Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξημένα μέτρα για την επιστροφή
  • [02] Στο επίκεντρο διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις
  • [03] Μεξικό: Ισχυρός σεισμός στη Μπάχα Καλιφόρνια
  • [04] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας
  • [05] Εκρήξεις με δύο νεκρούς στη ρωσική Ινγκουσετία
  • [06] Κίνα: Τουλάχιστον 114 οι επιζώντες από το πλημμυρισμένο ορυχείο

    [01] Αυξημένα μέτρα για την επιστροφή

    Δευτερα, 05 04 2010 10:41

    Αυξημένα θα είναι από τις 3 το μεσημέρι τα μέτρα της Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Ενισχυμένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αλλά και αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμοί. Επίσης, στο ρεύμα εισόδου προς τα αστικά κέντρα, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Χριστός Ανέστη-Καλό Πάσχα

    Σχετική είδηση: Το Πάσχα των πολιτικών Είδηση: 35079

    [02] Στο επίκεντρο διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις

    Δευτερα, 05 04 2010 10:25

    Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την πασχαλινή ανάπαυλα για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιστρέφει σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στο "κλεινόν άστυ" και από αύριο, ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια, για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Στην ατζέντα η φορολογική, η ασφαλιστική και η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, με βάση το σχέδιο «Καλλικράτης», καθώς επίσης και η ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι μεταρρυθμίσεις αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούνιο.

    Στα επείγοντα θέματα στην κυβερνητική ατζέντα τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, είναι, επίσης, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ή κατάργησης δημόσιων οργανισμών.

    Εντός της εβδομάδας φτάνει στην Αθήνα, κλιμάκιο του ΔΝΤ, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του Φοροεισπρακτικού Μηχανισμού και της διαδικασίας κατάρτισης τριετών προϋπολογισμών.

    Τα στελέχη το διεθνούς Οργανισμού θα έχουν επαφές με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Επί τάπητος θα τεθεί και η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

    Την ίδια ώρα, με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Οικονομικών , Φίλιππος Σαχινίδης, καλεί Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, να περικόψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ώστε να αντισταθμίσουν ενδεχόμενη υπέρβαση δαπανών σε άλλους τομείς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: "Φοροπράκτορες" στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

    Σχετική είδηση: Νέο φορολογικό τοπίο Είδηση: 35078

    [03] Μεξικό: Ισχυρός σεισμός στη Μπάχα Καλιφόρνια

    Δευτερα, 05 04 2010 11:05

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση του σπιτιού του στο Μεξικάλι, στο βορειοανατολικό Μεξικό, ενώ αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν και σημειώθηκαν υλικές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε χθες Κυριακή, στις 01:40 τη νύχτα ώρα Ελλάδας, την πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, όπως στο Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο, ενώ έχουν αναφερθεί αρκετοί μετασεισμοί, σύμφωνα με διασώστες.

    "Οι συνάδελφοί μου στο Μεξικάλι δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει το θάνατο", δήλωσε πάντως ο Μάρτιν Ρενδόν, αξιωματούχος των υπηρεσιών αρωγής στην Τιχουάνα. Ο σεισμός σε εστιακό βάθος 10 χλμ., ανέφερε χθες Κυριακή το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Στο Μεξικάλι τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υπέστησαν ζημιές, αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Μπάχα Καλιφόρνια διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Αλφρέδο Εσκομπέδο στο CNN.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: BBC: Earthquake rocks western Mexico

    Διαβάστε επίσης: REUTERS: Strong quake shakes cities around U.S.-Mexico border Είδηση: 35080

