Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η χριστιανοσύνη γιορτάζει το Πάσχα
  • [02] Φοροπράκτορες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
  • [03] Δολοφονία ακροδεξιού ηγέτη στη Ν. Αφρική
  • [04] Νέο φορολογικό τοπίο
  • [05] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
  • [06] Συγνώμη από τους Εβραίους ζητά ο προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα

    [01] Η χριστιανοσύνη γιορτάζει το Πάσχα

    Κυριακη, 04 04 2010 12:27

    Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου σε κάθε γωνιά της Γης. Στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλος ηγέτης 165 εκατομμυρίων ρώσων ορθοδόξων χοροστάτησε στην αναστάσιμη λειτουργία. Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια "πρόκληση αφύπνισης", επισημαίνουν στα μηνύματά τους όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες ανά τον κόσμο. Πνευματική και ηθική αναβάθμιση της ανθρωπότητας και ειρήνη στη Μ. Ανατολή και στον κόσμο, ευχήθηκε στο Πασχαλιάτικο μήνυμά του ο Πάπας, χωρίς να αναφερθεί στα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας.

    Ανάσταση στον κόσμο

    Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

    Την έναρξη των εορτασμών του Πάσχα για όλους τους πιστούς σε κάθε γωνιά της Γης σήμανε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα.

    Χριστιανοί όλων των δογμάτων παρακολούθησαν την Αναστάσιμη λειτουργία στους Αγίους Τόπους, ενώ το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα της δυτικής Όχθης, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες παλαιστίνιοι χριστιανοί.

    Βατικανό: Υπό τη σκιά των σκανδάλων

    Στο Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει την πλατεία του Αγίου ,Πέτρου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αιώνιας ζωής, αλλά δεν έκανε αναφορά στο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης.

    Η ανθρωπότητα "έχει ανάγκη" από μία "πνευματική και ηθική αναβάπτιση" προκειμένου να "βγει από τη βαθύτατη κρίση", τόνισε ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI στο παραδοσιακό ετήσιο μήνυμα του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να κάνει ουδεμία μνεία στη σωρεία των σκανδάλων που ταλανίζουν την Καθολική Εκκλησία σε πλείστες χώρες, μεταξύ αυτών και τη γενέτειρά του Γερμανία.

    Ο Πάπας στο μήνυμά του ζήτησε να πρυτανεύσει η "ειρήνη" στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους, και εξεδήλωσε την "ανησυχία του" για τα "πάθη" των χριστιανών στο Ιράκ και τα θύματα των αντιχριστιανικών "διωγμών" σε χώρες όπως στο Πακιστάν.

    Στο μήνυμά του, ο Πάπας Βενέδικτος σκιαγράφησε ένα αδρό περίγραμμα των συγκρούσεων και των καταστροφών απανταχού της Υφηλίου, ζήτησε οι λαοί τους "να πραγματώσουν την πραγματική και τελειωτική έξοδό τους, που θα τους μεταφέρει από τους πολέμους και τη βία στην ειρήνη και την ομόνοια' και ευχήθηκε να τερματισθούν οι συγκρούσεις που συνεχίζουν να σωρεύουν καταστροφές και δεινά.

    Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για "τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που βιώνουν την οδυνηρή αναζωπύρωση του εγκλήματος, που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών", ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τη Χιλή και την Αϊτή, χώρες που επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς.

    Πριν την έναρξη της Λειτουργίας για την Κυριακή του Πάσχα, ο καρδινάλιος Αντζελο Σοντάνο, πρύτανης του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, διαβεβαίωσε τον Ποντίφικα ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να την επηρεάσει με τα "μικρόψυχα κουτσομπολιά" για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς.

    "Άγιε Πατέρα, οι άνθρωποι του Θεού είναι μαζί σας και δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε επιρροή από μικρόψυχα κουτσομπολιά, από στοιχεία που προσβάλλουν την κοινότητα των πιστών", δήλωσε.

    Λίγο νωρίτερα ο προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα ζήτησε συγγνώμη γιατί συνέκρινε τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, για το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, με τη δίωξη κατά των Εβραίων.

