Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
  • [02] Την άκρη του νήματος αναζητά η Αντιτρομοκρατική
  • [03] Ανήλικος σκότωσε τον πατριό του στην Κρήτη
  • [04] Σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα
  • [05] Μόσχα: Ημέρα πένθους
  • [06] Κίνα: Μειώνονται οι ελπίδες για τη διάσωση των παγιδευμένων ανθρακωρύχων
  • [07] ΕΔΕ για θανατηφόρο τροχαίο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
  • [08] G8: Μέτρα για την οικονομική στήριξη Αφγανιστάν-Πακιστάν
  • [09] Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ - Προαστιακό- ΟΤΑ

    [01] Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    Τριτη, 30 03 2010 08:19

    Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών, αλλά και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού, άτυπου υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό. Αυτή την ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκαλέσει το διαθεσμικό όργανο -αποτελούμενο από μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικά στελέχη κι εκπροσώπους του κόμματος- ενώ, το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    "Θετική ανταπόκριση στο ελληνικό ομόλογο"

    Ικανοποίηση επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την ανταπόκριση των αγορών στο επταετές ομόλογο που απέφερε 5 δισ. ευρώ. Οι προσφορές διαμορφώθηκαν στα 7 δισ. ευρώ και τα σπρεντ στις 310 μονάδες βάσης.

    Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι τα επιτόκια θα αποκλιμακωθούν σταδιακά και έδωσε έμφαση στις επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες μετά το φορολογικό: ασφαλιστικό, Καλλικράτης, εκλογικός νόμος και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

    Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων το 2010, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να υλοποιήσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα της, να ανοίξει και να κλείσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

    Fitch: Δεν θα αλλάξουμε την αξιολόγηση της Ελλάδας

    O οίκος Fitch είναι πιό πιθανό να μην διατηρήσει έως το τέλος του χρόνου τις αρνητικές προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, δήλωσε τη Μ. Τρίτη ο Κρις Πράις, ανώτερο στέλεχος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

    Ο Κρις Πράις σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα θα πιάσει εφέτος τους στόχους που έχει θέσει για την μείωση του ελλείμματος: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι πιο σαφής σχετικά με τις περιστάσεις υπό τις οποίες θα δανείσει την Ελλάδα. Επί του παρόντος, η ανησυχία είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή και τότε θα μπορούσε πιθανώς να είναι πολύ αργά".

    Τη Μ. Δευτέρα, ο οίκος Fitch είχε ανακοινώσει την απόφασή του να διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές για την Ελλάδα BBB + , καθώς "παραμένει η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας παρά το δίκτυ ασφαλείας στο οποίο κατέληξε η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα".

    Νωρίτερα η Moody's, σε έκθεση της, ανέφερε είναι εφικτή η αξιολόγηση των ελληνικών τίτλων με την κορυφαία βαθμίδα, αρκεί να συνοδεύονται από επαρκή προστασία.

    Αυτή την ώρα, η τιμή των spread ανέρχεται στις 335 μονάδες.

    Αντιδράσεις

    Κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς.

    Κανένα μέτρο δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικά άρθρα: Με 5,9% το ομόλογο για δάνειο 5 δισ.ευρώ Είδηση: 34911

    [02] Την άκρη του νήματος αναζητά η Αντιτρομοκρατική

    Τριτη, 30 03 2010 07:29

    Αρνείται κάθε σχέση με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια, που κόστισε τη ζωή σε έναν 15χρονο Αφγανό και τον σοβαρό τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του, η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", με ανακοίνωση της στο διαδίκτυο. Από την πλευρά τους, οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα των δραστών με σκοτεινό σημείο, προς το παρόν, την απουσία προειδοποίησης. Τη συμπαράστασή της στην οικογένεια εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέφτηκε το πρωί της Μ. Τρίτης τη 10χρονη.

    Αρνείται κάθε ανάμειξη η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς"

    Η βόμβα ήταν παρόμοια με τον ωρολογιακό μηχανισμό που είχε εκραγεί τον περασμένο Ιούλιο, στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Με προκήρυξή της, πάντως, η συγκεκριμένη οργάνωση αρνείται ότι έχει σχέση με την έκρηξη το βράδυ της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιεί δύο ρολόγια για σιγουριά, ενώ, τηλεφωνεί σε δύο μέσα ενημέρωσης.

