Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρισέ: Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας
  • [02] Σε δύο ημέρες πίσω στην Ελλάδα ο Θ. Λερούνης
  • [03] Συνάντηση Μπιρμπίλη -αναπληρώτριας Γενικής Επιτρόπου Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γαλλίας
  • [04] Επικρίσεις της Β. Κορέας για τη νέα πυρηνική πολιτική των ΗΠΑ
  • [05] Ρίο Ντε Τζανέιρο: Ψάχνουν ζωντανούς κάτω από τις λάσπες
  • [06] Σκληραίνει τη στάση της για τις πιστωτικές η ιταλική Κεντρική Τράπεζα
  • [07] Στις 1.991,22 μονάδες με άνοδο 3,40% το χρηματιστήριο
  • [08] Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση
  • [09] Συνεργασία Παπανδρέου- Κατσέλη για την επιχειρηματικότητα
  • [10] Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:«Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος, δεν είναι εύκολος να αποκτήσεις την αξιοπιστία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τα
  • [11] Νέα Εκτελεστική Επιτροπή και Προεδρείο στη ΓΣΕΕ
  • [12] Ανατροπές στη δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου
  • [13] Eρυθρός Σταυρός : Κινητοποίηση πάνω στην εφημερία
  • [14] Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ « Όσο λιγότερο ασχολούμαστε με τα spreads τόσο περισσότερο θα πέφτουν.»
  • [15] Αυξήθηκαν οι νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων

    [01] Τρισέ: Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας

    Παρασκευη, 09 04 2010 11:54

    Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, επανέλαβε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ - τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική Κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Τρισέ έδωσαν μια ανάσα στις συναλλαγές του ΧΑΑ και «μπλόκαραν» την ανοδική πορεία των spread που άγγιξαν την Πέμπτη μέχρι και τις 456 μονάδες βάσης. Εξάλλου με νέες δηλωσεις επανήλθε και σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος επανέλβε ότι "οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παρέμβουν αν η Ελλάδα το ζητήσει". Αξιοσημείωτη είναι η μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40%, σε σχέση με το αντίστοιχο 3μηνο του 2009. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε πως η χώρα δανείζεται και θα συνεχίσει να δανείζεται κανονικά. Προς το παρόν, δεν χρειάζεται ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι προέχει η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας βρίσκεται ακόμη μια φορά στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, με τους αναλυτές να μιλούν για αναγκαστική προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

    Εν τω μεταξύ, ο οίκος Fitch μείωσε, την Παρασκευή, την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, δηλαδή από BBB+ σε BBB-, επειδή "αυξήθηκαν οι προκλήσεις στο δημοσιονομικό πεδίο" τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως πιστοποιείται από ανακοινωθέν του οίκου, που κυκλοφόρησε και στο Παρίσι.

    Σύσκεψη στο Μαξίμου

    Για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για θετικά στοιχεία όσον αφορά στην υλοποίηση προϋπολογισμού και ΠΣΑ επισημαίνοντας ότι τίποτε δεν έχει κερδηθεί ακόμη, δίνουμε την μάχη ημέρα με την ημέρα.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το υπ. συμβούλιο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενώ παράλληλα θα ψηφιστεί από τη βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης και εκτίμησε ότι τα επιτόκια των spread θα κινηθούν σε πιο λογικά επίπεδα το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς θα εμπεδώνεται στις αγορές και τους εταίρους μας η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

    Στο μεταξύ κατά 39,2% μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους φτάνοντας τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 7,1 δισ. ευρώ πέρυσι κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,7% εξαιτίας κυρίως της μεγάλης μείωσης στις επιστροφές φόρων. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 3% καθώς παρά την ενθαρρυντική συμπίεση των πρωτογενών δαπανών κατά 6,3% καταγράφεται μεγάλη αύξηση στις πληρωμές για τόκους κατά 14,5%. Καθοριστικό ρόλο στη συρρίκνωση του ελλείμματος έπαιξε η περικοπή δαπανών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 48,2% το πρώτο τρίμηνο.

    Θετικότερο το κλίμα

    Με άνοδο πάνω από 1,2% ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης, μετά την υποχώρηση κατά 20 μονάδες βάσης των spread των ελληνικών ομολόγων που διαμορφώνεται γύρω στις 412 μονάδες βάσης.

    Μικρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν και οι τιμές των μετοχών, μετά από τρεις ημέρες έντονης πτωτικής κίνησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:00 διαμορφώνεται στις 1.932,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,32%.

    Καθησυχαστικός και πάλι ο Τρισέ

    Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Τρισέ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και απάντησε στις φωνές που θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι "Δεν είναι δυνατό να εισέλθει ή να εξέλθει κάποια χώρα από την ευρωζώνη σαν να ανεβαίνει και να κατεβαίνει από ένα λεωφορείο".

    "Η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα στήριξης την Πέμπτη από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στην Φρανκφούρτη, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ είπε ότι εκείνος τουλάχιστον δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει" μεταδίδει το CNN.