    " Εάν ενάντια σε κάθε θέληση μου και πρόθεση έθιξα την ευαισθησία των Εβραίων και των θυμάτων της παιδοφιλίας, τότε ειλικρινά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη", δήλωσε ο Ρανιέρο Κανταλαμέσα στην εφημερίδα Corriera della Sera του Μιλάνου.

    Ο Κανταλαμέσα αναφέρθηκε στο θέμα του σκανδάλου στην λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, στο ναό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

    Ο Κανταλαμέσα είπε ακόμα ότι ούτε ο πάπας Βενέδικτος, που ήταν παρών στη λειτουργία, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος του Βατικανού γνώριζε το περιεχόμενο του κηρύγματός του.

    Ρωσία: Υπό τη σκιά της τρμοκρατίας

    Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μετρό της Μόσχας σημάδεψε τον εορτασμό του Πάσχα στη Ρωσία των εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σε όλη τη χώρα.

    Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ με τη συζύγό του και ο πρωθυπουργός Πούτιν παρακολούθησαν την πασχαλινή λειτουργία στον καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού. Προηγήθηκε ο εξονυχιστικός έλεγχος του Ναού από τουλάχιστον 500 αστυνομικούς.

    Οι Ρώσοι πιστοί τη ημέρα της Ανάστασης καταναλώνουν κόκκινα αυγά και το πασχαλινό ψωμί Κουλίτσι, ενώ την ημέρα του Πάσχα παραδοσιακά επισκέπτονται τα νεκροταφεία.

    Υπόλοιπες χώρες

    Τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας κατέκλυσαν σχεδόν όλες τις χώρες κυρίως φέτος που το Πάσχα συμπίπτει για όλους τους χριστιανούς.

    Στην Αυστρία, τα παιδιά περπατούν στα χωριά και κάνουν θόρυβο χτυπώντας ξύλινα ραβδιά που αντικαθιστούν τις καμπάνες, ενώ οι πιστοί πηγαίνουν τρόφιμα στον ιερέα για να τα καθαγιάσει και ο μαθητές ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά, με τα οποία στολίζεται όλη η πόλη.

    Περισσότερα από 1.500 πασχαλινά αυγά από όλο τον κόσμο εκθέτονται στο Μουσείο του Πασχαλινού Αυγού στην Πολωνία, το πρώτο του είδους του.

    Κερδισμένοι πάντως τις ημέρες αυτές είναι οι κατασκευαστές σοκολάτας που κάνουν χρυσές δουλειές.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35073

    [02] Φοροπράκτορες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

    Κυριακη, 04 04 2010 13:37

    Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών ρίχνει το σώμα μυστικών φοροπρακτόρων. Πρόκειται για ελεγκτές της εφορίας οι οποίοι υποδυόμενοι κατά περίπτωση το ρόλο που απαιτείται για την εξιχνίαση οικονομικού εγκλήματος και με νομική πλέον κάλυψη, θα μπορούν να πιάνουν επ΄ αυτοφώρω επιχειρηματίες και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν αλλά και επίορκους συναδέλφους τους.

    Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    Οι "μυστικοί" θα υποδύονται τους πελάτες, τους επιχειρηματίες, τους εισαγωγείς ή τους εξαγωγείς, τους συναλλασσόμενους που ζητούν εξυπηρετήσεις.

    Στο στόχαστρο μπαίνουν:

    Επιχειρηματίες και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν είτε αποφεύγοντας να υποβάλλουν δηλώσεις είτε εκδίδοντας πλαστά ή εικονικά τιμολόγια και

    Επίορκοι εφοριακοί, οι οποίοι δωροδοκούνται.

    Το ρόλο των "μυστικών" αναλαμβάνουν εφεξής δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, αστυνομικοί και λιμενικοί. Μέχρι τώρα, τέτοια δυνατότητα δινόταν μόνο σε αστυνομικούς. Για τη διαπίστωση παράνομων πράξεων θα επιστρατεύονται ακόμη και ιδιώτες, έναντι παχυλής αμοιβής.

