Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τοπικές εκλογές - βαρόμετρο για Μπερλουσκόνι
  • [02] Δημοσίευμα NY Times: Νέους πυρηνικούς σταθμούς θα κατασκευάσει η Τεχεράνη
  • [03] Στο νοσοκομείο η Μπάρμπαρα Μπους
  • [04] Ληστεία σε ταβέρνα στη Βαρυμπόμπη

    [01] Τοπικές εκλογές - βαρόμετρο για Μπερλουσκόνι

    Κυριακη, 28 03 2010 09:23

    Δείτε το video Για την ανάδειξη προέδρων στις 13 από τις 20 περιοχές της χώρας, προσέρχονται σήμερα και αύριο, οι Ιταλοί πολίτες. Οι τοπικές εκλογές αποτελούν κρίσιμο τεστ για τη δημοτικότητα του Ιταλού Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2013 και μέσα από το αποτέλεσμα θα διαφανεί και η δύναμη που έχουν τα κόμματα του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού.

    Κρίσιμο τεστ για τoν δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό

    Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, στις εκλογές αναμένονται χαμηλά ποσοστά συμμετοχής.

    Οι ψηφοφόροι, δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την ανεργία και την κατάσταση της οικονομίας ενώ το τελευταίο διάστημα στην πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησαν οι κατηγορίες κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την κατάργηση πολιτικών εκπομπών, γεγονός που διέψευσε κατηγορηματικά.

    Ο πρωθυπουργός, κατηγορήθηκε επίσης ότι μετατρέπει τις εκλογές σε σόου καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, επέλεξε υποψήφιες από το χώρο της ομορφιάς και του μόντελινγκ γεγονός που αρκετοί δημοσιογράφοι, εκτιμούν ότι θα του στοιχίσει πολιτικά.

    Εκτιμάται ότι μία κακή επίδοση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Κόμματος της Ελευθερίας θα ενισχύσει τη θέση των εταίρων του στον κυβερνητικό συνασπισμό και ειδικότερα της θέση της Λέγκας του Βορρά.

    Το κόμμα του Ουμπέρτο Μπόσι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη Βενετία και τη Λομβαρδία.

    Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα απαιτησει ακόμα έναν υπουργικό θώκο και τη δημαρχία του Μιλάνου σε περίπτωση επιτυχίας.

    Πηγή: AFP - BBC

    Σχετικά άρθρα: Απειλητικές επιστολές κατά Μπερλουσκόνι και υπουργών

    Είδηση: 34828

    [02] Δημοσίευμα NY Times: Νέους πυρηνικούς σταθμούς θα κατασκευάσει η Τεχεράνη

    Κυριακη, 28 03 2010 10:30

    Στην κατασκευή δυο νέων μυστικών πυρηνικών σταθμών είναι πιθανό να προχωρήσει η Τεχεράνη, σύμφωνα με δημοσίευμα των N. York Times. Επιθεωρητές του ΟΗΕ αλλά και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο και οι υποψίες τους φαίνεται να ενισχύονται και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου.

    Δηλώσεις υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου

    Σύμφωνα με τους New York Times, ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Iranian Student News Agency" ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του έδωσε εντολή να αρχίσει προσεχώς να εργάζεται για δύο νέους πυρηνικούς σταθμούς

    Οι σταθμοί, πρόσθεσε θα κατασκευασθούν σε ορεινές περιοχές για να προστατευθούν από επιθέσεις ενώ οι εργασίες μπορεί να ξεκινήσουν με το νέο ιρανικό έτος το οποίο άρχισε στις 21 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι συμμερίζονται τις υποψίες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας και εξετάζουν φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν από δορυφόρο προσπαθώντας να αποδείξουν την ύπαρξη ύποπτων πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

    Ωστόσο, δεν έχουν αποδείξεις ότι το Ιράν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους νέους σταθμούς για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου και δεν είναι βέβαιοι για τον αριθμό των πυρηνικών σταθμών που η Τεχεράνη είναι σε θέση να κατασκευάσει.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θεωρούν ότι οι πυρηνικοί σταθμοί αποτελούν άμεση απειλή και εκτιμούν ότι θα χρειασθούν από ένα έως τέσσερα χρόνια μέχρι το Ιράν να είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Διαβάστε ακόμα: Agencies Suspect Iran Is Planning New Atomic Sites Είδηση: 34829

    [03] Στο νοσοκομείο η Μπάρμπαρα Μπους

    Κυριακη, 28 03 2010 10:43

    Δείτε το video Σε νοσοκομείο του Χιούστον προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, εισήχθη η Μπάρμπαρα Μπους, σύζυγος του πρώην Αμερικανού προέδρου. Η είδηση έγινε γνωστή από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. "Αναμένουμε την έξοδο της από το νοσοκομείο" σχολίασε εκπρόσωπος της οικογένειας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά τα τελευταία δυο χρόνια που η 84χρονη Μπάρμπαρα Μπους νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

    Πηγή: AFP Είδηση: 34830

    [04] Ληστεία σε ταβέρνα στη Βαρυμπόμπη

    Κυριακη, 28 03 2010 11:19

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην ταβέρνα "Τζουμέρκα" της Βαρυμπόμπης. Δυο δράστες εισέβαλαν στην ταβέρνα πυροβολώντας μία φορά για εκφοβισμό και στη συνέχεια απέσπασαν 1.000 Ευρώ από τον ιδιοκτήτη και διάφορα αντικείμενα και χρήματα από πελάτες. Φεύγοντας πυροβόλησαν άλλες δυο φορές και εξαφανίστηκαν. Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στη μία τα ξημερώματα και στη Νίκαια. Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό αλλοδαπό και του έκλεψε 150 ευρώ και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 34831


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 March 2010 - 9:52:21 UTC