    "Ο Τρισέ αποθαρρύνεται, καθώς η ελληνική κρίση διαβρώνει την ιδιότητά του, ως "κυρίου Ευρώ", γράφει το Bloomberg, αναλύοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Βαν Ρομπέι: Έτοιμοι για βοήθεια αν το ζητήσουν οι Έλληνες

    Οι Ευρωπαίοι "θα είναι έτοιμοι να παρέμβουν, αν οι Έλληνες το ζητήσουν" και να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το οποίο υιοθέτησαν πρόσφατα, διαβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ" και σε τρεις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

    "Η ελληνική Κυβέρνηση είναι θαρραλέα και προχωρεί σε ρήξη με το παρελθόν. Θα είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν οι Έλληνες το ζητήσουν", δήλωσε ο Βαν Ρομπέι. "Αυτό το σχέδιο αρωγής δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό", αναγνωρίζει ο Βαν Ρομπέι, καθώς δύο εβδομάδες μετά την υιοθέτησή του, η ύπαρξη αυτού του σχεδίου δεν έχει αρκέσει για να κατευνάσει τις αγορές.

    "Διεξάγονται συζητήσεις για να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί όροι του μηχανισμού. Η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, στα μέσα Απριλίου, θα βρει λύσεις στα προβλήματα που απομένουν, εφόσον υφίστανται ακόμη", διαβεβαίωσε.

    Η συνέντευξη του Χέρμαν Βαν Ρομπέι, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ένα αξίωμα που δημιουργήθηκε από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, δόθηκε στη "Λε Μοντ", την ισπανική "Ελ Παΐς", την γερμανική "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ" και τη βελγική "Ντε Σταντάαρ".

    Γερμανία: "Άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου αρωγής αν χρειαστεί"

    Κατά της πολιτικής της Άγκελα Μερκελ βάλλει το γερμανικό Spiegel, γράφοντας "Παραπλανητική η επιτυχία της σιδηράς καγκελαρίου", σε άρθρο που τιτλοφορείται "Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν στα γερμανικά λεφτά".

    Ενώ η Μέρκελ παρουσίαζε τον εαυτό της ως νικητή, τώρα οι Γερμανοί όχι μόνο θα κληθούν να πληρώσουν, όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσουν εις διπλούν, καθώς θα χρηματοδοτήσουν και το δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

    Στο μεταξύ η γερμανική Κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι το σχέδιο αρωγής προς την Ελλάδα μπορεί να ενεργοποιηθεί σύντομα, αν είναι απαραίτητο, όμως εκτιμά πως η Ελλάδα είναι σε θέση να τα καταφέρει "με τα δικά της μέσα"."Δεν συμβουλεύω κανένα να αμφιβάλλει για το γεγονός ότι αυτό το δίχτυ ασφαλείας υπάρχει πράγματι και πως μπορεί να ενεργοποιηθεί σύντομα", δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μίχαελ Όφερ.

    Το σχέδιο αρωγής που υιοθετήθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις χώρες της ζώνης του ευρώ προβλέπει βοήθεια σε διμερές επίπεδο από ευρωπαϊκές χώρες και μια παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όμως το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μόνον αν η Ελλάδα το ζητήσει και, για να εφαρμοστεί, απαιτείται η ομοφωνία των χωρών της ευρωζώνης, υπενθύμισε ο Όφερ.

    Όμως από την πλευρά της Γερμανίας "πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της με τα δικά της μέσα", πρόσθεσε, αναφερόμενος σε "ενθαρρυντικές ενδείξεις", όπως η μείωση από την Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του ελλείμματός της και τα σχόλιά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ που χαρακτήρισε χθες "εκτός συζήτησης" το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας.

    Η Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, θα είναι η πρώτη που θα συμβάλει σ' έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό αρωγής. Ο Όφερ αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος κυκλοφορεί στον Τύπο ως υπόθεση για την εν δυνάμει συμβολή της Γερμανίας στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

    "Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα, εναντίον των περικοπών της κυβέρνησης, όμως οι αγορές είναι ολοένα και πιο επιφυλακτικές, σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να τακτοποιήσει τα οικονομικά της" αναφέρει το BBC.

    Εκτενή αναφορά στο αίτημα των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών να αποκτήσουν πρόσβαση στο αποθεματικό για τη στήριξη του τραπεζικού τομέα κάνει η Wall Street Journal, μιλώντας για "φαύλο κύκλο" στην ελληνική κρίση.

    Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι για την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει "ανά πάσα στιγμή" το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Παρίσι.

    "Οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει θαρραλέα μέτρα για την ανάταξη της κατάστασης και των δημοσίων οικονομικών τους. Ένα σχέδιο στήριξης εγκρίθηκε από το σύνολο των κρατών της ζώνης του ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή για να βοηθήσουμε την Ελλάδα", είπε.

    Ο Νικολά Σαρκοζί διευκρίνισε ότι "εναπόκειται στην Ελλάδα και στα κράτη της ζώνης του ευρώ, με σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποφασίσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή του".

    Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν καθήκον να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάτι που είναι προς το συμφέρον τους προκειμένου να αποφύγουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους και στο ευρώ, δήλωσε από την πλευρά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Μπερλουσκόνι διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τις φήμες ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να καλύψει μια "τρύπα" 4-5 δισ. ευρώ και να αποτρέψει την υπέρβαση των στόχων που έχει θέσει όσον αφορά το έλλειμμά της.

    Δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες.

    Απαντώντας ειδικότερα σε σειρά ερωτήσεων για την ελληνική οικονομία κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν πολλές φήμες και σενάρια, ωστόσο αυτό που έχει σημασία, όπως υπογράμμισε, είναι να τηρηθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φέτος και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών για μείωση κατά 40% του ελλείμματος στο πρώτο τρίμηνο.

    Η Αμέλια Τόρες επανέλαβε παράλληλα την ετοιμότητα της Επιτροπής να θέσει σε εφαρμογή, εφόσον ζητηθεί, το μηχανισμό στήριξης που αποφασίστηκε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο των συζητήσεων στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, η Τόρες αφού σημείωσε ότι η Επιτροπή αυτή συνεδριάζει τακτικά πριν από κάθε Σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin περιορίστηκε να πει ότι όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Μαδρίτη.

    Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει αν υπάρχουν ενδεχόμενες επιπτώσεις από την περίπτωση της Ελλάδας για τη σταθερότητα της ευρωζώνης τόνισε ότι το ευρώ είναι ένα σταθερό και ισχυρό νόμισμα και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε τέλος ότι από τις τεχνικές πτυχές του μηχανισμού στήριξης που θα πρέπει να διευκρινιστούν είναι ο προσδιορισμός του επιτοκίου που θα ισχύσει στα διμερή δάνεια εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία , επιτόκιο το οποίο, όπως είπε, θα καθοριστεί και θα αποφασιστεί τη δεδομένη στιγμή όταν και αν το ζητήσει η χώρα μας.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στη δίνη κερδοσκοπικών πιέσεων η Οικονομία Είδηση: 35249

    [02] Σε δύο ημέρες πίσω στην Ελλάδα ο Θ. Λερούνης

    Παρασκευη, 09 04 2010 12:41

    Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για όλες τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα για την απελευθέρωσή του από τους Ταλιμπάν, που τον κρατούσαν όμηρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο Έλληνας εθελοντής, Θανάσης Λερούνης στον Πρωθυπουργό, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, λίγα μόλις λεπτά μετά την παράδοσή του, από τις πακιστανικές αρχές, στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

    Μετά επό επίπονες προσπάθειες

    Με ελικόπτερο από την περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν μεταφέρθηκε στην ελληνική πρεσβεία το Έλληνας εθελοντής.

    Με δάκρια χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν τον Θανάση Λερούνη ο ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρης Δόλλης και ο πρέσβης μας, Πέτρος Μαυροειδής.

    "Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Έξι μήνες σκληρής δουλειάς, όπου η διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού μας ήταν εγγύηση, έφεραν αίσιο τέλος" τόνισε από το Ισλαμαμπάντ, ο Δημήτρης Δόλλης.

    Έχοντας χειριστεί και άλλες δύσκολες υποθέσεις στο παρελθόν, ο κ. Δόλλης υπογράμμισε ότι καταλυτικής σημασίας όλους αυτούς τους επίπονους μήνες, που ο ίδιος είχε επισκεφθεί και άλλες φορές το Πακιστάν, ήταν η υπομονή, η επιμονή και η κοινή στρατηγική που ακολουθήθηκε πιστά, σε συνεργασία και με τον ικανό διπλωμάτη μας, Πέτρο Μαυροειδή, για την απελευθέρωση του Θανάση Λεούνη, "κόβοντας" όλες τις παράπλευρες ενέργειες.

    "Η απελευθέρωση του Θανάση είναι ένα δείγμα γραφής πώς πρέπει να χειριζόμαστε λεπτά ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές" τόνισε ο κ. Δόλλης.

    Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στη Ελλάδα, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η απόφασή του να μην κάνει δηλώσεις το προσεχές διάστημα, θα γίνει εντός του επόμενου 48ωρου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ελεύθερος ο Θανάσης Λερούνης / όμηρος Ταλιμπάν Είδηση: 35251

    [03] Συνάντηση Μπιρμπίλη -αναπληρώτριας Γενικής Επιτρόπου Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γαλλίας

    Παρασκευη, 09 04 2010 17:28

    Με την αναπληρώτρια Γενικής Επιτρόπου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Γαλλίας κ. Μισέλ Ρουσό, συναντήθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα συζήτησης τη χρησιμότητα της συνεύρεσης των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου για την πράσινη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Ρουσό στην Ελλάδα, η οποία παρίσταται, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, για να παρουσιάσει τα συμπεράσματα και τις καλές πρακτικές της γαλλικής πρωτοβουλίας στη δημόσια διαβούλευση για το περιβάλλον (Grenelle de l' Environnement).

    "Η Γαλλία είχε την ευκαιρία να διεξάγει έναν μεγάλο δημόσιο διάλογο για την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική της χώρας, με επιτυχημένα αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσο και στο νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε".

