετοχή του σε μία εκδήλωση στις ακριτικές Οινούσσες, που "προανήγγειλε" τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 35534


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 16 April 2010 - 20:53:20 UTC