    Ο ιδιώτης που θα συνεργαστεί θα εισπράξει το 10% επί των επιβληθέντων προστίμων. Επίσης θα δικαιούται το 25% των προστίμων που θα συλλέγει το κράτος από τη σύλληψη επίορκων εφοριακών. Για πρώτη φορά μάλιοστα, εκτός από τις ποινές φυλάκισης, ο δωροδοκούμενος εφοριακός θα πληρώνει και χρηματικό πρόστιμο (10.000 - 500.000 ευρώ).

    Στην ειδική διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται:

    δημοσίευση ονομάτων όσων φοροδιαφεύγουν,

    λουκέτα έως και έξι μήνες σε επιχειρήσεις,

    κατάργηση αφορολογήτου για επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις, και

    άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε επαγγελματίες-υπόπτους

    Οι "μυστικοί πράκτορες" δεν θα κυνηγούν αποδείξεις, αλλά σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Για την κάθε επιχείρηση θα απαιτείται εσαγγέλική κάλυψη. Οι στόχοι θα επιλέγονται με εντολή από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου οικονομικών, του ΣΔΟΕ και του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 35076

    [03] Δολοφονία ακροδεξιού ηγέτη στη Ν. Αφρική

    Κυριακη, 04 04 2010 12:09

    Ένταση στη Νότια Αφρική δημιουργεί ο θάνατος του ηγέτη της άκρας δεξιάς, Εζέν Τερλμπλάνς, 69 ετών, ενός από τους πιο σθεναρούς υπέρμαχους του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1990, Ο Τερλμπλάνς βρέθηκε νεκρός στο εσωτερικό του αγροκτήματός του, μετά από επίθεση που δέχτηκε. Δυο ύποπτοι κρατούνται από την αστυνομία και ανακρίνονται για τη δολοφονία του, καθώς φέρονται να είχαν έντονη λογομαχία με τον δολοφονηθέντα, λίγη ώρα πριν αυτός βρεθεί νεκρός από την αστυνομία. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει "ηρεμία", την ώρα που το ακροδεξιό Κίνημα Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB), ανακοίνωσε ότι θα εκδικηθεί το θάνατό του ζητώντας ωστόσο προς το παρόν από τα μέλη του να παραμείνουν ήρεμα και να μην αντιδράσουν.

    Ένταση δυο μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

    Δύο μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική ένταση δημιουργεί στη χώρα ο θάνατος του ακροδεξιού και ρατσιστή Γιουτζίν Τερεμπλάνς, υπέρμαχου της διατήρησης του απαρτχάιντ, που δολοφονήθηκε σήμερα στο αγρόκτημα του.

    Το θύμα, που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πρόσωπο και στο κρανίο, υπήρξε ο ιδρυτής του "Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης". Έκανε θητεία στη ρατσιστική αστυνομία της χώρας την εποχή του "απαρτχάϊντ", ενώ αργότερα εκμεταλλεύθηκε αγροτικές εκτάσεις.

    Θεωρούσε και μετά το 1994, οπότε το καθεστώς φυλετικών διακρίσεων κατέρρευσε, ότι "οι λευκοί πολίτες οπωσδήποτε είναι ανώτεροι των μαύρων"...Το έτος 2001, φυλακίστηκε, για την απόπειρα δολοφονίας ενός μαύρου ιδιωτικού αστυνομικού. Το 2005, αφέθηκε "με όρους ελεύθερος", λόγω της "καλής διαγωγής, που επέδειξε στη φυλακή".

    Ο 69χρονος ηγέτης του λεγόμενου Κινήματος Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB) δέχθηκε επίθεση και δολοφονήθηκε στο σπίτι του μετά από διένεξη που είχε με δυο εργάτες --ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος-- σχετικά με μισθούς που φέρεται να τους όφειλε. Οι δύο αυτοί άνθρωποι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την δολοφονία του.

    "Η σορός του Τερεμπλάνς βρέθηκε στο κρεβάτι, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ένας άνδρας 21 ετών και ένα αγόρι 15 ετών συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το φόνο του. Οι δύο είπαν ότι ενεπλάκησαν σε διένεξη [με τον Τερεμπλάνς] διότι δεν πληρώθηκαν για εργασίες που έκαναν στο αγρόκτημα", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αντέλ Μάιμπεργκ.