    Τίνα Μπιρμπίλη

    Η κ. Μπιρμπίλη υπογράμμισε τη σημασία και τη συνοχή που πρέπει να διαθέτουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται τόσο στον αγροτικό τομέα, όσο και στον ενεργειακό, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την περιβαλλοντική παράμετρο. Ακόμη, αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, που είναι η μετάβαση σε μια ανταγωνιστική οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα, η προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και η ενίσχυση των μηχανισμών και θεσμών της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

    Η δημόσια διαβούλευση για το περιβάλλον «Grenelle de l'Environnement» άρχισε στη Γαλλία το 2007, ως μια καινοτόμος διαδικασία δημόσιου διαλόγου, ενταγμένη στην εθνική στρατηγική της χώρας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετείχαν οργανισμοί τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σωματεία εργαζόμενων και εργοδοτών και πολίτες, με στόχο το χτίσιμο μιας οικολογικά υπεύθυνης δημοκρατίας. Μετά από ευρεία διαβούλευση, με τη συμμετοχή περίπου 17.000 πολιτών, συγκεντρώθηκαν οι απόψεις που οδήγησαν σε μία σειρά νόμων, στους οποίους αποτυπώνονται οι στόχοι, οι δράσεις και οι οικονομικές δεσμεύσεις της στρατηγικής που διαμορφώθηκε μέσα από τη δημόσια διαβούλευση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35264

    [04] Επικρίσεις της Β. Κορέας για τη νέα πυρηνική πολιτική των ΗΠΑ

    Παρασκευη, 09 04 2010 16:00

    Επικριτικά ήταν τα σχόλια της Πιονκγιάνγκ στις ανακοινώσεις των ΗΠΑ για την νέα πυρηνική τους πολιτική, μέσω της οποίας, όπως επισημαίνεται από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, βλέπει να συνεχίζεται η εχθρότητα της Ουάσινγκτον απέναντι στην Β. Κορέα, που δεσμεύτηκε να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    "Όσο θα υπάρχει η αμερικανική πυρηνική απειλή, η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει και θα εκσυγχρονίσει διαφορετικούς τύπους πυρηνικών εξοπλισμών για αποτρεπτικούς λόγους με όποιον τρόπο κρίνει αυτή απαραίτητο τις επόμενες ημέρες", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35262

    [05] Ρίο Ντε Τζανέιρο: Ψάχνουν ζωντανούς κάτω από τις λάσπες

    Παρασκευη, 09 04 2010 16:49

    Στις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τις κατολισθήσεις εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων. Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν οι διασώστες για να βγάλουν άλλους 200 ανθρώπους που εκφράζονται φόβοι ότι θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν πολλές ελπίδες πως είναι δυνατό να βρίσκονται ζωντανοί. 24 ώρες μετά τις τελευταίες κατολισθήσεις ανασύρθηκαν άλλα 16 πτώματα, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των θυμάτων σε περισσότερα από 120.

    Διασώστες, για δεύτερη μέρα, εντείνουν τις προσπάθειές απεγκλωβισμού τυχών εγκλωβισμένων στα συντρίμμια σπιτιών που κατέρρευσαν μετά από κατολίσθηση στην παραγκούπολη Νιτερόι, έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 170 νεκροί, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει τις δύο εκατοντάδες.

    Στην περιοχή έχουν ως τώρα καταγραφεί πάνω από 200 κατολισθήσεις, ενώ σύμφωνα με μετεωρολόγους, οι πλημμύρες που τις προκάλεσαν ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 48 ετών.

    Ο δήμαρχος του Ρίο, Εδουάρδου Πάες κάλεσε τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ύστερα από εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ότι τουλάχιστον 10.000 σπίτια αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης. Παράλληλα, ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση βοήθεια ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης

    "Θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε το έργο της διάσωσης. Ασφαλώς, τη νύχτα θα έχουμε πολλές δυσκολίες και το σκοτάδι θα είναι μια από αυτές". δήλωσε ο συνταγματάρχης, Χοσε Πάολο Μιράντα, υποδιοικητής πυροσβεστικής του Ρίο.

    Την αλληλεγγύη της στα θύματα εξέφρασε με ανακοινωθέν και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τονίζοντας παράλληλα ότι το Ρίο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσεις αγώνες "υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών".

    Όπως έγινε γνωστό, η ΔΟΕ θα συναντηθεί σύντομα με αξιωματούχους της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρου, το 2016, για να συζητήσουν τις συνέπειες που θα έχουν για τις προετοιμασίες οι καταστροφές. Είδηση: 35263

    [06] Σκληραίνει τη στάση της για τις πιστωτικές η ιταλική Κεντρική Τράπεζα

    Παρασκευη, 09 04 2010 17:56

    Στην Ιταλία, αίσθηση στο καταναλωτικό κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να απαγορεύσει στην American Express, να εκδίδει νέες πιστωτικές κάρτες, με την κατηγορία ότι δεν σέβεται τους κανόνες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ότι βάζει τοκογλυφικά επιτόκια. Ανάλογη απαγόρευση είχε επιβάλει πέρυσι και στην Diners.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 35266

    [07] Στις 1.991,22 μονάδες με άνοδο 3,40% το χρηματιστήριο

    Παρασκευη, 09 04 2010 16:55

    Η ψήφος εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στην οικονομία, και η αποκλιμάκωση του spread κάτω από τις 390 μονάδες βάσης αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες που ώθησαν, μετά από τρεις ημέρες έντονων πιέσεων, σε δυναμική ανοδική αντίδραση τις τιμές των μετοχών στο τελευταίο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης, με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές.