    [04] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

    Δευτερα, 05 04 2010 11:18

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με εκρηκτικά στη Σύνοδο του εθνικού πολιτικού κόμματος Παστούν (ΑΝΡ), στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν ιατρικοί κύκλοι. " Τουλάχιστον 15 νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες έχουν καταμετρηθεί", δήλωσε τηλεφωνικά ο αρχίατρος Ουακίλ Μαχαμάντ του νοσοκομείου Τιμεργκαράχ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της επαρχίας του Λόου Ντιρ, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαρζαμίν Χαν είχε δηλώσει ότι " προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ο βομβιστής ήθελα να εισέλθει στο χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος του ΑΝΡ, αλλά τον σταμάτησαν στην είσοδο του κτιρίου και τότε ανατινάχθηκε". Ο Χαν δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35081

    [05] Εκρήξεις με δύο νεκρούς στη ρωσική Ινγκουσετία

    Δευτερα, 05 04 2010 11:37

    Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα Δευτέρα του Πάσχα την πόλη Καραμπουλάκ, της ρωσικής Ινγκουσετίας, στο Βόρειο Καύκασο. Στην πρώτη έκρηξη, που σημειώθηκε μετά από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο διοικητήριο της αστυνομίας, σκοτώθηκε τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών. "Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε έξω από την αστυνομική διοίκηση της πόλης. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός είναι νεκρός και αρκετοί ακόμα έχουν τραυματιστεί" δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Η έκρηξη στο Καραμπουλάκ, που απέχει 20 χιλιόμετρα από την Μαγκάς, πρωτεύουσα της περιφέρειας έρχεται να προστεθεί στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μέσα στην εβδομάδα στη Μόσχα και στην περιοχή του Νταγκεστάν προκαλώντας το θάνατο 50 ανθρώπων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: BBC: Ingushetia hit by suicide attack Είδηση: 35083

    [06] Κίνα: Τουλάχιστον 114 οι επιζώντες από το πλημμυρισμένο ορυχείο

    Δευτερα, 05 04 2010 11:27

    Τα κινεζικά σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να ανασύρουν μέχρι στιγμής στην επιφάνεια 114 ανθρακωρύχους που είχαν παγιδευτεί μέσα σε ένα ορυχείο που πλημμύρισε, στην επαρχία Σανζί, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση του ατυχήματος. "Πρόκειται για ένα θαύμα στην ιστορία των διασώσεων στα ορυχεία της Κίνας", δήλωσε ο Λούο Λιν, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια στην εργασία, μπροστά από την είσοδο του φρέατος του ορυχείου. Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για άλλους 39 παγιδευμένους ανθρακωρύχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Οι διασώστες είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε εσωτερικό του ορυχείου χθες Σάββατο προκειμένου να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις. Κανένα σημάδι ζωής δεν είχε καταγραφεί από την Παρασκευή, οπότε και ακούστηκαν για πρώτη φορά χτυπήματα σε ένα σωλήνα.

    Τα σωστικά συνεργεία εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα ανασύρουν κι άλλους ανθρακωρύχων που έχουν επιζήσει αλλά παραμένουν παγιδευμένοι από τα νερά στο φρέαρ του ορυχείου. Οι 13 διασώστες, μεταξύ των οποίων και 6 δύτες, εισήλθαν προχθές, Σάββατο, μέσα στο πλημμυρισμένο φρέαρ του ορυχείου όπου δεκάδες εργάτες έχουν περάσει έξι ημέρες προσπαθώντας να αντλήσουν τα νερά.

    Αρκετές δεκάδες ανθρακωρύχοι εργάζονταν σε πλατφόρμες πάνω από το επίπεδο των νερών τη στιγμή που σημειώθηκε το ατύχημα, οπότε είχαν και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, μετέδωσε η τηλεόραση.

    Σε τηλεγράφημα που έστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κινεζικής Κυβέρνησης Ζιανγκ Ντεγιάνγκ ζητούσε από τους διασώστες "να τρέξουν ενάντια στο χρόνο και να απεγκλωβίσουν το σύνολο των παγιδευμένων εργατών, δουλεύοντας ακατάπαυστα".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35082


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 April 2010 - 8:53:17 UTC