    Πάνω στο σορό του Τερεμπλάνς βρέθηκε μια μασέτα και στο πλάι του κρεβατιού ένα ραβδί.

    Υπέρμαχος του απαρχάιντ

    Ο Τερεμπλάνς, ο οποίος διεξήγε εκστρατεία για την δημιουργία ενός χωριστού κράτους για τους λευκούς στη Νότια Αφρική, θεωρείτο καλός ομιλητής, και ήταν γνωστός για το παγερό βλέμμα των γαλάζιων ματιών του και την γκρίζα γενειάδα του, είχε πάθος να ιππεύει δημόσια, αλλά αυτό του στοίχισε την δημόσια γελοιοποίηση όταν είχε πέσει από το άλογό του στην διάρκεια μιας παρέλασης ακροδεξιών το 1992.

    Το AWB, που δημιούργησε το 1973 μαζί με άλλα έξι άτομα, είχε στόχο την δημιουργία ενός χωριστού κράτους για τους μπόερ, τους λευκούς γαιοκτήμονες.

    Οι υποστηρικτές του Τερεμπλάνς, που συνήθως φορούν χακί στολές και φέρουν σημαίες με ένα σύμβολο που μοιάζει με σβάστικα, είχαν αντιταχθεί στις συνομιλίες που οδήγησαν στην αποκατάσταση μιας δημοκρατίας για όλες τις φυλές στη Νότια Αφρική. Στην εκστρατεία τους εν όψει τον εκλογών του 1994, είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν προβεί και σε βομβιστικές επιθέσεις.

    Έκκληση για ηρεμία

    Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα απηύθυνε έκκληση για "ηρεμία" τονίζοντας ότι ο θάνατός του δεν πρέπει να προκαλέσει επεισόδια φυλετικού μίσους.

    "Ο πρόεδρος απευθύνει έκκληση για ηρεμία μετά από αυτή τη φρικτή πράξη και ζητά από τους Νοτιοαφρικανούς να μην επιτρέψουν σε προβοκάτορες να εκμεταλλευθούν την κατάσταση αυτή προκαλώντας ή ενισχύοντας το φυλετικό μίσος", ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του.

    Ηρεμία αλλά και για συντονισμό δράσεων κάνει λόγο το AWB

    Το ακροδεξιό Κίνημα Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB), του οποίου ηγείτο ο Τερεμπλάνς όμως ανακοίνωσε ότι θα εκδικηθεί αν και προς το παρόν ζήτησε από τα μέλη του να παραμείνουν ήρεμα και να μην αντιδράσουν.

    "Πηγαίνοντας αντίθετα με τη θέληση των μελών μας, τους ζητάμε προς το παρόν να παραμείνουν ήρεμα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέ Βισαζί, γενικός γραμματέας του Κινήματος Αντίστασης των Αφρικάανς (AWB).

    Ο Βισαζί ανακοίνωσε ότι το AWB θα συναντηθεί την 1η Μαϊου για να αποφασίσει για τη μελλοντική του δράση."Θα αποφασίσουμε για τις ενέργειες μας για να εκδικηθούμε το θάνατο του Γ. Τερεμπλάνς. Θα δράσουμε επιλέγοντας συγκεκριμένες ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές θα αποφασιστούν στο συνέδριο μας", πρόσθεσε.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35072

    [04] Νέο φορολογικό τοπίο

    Κυριακη, 04 04 2010 13:09

    Νέο φορολογικό τοπίο για μισθωτούς και επιχειρήσεις διαμορφώνει το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στη βουλή στις 15 Απριλίου. Οι περισσότερες διαβαθμίσεις στην κοινή για όλους φορολογική κλίμακα, η κατοχή αποδείξεων, η επιστροφή τεκμηρίων διαβίωσης και ο λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων με ταυτόχρονη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης συνθέτουν τις βασικές πτυχές της φορολογικής πολιτικής.