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.991,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 3,40%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 242, 872 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,59%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,50 % και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,49%.

    Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των τραπεζών +7,14% και των ταξιδιών +4,01%.

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου -0,80% και των Τροφίμων -0,22%.

    Στη σημερινή συνεδρίαση, 136 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 51 πτωτικά και 39 παρέμειναν σταθερές. Είδηση: 35265

    [08] Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση

    Παρασκευη, 09 04 2010 16:06

    Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματός του στην Κοζάνη. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την εκτίναξη των spreads και επί των ημερών της έγιναν γκάφες, λάθη και παλινωδίες, έκανε δε λόγο για «λαίλαπα ΠΑΣΟΚ». Για δε τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αποσαφήνισε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην εσωστρέφεια και ότι δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία.

    Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να μην προσέλθει στη Συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ την Κυριακή και υπογράμμισε: «Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας.Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

    «Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400. Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ευθύνη του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. «Βαθιά λαρύγγια», που αναζητούνται μέσα στην Κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί ΝΔ».

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, επειδή δεν κατάφερε να εκμηδενίσει τα ελλείμματα όταν της δόθηκε η ευκαιρία και παρατήρησε: «Έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Αλλά τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις, ακόμα και στους διορισμούς Γενικών Γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σιωπηλά εκεί που κάποτε κατηγορούσε: Όπως στα μέτρα για τους ημιυπαίθριους χώρους που λίγους μήνες πριν, ως αντιπολίτευση, τα κατήγγειλε. Κι ύστερα ως κυβέρνηση τα κατάργησε. Και σήμερα τα υιοθετεί».

    Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, το μόνο σχέδιο της ήταν πώς θα χτυπήσει την ΝΔ και προσπαθεί να τα φορτώσει όλα στην κυβέρνηση Καραμανλή.

    «Η Ελλάδα επί των ημερών της ΝΔ χτυπήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση. Χτυπήθηκε, αλλά δεν γονάτισε. Κι ύστερα χτυπήθηκε από μια άλλη κρίση, από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ: Που υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα. Και μόλις ανέλαβε, διόγκωσε τα ελλείμματα με τους ερασιτεχνισμούς, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά του», επισήμανε.

    Για τα μέτρα της Κυβέρνησης τόνισε ότι περισσότερο «πνίγουν» την οικονομία, παρά μειώνουν τα ελλείμματα και οδηγούν σε θυσίες χωρίς προοπτική και τέλος.

    Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ είπε ότι «παρέμεινε όρθια και ενωμένη. Τόλμησε την αυτοκριτική της. Και μίλησε όχι μόνο για τα δικά της σφάλματα. Αλλά και για την κρίση ολόκληρου του μοντέλου της Μεταπολίτευσης. Το οποίο αφήνει οριστικά πίσω».

    Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε σύγκριση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε: «Η νέα ΝΔ απέδειξε ότι έχει και υπευθυνότητα και Πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον το σύμβολο του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού, αποτελεί προπύργιο του πιο ξεπερασμένου μικροκομματισμού. Η νέα ΝΔ αποδεικνύει κάθε μέρα ότι έχει το θάρρος να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό της. Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάθε μέρα το χειρότερο εαυτό του».

    Ως προς την πορεία της ΝΔ υπογράμμισε: «Προχωράμε σε αυτές τις προσυνεδριακές διασκέψεις για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω. Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος, για μια γενιά τουλάχιστον. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή - τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα. Εχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Άλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την αναγέννησή του, αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας. Γιατί έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε στα μάτια του ελληνικού λαού το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματός μας, ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικής ευθύνης. Εγώ αυτή την εντολή πήρα από σας. Αυτή την εντολή θα εκτελέσω. Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».

    Σε ό,τι αφορά το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ σημείωσε: «Οι νεοδημοκράτες συσπειρώθηκαν με πρωτοφανή τρόπο να εκλέξουν το νέο αρχηγό τους. Και τώρα συσπειρώνονται στην πορεία για το 8ο Συνέδριό τους. Που θα καθαρίσει την παράταξη απ' ό,τι την πλήγωσε. Θα απαλλάξει το Κόμμα - όπως το έχω υποσχεθεί - από τα «βαρίδια» του, πριν απαλλάξει τη χώρα από τα «βαρίδια» της. Και θα δώσει Ελπίδα στον τόπο. Δεν παλεύουμε μόνο για να επιστρέψουμε στην εξουσία. Παλεύουμε σήμερα για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα. Κι αύριο να ξανακτίσουμε την Ελλάδα».

    Ο Α. Σαμαράς είπε πως όταν χρειάστηκε η ΝΔ έβαλε πλάτη για το καλό της πατρίδας, αλλά δήλωσε πως «συνεργοί σε έξωθεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε. Η πορεία του κόμματος προς την αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί».

    Τόνισε ότι επί των ημερών της ΝΔ έγινε η μεγάλη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μέσα σε 5 χρόνια, από το 2004 ως το 2009, η διείσδυση των Ανανεώσιμων πηγών κάθε μορφής τριπλασιάστηκε. Από τα 544 μεγαβάτ έφτασε τα 1428 μεγαβάτ. Ενώ η εγκαταστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά 150 φορές, από 0,3 μεγαβάτ σε 45,7 μεγαβάτ.

