Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινό μέτωπο κατά του κυνηγιού φώκιας από Α. Ντελόν - Μ. Μπαρντό
  • [02] Εξεταστική για τη Μονή Βατοπεδίου και τη λίμνη Βισθωνίδα

    [01] Κοινό μέτωπο κατά του κυνηγιού φώκιας από Α. Ντελόν - Μ. Μπαρντό

    Πεμπτη, 15 04 2010 20:09

    Την υποστήριξη του Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν έλαβε η Μπριζίτ Μπαρντό για την "καταγγελία" της σφαγής περίπου 400.000 φωκιών στον Καναδά "κάτω από ελεεινές συνθήκες". Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το ίδρυμα Μπαρντό. Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του Καναδά, αναφέρει ότι "αυτή η κλιμάκωση του τρόμου είναι μια πρόκληση, μετά από το κλείσιμο της ευρωπαϊκής αγοράς σε προϊόντα που προέρχονται από αυτή τη σφαγή". "Αλλά είναι μία ανεύθυνη συμπεριφορά, επειδή η θνησιμότητα των νεογέννητων φωκιών είναι πολύ υψηλή φέτος λόγω της έλλειψης πάγου", δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός.

    "Το να βγάζετε έξω το βαρύ πυροβολικό -το ανιχνευτικό αεροπλάνο και τα αλιευτικά σκάφη- για να κυνηγήσουν τους λίγους επιζώντες είναι ντροπή!" πρόσθεσε οργισμένος ο Αλέν Ντελόν. "Στην επιστολή του, ο Αλέν Ντελόν ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ να παρέμβει προσωπικά και να δώσει αμέσως τέλος σε αυτήν την περίοδο κυνηγιού η οποία έχει ήδη πάρα πολλά θύματα", ανέφερε σε ανακοίνωση του το Ίδρυμα Μπαρντό. "Οι Γάλλοι είναι πολύ δεμένοι με τον Καναδά, αλλά δεν κατανοούν αυτή την πολιτική της εξόντωσης, την ώρα που είναι κρίσιμο να εφαρμοστεί μια πολιτική διαφύλαξης", υπογράμμισε ο Αλέν Ντελόν. Το κυνήγι φώκιας, που ξεκίνησε την 28η Μαρτίου στην ατλαντική ακτή του Καναδά, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε από φέτος την πώληση προϊόντων φώκιας εντός των συνόρων της.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 35479

    [02] Εξεταστική για τη Μονή Βατοπεδίου και τη λίμνη Βισθωνίδα

    Πεμπτη, 15 04 2010 22:07

    Έντεκα πολιτικά πρόσωπα αποφασίστηκε να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας - ενώ για την Τρίτη αναβλήθηκε η απόφαση για την κλήση ή μη, του νυν υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Τα υπό κλήση πρόσωπα, είναι:

    Ο Γιώργος Δρυς και ο Απόστολος Φωτιάδης (υφυπουργοί Οικονομικών, κατά την σταδιακή αποποίηση της λίμνης Βισθωνίδας και των παραλιμνίων περιοχών της, εκ μέρους του Δημοσίου, την περίοδο 1998-2003), ο Πέτρος Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών, κατά την περίοδο της αμοιβαίας παραίτησης Δημοσίου και Μονής από την εκδίκαση της υπόθεσης, το 2004 και την περίοδο των επίμαχων «ανταλλαγών» εκτάσεων μεταξύ των δύο μερών), ο Γιώργος Αλογοσκούφης (πολιτικός προϊστάμενος του προηγουμένου), ο Ευάγγελος Μπασιάκος (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την ίδια περίοδο), ο Αλέξανδρος Κοντός (υφυπουργός την ίδια περίοδο και μετέπειτα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Σάββας Τσιτουρίδης (υπουργός Εργασίας που αποπέμφθηκε από το υπουργείο, πριν οδηγηθεί το ολυμπιακό ακίνητο των Θρακομακεδόνων στη Μονή Βατοπεδίου), ο Γιώργος Βουλγαράκης (πρώην υπουργός Πολιτισμού και σύζυγος της συντάκτριας των συμβολαίων μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, Αικατερίνης Πελέκη), ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος (υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή) και ο Αντώνης Μπέζας (υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΝΔ, που χειρίστηκε την διαδικασία επιστροφής των παραχωρηθέντων δημοσίων γαιών στο Δημόσιο).

    Επιπρόσθετα, θα κληθεί και ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, το όνομα του οποίου έχουν εμπλέξει στην υπόθεση κάποιοι μάρτυρες.

    Στο μεταξύ, για την Τρίτη αναβλήθηκε η απόφαση για την κλήση ή μη, του νυν υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τον κ. Παπακωνσταντίνου είχε προτείνει κατά την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή ως μάρτυρα ο ΛΑΟΣ, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου dvd εκβιασμού του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα (ο επιχειρηματίας το είχε δείξει στον τότε εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και εκείνος τον είχε παραπέμψει στον εισαγγελέα).

    Κατά την συζήτηση την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρης, όσο και ο επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Ν. Δένδιας, υποστήριξαν πως ο κος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να κληθεί, προκειμένου να καταθέσει για την επιλογή του να ακυρώσει την διαδικασία επιστροφής των ακινήτων εκ μέρους της Μονής Βατοπαιδίου στο Δημόσιο, που είχε επιλέξει ο προκάτοχός του Γ. Παπαθανασίου και αντ' αυτής να δρομολογήσει την διεκδίκησή τους δια της δικαστικής οδού.

    Από την πλευρά του ΚΚΕ, με την κλήση του υπουργού, συμφώνησε και ο Αντ. Σκυλλάκος, ενώ ο Ν. Τσούκαλης ανέφερε πως «θα την δεχθεί».

    Από το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του, αντέδρασαν στην πρόταση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας πως γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντ. Γιαννακοπούλου, "ο κος Παπακωνσταντίνου, σαφέστατα δεν είναι κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης".

    ΠΗΓΕΣ: Είδηση: 35485


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 April 2010 - 20:53:20 UTC