    Το 10χρονο κορίτσι, που υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση στα μάτια στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, κινδυνεύει να χάσει την όρασή του, ενώ η μητέρα της νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, με ισχυρό σοκ.

    Στην οικογένεια των Αφγανών θα χορηγηθεί καθεστώς επικουρικής προστασίας, καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει αν επιθυμεί σε άλλη χώρα.

    Αποτροπιασμός και καταδίκη

    Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι στους τρομοκράτες και είναι χρέος της κυβέρνησης να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

    Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε και η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας.

    Για τραγικό γεγονός έκανε λόγο το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι ευκαιρία να προβληματιστεί ο λαός για την ενίσχυση των εθνικιστικών φωνών.

    Η Καμπούλ αρχίζει να φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά στην κόλαση της Αθήνας, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    O τρόπος, η μορφή και τα τραγικά θύματα της έκρηξης πρέπει να αποτελέσουν σοκ και αιτία βαθέως προβληματισμού για την ελληνική κοινωνία'', αναφέρει ο ΣΥΝ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αποτροπιασμός για τη φονική έκρηξη στα Πατήσια

    Είδηση: 34908

    [03] Ανήλικος σκότωσε τον πατριό του στην Κρήτη

    Τριτη, 30 03 2010 10:27

    Τον πατριό του δολοφόνησε με κυνηγετική καραμπίνα 14χρονος αθίγγανος, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Μ. Δευτέρας, την ώρα που εκείνος κοιμόταν, στην περιοχή Γκέλα της Σητείας. Ο 14χρονος συνελήφθη δύο ώρες αργότερα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σητείας, ενώ είχε διαφύγει φοβούμενος το μένος της 12μελους οικογένειας.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί με τον θετό του πατέρα.

    Όταν εκείνος κοιμήθηκε, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον 39χρονο στο κεφάλι, σχεδόν εξ επαφής.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 34919

    [04] Σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα

    Τριτη, 30 03 2010 10:38

    Σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και δεκάδων άλλων ατόμων παραδέχτηκε ότι συμμετείχε Αμερικανός νεοναζί. Ο Ντάνιελ Κάουαρτ, 21 ετών, και ο συνεργός του, Πολ Σλέσελμαν, είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008.

    Πιθανότητα για κάθειρξη έως και 75 χρόνια

    Οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να εκτελέσουν με σφαίρες 88 Αφροαμερικανούς και να αποκεφαλίσουν άλλους 14.

    Κατόπιν, ντυμένοι με λευκά σμόκιν, θα έπεφταν με αυτοκίνητο πάνω στον Ομπάμα και θα τον πυροβολούσαν.

    Λίγο πριν συλληφθούν είχαν αγοράσει νάιλον σχοινί και μάσκες του σκι. Είχαν επίσης στην κατοχή τους πολλά πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι με κομμένη κάνη.

    Ο νεαρός, που παραδέχτηκε επίσης ότι πυροβόλησε εναντίον μιας εκκλησίας μαύρων στο Τενεσί, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 10 έως 75 χρόνια.

    Ο Σλέσελμαν, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών την εποχή της σύλληψής του, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία και για απειλές κατά της ζωής του τότε υποψηφίου για την προεδρία της χώρας. Για τις κατηγορίες αυτές μπορεί να του επιβληθεί κάθειρξη έως 10 ετών.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: CNN: Man pleads guilty in plot to go on 'killing spree' against blacks Είδηση: 34920

    [05] Μόσχα: Ημέρα πένθους

    Τριτη, 30 03 2010 08:50

    Δείτε το video

    Τουλάχιστον 39 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις σε δύο συρμούς του μετρό της Μόσχας σε ώρα αιχμής, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε δύο γυναίκες καμικάζι που σχετίζονται με τους αντάρτες του ρωσικού Καυκάσου. Ως τώρα οι αρχές κάνουν λόγο για ενέργεια των Τσετσένων αυτονομιστών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίζεται να εξολοθρεύσει τους υπεύθυνους ενώ ο πρόεδρος Μεντβέντεβ διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις συγκοινωνίες της Ρωσίας. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε προς τον Ρώσο ομόλογό του ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ πολλοί ξένοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη ρωσική ηγεσία για το χθεσινό χτύπημα. Κοινό εχθρό χαρακτήρισε την τρομοκρατία η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον.