    Όσο για την «πράσινη ανάπτυξη» παρατήρησε πως «δεν αρκεί να είναι «Πράσινη», πρέπει να είναι και Ανάπτυξη. Δεν αρκεί να στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές. Πρέπει να πληροί και όρους ανταγωνιστικότητας. Δεν αρκεί να παράγει ενέργεια. Πρέπει να παράγει φθηνή ενέργεια. Αλλιώς δεν δημιουργούμε Ανάπτυξη - Πράσινη ή οποιουδήποτε χρώματος. Δημιουργούμε νέα γενιά προβληματικών και κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων. Που δεν μπορεί να τις αντέξει ο δημόσιος Προϋπολογισμός, τόνισε.

    Στη συνέχεια παρουσίασε δέκα αρχές που σηματοδοτούν τη θέση της ΝΔ για την Ενεργειακή Πολιτική και το Περιβάλλον και υπογράμμισε ότι το μήνυμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι ανάπτυξη με αειφορία.

    Ειδικά για το θέμα του λιγνίτη, που αφορά την περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας, επισήμανε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το λιγνίτη. Μπορούμε όμως να τον κάνουμε φιλικό προς το περιβάλλον. Σήμερα υπάρχουν τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, παγιδεύουν το διοξείδιο του άνθρακα, εξουδετερώνουν την αιθάλη. Ακόμα κι αν συνυπολογίσουμε το κόστος αυτών των τεχνολογιών και πάλι το κόστος της ενέργειας από λιγνίτη είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι από άλλες πηγές. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αυτό που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, να διαλέξουμε ανάμεσα στις ανανεώσιμες πηγές και τους εγχώριους υδρογονάνθρακες. Το πρόβλημα είναι να παράγουμε φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές. Το πρόβλημα είναι να κάνουμε την πιο φθηνή πηγή ενέργειας, από λιγνίτη, φιλική προς το περιβάλλον. Κι εδώ υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις. Δεν χρειάζεται «να ανακαλύψουμε τον τροχό»». Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρισκόμαστε σήμερα, έχει όλη την υποδομή για να γίνει το κέντρο ενεργειακών εξελίξεων ολόκληρης της χώρας.

    Νωρίτερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στη Νομαρχία Κοζάνης με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νομού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35261

    [09] Συνεργασία Παπανδρέου- Κατσέλη για την επιχειρηματικότητα

    Παρασκευη, 09 04 2010 15:11

    Την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να τεθούν στέρεα αναχώματα έναντι της οικονομικής ύφεσης και την στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μέσω των μεταρρυθμιστικών τομών που προωθεί η κυβέρνηση, έθεσε ως στόχο της η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, που είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

    Η κα Κατσέλη, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έλθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου.

    Η Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ ικανοποιητική και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης του 15% το 2010.

    Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι προγράμματα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ότι ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων για τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, ενώ ξεκινά και η δεύτερη φάση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τη στήριξη της μεταποίησης και τη ψηφιακή σύγκλιση. Θα υπάρξουν, είπε, ανακοινώσεις για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης ανέφερε ότι προχωρούν όλα τα προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35257

    [10] Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:«Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος, δεν είναι εύκολος να αποκτήσεις την αξιοπιστία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τα χτυπήματα των αγορών.»

    Παρασκευη, 09 04 2010 15:11

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μέσα στον Μάιο θα περιμένουμε το ασφαλιστικό;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ακριβώς. Τέλη Απρίλη με αρχές Μαΐου. Αυτές τις μέρες γίνεται η τελική επεξεργασία. Ο στόχος μας είναι να θεσμοθετηθεί μέσα από το νέο νομικό πλαίσιο ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να αντέχει στο χρόνο, που θα κατοχυρώσει το δικαίωμα σε βάθος χρόνου το κράτος να εγγυάται την κοινωνική ασφάλιση στο σύνολο των ασφαλισμένων, ένα ορόσημο που αφορά την ημερομηνία του 2018, όπου από εκείνη τη στιγμή θα αρχίσει να εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα που θα διαχωρίζει τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης, τις προνοιακές από τις κοινωνικο-ασφαλιστικές, θα υπάρχει η βασική σύνταξη και πάνω σε αυτή θα προστίθεται η ανταποδοτική. Η βασική σύνταξη θα χρηματοδοτείται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και βεβαίως την ίδια βασική σύνταξη θα παίρνουν και οι ανασφάλιστοι με εισοδηματικά κριτήρια. Και πάνω σε αυτή θα υπάρχει και μετά ο αναδιανεμητικός πυλώνας που θα είναι από το ενωμένο ταμείο μισθωτών, γιατί προσπαθούμε να ενοποιήσουμε στο ΙΚΑ όλα τα ταμεία μισθωτών, αυτή είναι η τάση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πληρώνουνε ακριβότερα το ταμείο τους κάποιοι εργαζόμενοι;β¦Να υποθέσουμε ότι αυτή η αναλογικότητα θα περάσει και στο ποσοστό της σύνταξης;»»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Φυσικά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παρότι υπήρξε το μήνυμα των Βρυξελλών το παιχνίδι των αγορών κλιμακώνεται και πιέζει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Λοιπόν θα αναμετρηθούμε τις αγορές και θα νικήσουμε εμείς, τις αγορές θα τις νικήσουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Διότι ο αγώνας δεν είναι εύκολος, θα είναι μακρόχρονος, δεν είναι τόσο εύκολος να αποκτήσεις την αξιοπιστία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τα χτυπήματα των αγορών. Ο αγώνας αυτός ακόμα πρέπει να δοθεί με επιμονή, με μεθοδικότητα, σε αυτή την κατεύθυνση είναι στρατευμένη συνολικά η κυβέρνηση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν και ανησυχούν για κάποια λάθη τακτικής της κυβέρνησης.»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μας βάλουν λόγια στο στόμα που δεν είπαμε και ποτέ. Είναι τόσο ισχυροί αυτοί που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις δομικές αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα μπορεί να καταφέρουν αρκετά πράγματα. Μικρά σφάλματα πρέπει να εξαλειφθούν, ωστόσο όμως μπορεί να γίνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσηλωθούμε πάνω στους στρατηγικούς στόχους, να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις, να σταθούμε με θάρρος και υπευθυνότητα απέναντι σε τομές που πρέπει να γίνουν. Οι στόχοι που έχουμε θέσει είναι ρεαλιστικοί είναι φιλόδοξοι, αλλά πρέπει να προσηλωθούμε όλοι στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Η καλύτερη εκδίκηση σε αυτούς που μεθοδεύουν να τρωθεί η ελληνική οικονομία είναι η επιτυχία των στόχων μας, η καλύτερη εκδίκηση είναι η επιτυχία. Δεν πιστεύω ότι θα λείψουν οι κερδοσκόποι ή τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, εμείς πρέπει να αναμετρηθούμε με αυτούς και να τους νικήσουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα μπορούσε και η διαδικασία με το φορολογικό να κινηθεί πιο γρήγορα;»

    Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Το φορολογικό θεωρώ την μεγαλύτερη τομή της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Είναι τολμηρό, είναι υπεύθυνο προέκυψε μέσα από ένα πλούσιο διάλογο, επιτέλους πληρώνουν και όσοι μέχρι τώρα φοροδιέφευγαν. Η υπευθυνότητα η οποία επέδειξε το φορολογικό επιτελείο με την ανάπτυξη ενός διαλόγου που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας για το φορολογικό και το θάρρος που είχε να κάνει τομές που ούτε καν τις είχαμε διανοηθεί, με καθιστά αισιόδοξο.»

    Είδηση: 35259

    [11] Νέα Εκτελεστική Επιτροπή και Προεδρείο στη ΓΣΕΕ

    Παρασκευη, 09 04 2010 15:06

    Συνεδρίασε σήμερα η διοίκηση της ΓΣΕΕ, που προέκυψε από τις εκλογές του 34ου Συνεδρίου. Από τις διαδικασίες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ με πρόεδρο το Γιάννη Παναγόπουλος και διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στις υπόλοιπες θέσεις.

    Για μια ακόμη θητεία το ΠΑΜΕ δεν μετέχει στο προεδρείο.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη συγκρότηση σε σώμα, η ολομέλεια της διοίκησης αποφάσισε και εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την ΕΓΣΣΕ το ασφαλιστικό και όλων των εργασιακών θεμάτων. Είδηση: 35256

    [12] Ανατροπές στη δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

    Παρασκευη, 09 04 2010 14:08

    Νέα δεδομένα και ανατροπές στη δίκη των Ειδικών Φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δήμου Μηνούδη, που διενήργησε αυτοψία, το βράδυ της δολοφονίας και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τόσο ο κ. Μηνούδης όσο και ο προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνος Κουζέλης, φαίνεται να είχαν πει στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της 21ης Δεκεμβρίου 2008 στον τόπο του εγκλήματος, ότι άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλα, τους υπέδειξε το σημείο που στεκόταν το θύμα και βάσει της υπόδειξης αυτής προσδιορίστηκαν οι θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επ. Κορκονέα, χαμηλά σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος.

    Ο κ. Μηνούδης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, μετά από πίεση της έδρας, είχε πει ότι η γυναίκα αυτή ονομάζεται Αντα Τζορμπατζιούδη και επέμεινε ότι επικοινώνησε μαζί του για μία και μόνη φορά και στον ανώτερό του κ. Κουζέλη, που του είχε δώσει το τηλέφωνο, υπέδειξε τις επίμαχες θέσεις θύτη και θύματος. Επίσης, η ίδια όταν κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, επιβεβαίωσε τον κ. Μηνούδη.

    Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Μηνούδη προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με την κ. Τζορμπατζιούδη το βράδυ της δολοφονίας και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή.

    Όπως ανέγνωσε η κ. Παπαβασιλείου, περίπου τρεις ώρες μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου ο κ. Μηνούδης κάλεσε την κ. Τζορμπατζιούδη και μίλησαν για 53 δευτερόλεπτα, ενώ στις 12:29 τα μεσάνυχτα η γυναίκα κάλεσε τον αστυνομικό και μίλησαν για 31 δευτερόλεπτα. Στις 21/12/2008 κατά την αυτοψία του ανακριτή στην οδό Τζαβέλα καταγράφονται αλλεπάλληλες κλήσεις των δύο προσώπων.

    Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: "Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου", γι' αυτό και ζήτησε τη δίωξή της. Όταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δεν λέει την αλήθεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές. Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της αυτόπτη μάρτυρα κ. Βαλιάτζια, όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων".

    Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του με αφορμή τα νέα στοιχεία, αναφέρει: "Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού".

    Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει στο δικαστήριο το αίτημα για άρση απορρήτου του τηλεφώνου των κυρίων Κουζέλη και Ραφτόγιαννη, καθώς και θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για την κ. Τσαλικιάν και τον τότε συνήγορο της οικογένειας.

    Είπε επίσης ότι θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για επανεξέταση των Μηνούδη, Κουζέλη και Τζιορμπατζιούδη.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35255

    [13] Eρυθρός Σταυρός : Κινητοποίηση πάνω στην εφημερία

    Παρασκευη, 09 04 2010 12:28

    Σε έκτακτη κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο έχει γενική εφημερία. Οι λόγοι της κινητοποίησης είναι η μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Αυτό αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (συμμετείχαν τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ερυθρός Σταυρός, Αγία Σοφία, ΨΝΑ, Παμμακάριστος, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ιπποκράτειο, Αττικόν και Αμαλία Φλέμινγκ).

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "Όλη αυτή η κατάσταση μας αναγκάζει στο να συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας, που εφαρμόζουμε εδώ και τρεις βδομάδες, πλέον και από τις εφημερίες. Ενδεικτικά σήμερα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός θα αποσυρθούν από την γενική εφημερία που ξεκινά στις 14:30 οι γιατροί που βρίσκονται σε επίσχεση σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης".

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως: "Εφιστούμε την προσοχή των ασθενών πως ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας δεν θα εφημερεύει με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αν η κυβέρνηση επιμείνει στον εμπαιγμό και άλλα νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και το Παίδων Αγία Σοφία. Δηλώνουμε ότι οι κινητοποιούμενοι γιατροί είμαστε αυταπόδεικτα αυτοί που ζούμε από το μισθό μας και ερχόμαστε καθημερινά σε σύγκρουση με τη διαφθορά, τις μίζες και το φακελάκι. Δηλώνουμε απρόθυμοι να σκύψουμε το κεφάλι".

    Είδηση: 35250

    [14] Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ « Όσο λιγότερο ασχολούμαστε με τα spreads τόσο περισσότερο θα πέφτουν.»

    Παρασκευη, 09 04 2010 11:59

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί τα spreads ανεβαίνουν; Η Ελλάδα πήρε σκληρά μέτρα, επώδυνα μέτρα. Ανακοινώθηκε ένας μηχανισμός στήριξης από τη Σύνοδο Κορυφής.»

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: « Είναι λογικό. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό αξιοπιστίας που παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση, ωστόσο ακόμη υπάρχει δυσπιστία, δηλαδή δεν έχει φύγει ακόμη όλη η σκόνη. Είναι λογικό ότι με το παραμικρό υπάρχει η εμφάνιση της δυσπιστίας από τις διεθνείς αγορές. Έχουμε δρόμο ακόμη, έχουμε Γολγοθά ακόμη για να είμαι και μέσα στο πνεύμα των ημερών.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αισθάνεστε ότι υπήρξαν δηλώσεις, προσεγγίσεις, διαρροές που δημιούργησαν αυτήν την αναστάτωση που ζήσαμε και βιώσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα;»

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: « Κάθε απρόσεκτη δήλωση, κάθε παρερμηνεία, κάθε συζήτηση που μπορεί να παρερμηνευτεί από τον διεθνή Τύπο δημιουργεί αυτή τη δυσπιστία, η οποία εμφανίζεται στις αγορές. Μέχρι να φτάσουμε στη πλήρη σχέση εμπιστοσύνης έχουμε δρόμο και ο δρόμος είναι ένας, δεν υπάρχουν πολλοί. Δεν είναι ο δρόμος των δηλώσεων, είναι ο δρόμος της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας. Όσο λιγότερο ασχολούμαστε με τα spreads τόσο περισσότερο θα πέφτουν. Όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τα spreads τόσο ανεβαίνουν, διότι τώρα ασχολούνται με τα spreads καταλαβαίνετε ότι ως χώρα, ως οικονομία και κυρίως από επίσημα χείλη δείχνουμε εκνευρισμό και αστάθεια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μπαίνει ζήτημα ανασχηματισμού στην κυβέρνηση;»

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: « Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, έχουμε άλλες προτεραιότητες.»

    Είδηση: 35248

    [15] Αυξήθηκαν οι νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων

    Παρασκευη, 09 04 2010 13:38

    Αύξηση σε ποσοστό 16% σημείωσε ο αριθμός των καινούριων ή μεταχειρισμένων από το εξωτερικό αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάστημα πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ενώ ο συνολικός τους αριθμός το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2009 ανήλθε σε 74.867, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008 όπου είχε καταγραφεί μείωση 37,8%.

    Επίσης, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών άνω των 50 cc κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2010 ανήλθε σε 11.920, έναντι 12.796 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,8%. Μείωση 25,6% είχε παρουσιαστεί και το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35254


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 April 2010 - 16:55:27 UTC