Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή της Σχολής Τυφλών
  • [02] Ιταλία: Πανηγυρίζει η Λέγκα του Βορρά. Αβέβαιο το αποτέλεσμα της Ρώμης
  • [03] Αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ η Μέρκελ, ζητά λύση του Κυπριακού
  • [04] Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος που κατηγορήθηκε ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

    [01] Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή της Σχολής Τυφλών

    Δευτερα, 29 03 2010 22:52

    Φρουρούμενοι νοσηλεύονται τελικά, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, τα τρία άτομα, δύο Έλληνες -πατέρας και γιος, 22 και 57 χρόνων- και ένας αλλοδαπός, 38 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, για μια θέση στάθμευσης οχήματος στην περιοχή της Σχολής Τυφλών. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται επίσης ο 16χρονος γιος του αλλοδαπού που συμμετείχε στο περιστατικό.

    Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος διαπληκτίστηκε με τους δύο αλλοδαπούς, πατέρα και γιο, για μια θέση στάθμευσης οχήματος. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι αλλοδαποί απείλησαν τον 22χρονο με μαχαίρι και ο τελευταίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον 57χρονο πατέρα του, που έσπευσε στην περιοχή για να βοηθήσει. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους, κατά την οποία, οι αλλοδαποί κατάφεραν τέσσερα χτυπήματα με μαχαίρι στον 22χρονο και ένα χτύπημα στον 57χρονο πατέρα του.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παθόντες έφεραν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένα μαχαίρι κουζίνας κι ένα ρόπαλο, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο.

    Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34906

    [02] Ιταλία: Πανηγυρίζει η Λέγκα του Βορρά. Αβέβαιο το αποτέλεσμα της Ρώμης

    Δευτερα, 29 03 2010 21:21

    Η χαμηλή προσέλευση στις κάλπες ήταν το χαρακτηριστικό των περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία, όπου οι κάλπες έκλεισαν το απόγευμα της Δευτέρας. Η Λέγκα του Βορρά πανηγυρίζει, βάσει των μέχρι τώρα ευνοϊκών αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 28/3 και σήμερα Δευτέρα 29/3 στην Ιταλία. Η Λέγκα είναι πρώτο κόμμα στην περιφέρεια Βένετο και αυξάνει σημαντικά την δύναμή της στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Ο γραμματέας του κόμματος, Ουμπέρτο Μπόσι, υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές, υπογραμμίζει ότι "από αύριο πρέπει να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στην υιοθέτηση του ομοσπονδιακού συστήματος".

    Σε σύνολο δεκατριών περιφερειών, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η κεντροαριστερά κερδίζει έξι περιφέρειες: εκείνη της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, τις κεντρικές περιοχές Μάρκε και Ούμπρια, την περιφέρεια του Μπάρι στο Νότο και την επίσης νότια περιοχή Μπασιλικάτα. Στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα, φαίνεται να υπερισχύει η προοδευτική συμμαχία.

    Η κεντροδεξιά, επιβεβαιώνει την άνετη υπεροχή της στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και του Μιλάνου, αλλά επιβάλλεται και στην Καμπανία (Νάπολι) και στην Καλαβρία.

    Αβεβαιότητα υπάρχει σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα στο Πεδεμόντιο (Τορίνο) και στην περιφέρεια του Λατίου, εκείνη της ιταλικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με την Λέγκα του Βορρά, ο υποψήφιός της και του Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Κότα, πρόκειται τελικά, να κερδίσει την μάχη στο Πεδεμόντιο. Σχετικά με την Ρώμη, τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρουν τις δυο υποψήφιες, την συντηρητική Ρενάτα Πολβερίνι, και την προοδευτική Έμμα Μπονίνο, ακριβώς "ισόπαλες". Σύμφωνα όμως με το site της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα", η Μπονίνο προηγείται με μια ελάχιστη διαφορά, πέντε χιλιάδων ψήφων.