    Ημέρα Πένθους

    Ημέρα πένθους κήρυξε τη σημερινή ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα σε όλα τα δημόσια κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας. Όλοι οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν μεταδίδουν ψυχαγωγικά προγράμματα και διαφημίσεις σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα, ενώ η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα τελέσει επιμνημόσυνες δεήσεις.

    Οι διασώστες έχουν απομακρύνει από τους σταθμούς τις σορούς των θυμάτων και η κυκλοφορία έχει πια αποκατασταθεί. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ταυτότητα των δύο καμικάζι καθώς και των δύο γυναικών που τις συνόδευσαν μέχρι την είσοδο του μετρό έχει εντοπιστεί χάρη στα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των σταθμών.

    Oι δύο γυναίκες, καθώς επίσης και ένας πιθανός τρίτος συνεργός, ένας άντρας, αναζητούνται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ο ρώσος ΥΠΕΞ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένων στις βομβιστικές επιθέσεις

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι εξτρεμιστές που δρουν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν μπορεί να έχουν εμπλοκή στη διοργάνωση των επιθέσεων αυτοκτονίας που έγιναν στο μετρό της Μόσχας.

    Ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι αντάρτες στο Βόρειο Καύκασο έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, άποψη που όμως δεν συμμερίζονται αρκετοί αναλυτές. Ο Σεργκέι Λαβρόφ πάντως δεν έκανε καμία αναφορά στην Αλ Κάιντα, αλλά δήλωσε ότι οι βομβιστές μπορεί να είχαν διασυνδέσεις με εξτρεμιστές στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, όπου έχουν έντονη παρουσία άνδρες της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν.

    Ρωσία: Για το "τέλος των ψευδαισθήσεων" στον τομέα της ασφάλειας κάνει σήμερα λόγο ο ρωσικός Τύπος

    Ο ρωσικός Τύπος μιλά σήμερα για "το τέλος των ψευδαισθήσεων" σε ό, τι αφορά την ασφάλεια στη Ρωσία.

    "Η πραγματικότητα έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις περί ασφάλειας στην καθημερινή ζωή", γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti. "Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές και τα κρατικά κανάλια έκαναν τους Ρώσους να πιστεύουν ότι η τρομοκρατία περιορίζεται στον Βόρειο Καύκασο και δεν απειλεί τους απλούς πολίτες", συνεχίζει η εφημερίδα.

    "Δύο εκρήξεις μέσα σε μισή ώρα [...] Και πού; Στο κέντρο της Μόσχας, στην καρδιά της χώρας. Κάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας", γράφει η καθημερινή εφημερίδα Tvoi Dien.

    Ο αντίκτυπος αυτής της επίθεσης υπήρξε "αναμφίβολα εκκωφαντικός" γράφει η εφημερίδα Vremia novoste?, η οποία κάνει λόγο για την επιστροφή του "μεγάλου τρόμου" στη Μόσχα, ύστερα από αρκετά "σχετικά ήρεμα" χρόνια. "Αυτό που συνέβη απέδειξε ότι οι αρχές δεν είχαν καταφέρει ουσιαστικές προόδους στην επίλυση του προβλήματος στο Βόρειο Καύκασο", εκτιμά η ίδια εφημερίδα η οποία αναρωτιέται "τι άλλα μέτρα μπορούν πλέον να ληφθούν κατά της τρομοκρατίας;". "Ενισχύσαμε τους νόμους ενάντια στους υπόπτους για τρομοκρατία, αλλάξαμε τη δομή των οργανισμών που εγγυούνται την ασφάλεια και αυξήσαμε τον αριθμό των μελών τους, δημιουργήσαμε εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή", υπενθυμίζει η Vremia novoste?, πριν υπογραμμίσει ότι "τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπόρεσε να μας προστατεύσει από την επιστροφή των τρομοκρατών στη Μόσχα".