    Ριζικές αλλαγές

    Ριζικές αλλαγές στο τρόπο φορολόγησης, μισθωτών και επιχειρήσεων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Η νέα κοινή φορολογική κλίμακα για όλους, θα έχει οκτώ κλιμάκια, με αφορολόγητο όριο τις 12.000 ευρώ με 1.500 ευρώ προσαύξηση για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ μετά το τρίτο παιδί. Οι περισσότερες περιπτώσεις αυτοτελούς φορολόγησης καταργούνται.

    Το αφορολόγητο όριο πλέον θα χτίζεται με τη συλλογή αποδείξεων.

    Για εισόδημα έως 6.000 ευρώ ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώσει αποδείξεις, ενώ για εισόδημα έως12.000 ευρώ θα χρειάζεται αποδείξεις ύψους 10% του εισοδήματος. Από τις 12.000 ευρώ και άνω 30% για το υπόλοιπο εισόδημα. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα επιβαρύνεται με 10% του ποσού που υπολείπεται.

    Στο εξής αποδείξεις, θα οφείλουν να εκδίδουν όλοι οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών βενζινάδικα, περίπτερα και ταξί, ενώ επιβάλλεται λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων σε ταξί, φορτηγά δημόσιας χρήσης, ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα περίπτερα, όπως επίσης σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες και λιανοπωλητές.

    Από τη 1/7 ο ΦΠΑ επεκτείνεται και σε όσες κατηγορίες απαλλάσσονταν μέχρι σήμερα.

    Το αφορολόγητο για τις αποζημιώσεις θα είναι στις 60.000 ευρώ, ενώ μέχρι τις 100.000 θα φορολογούνται με συντελεστή 10%, έως τις 150.000 ευρώ με συντελεστή 20% και από τις 150.000 και πάνω με συντελεστή 30%.

    Από 1/1/2009 ισχύει και η νέα έκπτωση του τόκου των στεγαστικών δανείων, σε ποσοστό 20%, ενώ Για δάνεια μέχρι 31/12/2008, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

    Η επιστροφή των τεκμηρίων, επιχειρεί να εντοπίσει όσους δεν δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματα τους, λαμβάνοντας υπόψη κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθούς, με τα τεκμήρια να είναι αυστηρότερα για ακριβά σπίτια, αυτοκίνητα και σκάφη και αναλογικότερα για δίδακτρα σχολείων και οικιακές βοηθούς, ενώ θεσπίζονται κριτήρια για τον υπολογισμό τεκμηρίων στους συνταξιούχους.

    Στα ακίνητα καταργείται το γνωστό ΕΤΑΚ και επιβάλλεται Φόρος Mεγάλης Aκίνητης περιουσίας, με το αφορολόγητο να ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

    Θεσπίζεται αφορολόγητο μεταβίβασης στην αγορά πρώτης κατοικίας 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο, με επιπλέον 25.000 ευρώ για κάθε παιδί.

    Μέχρι την Πέμπτη του Πάσχα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις οριστικές αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 35075

    [05] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

    Κυριακη, 04 04 2010 12:58

    Πολλές πρεσβείες, κυρίως αυτές της Αιγύπτου και του Ιράν, αποτέλεσαν στόχο τριών βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, από τις οποίες τουλάχιστον 30 -σύμφωνα με άλλους 50- άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 224 τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού επιτελείου της Βαγδάτης. «Οι επιθέσεις είναι χτυπήματα αυτοκτονίας κατά των πρεσβειών του Ιράν και της Αιγύπτου», τόνισε ο Κάσεμ Άττα, ο οποίος πρόσθεσε πως η τρίτη επίθεση πραγματοποιήθηκε «σε μία διασταύρωση κοντά στις πρεσβείες της Γερμανίας και της Συρίας».

    Ο υπεύθυνος της ιρανικής πρεσβείας Καζέμ Σέϊχ Φορουτάν τόνισε στο ιρανικό πρακτορείο Fars πως «κανείς εργαζόμενος στην είσοδο δεν επλήγη από την επίθεση», αλλά πως το κτήριο που στεγάζει την πρεσβεία «υπέστη σοβαρές ζημιές». Ο ίδιος απέδωσε τις επιθέσεις σε «εχθρούς των δύο εθνών (σ.σ. του Ιράκ και του Ιράν)».