    Ο Ντανιέλε Καπετσόνε, εκπρόσωπος Τύπου του κεντροδεξιού "Λαού της Ελευθερίας", δήλωσε πριν λίγο ότι "λαμβάνοντας υπόψη την πληθυσμιακή ταυτότητα των διαφόρων περιοχών, αν οι σημερινές εκλογές ήταν βουλευτικές, η κυβερνητική συμμαχία θα είχε υπερισχύσει άνετα". Οι πολιτικοί αναλυτές, τονίζουν ότι "από αύριο, ο "Καβαλιέρε" θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση και σεβασμό στις θέσεις και στις απαιτήσεις της Λέγκα, σε ότι αφορά την αυστηρή αντιμετώπιση της μετανάστευσης, την φορολογική και πολιτική αποκέντρωση, την δημόσια τάξη. Από το προοδευτικό μέτωπο, η βουλευτίνα Ντέμπορα Σερακιάνι, ένα από τα καινούρια πρόσωπα του "Δημοκρατικού Κόμματος" υπογραμμίζει: "στους κόλπους μας θα πρέπει να ξεκινήσει ένας σοβαρός προβληματισμός σχετικά με την βόρειο Ιταλία".

    Σχετικά, δηλαδή, με το γιατί οι πολίτες ων πλουσιότερων περιοχών της χώρας, συνεχίζουν να επιλέγουν την κεντροδεξιά, και, κυρίως, την Λέγκα. Οι κεντροαριστεροί ιθύνοντες, εκφράζουν όμως, παράλληλα, την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της περιφέρειας του Μπάρι, όπου ο εξερχόμενος πρόεδρος Νίκι Βέντολα, κατάφερε να πείσει και πάλι τους εκλογείς. Παρά το ότι ανήκει σε μικρό κόμμα της αριστεράς και αναγκάσθηκε να αντιμετωπίσει, μέσα στην ίδια του την συμμαχία, την προσπάθεια αποκλεισμού του, από μέρους του Μάσσιμο Ντ' Αλέμα. Πριν τις όποιες οριστικές εκτιμήσεις, όμως, όλοι συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα του Τορίνο, και κυρίως, του Λατίου, με την Ρώμη και στην ευρύτερη περιοχή της. Πρόκειται για προσωπικό στοίχημα του "Καβαλιέρε" και για σημαντική πολιτική πρόκληση για τους προοδευτικούς, που κυβέρνησαν επί δυο δεκαετίες την περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Εκλογές στην Ιταλία: Πρώτα αποτελέσματα και εκτιμήσεις Είδηση: 34905

    [03] Αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ η Μέρκελ, ζητά λύση του Κυπριακού

    Δευτερα, 29 03 2010 19:49

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης, επανέλαβε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Άγκυρα. "Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει" από τότε που η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης, πριν από πενήντα χρόνια, είπε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Οι (ενταξιακές) διαπραγματεύσεις είναι μια διαδικασία με ανοιχτή έκβαση", πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν σημαίνουν απαραιτήτως την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την περασμένη εβδομάδα η Μέρκελ είχε δηλώσει και πάλι, σε γερμανικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι αντιτίθεται στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και προτιμά τη λύση μιας "προνομιακής σχέσης". Ωστόσο, ο Εγκεμέν Μπαγκίς, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, της απάντησε το Σάββατό ότι η έννοια της "προνομιακής σχέσης" δεν υφίσταται και "δεν έχει νομικό υπόβαθρο".

    Κυπριακό

    Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία, στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης. "Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου. Πρέπει να ρυθμίσουμε το ζήτημα της Κύπρου. Από αυτό θα επωφεληθούμε όλοι", σημείωσε.

    Ιραν

    Αναφερόμενη στο ζήτημα του Ιράν, η κ. Μέρκελ ζήτησε από την Άγκυρα να στηρίξει τις δυτικές χώρες που απειλούν την Τεχεράνη με νέες κυρώσεις. "Εάν το Ιράν δεν λάβει γρήγορα σαφή μέτρα, θα πάρουμε μια απόφαση για το θέμα των κυρώσεων. Η Γερμανία θα ήταν ικανοποιημένη αν μπορούσαμε να ψηφίσουμε ομόφωνα, μαζί με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Τουρκία", είπε.

    Η Τουρκία είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο ο Ερντογάν διαφωνεί με την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν.

    Στο θέμα που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, ήταν η ίδρυση τουρκικών σχολείων για τα 2,5 εκατομμύρια Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία. Η Μέρκελ είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν στη Γερμανία τουρκικά σχολεία, όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για να μην μάθουν οι μετανάστες γερμανικά ή να μην ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 34902

    [04] Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος που κατηγορήθηκε ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

    Δευτερα, 29 03 2010 20:10

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο 22χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Ο 22χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στον Βόλο και αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή στην οργάνωση μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, καθώς δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από την τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

    ΑΠΕ Είδηση: 34903


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 March 2010 - 21:52:52 UTC