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μακελειό στο μετρό από τις "μαύρες χήρες"

    BBC: Moscow mourns victims of Metro twin suicide bombings Είδηση: 34913

    [06] Κίνα: Μειώνονται οι ελπίδες για τη διάσωση των παγιδευμένων ανθρακωρύχων

    Τριτη, 30 03 2010 09:59

    Δείτε το video

    Μειώνονται οι πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί οι 153 ανθρακωρύχοι που έχουν παγιδευθεί εδώ και δύο μέρες σε πλημμυρισμένο ανθρακωρυχείο στη βόρεια Κίνα, παρά τις προσπάθειες διάσωσης από 1.000 και πλέον άτομα. Η ύπαρξη αερίου στις στοές δυσχεραίνει το έργο των σωστικών συνεργείων. Συνολικά, 261 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ανθρακωρυχείο την ώρα του ατυχήματος, την περασμένη Κυριακή, αλλά οι 108 πρόλαβαν να βγουν σώοι.

    "Δεν αντέδρασε η διεύθυνση"

    Ορισμένοι από τους εργάτες που σώθηκαν κατηγορούν τη διεύθυνση του ορυχείου ότι δεν αντέδρασε μόλις διαπιστώθηκαν οι πρώτες διαρροές νερού, τρεις ημέρες πριν από την καταστροφή.

    "Το νερό άρχισε να τρέχει στις 25 του μηνός. Ειδοποιήσαμε τη διεύθυνση" δήλωσε ένας εργάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγγέλλοντας ότι παρά το γεγονός πως οι εργασίες σταμάτησαν για μία μέρα, το Σάββατο, επαναλήφθησαν την Κυριακή.

    Το ανθρακωρυχείο, συνολικής έκτασης 180 τ.χλμ., ανήκει σε κρατική εταιρεία, ενώ η παραγωγή του, που αναμενόταν να αρχίσει τον Οκτώβριο, προβλεπόταν να φτάσει τα έξι εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Rescuers fight to save trapped Chinese miners

    Είδηση: 34918

    [07] ΕΔΕ για θανατηφόρο τροχαίο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

    Τριτη, 30 03 2010 09:42

    Με εντολή της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το δυστύχημα που σημειώθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή Αγίας Τριάδας Αργολίδας, το βράδυ της Μ. Δευτέρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ποδηλάτες.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ναυπλίου συγκρούστηκε στην επαρχιακή οδό Τύρινθας-Μυκηνών με προπορευόμενα ποδήλατα.

    Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας ποδηλάτης, ενώ ο άλλος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, όπου διεκομίσθη.

    Σύμφωνα με το πλήρωμα του ασθενοφόρου, τα ποδήλατα δεν είχαν φώτα.

    Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Ναυπλίου.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 34915

    [08] G8: Μέτρα για την οικονομική στήριξη Αφγανιστάν-Πακιστάν

    Τριτη, 30 03 2010 08:50

    Οικονομική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των μεθοριακών περιοχών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν αναλαμβάνει η G8, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της που συνεδριάζουν στην Οτάβα του Καναδά, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή των συνόρων. Επιπλέον, η G8 θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να λάβει "τα απαραίτητα και ισχυρά" μέτρα για να δείξει την αποφασιστικότητά της όσον αφορά τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

    Στόχος η ανάπτυξη και η απασχόληση

    Στο προσχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της Συνόδου αναφέρεται πάντως ότι η G8 παραμένει "ανοιχτή" στο διάλογο με την Τεχεράνη, η οποία ωστόσο αρνείται επίμονα τις κατηγορίες της Δύσης ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

    Αναφορικά με το σχέδιο για την ανάπτυξη των μεθοριακών περιοχών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να υποστηριχθεί η κατασκευή εμπορικών και συνοριακών υποδομών και να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση στην περιοχή των συνόρων, για χάρη της παγκόσμιας ασφάλειας.

    Προηγήθηκαν σχετικές διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης.

    Οι 8 ΥΠΕΞ θα προετοιμάζουν τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της G8 που θα γίνει στον Καναδά τον Ιούνιο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: G8 announces border plan to boost Afghan-Pakistan trade Είδηση: 34912

    [09] Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ - Προαστιακό- ΟΤΑ

    Τριτη, 30 03 2010 07:46

    Μεταβολές στα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα υπάρξουν σήμερα λόγω των τρίωρων στάσεων εργασίας που εξήγγειλαν οι μηχανοδηγοί από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ. Οι μηχανοδηγοί αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους. Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

    Πορεία διαμαρτυρίας στο υπ. Εσωτερικών

    Στις 12 θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Καρόλου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας.

    Σε 48ωρη απεργία από σήμερα και οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στην επιβολή ΦΠΑ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 34910


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 March 2010 - 9:54:02 UTC