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ από την έκρηξη βρήκαν τον θάνατο ένας Ιρακινός υπεύθυνος της ασφάλειας της πρεσβείας και «ένας αριθμός από μέλη της φρουράς».Τέσσερις Αιγύπτιοι επλήγησαν επίσης, όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά. Το κτήριο της πρεσβείας υπέστη ζημιές, μολαταύτα ο πρέσβης «είναι καλά και θα συνεχίσει το έργο του κανονικά», τόνισε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ Χοσάμ Ζάκι.

    Στο Βερολίνο, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βέστερβελε τονίζει σε ανακοινωθέν του πως συνομίλησε με τον Γερμανό πρεσβευτή στη Βαγδάτη για την επίθεση, την οποία και καταδίκασε. Κατά τον ίδιο, από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας Ιρακινός φρουρός, ενώ άλλοι τρεις, επίσης Ιρακινοί, τραυματίσθηκαν.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 35074

    [06] Συγνώμη από τους Εβραίους ζητά ο προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα

    Κυριακη, 04 04 2010 18:17

    Κορυφαίος καρδινάλιος, που προσφώνησε τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' πριν την έναρξη της Λειτουργίας για την Κυριακή του Πάσχα, διαβεβαίωσε τον Ποντίφικα ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να την επηρεάσει με τα "μικρόψυχα κουτσομπολιά" για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς. "Άγιε Πατέρα, οι άνθρωποι του Θεού είναι μαζί σας και δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε επιρροή από μικρόψυχα κουτσομπολιά, από στοιχεία που προσβάλλουν την κοινότητα των πιστών", δήλωσε ο καρδινάλιος Αντζελο Σοντάνο, πρύτανης του Κολλεγίου των Καρδιναλίων.

    Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ο προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα ζήτησε συγγνώμη γιατί συνέκρινε τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, για το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, με τη δίωξη κατά των Εβραίων.

    "Εάν ενάντια σε κάθε θέληση μου και πρόθεση έθιξα την ευαισθησία των Εβραίων και των θυμάτων της παιδοφιλίας, τότε ειλικρινά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη", δήλωσε ο Ρανιέρο Κανταλαμέσα στην εφημερίδα Corriera della Sera του Μιλάνου.

    Ο Κανταλαμέσα αναφέρθηκε στο θέμα του σκανδάλου στην λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, στο ναό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

    Ο Κανταλαμέσα είπε ακόμα ότι ούτε ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', που ήταν παρών στη λειτουργία, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος του Βατικανού γνώριζε το περιεχόμενο του κηρύγματός του.

    "Ο Πάπας όχι μόνο δεν υποκίνησε το κήρυγμα μου αλλά όπως και κάθε άλλος το άκουσε για πρώτη φορά κατά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής", τόνισε ο Κανταλαμέσα.

    Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του ο Κανταλαμέσα διάβασε μια επιστολή στην οποία ένας εβραίος φίλος αναφερόταν στις κατηγορίες εναντίον του Πάπα Βενέδεικτου και της Καθολικής Εκκλησίας για τον τρόπο διαχείρισης του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

    Ο φίλος του Κανταλαμέσα, ο οποίος δεν κατονομάσθηκε, έγραψε την επιστολή εξ αιτίας " της αγανάκτησης και της αηδίας που αισθάνθηκε για τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον του Πάπα και της Εκκλησίας" οι οποίες του έφεραν στο νου " τις πιο απεχθείς όψεις του αντι-σημιτισμού".

    Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της εβραϊκής κοινότητας ανά τον Κόσμο αντέδρασαν έντονα και ορισμένοι χαρακτήρισαν τη σύγκριση " υβριστική " και "προσβλητική". Επίσης εκπρόσωποι των θυμάτων του σκανδάλου καταδίκασαν το κήρυγμα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Οι "σκιές" σκεπάζουν το Βατικανό Είδηση: 35077


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 April 2010 - 16:52:57 UTC