Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο τεστ η έξοδος στις αγορές
  • [02] Τελεσίγραφο Αμπας προς Ισραήλ
  • [03] Απειλητικές επιστολές κατά Μπερλουσκόνι και υπουργών

    [01] Κρίσιμο τεστ η έξοδος στις αγορές

    Σαββατο, 27 03 2010 21:26

    Κρίσιμο τεστ για την ελληνική οικονομία θα αποτελέσει η έξοδός της στις αγορές τις επόμενες μέρες, καθώς τότε θα διαφανεί αν οι κερδοσκόποι έλαβαν το μήνυμα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει στο πρακτορείο Reuters ότι η χώρα μας θα δανειστεί όταν κριθεί αναγκαίο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία των 27 θα οδηγήσει σε φθηνότερο δανεισμό. Στη μάχη αναγέννησης και επιβίωσης της Ελλάδας αναφέρεται ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στον "Κόσμο του Επενδυτή" σημειώνοντας ότι στο πλευρό μας βρίσκονται και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

    Πρώτο "στοίχημα" ο επόμενος δανεισμός

    Με το όπλο πλέον γεμάτο η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην προώθηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και του Προγράμματος Σταθερότητας.

    Ο δανεισμός από τις αγορές είναι ένα ακόμα σημαντικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσει προκειμένου να μην καταφύγει στην Ε.Ε. και ΔΝΤ, με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση ως προς το πότε θα απευθυνθούμε στις αγορές και πηγές του υπουργείου Οικονομικών να ξεκαθαρίζουν ότι θα δανειστούμε όταν κριθεί αναγκαίο και είναι ώριμες οι συνθήκες.

    Από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για τη στάση των αγορών.

    "Αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα είναι μια ξεκάθαρη δήλωση, Μην παίζετε με την Ελλάδα. Ήδη οι αγορές έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

    Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλά για το ρόλο του ΔΝΤ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    " Το ΔΝΤ συμμετέχει στο μηχανισμό με ρόλο μειοψηφικό και συμπληρωματικό. Και σε καμία περίπτωση ο όποιος ρόλος του δεν συνεπάγεται νέα μέτρα" ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών.

    Αν και το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοικτό το χρονοδιάγραμμα της επόμενης έκδοσης ομολόγου, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, δήλωσε στους Financial Times ότι η χώρα μας θα ήθελε να απευθυνθεί στις αγορές στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Στόχος η έκδοση ομόλογου 3ετους ή 7ετους διάρκειας για την άντληση 5 δισ. ευρώ με απώτερο σκοπό την έκδοση ενός αντίστοιχου τον Απρίλιο.

    Βασικός προσδιοριστικός παράγοντας για το πότε θα γίνει η έκδοση, τα επιτόκια δανεισμού καθώς τα σπρεντς των 10ετων ομολόγων αν και υποχωρούν, παραμένουν πάνω από το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων.

    24/3/2010 : 333 μονάδες βάσης

    25/3/2010 : 313 μονάδες βάσης

    26/3/2010 : 302 μονάδες βάσης

    Μέσω δορυφόρου το "σαφάρι" για κρυφές περιουσίες

    Την ίδια ώρα και ενώ το μέτωπο των αγορών παραμένει ανοιχτό, η κυβέρνηση δίνει μία ακόμα μάχη με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Η σύγχρονη τεχνολογία επιστρατεύεται και η Google Earth συμβάλει στον εντοπισμό κρυφών περιουσιακών στοιχείων, όπως πισίνες, βίλες, μεγάλα ακίνητα.

    Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για αρκετές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών καθώς το ΣΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων σε συμβολαιογράφους, στο μικροσκόπιο θα βρεθούν δικηγόροι και γιατροί.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 34827

    [02] Τελεσίγραφο Αμπας προς Ισραήλ

    Σαββατο, 27 03 2010 19:48

    Επικίνδυνα τεταμένο είναι το κλίμα στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή εισβολή ισραηλινών τανκς στην Γάζα. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, μιλώντας από το βήμα της Συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής έμμεσων συνομιλιών με το Ισραήλ, αν προηγουμένως το Τελ Αβίβ δεν παγώσει πλήρως την εποικιστική πολιτική του.

    Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης

    "Δεν μπορούμε να διεξαγάγουμε έμμεσες διαπραγματεύσεις όσο το Ισραήλ συνεχίζει τις εποικιστικές του δραστηριότητες στην Ιερουσαλήμ" τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς προειδοποιώντας για "πολέμους στην περιοχή".

    Για τον κίνδυνο πλήρους αποτυχίας των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα ενώ νωρίτερα την ανησυχία του δεν έκρυψε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

    "Είναι ώρα να αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ. Πρέπει να έχουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί η κατάσταση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή" τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ-Μούσα ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι είναι τρέλα να θεωρεί κανείς την Ιερουσαλήμ αδιαίρετη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, όπως κάνουν οι Ισραηλινοί.

    Έκκληση Μπαν Κι Μουν για έμμεσες διαπραγματεύσεις

    Να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή έμμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, κάλεσε τις αραβικές χώρες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

    "Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές από τις διαπραγματεύσεις για μια λύση των δυο κρατών" είπε χαρακτηριστικά και καταδίκασε για ακόμα μία φορά τα εποικιστικά σχέδια του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Πηγή: AFP - BBC

    Σχετικά άρθρα: ο»ΏΣύντομη εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

    Για τον κίνδυνο πλήρους αποτυχίας των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα ενώ νωρίτερα την ανησυχία του δεν έκρυψε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν. Είδηση: 34825

    [03] Απειλητικές επιστολές κατά Μπερλουσκόνι και υπουργών

    Σαββατο, 27 03 2010 20:51

    Δείτε το video Φάκελος με απειλητικές επιστολές προς τον Ιταλό πρωθυπουργό αλλά και άλλα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, εντοπίστηκε στα περίχωρα του Μιλάνου ενώ νωρίτερα ένα παγιδευμένο δέμα ανεφλέγη στην ίδια περιοχή τραυματίζοντας έναν ταχυδρομικό υπάλληλο.

    Έκρηξη παγιδευμένου δέματος

    Ο φάκελος, ο οποίος πέρα από την απειλητική επιστολή προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περιείχε και μία σφαίρα, εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο του Λινάτε, στα περίχωρα του Μιλάνου.

    Η επιστολή είχε ως παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό στη διεύθυνση της κατοικίας του στην περιοχή του Μιλάνου.

    Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανώνυμη επιστολή περιείχε σκίτσα με ανθρώπινες φιγούρες κάτω από τις οποίες υπήρχαν τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ανάμεσά τους και του Ινιάτσιο Λα Ρούσα, υπουργού Αμυνας.

    Απειλές αυτή τη φορά κατά του υπ. Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, περιείχε και το δέμα που ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου του Μιλάνου.

    Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε διάδρομο του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 34826


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 March 2010 - 21:52:06 UTC